X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    2500 !? o Matko..
    jak by nie bylo innych wydatkow teraz!!!
    Ach no właśnie, samej hipoteki płacimy 2tys co miesiąc, Piotrusia klubik 850 a trzeba przecież też mieć coś odłożone, chwilami człowiek nie wie jak ogarnąć.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillla
    kurde niestety takie "niespodzianki" zawsze w najgorszym momencie spadaja na glowe :/ ehh

. Raga . lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Hej Dziewczyny :)

Raga
    snilo mi sie ze urodzilas !!
    i ze byla mega szybka akcja
    Twoj post brzmial miej wiecej tak:
    "1:30 odeszly wody
    2:00 w spzitalu
    2:30 Dzidzia z nami"

eheh az rano szybko weszlam na forum tylko sprawdzic czy to prawda
    !
    wiec tego Ci zycze!! :)

O matko tak szybko!!!
    No przy takim tempie to bym do odybytu popękała 😉

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Moj ulozony dokladnie jak corka
    po mojej lewj stronie ma plecy
    a po prawej nozki i tam mi wypycha kolana badz stopki :)
    corka robila dokladnie tak samo
    Lutowe bobasy chyba tak mają bo moja identycznie :) Jak raz zmieniła stronę to czułam się nieswojo ;)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    O matko tak szybko!!!
    No przy takim tempie to bym do odybytu popękała 😉
    NIe nie tego CI zycze :D
    kto wie, jak ys dojechala z pelnym rozwarciem to nie byloby tak zle ;)
    hehee
    ale oczywiscie nie tego CI zycze, bardzeij chodiz mi o sama akcje, zeby poszlo samo :)

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co ja już nie mam siły do tego szpitala , przyszła doktorka mówi że wszystko ok , za godzinke wynik crp będzie i wychodzimy ja szczęśliwa ale się pytam jakiego dzisiejszego pobrania , mówię im że nikt dziś nie zabierał małej na pobranie krwi . A ona do mnie że może przysnelam i nie zauwazylam. No głupia jakas. Fakt zasnęłam koło małej ale o 7.
    A oni zawsze po 5 zabierali na pobranie krwi.I jeszcze mi pokazuje że ktoś się podpisał że pobrał no chore to jakieś jest. Ja nadal twierdzę że nikt nie pobrał jej krwi dziś no to doktorka mówi że musi to wyjaśnić bo ona wczoraj zleciła . I co miałam rację , przyszła dopiero pobrac krew bo rano zapomniały , no jak tu się nie wkurwic już bym mogła wyjść to teraz wynik nie za godzinę tylko koło poludnia.
    I mi ją przyniosła położna po pobraniu i mówi do mnie : miała Pani rację , dziewczyny rano nie pobrały krwi. Odkłada małą i do niej mówi : ale Cię mama dobrze pilnuje. Powiem wam że już mi brak słów na to wszystko

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi współczucia ale spokojnie to już ostatni dzień, lada moment już będziecie w domku :)

Wydatek 2500 w takim momencie, to katastrofa :/ Jakby człowiek miał mało wydatków. Ja ostatnio liczyłam, to na sama wyprawkę, te wszystkie zakupy w aptekach, jakieś ciuszki, kremy, prześcieradła, pieluszki, chusteczki, dla mnie ciuchy jak legginsy czy koszule do spania i do karmienia, termometr to już dobre 2300 zł wywalam przez te kilka miesięcy :O Cieszę się, że tata nam kupił wózek i teraz jeszcze nianię elektryczną, że mama dołożyła do łóżeczka, bo tak to by cienko było.

Bo wiadomo człowiek chce też coś odłożyć, żeby mieć awaryjnie ale też sobie na jakieś przyjemności pozwolić, A tu jeszcze kredyt na dom do spalcania

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, a ja trochę zmienię temat.
    Herbaty na laktacje.

Wczoraj teściowa mi mówiła, że mi jakąś herbatkę kupiła (szkoda, że nie zapytała - herbata z anyzem, a ja nienawidzę blee).

I tak sobie dzisiaj czytam o tych herbatach i widzę, że to mix różnych ziół, często pokrzywy, rumianku i się zastanawiam, bo pewnie mi nie będzie smakować mix taki herbat. Czy może picie osobno pokrzywy, rumianku ewentualnie te zioła z domieszką np tych nasion kopru czy to też coś da?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia zebys wiedziala , Ja mam jak Camilia ... skurcze sa , cos sie dzieje a zarazem nic nie rusza . I to takie czekanie glupiego .
    No nic, trzeba czekac .
    Camilia co do wydatkow to masakra w takim momencie :/
    Linka Ty sie nie doluj x tak jak pisze Raga . Ja juz madrzejsza tez przy drugim bede . Chce kp owszem ale nie za wszelka cene .

Darrika no herbatki z anyzem tak sa , polecane ale osobiscie wole bardziej zastosowac na laktacje femaltiker :) to polecam z calego serca , woda i przystawiania duzo dziecka . Dziala cuda ;)

Darrika, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi no lekka chamowa , ze ktos sobie podpisal pobranie krwi u dziecka a tego nie zrobil . Dobrze , ze sie upominalas o swoje i usilnie postawilas na swoim . No co za ludzie :/
    A Ty sie nie martw , lepiej wyjsc te 5 h pozniej ale z wynikami i pewnoscia , ze jest dobrze niz wyjsc i zadreczac sie myslami czy dobrze bo nie slyszalas ze ja zabrali a mowia ze tak itp . Bedzie ok

. Raga ., Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, najlepszy Femaltiker. Polecany przez położne. Ma dwa smaki- czekoladowy i karmelowy :D

ZakręconaOna, Darrika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam starą, poczciwą corsę B bez elektroniki i dajemy we dwie radę. Mąż ma auto nowej generacji i pominę milczeniem jego wydatki :p

Justi, nie denerwuj się. Tęsknisz za dziećmi i one za Tobą, ale nerwy nic nie dadzą. Tak już jest w szpitalach. Ja jak leżałam po laparoskopii to miałam wyjść na drugi dzień, a wyszłam po tygodniu. Jeszcze jest szansa, że wyjdziecie dzisiaj :*

• Dariah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    wiem ze dobry jest Femaltiker
    a jeszcze lepszy Karmi badz inne piwo 0% ;)
    ja akurat nie stosowalam nic, wiec nie powiem z wlasnego doswiadczenia, jedynie z tego co moiwly przyjadiolki itd ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Darrika, najlepszy Femaltiker. Polecany przez położne. Ma dwa smaki- czekoladowy i karmelowy :D
    Taaak . I smaczne to jest naprawde heheh chociaz Ja nie pijam mleka zwyklego ale takie bez lakto bedzie ok i mniam mniam :D
    Ja juz sie zaopatrzylam wlasnie i w czekoloadowy i w karmelowy . Za czasow z synem nie widzialam dwoch smakow . Byl jeden

No i nie stosowalam codziennie go , ze cale kp pilam go :) bardziej w kryzysach laktacyjnych pomagal badz raz na jakis czas zeby tak wzmocnic .
    Na mnie np. Bardziej niz piwo dzialala herbata z mlekiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 10:28

Mysza, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    alre czuje Twoj bol...anyż bleeeeeeeeeee! :D

ZakręconaOna, Darrika, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie smoczek do szpitala? Czy raczej nie powinno się go dawać noworodkowi?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika
    alre czuje Twoj bol...anyż bleeeeeeeeeee! :D
    Hahahahha okropienstwo :P
    Jejku pamietam jak ciotka z niemiec przywiozla takie zelki dlugie anyzowe . Boze jedyny 🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮 hahahaha .

Mysza Ja nie biore :)
    1 mam jeden kupiony taki na zas chociaz nie wiem czy bedziemy uzywac .
    2. Jest zapakowany a w szpitalu nie bede sie przez te pare h bawic w wyparzanie smoczka zreszta tam w ogole wole nie wyparzac nic a nie kupilam pudeleczka specjalnego zeby zabrac wyparzony z domu .
    3. Mysle , ze nie jest potrzebny tak odrazu ani wcale w sumie niekiedy ale to moja osobista refleksja heheh.
    Nie wiem jak bedzie przy drugim ale.z pierwszym zero smoka i butli . Niczego nie chcial ale na zas po 1 szt mam teraz tez bo moge miec inny egzemplarz :)

Mysza, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smoczki kupione, takie jakieś dynamiczne dla 0-3 miesiąca. I w sumie się zastanawiam kiedy to użyć? W sensie w jakim momencie?

One widziałam są zapakowane w takie etui więc je wyparze i wezmę jeden do szpitala ale czy użyje hmm

Nonwlasnie widziałam ten femaltiker ale słód jęczmienny, ja ogólnie nie lubię piwa w ogóle :p ale pewnie jak będzie trzeba to na próbę kupię, może w smaku nie będzie źle. Na pewno lepsze jak herbatka z anyzem

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny ☺️ Po pierwszym dziecku i przeprawach z karmieniem obiecałam sobie ze nie powtórzę tego błędu i nie zafiksuje się na punkcie karmienia a znów wszystko zmierza w tym kierunku 🤦‍♀️
    Co do herbatek na laktację (w poprzedniej ciąży przetestowałam wszystko) to tak jak dziewczyny piszą - femaltiker i każde piwo 0 - chodzi o słód jęczmienny w piwie.
    To która dziś następna? ☺️
    Co do sączących się wód - przypomnę jedynie, by jak coś takiego ma miejsce lub podejrzewacie, że to wody - jedzcie to sprawdzić do szpitala. Ja pojechałam po ponad 12h bo przecież nic innego się mi nie działo i od każdego po kolei dostałam opieprz. Bo jeśli to wody to może wypaść pępowina bądź łatwo o wdanie się infekcji. Ja zanim urodziłam musiałam zaliczyć 2 kroplówki z antybiotykiem na wszelki wypadek...

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Zakrecona
    ja nie mam smoczka
    nie kupilam nawet
    tez uwazam ze bardzo czesto wcale nie est potrzebny
    a jak sie okaze ze jest konieczny bo nic innego nie pomaga ot maz kupi i tyle
    corka nie miala a ni smoczka ani butli w buzi

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ