X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Lekarz po obchodzie zaskoczony że mnie tu jeszcze widzi eh pociesza że już niedługo że jutro już wynik będzie i wyjdziemy , że maluszek teraz najważniejszy żebym wytrzymała . Łatwo mówić trudniej zrobić :(
    Do jutra nie wiele czasu zostało:) ciesz sie ze jestescie razem, bo nie które szpitale lubia wypisywać mamuśki.. Jutro noc już spędzicie u siebie :)

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wielkie gratulacje 🎊 💐 🥳
    Współczuję "poniesionych obrażeń" - ale dla pocieszenia : o bólu się szybko zapomina ☺️
    Czekamy na zdjęcia kruszynki 😘

. Raga . lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, przede wszystkim GRATULUACJE❤️❤️❤️ Dojdziesz do siebie, najważniejsze że z małą wszystko ok 😘

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, dacie radę✊I tak jak pisze Gusiaa,dobrze że Was obie zatrzymali bo niektóre szpitale lubią faktycznie wypuszczać mamusie, a dzieci zostawiać😮

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam ? Ktoras rodzi cos sie dzieje ??? :D meldowac sie . :P
    Bo Ja kurcze bez boli w ogole 😂🤔
    Nasprzatalam sie , jutro tylko jeszcze musze odkurzyc i pomyc podlogi bo dzisiaj nie zdarzylam tego zrobic gdyz moje dziecko po spacerze pol dniowym padlo po 16 jak detka i spi fo tej pory . Zapewne to juz na noc , ewentualnie wstanie zjesc , umyc sie i przebrac i znow zapadnie w swoj sen zimowy hehe . Jedyne co mi zostalo to zmiana poscieli w sypialni naszej bo tam walsnie zasnal :p
    Gotuje zupke kalafiorowa teraz tez bo maz rano do pracy na 12 h to zabierze odrazu obiadek ze soba a My juz gotowe bedziemy miec wszystko :)
    Wskoczylam do wanny i sie wyleguje teraz .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja melduję dalszy brak objawów😒Może oprócz tego że jakiegoś mega - zupełnie irracjonalnego-wkurwa złapałam, ii dosłownie wszystko mnie wpienia... Ale stary mi mówi, żebym się uspokoiła, bo to po prostu mój charakterek raz na jakiś czas musi się odezwać🙄😉

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcinam mój ulubiony krem z buraka z biedry :D

No i u mnie się na nic nie zanosi, cisza i spokój, żadnych bóli nic. Ale pospałam w ciągu dnia więc coś czuje, że dzisiaj znowu do 2-3 będę "urzędować"

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar aha no to zwyczajnie musisz dac najwidoczniej upust emocjom . Ile mozna byc grzeczna 😂😂🤔

Ja zaraz to wychodze z wanny i ide wcinac zupe kalafiorowa co sie gotuje , takiego smaczka na nia zlapalam :D

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też zero objawów;) mam wrażenie że będę chodzić w ciąży do lutego 2021😅😅😅

ZakręconaOna, mj26, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas pierwsza " normalna" kupka się pojawiła , nie smułka. Mąż się śmiał żebym zapisała w kalendarzu hehe. Wiecie co się dziś wydarzyło u mnie , leżę jak gdyby nigdy nic a tu słyszę jakieś krzyki i byłam przekonana że jakaś kobietka rodzi . Było słychać tak:
    Ojej ojej ojej
    O Jezu Jezu
    ale ja nie uciekne nigdzie nie uciekne
    Nie przypinajcie mnie , nie uciekne
    Ojej ojej
    Jezu oj Jezu
    Zostaw mnie
    Nie uciekne zostaw mnie
    Leszek nigdy więcej
    I znów to samo parę razy pod rząd i tak przez godzinę było słychać i po tym "Leszek nigdy więcej" byłam przekonana że faktycznie kobietka rodzi , przyszła sprzątaczka smieci zabrać o 22 i mówi do mnie co tak słychać ja mówię że Pani jakaś rodzi a ona że nie możliwe bo była nie dawno pod porodówką i nic nie słyszała i wygląda przez okno i dopiero po chwili mówi że pewnie z geriatri jakiś staruszek się znów wydziera , ja do niej że nie możliwe bo kobiecy głos i tak obie stałyśmy i słuchaliśmy hehe cyrk na sali

. Raga ., Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

preg.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nieźle tam macie i wesoło 😊😁

Ja już dopakowałam wszystko do torby i jutro kierunek szpital.

Ciężko mi w sercu zostawiać córkę 😢
    Mam nadzieję, że dłużej niż tydzień tam nie spędzę.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Haha nieźle tam macie i wesoło 😊😁

Ja już dopakowałam wszystko do torby i jutro kierunek szpital.

Ciężko mi w sercu zostawiać córkę 😢
    Mam nadzieję, że dłużej niż tydzień tam nie spędzę.
    No to ciezkie napewno ... ale minie szybko.i z drugim maluniem do domku wrocisz . I juz bedziecie w komplecie

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga kciuki ogromne , jeszcze męża wykorzystaj dziś a nóż widelec coś z tego zakiełkuje :p

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle spać nie mogę eh a te położne jak plotkują , drzwi zamknęłam i tak wszystko słyszę . Obejrzałam z nudow pierwszą miłość i na wspólnej na tel hihi noi mogłabym iść spać bo niunia śpi ale nie mogę , myślę czy jutro wyjdziemy :(

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie wiem jak sie położyć, mloda mi hlowe wypina tak ze oddychac nie moge . Leze na boku to atakuje mnie w biodro.. ;/ ;/

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja w wannie jak bylam to cos mi tak strzelilo w podbrzuszu , ze szok . Wyszlam i teraz boli co jakis czas tak mocno ... :( mialam posiedziec , obejrzec film ale zrobie to w lozku . Pozmienialam na szybko.poscielowe jeszcze i klade sie z herbata i popcornem w wyro i bede poerwsza milosc ogladac na tel .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja dzis nie wiem jak sie położyć, mloda mi hlowe wypina tak ze oddychac nie moge . Leze na boku to atakuje mnie w biodro.. ;/ ;/

No mi wypycha pupe i girki, czuje nacisk na żebra i też mi oddechu brakuje, do tego zgaga...

Nie rozumiem, gin mówi, że czuje główkę, a brzuch ani się nie obniżył no i ciągle czuje pupe wysoko i często mi właśnie mała zabiera oddech.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No mi wypycha pupe i girki, czuje nacisk na żebra i też mi oddechu brakuje, do tego zgaga...

Nie rozumiem, gin mówi, że czuje główkę, a brzuch ani się nie obniżył no i ciągle czuje pupe wysoko i często mi właśnie mała zabiera oddech.

Z tym obnizeniem brzucha to nie zawsze to jakos widoczne, teraz to te dzieciaczki maja juz malo miejsca I beda sie prezyc I puppy wypinac, w pierwszej ciazy tez nie zauwazyłam zeby pod koniec mi sie jakos lepiej oddychalo, a jak nie raz podskoczyl albo zaczal sie przeciagac to az mnie zatykalo 😁
    Teraz Zoska uparla sie na lewa strone I tam najbardziej czuje😊

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Kochana mnie tez brzuch wcale sie nie obnizyl :) a maly jest tak nisko ze sama czuje napiecie tej glowki a na usg nie moga juz zmierzyc bo tak nisko i gleboko wlozona jest ze tak powiem

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to jak moj maly . Od samego poczatku upodobal sobie jakos ta lewa strone . Owszem wypychal sie wszedzie ale teraz najbardziej lewa ! Prawa strona brzucha az plaska a lewa jakbym armate jakas wcisnela hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ