LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
marlenaO wrote:Justi a jak się nie budzi to będziesz ja wybudzać na sile? Niby położne mówią żeby budzić ale mi jest jej szkoda jak w nocy śpi po 20minut a teraz np już ponad 2h.
Jesli nee ma zaleceń ii jeśli dziecko przybiera to ja bym nee wybudzala..
No ale wiadomo każdy robi według swojego uznania.
(starszy syn jako noworodek umial w nocy spać 6-7h w ciągu..
Młodszy najdłużej spał 6.5h) -
Wmdar
Siper ze wizyta udana
Dziszia rośnie ładnie - nie będzie wielka to dobrze dla Ciebie
Bozenka
No ja tez mam takie już ze 2 tyg, codziennie popołudniu lub w ciągu dnia i potem cisza
Szału można dostać
Co do pampersow to do szpitala A nie biorę bo daja tam, a do szpitala B biorę 1 paczkę rozmiaru 1 (spokojnie wystarczy)
Potem w domu mam jesCze chhba ze 4 paczki - kupimy większy zapas po wyjściu
Jak będzie walił kupki jak córka to paczka na 2 dni hehhe
. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Marlena
Siper opieka w my szpitalu z tego co opowiadasz !
Nie słyszałaś Małej ?! Osz ty! Heheh
Żartuje Kochana ! Ja nie slyszlalam przez pierwszy miesiąc !
Maz się budził, ja przewijał i podchodził do mnie żeby mnie obudzić i mi ja dać...tak wiec Matka Roku
Ale widocznie byłam mega zmęczona
Po jakimś miesiącu przeszło i ja slyszlalam jak tylko zakwilila
Ja nie wybudzalam
Ale nie miałam tez potrzeby bo sama się budziła ck jakieś 3h heheh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Raga
Powodzenia w szpitalu i dawaj znać jakie maja plany
Bozenka
Oooo coś się zbliża
Ale ja bym poczekała na rozwój sytuacj
Obserwuj czy nadal odchodzą wody itd09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bożenka poczekaj na rozwój sytuacji. Albo na więcej wód albo na skurcze.
Już czas na kolejnego bobaska lutowego, dzisiaj już 07.02 🤩
Ja wzięłam do szpitala ta mała paczkę pampersow z rosmana co była za 1gr. Kup mieliśmy już chyba z 6-7, pieluszki jeszcze są także spokojnie wystarczy na 3-5 dni -
Dariah, nie gadaj że codziennie 😯 byłabym już siwa że stresu 😂 Mi wyleciało tak około pół szklanki tych wód. Mam nadzieję, że to jednak zwiastun nadchodzącego porodu i że jest już blisko.🤔
Marlena czekam właśnie. Kilka skurczy miałam, mam nadzieję, że się rozkręci akcja i będzie dzisiaj kolejny bobas 😃
-
Bozenka trzymamy kciuki!
Ja też mam 1 paczkę babydream do domu i 1 w domu chyba muszę jeszcze dokupić 🤔😬
Ja mam głęboki sen i obawiam się, że też mogę przysnąć i nie usłyszeć dzieciątka 🤪
Zrobiłam sobie twarożek ze szczypiorkiem bo tak za mną chodził od wczoraj, mniam!
Jak tam dziewczyny? Macie już wszystko wszystko gotowe? Ja muszę kupić jeszcze materac do kosza Mojżesza i prześcieradła. Fotelik i ponczo już naszykowane żeby mąż zabrał, tylko bazę trzeba przymocować w aucie 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 08:30
-
BOzenka
no skurcze tak, codziennie !
w ciagu dnia sporo a najwiecej popoludniu / pod wieczor..
juz sie kilka razy zastanawialam czy nie jechac na IP ale u nas wymaga ot sporej logistyki z Mala wiec zawsze czekalam jeszcze i co? duuupaprzechodzilo !
Ale mam nadzieje ze u CIebie sie rozkreci
tego CI zycze
ja moge zarezerwowac 09.0209.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zuzi
my ju wszystrko gotowe
a w zasadzie "w gotowosci"
bo lozeczko jest ale np..materac nadal w folii zeby sie nie kurzyl
przewiajk tez w opakowaniu jeszcze
bujak co mamy na dol tez zafoliowany heeh
wozek tak samo
ale wszytsko jest
jeszcze musze opogonic D zeby zamontowal base isofix do auta bo znajac zycie to zajmie sie tym 10 min oprzed wyjazdem po mnie do szpitala i okaze sie wtedy ze to wcale nie takie latwe i bedzie panikowac09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zuzi
ja juz widze te bluzgi pod nosem jak bedzie montowac w stresie, ze mnie za godzine wypisuja!
az w kocnu pewnie przyjedzie bez bazy zeby zpaiac na pasy! hehee
wiec musze go pogonic09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja wczoraj spakowałam małej plecaczek. Trochę tych pieluch, jakieś ciuszki na wyjście ale kilka różnych, żebyśmy mieli wybór w co ja ubrać jak będziemy wychodzić
Paczke chusteczek nawilżanych i sudokrem no i matę do przewijania.
Założyłam na materac ten podkład nieprzemakalny ochronny, przescierdałko i zawiesiłam organizer. Ubrałam rogala do karmienia w poszewkę, wsadzilam do gondoli śpiworek i zakryłam. Ochraniacz na łóżko jest, ale go na razie nie zakładam, zobaczę jak się mała w łóżeczku będzie zachowywać, jak się będzie mocno wiercic to nie będę to zakładać.
Muszę jeszcze ogarnąć z tylu w samochodzie i przygotować miejsce żeby mąż zamontował isofixa. Kocyk chyba jiz wsadze do fotelika ale zakryje wszystko folią.
U mnie tylko co jakiś czas chwilowe bóle jak na okres i czasem bezboleśnie stwardnieje brzuch, poza tym nic A nic więc się umówiłam jeszcze na 10 po wizycie na ktg do fryzjera na farbowanie, bo włosy są już straszne :o34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Hej,
U nas praktycznie wszystko gotowe - pewnie w praniu wyjdzie, że o czymś zapomnieliśmy.
Pozostał nam wózek do odświeżenia ale tym się zjamieny po powrocie.
Bożenka - go go go! Fajnie by było aby akcja na spokojnie się rozkręciła dzisiaj 😉
A ja pierwszy raz zrobiłam swojemu dziecku awanturę' - "twarzą w brzuch"
Jak tak można straszyć matkę 🤷♀️?
Od kilku dni jest mniej aktywny ale mamy stałą godzinę jego kopniaków - a w nocy? Przyszła 22.00 i nic - cisza.
Zeżarłam pół kostki czekolady, wypilam dzban zimnej wody, wzięłam kąpiel, przystawiałam mu latarkę, puściłam jakiś heavy metal na full i przez godzinę cisza.
Dopiero jak zaczełam skakać na piłce to się królewicz obudził - a już ubierałam skarpetki żeby jechać na IP 😔
Oczywiście musiałam przeczytać w międzyczasie pół Internetu i znaleźć tylko te wpisy sugerujące, że to pewnie owinięcie pępowiną 😐
Jak są jakieś rezerwacje to mnie proszę wpisać na 10siatego - córka jest z 10 czerwca to łatwiej mi będzie zapamiętać 🤭😉Bożenka lubi tę wiadomość
-
Scintilla
no jak ON tak mógł nastraszyc Matke!
to pewnie dlatego ze skurczy itd brak to żebyś sie nie nudzila
hihih
no wlansie ja z tego samego powodu biore 09.02, bo corka z 09.09
Scintilla lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bozenka super . Znaczy , ze pieknie cos ruszylo .
nie ma co panikowac , czekaj na rozwoj sytuacji kochana .
Marlena o matko , Ty zla matko :p
Kochana co Ty , nie Ty poerwsza i nie ostatnia uwierz ;*
Ty sie nauczysz wstawac do malej . Bylas przemeczona , nasze organizmy sa przyzwyczajone do spanoa w nocy a nie do wstawania co pare min . Nie mozesz miec sobie tego za zle a napewno to nie znaczy , ze zla.Mama z Ciebie!
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Ja mialam tak parszywa noc , ze podziekuje .. nie dosc , ze bole bioder mi tak dokuczaja do teraz to dodatkowo siku co 5 min ! doslownie co 5 ! Wczoraj o 24 jak mnie brzuch zaczal bolec z przerwami tak boli do teraz ... ten zje*** tepy bol podbrzusza wchodzacy na krzyz . Dobrze , ze o 14.40 mam dzis polozna .
-
nick nieaktualny