LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Hahahahha okropienstwo
Jejku pamietam jak ciotka z niemiec przywiozla takie zelki dlugie anyzowe . Boze jedyny 🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮 hahahaha .
Haribo
takie dlugieee węze!
masakra!!! hehhe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
LInka
no wlasnie w ciazy z corka mi sie saczyly wody
pojechalam na IP
wzieli mnie na porodowke, trzymlai do 22 - nic sie nie rozkrecilo
dali na patologie - w razie w
nic sie nie dzialo
wiec o 12:00 nastepnego dnia mnie wypisali
tego samego wieczora mialam juz skurcze delikatne, w nocy tez, w dzien tez...
wiec co by nie powtorzyc historii (IP, patologia, wypis itd) pojechalam na 18:30 do gina
a tam wody odeszly
wtedy to juz kierunek porodowka
hehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja kilka dni temu myślałam, że może mi się właśnie te wody sączą, odstawiłam wiesiołka, bo on niby oleisty ale nie aż taki. No i generalnie doszłam do tego, że u mnie to jest jednak nietrzymanie moczu.
Z ginem też konsultowałam to mi mówił, że to prędzej uplawy i zapisał mi na zaś clotimazolum.
Druga sprawa, że mam szyjke od wewnątrz zamknięta, a od zewnątrz ledwie 1 cm więc chyba nawet nie ma się gdzie sączyć :p
Nie mniej mam nadzieję, że to nietrzymanie moczu się nie pogłębi później, bo czasem jak kuchnie czy pójdę wysmarkac nos to czuje, że popuszcza mi tam i się od tygodnia nie rozstaje z podpaskami34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Wczoraj o 13 wyszliśmy do domu. Noc super minęła. Mały budzi się co 2 godz na jedzenie, jak się naje to od razu usypia
córka tez bez problemu spała i nie wybudziła się
pierwsza kąpiel tez zaliczona bez problemu.
Za to ja prawie w ogóle nie spałam. Siedziałam w łóżku bo tylko w takiej pozycji mnie nie bolały plecy i brzuch. Ordynator mówił przy wypisie ze plecy to może być skutek uboczny znieczulenia w kręgosłup i jeśli nie przejdzie to muszę iść do lekarza... a jeszcze mi idzie z pleców na barki i płuca.Ewciaa83, Dariah, Scintilla, . Raga ., ZakręconaOna, KasiaM, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Darrika ja od 2 nawet 3 miesiecy przy kichaniu popuszczam, wszystko minie po porodzie jak wroci na swoje miejsce 😉
Po pierwszej ciazy tez tak mialam a po kilku miesiacach znow bylam midstream w trzymaniu😁 jak to czasami w pracy bywa nie ma czasu.Darrika, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Raga oby w szpitalu zdążyło się jeszcze samo rozkręcić. ✊
Ja dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek 😕 no ale do tego czasu chyba zrobię tak jak Scintilla kiedyś - weekend w stylu Hugh Hefner i do tegodużo spacerów. ! Znowu lekarz zrobił mały masaż szyjki, ale mówił, że ciężko, bo rozwarcie ledwo na jednego palca. 🙄
No i w domku muszę was nadrobić 🧐. Raga ., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Darrika
Mi również zdarza się popuścić ale bardzo rzadko i w „specyficznych sytuacjach”
W sensie musi mi się bardzo chcieć lib akurat mieć skurcz
I muszę kichnac w tym momencie
Po porodzie powinno Ci przejść myśle
A co mówił Twój lekarz ??
Sylgor
Super ze już w domku i ze nocka minęła spokojnie - przynajmniej ze strony Szumka
A jak córka zareagowała na braciszka ?
Kurczę z tymi plecami to nie fajnie
To często tak po tym zzo się dzieje ?
Justi
Suuuper !!! Widzisz było się stresować ?. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Darrika
Mi również zdarza się popuścić ale bardzo rzadko i w „specyficznych sytuacjach”
W sensie musi mi się bardzo chcieć lib akurat mieć skurcz
I muszę kichnac w tym momencie
Po porodzie powinno Ci przejść myśle
A co mówił Twój lekarz ??
Sylgor
Super ze już w domku i ze nocka minęła spokojnie - przynajmniej ze strony Szumka
A jak córka zareagowała na braciszka ?
Kurczę z tymi plecami to nie fajnie
To często tak po tym zzo się dzieje ?
Justi
Suuuper !!! Widzisz było się stresować ?
Lekarz mi tylko mówił, że to na pewno nie wody, bo nawet jakby się sączyły to zdecydowanie większe ilość. Ale wiadomo kazał obserwować. No i zapisał clotrumazolum bo mowie ze ewentualnie może być jakaś infekcja.
Mi się po prostu skumulowało nietrzymanie moczu z tym olejkiem z wiesiołka bo wiadoko w ciągu dnia jak się chodzi to on tam się zbytnio nie utrzyma :p
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Dariah wrote:Np właśnie mi tez się ten olejek nie trzyma
J mnie to denerwuje strasznie
Wiec kuźnie kilku dni nie stosuje
Najlepiej chyba na noc, bo wtedy jak się leży to zdąży tam zadziałać A rano i tak wyleci 🤣34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ja w pierwszej ciazy np. Nie mialam problemu z moczem nic , teraz NIBY tez nie ale mialam jedna sytuacje raz w pracy , ze strasznie mi sie siusiu chcialo a akurat wyjsc nie moglam a jak na zlosc musialam kichnac . Jak kichnelam tak popuscilam lekko ! Pozniej sie nie pojawilo wiecej cos takiego na szczescie .
Ej serio ??? A mnie sie olejek normalnie trzyma w pipce . Wiadomo wylatuje sluzu troche ale mega malo to normalne ale zeby sam olejek wypadal to nieeee
Wlasnie mi sie skonczyl w ogole:/ i zastanawiam sie czy sens jest kupowac czy moze sobie bym kupila olej migdalowy albo cos i smarowala krocze tym plus cialo tak dla zwymlej pielegnacji -
Dariah wrote:Zakręcona
Tzn mi jie wylatywała cała ta kapsułka
Czyli sam olej, po jakimś czasie
Tak na raz dość sporo
I to mnie wkurzało -
Mi też sam olejek wycieka
kapsułka nigdy nie wypadła.
Ale mnie dzisiaj naszło. Niby drobne zakupy w Lidlu, bo od dzisiaj jest gofrownica i tak za mną gofry chodziły, że musiałam ja kupić, a tu jeszcze pojechałam i autko umylam na myjce
Ale teraz mnie naszło na spanie z kolei hahahaha34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Tak miałam wizytę dzisiaj no z dzidzią wszystko ok. Lekarz powiedział, że maks 3500 będzie ważyć, teraz znowu z pomiarów wyszło 3018g, czyli troszkę mniej niż tydzień temu, ale nie przejmuję się tym. Wody ok, przepływy i łożysko też. No i do szpitala jak coś to w poniedziałek.
Scintilla, sylgor lubią tę wiadomość