X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam Wam dzisiaj znaleziony artykuł odnośnie alternatywnej metody łagodzenia bólu podczas porodu :

https://plodnosc.pl/idziesz-rodzic-wez-grzebien-nawet-nie-wiesz-jak-bardzo-moze-pomoc-podczas-porodu/

Wrzucam go do torby z ciekawości 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 16:15

Camilla33, emdar, Bożenka lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ogromne gratulacje! Super data urodzin 😃
    Aguu cudownie się to czyta, że tatuś taki zakochany w córeczce ☺️☺️

Aguuu lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla to może faktycznie działać, kiedyś mi się o uszy obiło właśnie, że na złagodzenie jednego bólu dobry jest inny ból :D

I tak muszę jechać po szczoteczka do zębów do rossmana więc kupię sobie ten grzebień i zobaczymy :)

Scintilla lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/c413b0ff33d8.jpg.html]c413b0ff33d8.jpg[/url

Dariah, Ewciaa83, Mysza, gusiaa, emdar, Scintilla, Bożenka, Camilla33, Fruzia85, KasiaM, Anytram, Darrika, kaniczynka, sylgor, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka :) bardzo chciałam dać jej na imię Lilianna ale mąż kategorycznie mówi nie i chyba będzie Oliwia , ale jeszcze może go uprosze :)

Bożenka, KasiaM, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi
    Słodkości !!!!
    Oj to widzę ze jesteś w grupie problemów z imieniem ;)
    A może zgodzi się na Oliwia Lilianna ? ;)
    Jelsi Ciebie by tk zadowoliło oczywiście ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to kupiłam 5 czapeczek dla niuni i żadna na glowke się nie mieści oprócz tej jednej . Główkę ma 35 cm .
    Co do męża przy porodzie mój niestety jest niezdatny do tego typu rzeczy on jak musi krew iść pobrać to jest cały mokry hehe , dziś jak zobaczył że mam wenflon na ręce to mówi zakryje to i mi nie pokazuj . Taki odważny jest :) Zemdlał by jak nic jak by zobaczył krew na rękawiczce po badaniu przez położną hehe i nie wiedziałyby położne czy mi pomagać rodzić czy jego cucić hehe ale muszę przyznać że bardzo bym chciała żeby był przy mnie ale najbardziej z tego względu żeby się przekonał co to znaczy urodzić dziecko ile kobieta musi przejść , bo wydaje mi się że on mysli poszła urodziła i jest ok choć dziś jak przyszedł zobaczyć swoją core to zaczął mnie całować i mówi "dobra robota" :)

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna, a jaka minke zrobiła;*;* hahhaha

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie chce drugiego imienia a tak mi się podoba zdrobnienie Lili lub Lilusia :) no nic zobaczymy czy zmięknie ten mój mąż . Malutka jest póki co grzeczna , ładnie ssie , była już pierwsza smułka ( nawaliła tak że dwie pieluchy ktorymi była owinięta przemoczyła hehe) , gości też już miała , przy mojej siostrze spala a jak przyszli moi rodzice to przez godzinę rozglądała się i płacz był dopiero przy przebieraniu właśnie pampersa hihi ale szybko dostała cyca i uspokoiła się :) wiecie co nawet nie wiedziałam że pampersy mają takie paski żółte które zmieniają kolor na niebieski jak dziecko zrobi siku , wiedziałyscie o tym? Bo ja dziś zostałam uświadomiona hehe położna przyszła i mówi że słyszała że smułka była a sprawdzi czy już siusiu zrobiła i ona zamiast pampersa otwierać patrzy między nogi na pasek hehe i mi mówi że teraz takie pampersy są akurat miała założonego z happy . Nie wiem czy przy Adzie takie były już nigdy nie zwróciłam uwagi

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa matka zapomniała wyłączyć lampę i jej cykłam z lampą zdjęcie i minę zrobiła hihi

emdar, Mysza lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w szpitalu jeden mały krzykacz co chwilę płacze a tak to cichutko jak makiem zasiał . Wogole to bardzo mało rodzących . Na poloznictwie może 5 maluszków

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie mogę zasnąć z tych emocji a juz przed kolacją mi się oczy zamykały same , zaczęły się tłuc tymi wózkami z kolacją i pospane , ciekawe jaka mnie noc czeka czy mała będzie grzeczna czy będzie wiszenie na cycu :) Wogole to bardzo się cieszę że już urodziłam , mam nadzieję że we wtorek już nas wypiszą . Od wtorku nie widziałam moje Ady tyle co wczoraj przez wideorozmowe telefoniczną jak mąż do niej pojechał , już strasznie za nią tęsknię . Pytałam dziś położną czy moze mnie dziś odwiedzić powiedziała że ogólnie takich maluchów nie wpuszczają ale jeśli bardzo córka za mną tęskni to na chwilę niech Pani ją przytuli w pokoju odwiedzin , więc stwierdziłam że na chwilę to nie będę jej mącić w głowie i wytrzymam jeszcze te dwa dni , bo jak by zaczęła płakać i nie chciała wyjść to by mi serce chyba peklo. Aha i najważniejsze wiecie co mój mąż robił jak ja rodziłam? Spał hehe , pojechał do Adusi na wieś do moich rodziców , oczywiście siostra ze szwagrem też byli i co noi trzeba się napić i oczywiście popił z moim tatą i szwagrem . Mówił że jak będę rodzić to moja siostra go przywiezie no to ok . Napisałam mu że mi wody odeszły i jadę rodzić to odczytał to jak już mu napisałam że urodziłam hehe no także tak to z nim jest . Mówi że dobrze że nie wiedział bo by ze stresu po ścianach chodził a tak to sobie grzecznie spał :)

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi podziwiam, ja bym swojego zabiła gołymi rękami. Imiona oba bardzo ładne, Oliwia będzie malutka Oliwka, Lilianna jak obserwuje w otoczeniu niestety nie zostaje mała Lili czy Lilusia a Lilką, a to już jak imię dla starej babki. Ale dzielne dziewczyny jesteście bardzo 😊🥰

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku . Mam bole i to takie dosc czeste 4-5 minut . Brzuch- krzyz ... bola , oj bola ;( ale kuzwa mam wrazenie ze wstalam siku , pochodzilam troche i sa mniejsza ale sa tak.czy tak . Moze to tylko wrazenie . Zobaczymy zaraz dalej ale.juz mam ochote isc spac hahahhahahaha

Jak przejda to sie wkurze bo One serio mocno bola i mecza

sylgor lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla powiem Ci że właśnie Lilka mi się już nie podoba hihi , znam tylko jedną Lili i właśnie jest dokuczna ma 5 lat i non stop do niej nie Lili tylko Lilka wołają , a to już właśnie brzmi tak jak piszesz :) No nic muszę się zastanowić tydzień jest na zgłoszenie dziecka w urzędzie? Bo już nie pamiętam ale wiem że mąż zapisał Adę jak tylko ze szpitala wyszlysmy. Dziewczyny może się orientuje się jak to jest z opieką nademną przez męża , wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna weź ciepłą kąpiel jak przejdzie po niej to straszaki a jak nie to na szpital , jak dla mnie w nocy urodzisz kochana :p

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Liliana, lili Lilka też ladnie :) zrób jej ładne zdj i wysli do męża z tekstem NO ZOBACZ JAK To imię idealnie do niej pasuje ❤

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi chcialabym ale cos czuje , ze to jednak nie to ... jakies slabsze mi sie wydaja juz i rzadziej . Teraz byly co 7 min prawie :/ takze jakby ustawaly . Eh

Jak znow wroca mocne to wejde do wanny ponownie . Wczesniej mnie bolalo troche i rzadko , weszlam do wanny to bolalo . Po wannie przeszlo troche i do nowa ponad godzine temu sie zaczelo .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe myślisz że podziała? On cały czas twierdzi że to imię jest przekombinowane noi gadaj z takim :p

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Justi podziwiam, ja bym swojego zabiła gołymi rękami. Imiona oba bardzo ładne, Oliwia będzie malutka Oliwka, Lilianna jak obserwuje w otoczeniu niestety nie zostaje mała Lili czy Lilusia a Lilką, a to już jak imię dla starej babki. Ale dzielne dziewczyny jesteście bardzo 😊🥰
    Ja chyba bym go slownie zabila ! Naprawde ;o szooooook . Taka bylabym zawiedziona jego osoba , ze chyba bym mu dala dlugo odczuc , ze przegial pale . Takze tez podziwiam hehe

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ