X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Lekarz po obchodzie zaskoczony że mnie tu jeszcze widzi eh pociesza że już niedługo że jutro już wynik będzie i wyjdziemy , że maluszek teraz najważniejszy żebym wytrzymała . Łatwo mówić trudniej zrobić :(
    Do jutra nie wiele czasu zostało:) ciesz sie ze jestescie razem, bo nie które szpitale lubia wypisywać mamuśki.. Jutro noc już spędzicie u siebie :)

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wielkie gratulacje 🎊 💐 🥳
    Współczuję "poniesionych obrażeń" - ale dla pocieszenia : o bólu się szybko zapomina ☺️
    Czekamy na zdjęcia kruszynki 😘

. Raga . lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, przede wszystkim GRATULUACJE❤️❤️❤️ Dojdziesz do siebie, najważniejsze że z małą wszystko ok 😘

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, dacie radę✊I tak jak pisze Gusiaa,dobrze że Was obie zatrzymali bo niektóre szpitale lubią faktycznie wypuszczać mamusie, a dzieci zostawiać😮

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam ? Ktoras rodzi cos sie dzieje ??? :D meldowac sie . :P
    Bo Ja kurcze bez boli w ogole 😂🤔
    Nasprzatalam sie , jutro tylko jeszcze musze odkurzyc i pomyc podlogi bo dzisiaj nie zdarzylam tego zrobic gdyz moje dziecko po spacerze pol dniowym padlo po 16 jak detka i spi fo tej pory . Zapewne to juz na noc , ewentualnie wstanie zjesc , umyc sie i przebrac i znow zapadnie w swoj sen zimowy hehe . Jedyne co mi zostalo to zmiana poscieli w sypialni naszej bo tam walsnie zasnal :p
    Gotuje zupke kalafiorowa teraz tez bo maz rano do pracy na 12 h to zabierze odrazu obiadek ze soba a My juz gotowe bedziemy miec wszystko :)
    Wskoczylam do wanny i sie wyleguje teraz .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja melduję dalszy brak objawów😒Może oprócz tego że jakiegoś mega - zupełnie irracjonalnego-wkurwa złapałam, ii dosłownie wszystko mnie wpienia... Ale stary mi mówi, żebym się uspokoiła, bo to po prostu mój charakterek raz na jakiś czas musi się odezwać🙄😉

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcinam mój ulubiony krem z buraka z biedry :D

No i u mnie się na nic nie zanosi, cisza i spokój, żadnych bóli nic. Ale pospałam w ciągu dnia więc coś czuje, że dzisiaj znowu do 2-3 będę "urzędować"

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar aha no to zwyczajnie musisz dac najwidoczniej upust emocjom . Ile mozna byc grzeczna 😂😂🤔

Ja zaraz to wychodze z wanny i ide wcinac zupe kalafiorowa co sie gotuje , takiego smaczka na nia zlapalam :D

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też zero objawów;) mam wrażenie że będę chodzić w ciąży do lutego 2021😅😅😅

ZakręconaOna, mj26, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas pierwsza " normalna" kupka się pojawiła , nie smułka. Mąż się śmiał żebym zapisała w kalendarzu hehe. Wiecie co się dziś wydarzyło u mnie , leżę jak gdyby nigdy nic a tu słyszę jakieś krzyki i byłam przekonana że jakaś kobietka rodzi . Było słychać tak:
    Ojej ojej ojej
    O Jezu Jezu
    ale ja nie uciekne nigdzie nie uciekne
    Nie przypinajcie mnie , nie uciekne
    Ojej ojej
    Jezu oj Jezu
    Zostaw mnie
    Nie uciekne zostaw mnie
    Leszek nigdy więcej
    I znów to samo parę razy pod rząd i tak przez godzinę było słychać i po tym "Leszek nigdy więcej" byłam przekonana że faktycznie kobietka rodzi , przyszła sprzątaczka smieci zabrać o 22 i mówi do mnie co tak słychać ja mówię że Pani jakaś rodzi a ona że nie możliwe bo była nie dawno pod porodówką i nic nie słyszała i wygląda przez okno i dopiero po chwili mówi że pewnie z geriatri jakiś staruszek się znów wydziera , ja do niej że nie możliwe bo kobiecy głos i tak obie stałyśmy i słuchaliśmy hehe cyrk na sali

. Raga ., Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

preg.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nieźle tam macie i wesoło 😊😁

Ja już dopakowałam wszystko do torby i jutro kierunek szpital.

Ciężko mi w sercu zostawiać córkę 😢
    Mam nadzieję, że dłużej niż tydzień tam nie spędzę.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Haha nieźle tam macie i wesoło 😊😁

Ja już dopakowałam wszystko do torby i jutro kierunek szpital.

Ciężko mi w sercu zostawiać córkę 😢
    Mam nadzieję, że dłużej niż tydzień tam nie spędzę.
    No to ciezkie napewno ... ale minie szybko.i z drugim maluniem do domku wrocisz . I juz bedziecie w komplecie

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga kciuki ogromne , jeszcze męża wykorzystaj dziś a nóż widelec coś z tego zakiełkuje :p

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle spać nie mogę eh a te położne jak plotkują , drzwi zamknęłam i tak wszystko słyszę . Obejrzałam z nudow pierwszą miłość i na wspólnej na tel hihi noi mogłabym iść spać bo niunia śpi ale nie mogę , myślę czy jutro wyjdziemy :(

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie wiem jak sie położyć, mloda mi hlowe wypina tak ze oddychac nie moge . Leze na boku to atakuje mnie w biodro.. ;/ ;/

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja w wannie jak bylam to cos mi tak strzelilo w podbrzuszu , ze szok . Wyszlam i teraz boli co jakis czas tak mocno ... :( mialam posiedziec , obejrzec film ale zrobie to w lozku . Pozmienialam na szybko.poscielowe jeszcze i klade sie z herbata i popcornem w wyro i bede poerwsza milosc ogladac na tel .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja dzis nie wiem jak sie położyć, mloda mi hlowe wypina tak ze oddychac nie moge . Leze na boku to atakuje mnie w biodro.. ;/ ;/

No mi wypycha pupe i girki, czuje nacisk na żebra i też mi oddechu brakuje, do tego zgaga...

Nie rozumiem, gin mówi, że czuje główkę, a brzuch ani się nie obniżył no i ciągle czuje pupe wysoko i często mi właśnie mała zabiera oddech.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No mi wypycha pupe i girki, czuje nacisk na żebra i też mi oddechu brakuje, do tego zgaga...

Nie rozumiem, gin mówi, że czuje główkę, a brzuch ani się nie obniżył no i ciągle czuje pupe wysoko i często mi właśnie mała zabiera oddech.

Z tym obnizeniem brzucha to nie zawsze to jakos widoczne, teraz to te dzieciaczki maja juz malo miejsca I beda sie prezyc I puppy wypinac, w pierwszej ciazy tez nie zauwazyłam zeby pod koniec mi sie jakos lepiej oddychalo, a jak nie raz podskoczyl albo zaczal sie przeciagac to az mnie zatykalo 😁
    Teraz Zoska uparla sie na lewa strone I tam najbardziej czuje😊

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Kochana mnie tez brzuch wcale sie nie obnizyl :) a maly jest tak nisko ze sama czuje napiecie tej glowki a na usg nie moga juz zmierzyc bo tak nisko i gleboko wlozona jest ze tak powiem

Darrika lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to jak moj maly . Od samego poczatku upodobal sobie jakos ta lewa strone . Owszem wypychal sie wszedzie ale teraz najbardziej lewa ! Prawa strona brzucha az plaska a lewa jakbym armate jakas wcisnela hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ