LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla, a Ty jak tam się czujesz? Rozkręca się coś?
I podobnie jak Ty uważam, że teraz jest jakaś wręcz "moda" na to, że co drugie dziecko to hnb. Podobnie jak te około 15 lat temu co drugie dziecko"miało" ADHD. Jestem po pedagogice wczesnoszkolnej(nie pracuję niestety w zawodzie),i na studiach nas bardzo uczulali żeby tak szybko i łatwo nie klasyfikować dzieci do danego zaburzenia rozwojowego.Naprawdę bardzo duża grupa zachowań noworodka,niemowlaka czy potem kilkulatka jest jak najbardziej rozwojowa, a to że dziecko jest wymagające może po prostu wynikac z jego temperamentu i rozwijającego się nadal układu nerwowego, a nie z jakiegoś jego zaburzenia.Podobna sytuacja jest z niemalze powszechną od paru lat integracją sensoryczną.Żeby była jasność, nie mówię że trzeba rzeczy które nas niepokoją w dziecku zbagatelizować czy wręcz olać, ale żeby z dystansem podchodzić do wszystkich diagnoz stawianych przez osoby, które swoją wiedzę czerpią z zasłyszanych historii(koleżanka mówi"córka znajomej tak samo piszczała i to to takie hnb jak Twoje");jak coś nas niepokoi to zachować spokój,poszukać dobrego pedagoga/neurologa/logopedy,i to z nim skonsultować nasze obawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 06:14
Fruzia85, zuzi_c, Camilla33, Darrika lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zakręcona,Ty to jestes widzę niezniszczalna, szacun👍👏. 4km na spacer to ja bym teraz chyba z dwa dni szła🤣Chyba że liczysz na to że spacer Ci akcję rozkręci✊😉. Ja słuchajcie po wczorajszym spacerze (ale nie 4km na pewno🙄) wieczorem poszłam jeszcze w naturalny masaż krocza (z) mężem😉(mąż przeszczęsliwy🤣),poskakałam na piłce,i...budzę się z godzinę temu i boli mnie brzuch jak na okres. Czyżby pierwszy prawdziwy objaw? Zobaczymy🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 06:28
Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
E tam , doszlabys normalnie heheh. Prosta droga , z gorki . Gorzej z powrotem juz 😂😂 zawsze wroce autobusem badz taxi bo niedaleko mojej pracy tam jest taka gorka z ktorej latwo sie schodzi ale wchodzi ?😱😱😱😂😂 masakra .
Ja mialam tez skoczyc na " masaz " krocza wczoraj wieczorem ale z racji tego , ze moja dobra znajoma z pracy na noc wpadla do Nas , jest tez siostra to.winko sobie spijaly , Ja mialam bole jak 150 przez jakis czas , maz na 6 rano do pracy smignal wlasnie a polozylam sie po 1 w nocy wiec mowie dobra nie mecze go . Dzisiaj to zrobie hahahaha
-
Emdar trzymam kciuki zeby to bylo to .
Ja to juz nie wiem kiedy urodze , nie wierze w te skurczybyki . Teraz mam juz tak bolesne , ze nie moge sie wyprostowac i isc przy nich . Najlepiej jakbym kleczala . Zaczynaja porodowe przypominac a na dole cisza ... -
Nie mam pojecia czy sie da szczerze powiem 🤔 ale nie bede probowac hahahaha . I tak nie umiem wyczuc od lat juz co i jak z szyjka . Kiedys ekspertem bylam wrecz przy staraniach dzis nawet nie wiem czy szyjke dotykalabym heheheh
Obstawiam , ze nie ma ... chyba , ze te skurcze juz takie mocne bo sie cos tam powoli , powoli rusza . Ciul wie ...
Wiesz co regularnych nie mam . Wvzoraj z ciekawosci liczylam to mialam a to raz po 40 min nastepny, raz po 16 min , raz 13 , raz 1 min , raz 5 a zaraz znow 10 , 8 az przeszlo ... trwaja po 1-1,5min .takze nic z tego .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 06:56
-
6:30 urodziłam
3600 i 57 cm
emdar, ZakręconaOna, Scintilla, sylgor, Ewciaa83, mj26, . Raga ., KasiaM, Fruzia85, marlenaO, kaniczynka, Mysza, zuzi_c, Dariah, Camilla33, sucharek85, Bożenka, Darrika, Anytram, Aguuu, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:guusia, a jak się w ogóle czujesz? Wiem że szpital nic przyjemnego, ale jestes pod dobrą opieką ❤️ Mała już raczej się faktycznie nie obróci🙄 Dziś Ci będą robić cc?
-
Justi2019 wrote:6:30 urodziłam
3600 i 57 cm
Viki - kciuki zaciśnięte 🍀
Gusiaa,Marlena,sylgor - powodzenia w szpitalu! ☺️
Camilia - czekamy na wieści 😉
Dzisiaj jest piękna data na urodziny 🤩
Ja ją odpuszczam 😔 - po całodziennym sprzątaniu, zjedzeniu pikantnej tortilli, wypiciu soku z ananasa, ciepłej kąpieli i jednorazowej "przytulance"- cisza na pokładzie - ani jednego przepowiaduniusia 😔.
Plan na dzisiaj - ciasto marchewkowe 🥰
Dariah lubi tę wiadomość