LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wklejam Wam dzisiaj znaleziony artykuł odnośnie alternatywnej metody łagodzenia bólu podczas porodu :
https://plodnosc.pl/idziesz-rodzic-wez-grzebien-nawet-nie-wiesz-jak-bardzo-moze-pomoc-podczas-porodu/
Wrzucam go do torby z ciekawości 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 16:15
Camilla33, emdar, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Scintilla to może faktycznie działać, kiedyś mi się o uszy obiło właśnie, że na złagodzenie jednego bólu dobry jest inny ból
I tak muszę jechać po szczoteczka do zębów do rossmana więc kupię sobie ten grzebień i zobaczymyScintilla lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Justi
Słodkości !!!!
Oj to widzę ze jesteś w grupie problemów z imieniem
A może zgodzi się na Oliwia Lilianna ?
Jelsi Ciebie by tk zadowoliło oczywiście09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wogole to kupiłam 5 czapeczek dla niuni i żadna na glowke się nie mieści oprócz tej jednej . Główkę ma 35 cm .
Co do męża przy porodzie mój niestety jest niezdatny do tego typu rzeczy on jak musi krew iść pobrać to jest cały mokry hehe , dziś jak zobaczył że mam wenflon na ręce to mówi zakryje to i mi nie pokazuj . Taki odważny jestZemdlał by jak nic jak by zobaczył krew na rękawiczce po badaniu przez położną hehe i nie wiedziałyby położne czy mi pomagać rodzić czy jego cucić hehe ale muszę przyznać że bardzo bym chciała żeby był przy mnie ale najbardziej z tego względu żeby się przekonał co to znaczy urodzić dziecko ile kobieta musi przejść , bo wydaje mi się że on mysli poszła urodziła i jest ok choć dziś jak przyszedł zobaczyć swoją core to zaczął mnie całować i mówi "dobra robota"
-
Właśnie nie chce drugiego imienia a tak mi się podoba zdrobnienie Lili lub Lilusia
no nic zobaczymy czy zmięknie ten mój mąż . Malutka jest póki co grzeczna , ładnie ssie , była już pierwsza smułka ( nawaliła tak że dwie pieluchy ktorymi była owinięta przemoczyła hehe) , gości też już miała , przy mojej siostrze spala a jak przyszli moi rodzice to przez godzinę rozglądała się i płacz był dopiero przy przebieraniu właśnie pampersa hihi ale szybko dostała cyca i uspokoiła się
wiecie co nawet nie wiedziałam że pampersy mają takie paski żółte które zmieniają kolor na niebieski jak dziecko zrobi siku , wiedziałyscie o tym? Bo ja dziś zostałam uświadomiona hehe położna przyszła i mówi że słyszała że smułka była a sprawdzi czy już siusiu zrobiła i ona zamiast pampersa otwierać patrzy między nogi na pasek hehe i mi mówi że teraz takie pampersy są akurat miała założonego z happy . Nie wiem czy przy Adzie takie były już nigdy nie zwróciłam uwagi
-
Wiecie co nie mogę zasnąć z tych emocji a juz przed kolacją mi się oczy zamykały same , zaczęły się tłuc tymi wózkami z kolacją i pospane , ciekawe jaka mnie noc czeka czy mała będzie grzeczna czy będzie wiszenie na cycu
Wogole to bardzo się cieszę że już urodziłam , mam nadzieję że we wtorek już nas wypiszą . Od wtorku nie widziałam moje Ady tyle co wczoraj przez wideorozmowe telefoniczną jak mąż do niej pojechał , już strasznie za nią tęsknię . Pytałam dziś położną czy moze mnie dziś odwiedzić powiedziała że ogólnie takich maluchów nie wpuszczają ale jeśli bardzo córka za mną tęskni to na chwilę niech Pani ją przytuli w pokoju odwiedzin , więc stwierdziłam że na chwilę to nie będę jej mącić w głowie i wytrzymam jeszcze te dwa dni , bo jak by zaczęła płakać i nie chciała wyjść to by mi serce chyba peklo. Aha i najważniejsze wiecie co mój mąż robił jak ja rodziłam? Spał hehe , pojechał do Adusi na wieś do moich rodziców , oczywiście siostra ze szwagrem też byli i co noi trzeba się napić i oczywiście popił z moim tatą i szwagrem . Mówił że jak będę rodzić to moja siostra go przywiezie no to ok . Napisałam mu że mi wody odeszły i jadę rodzić to odczytał to jak już mu napisałam że urodziłam hehe no także tak to z nim jest . Mówi że dobrze że nie wiedział bo by ze stresu po ścianach chodził a tak to sobie grzecznie spał
-
Justi podziwiam, ja bym swojego zabiła gołymi rękami. Imiona oba bardzo ładne, Oliwia będzie malutka Oliwka, Lilianna jak obserwuje w otoczeniu niestety nie zostaje mała Lili czy Lilusia a Lilką, a to już jak imię dla starej babki. Ale dzielne dziewczyny jesteście bardzo 😊🥰
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Jejku . Mam bole i to takie dosc czeste 4-5 minut . Brzuch- krzyz ... bola , oj bola ;( ale kuzwa mam wrazenie ze wstalam siku , pochodzilam troche i sa mniejsza ale sa tak.czy tak . Moze to tylko wrazenie . Zobaczymy zaraz dalej ale.juz mam ochote isc spac hahahhahahaha
Jak przejda to sie wkurze bo One serio mocno bola i meczasylgor lubi tę wiadomość
-
Camilla powiem Ci że właśnie Lilka mi się już nie podoba hihi , znam tylko jedną Lili i właśnie jest dokuczna ma 5 lat i non stop do niej nie Lili tylko Lilka wołają , a to już właśnie brzmi tak jak piszesz
No nic muszę się zastanowić tydzień jest na zgłoszenie dziecka w urzędzie? Bo już nie pamiętam ale wiem że mąż zapisał Adę jak tylko ze szpitala wyszlysmy. Dziewczyny może się orientuje się jak to jest z opieką nademną przez męża , wiem że mąż ma do tego prawo ale nie wiem do kogo powinnam pójść żeby to zwolnienie on otrzymał? Do lekarza który mnie prowadził? Tu do ordynatora w szpitalu czy do rodzinnego lekarza? Wiecie może?
-
Justi chcialabym ale cos czuje , ze to jednak nie to ... jakies slabsze mi sie wydaja juz i rzadziej . Teraz byly co 7 min prawie
takze jakby ustawaly . Eh
Jak znow wroca mocne to wejde do wanny ponownie . Wczesniej mnie bolalo troche i rzadko , weszlam do wanny to bolalo . Po wannie przeszlo troche i do nowa ponad godzine temu sie zaczelo . -
Camilla33 wrote:Justi podziwiam, ja bym swojego zabiła gołymi rękami. Imiona oba bardzo ładne, Oliwia będzie malutka Oliwka, Lilianna jak obserwuje w otoczeniu niestety nie zostaje mała Lili czy Lilusia a Lilką, a to już jak imię dla starej babki. Ale dzielne dziewczyny jesteście bardzo 😊🥰
Camilla33 lubi tę wiadomość