LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi
O Matko !
Zabiłabym ? To nic !!!
Nie miałby nawet po co się pokazywać w szpitalu !
Hmmm No ja preferuje Oliwia niż Liliannaale to oczywiście kwestia gustu o czym się nie dyskutuje
Najważniejsze żeby Wam obojgu się podobało
Oj ja już pisałam ze jak byłam z córka w szpitalu po porodzie to miałam w sali j mniebtaka co ryczała cały czas..cały czas...
Tzn nie...jak miała cycka buzi to nie płakałaa jak tylko nie miała to ryk taki ze szok
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja jutro rano przyjmuje się na oddział i po wizycie ostatecznie zdecydują czy we wtorek mam cięcie.
Zjadłam kebab bo w tym tygodniu głodówka:-)
Tez będę za Małym tęsknić..
Ja bym nie chciała Męża przy porodzie choć On by dał radę. Wody książkowo powinny odejść na pograniczu pierwszego i drugiego okresu porodu,ja tam wole zeby nie odeszły wcześniej bo bym wkrecala ze wypłynie pepowina.gusiaa, sylgor lubią tę wiadomość
-
Fruzia
No to powodzenia jutro ! Pewnie we wt będziesz już tulić Dzidzie
O kurczę to widzisz nie wiedziałam ze może wypaść pępowina jak odejdą wcześnie wody!!!
Czyli książkowego wody powinny odejść gdzieś w okolicy 3-4 cm? Tak?
-
ZakreconaOna jeśli drugi raz Cię męczą skurcze to wydaje mi się że ta noc jednak bedzie Twoja , tylko pospiesz się to zdarzysz w tak ładną datę urodzić :p
A ja się już przyzwyczaiłam do tego że męża nie ma wtedy kiedy powinien być hehe podobnie było z Adą , wody mi odeszły o 22 w szpitalu , napisałam mu że idę na porodówkę i on szybko do auta a tam jakiś debil zastawił nasz samochód no to on na piechotę i heja na szpital dobrze że szpital blisko bo 1 km i czekał przed porodówką , położna jak usłyszała że mój pierwszy poród trwał 7 godzin to powoedziala mężowi mojemu że nie ma sensu zeby tyle czekał i że jak będzie rozwarcie koło 8 cm to przyjedzie no to on pojechał do mieszkania , a że ja urodziłam szybciej ( 1:25) to on oczywiście tak zasnął że go dobudzić telefonem nie mogłam , obudził się godzinę później ale sama mu powiedziałam żeby już nie przyjeżdżał tylko przyszedł jak tylko wstanie ranono także drugi raz spał jak mu się córa urodziła . Ale on to jeszcze nic bo wiem że chciał zobaczyć małą zaraz po porodzie ale ma taki twardy sen że coś okropnego. Mój były mąż jak się rodziła moja najstarsza córka wyobraźcie sobie że mu się dłużyło czekanie i pojechał sobie do biedronki na zakupy i stał w kolejce do kasy jak ja urodziłam. Moi rodzice i siostra czekali przed porodówką a ten se pojechał , wtedy to byłam wściekła .
Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
Justi
Noooo to się nie dziwie ze zmienił status na Były Maz !!!
Z moim charakterem to nawet bym mu nie napisała ze się urodziła! Już nie mówiąc w ogóle o przyjęciu w odwiedziny.
Ehhh faceci !ZakręconaOna, Darrika, sylgor, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
ZKrecona
No ja już tak kilka dni z rzędu mam sttaszaki
Dość mocne
I potem cisza
!
Ale z córka tak nie mialam..owszem miałam twardnienia brzucha ale tk nie były takie skurcze jak teraz mam straszaki.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Justi2019 wrote:Camilla powiem Ci że właśnie Lilka mi się już nie podoba hihi , znam tylko jedną Lili i właśnie jest dokuczna ma 5 lat i non stop do niej nie Lili tylko Lilka wołają , a to już właśnie brzmi tak jak piszesz
No nic muszę się zastanowić tydzień jest na zgłoszenie dziecka w urzędzie? Bo już nie pamiętam ale wiem że mąż zapisał Adę jak tylko ze szpitala wyszlysmy. Dziewczyny może się orientuje się jak to jest z opieką nademną przez męża , wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?
Ogólnie z opieka jest tak, że może szpital wystawić Aa później rodzinny ii ogółem można mieć 28dni
Rodzinny przez cały rok może raz wystawić 14dni płatnych..
Dlatego warto pytać się W szpitalu czy wystawia.. Zeby zachowac sobie od rodzinnego ta opieka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 20:15
-
Dariah wrote:ZKrecona
No ja już tak kilka dni z rzędu mam sttaszaki
Dość mocne
I potem cisza
!
Ale z córka tak nie mialam..owszem miałam twardnienia brzucha ale tk nie były takie skurcze jak teraz mam straszaki. -
ZKrecona
No to u mnie typów o z krzyża ida
Nawet nie wiem jak te skurcze mocne miałaby wyglądać takie tylko z brzucha...to jak mega mocne BH ???
Ciekawa jesgem wlansie ile dni takie sttaszaki trwają przed porodem ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Gusiaaa
No to chociaż dobre ze pojechała rodzic a nie ze po całej nocy przeszło hehe heheh
A jak u Ciebie sytuacja ?
Jakie maja plany wobec Ciebie ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Justi2019 wrote:Właśnie nie chce drugiego imienia a tak mi się podoba zdrobnienie Lili lub Lilusia
no nic zobaczymy czy zmięknie ten mój mąż . Malutka jest póki co grzeczna , ładnie ssie , była już pierwsza smułka ( nawaliła tak że dwie pieluchy ktorymi była owinięta przemoczyła hehe) , gości też już miała , przy mojej siostrze spala a jak przyszli moi rodzice to przez godzinę rozglądała się i płacz był dopiero przy przebieraniu właśnie pampersa hihi ale szybko dostała cyca i uspokoiła się
wiecie co nawet nie wiedziałam że pampersy mają takie paski żółte które zmieniają kolor na niebieski jak dziecko zrobi siku , wiedziałyscie o tym? Bo ja dziś zostałam uświadomiona hehe położna przyszła i mówi że słyszała że smułka była a sprawdzi czy już siusiu zrobiła i ona zamiast pampersa otwierać patrzy między nogi na pasek hehe i mi mówi że teraz takie pampersy są akurat miała założonego z happy . Nie wiem czy przy Adzie takie były już nigdy nie zwróciłam uwagi
Ja się właśnie wczoraj zastanawiałam co to za paski na tych pampersach
Śliczna córeczka, a ta mina najlepsza
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Dariah wrote:ZKrecona
No to u mnie typów o z krzyża ida
Nawet nie wiem jak te skurcze mocne miałaby wyglądać takie tylko z brzucha...to jak mega mocne BH ???
Ciekawa jesgem wlansie ile dni takie sttaszaki trwają przed porodem ? -
marlenaO wrote:Coś ZakrecOna nie możesz się rozkręcić z porodem, może chwilkę odpoczniesz i zacznie się w nocy na dobre. Zauważyłam ze w nocy jest więcej porodów🤔
nie przyspiesze ani nic niestety . A noz ruszy w nocy badz nad ranem :p
-
Dariah wrote:Fruzia
No to powodzenia jutro ! Pewnie we wt będziesz już tulić Dzidzie
O kurczę to widzisz nie wiedziałam ze może wypaść pępowina jak odejdą wcześnie wody!!!
Czyli książkowego wody powinny odejść gdzieś w okolicy 3-4 cm? Tak?
Ehhh. ..stresuje się bardzo