X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że mam normalną głowę ;)
    Na dziś bobas waży 3500g.
    Kurczę, jakoś nie mogę przyzwyczaić się do myśli o CC :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 10:21

• mj26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie nadal cisza. W obecnym stanie fizycznym to lekko 3 miesiące jeszcze w ciąży bym pochodziła, gorzej psychicznie 😕😉 Darrika tez myślałam o fryzjerze, nawet mąż mi wczoraj proponował ale boje się zapisać 😂. Ale te nasze lutowe dzieciaki są leniwe, najlepiej u mamy w brzuszku.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie nadal cisza. W obecnym stanie fizycznym to lekko 3 miesiące jeszcze w ciąży bym pochodziła, gorzej psychicznie 😕😉 Darrika tez myślałam o fryzjerze, nawet mąż mi wczoraj proponował ale boje się zapisać 😂. Ale te nasze lutowe dzieciaki są leniwe, najlepiej u mamy w brzuszku.

Ja w sumie też się trochę bałam, że może zacznę rodzić na miejscu, ale będę świeżo po ktg więc jak będzie dalej cisza jak na poprzednich dwóch, to te 1.5 godziny przyjemności mi nie zaszkodzi, a tak to będę mieć spokój z farbą na następne 2 miesiące i będę się mogła skupić na dziecku, a nie na tym, że mam wypłowiałe włosy i odrost jak stąd do Chin :D

Mysza na pewno masz normalna głowę, co to w ogóle za gadanie lekarza. Super, że już w poniedziałek przytulisz dzidzie :)

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - ja już mam balonik na szyjce.
    Tym razem bolało dość...bo dopiero za 3 razem udało się go dobrze nałożyć.

Szyjka miękka ale zwrócona w stronę kości krzyżowej dlatego ciężko szło go założyć.

To już za mną....największy ból przede mną 😉

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza na pewno masz normalną głowę i Twój facet też 😃 super, będziesz miała już dzidzię w poniedziałek na rękach❤️. Oby udało Ci się w miarę pozytywnie nastawić do cesarki😗

Raga zaciskam mocno kciuki żeby poszło gładko! Czekamy na wieści.

U mnie teraz bardzo dużo wodnistego różowego śluzu. Miała któraś z was coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 10:57

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Mysza na pewno masz normalną głowę i Twój facet też 😃 super, będziesz miała już dzidzię w poniedziałek na rękach❤️. 😗

Raga zaciskam mocno kciuki żeby poszło gładko! Czekamy na wieści.

U mnie teraz bardzo dużo wodnistego różowego śluzu. Miała któraś z was coś takiego?
    Póki co mętlik w głowie, ale najważniejsze dobro dzidzi :)
    U Ciebie dzieje się, może to czop odchodzi? Chyba pełnia będzie Twoja, trzymam kciuki i śledzę akcję!

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - szkoda, że kładą Cie jutro bo w szpitalu w weekend nie dzieje się zwykle nic. Ale niesamowite, że znasz już realną datę przywitania Emilki - już tak bliziutko ☺️

Raga - a masz zalecenie aby z tym balonikiem starać się chodzić najwięcej jak się da czy możesz sobie polegiwać ☺️ 🤔?

Bożenka u mnie czopo-śluzy mają od kilku dni pełną gamę kolorystyczną - czekam tylko na taki co się zaświeci w ciemności 🙆‍♀️ a jakość każdej swojej wkładki analizuje niczym laborant z FBI 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:03

Bożenka, Dariah, emdar lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że najważniejsze dobro dziecka, ale pamiętaj też o sobie. Głowa do góry 😁
    Może to ten czop. Narazie czuję się ok. Hehe wczoraj się śmialiśmy z moim, że mała się urodzi w pełnię i odrazu zawyje do księżyca🙈

Dariah, Mysza lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Scintilla Ty to masz fajne poczucie humoru😂😂

Mysza, Scintilla lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga trzymam kciuki za szybką akcję 😊 Mysza no jak innej opcji nie ma to trzeba ja przyjąć ze spokojem. Ból minie, blizny się zagoja 😊

Ból gardła jest okropny 😥 Dobrze, że ja w ubiegłym miesiącu ogarnęłam farbowanie włosów, na szczęście odrostu nie widać. Paznokcie na dłoniach i stopach zrobione. Dobrze, że z owlosieniem nie muszę walczyć bo korzystam z lasera.

Odebralismy auto, synek może się wybierać na spotkanie z nami 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Raga trzymam kciuki za szybką akcję 😊 Mysza no jak innej opcji nie ma to trzeba ja przyjąć ze spokojem. Ból minie, blizny się zagoja 😊

Ból gardła jest okropny 😥 Dobrze, że ja w ubiegłym miesiącu ogarnęłam farbowanie włosów, na szczęście odrostu nie widać. Paznokcie na dłoniach i stopach zrobione. Dobrze, że z owlosieniem nie muszę walczyć bo korzystam z lasera.

Odebralismy auto, synek może się wybierać na spotkanie z nami 😊

No to jak auto już macie to tylko czekać ;)

U nas też wyskoczył wydatek z autem, u męża w samochodzie pękła chłodnica, koszt pewnie z innymi dorbnostkami koło 2000 zł, ale ma szczęście mamy jeszcze drugie

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mysza - szkoda, że kładą Cie jutro bo w szpitalu w weekend nie dzieje się zwykle nic. Ale niesamowite, że znasz już realną datę przywitania Emilki - już tak bliziutko ☺️

Raga - a masz zalecenie aby z tym balonikiem starać się chodzić najwięcej jak się da czy możesz sobie polegiwać ☺️ 🤔?

Bożenka u mnie czopo-śluzy mają od kilku dni pełną gamę kolorystyczną - czekam tylko na taki co się zaświeci w ciemności 🙆‍♀️ a jakość każdej swojej wkładki analizuje niczym laborant z FBI 🤭
    Zgadzam się z Bożenką, bardzo lubię czytać Twoje posty :D
    Nawet wolę jutro do szpitala, bo mamy ponad 50km. I w razie gdyby w pełnię mała chciała wyjść(hehe) to mi zrobią CC bez stresu.Jakoś przetrwam ten weekend :)
    Camilla, zdecydowanie tak, chociaż całą ciążę byłam nastawiona na SN.Tak samo jak byłam przekonana, że będzie syn(to tak z przymrużeniem oka ;) )

Raga, kciuki żeby córka była już dzisiaj gotowa na wyjście i rozwinęła się akcja ze szczęśliwym finałem :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę chodzić, mogę leżeć 😉 bez szczególnych wskazań Sicilla 😉

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wiem co czujesz . Mnie również czeka cc.:/

Bożenka no kolor czerowny /różowy to juz chyba cos powoli zwiastuje .

Raga kciuki wielkie za was :):)

Ooo FRYZJER bardzo chetnie ,ale ja bym chciala troche jaśniejsze. Tylko to juz po porodzie bo moja buzia teraz wygląda jak księżyc w pełni 😅😅😅😅😅

Bożenka lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga powodzenia😊😊

U mnie nocka z jedna pobudka, zero objawow jakichkolwiek, mala aktywna od rana, wczoraj ponadgodzinny spacer zaliczony to wrocilam z lekkie twardnieniem I to by bylo na tyle.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zupełnie zapomniałam o Waszej odległości od szpitala - faktycznie na spokojniej jechać wcześniej - a i szpital ma swoje plusy - z dziewczyną z którą zapoznałam się na patologii 5lat temu do dzisiaj się przyjaźnie - i dzięki temu mam już zaklepanego "zięcia" 😉

Tak pisałyście o tych fryzjerach, że postanowiłam sama obciąć dziecku grzywkę - wyglada teraz jak Lloyd z Głupich i Głupszych a za tydzień ma bal karnawałowy i sesje zdjęciową 🤦‍♀️

Czy któraś z Was wykonuje masaż sutków? Może to głupie pytanie - ale jak dokładnie "marszczycie" brodawki 🤔?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:25

Mysza, mj26, ZakręconaOna, Fruzia85 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    nie przejmuj się cc !!
    najwaznijesze dobro dziecka!
    a skoro roznica miedzy bruszkiem a glowka jest 4 cm to faktycznie moglby byc problem z sn...
    swoja droga z moja niewyparzoną gębą to bym się nie powstrzymała od pytania
    - co Pan ma na mysli ze ma glowe po mnie? w sensie mam kwadtratowa glowe czy cos?

sorry ale dziwny komentarz lekarza ;)

Sctinilla
    noooo
    to juz wiesz za co przebrac corke hehee :D
    ja nie robie masazu sutkow ;)

Raga
    powidzenia!!!
    zeby szybko ruszylo!!!

AH ! i tez jestem fanką postów Scintilli!! :D

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa, wiem, że to hormony ale już sobie popłakałam i jest mi smutno. Cc to jednak operacja,ehh..No nic, decyzj a zapadła.

Dariah, mój lekarz jest specyficzny i mocno humorzasty. Dziś widać było gołym okiem, że nie chce mu się pracować i usg zrobił na moją prośbę, bo przypomniałam mu o dysproporcji brzuszka i głowy. Wiem, że jest specjalistą w swoim fachu, tylko trochę aspołecznym ;)
    Przyszło mi do głowy, że może mam cukrzycę ciążową bo czytałam u mamy ginekolog, że dzieci wtedy mają większe brzuszki od główek. Krzywą miałam prawidłową. Lekarz powiedział,że raczej nie cukrzyca, tylko tak dziecko rośnie i brzuch jest najmniej wiarygodny w pomiarach bo jest to miękki parametr, nie jak czaszka czy kość udowa. Ale żeby nie ryzykować dystocji barkowej to robimy CC.

• mj26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam wielka szafę ponad 2 metrowa, kurze z niej starłam, lampy umyłam i podłogi, pranie wstawione. W sypialni mam takie wielkie okno i facet ze śmieciarki się dziwnie na mnie patrzył, z ta ściera i tym brzuchem na tej drabinie 😂 No trudno roznosi mnie... a mały się tam powypina i w tyłku ma te matki akrobacje 😆😉 Raga trzymam kciuki za rozwój akcji 😊!

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Gusiaa, wiem, że to hormony ale już sobie popłakałam i jest mi smutno. Cc to jednak operacja,ehh..No nic, decyzj a zapadła.

Dariah, mój lekarz jest specyficzny i mocno humorzasty. Dziś widać było gołym okiem, że nie chce mu się pracować i usg zrobił na moją prośbę, bo przypomniałam mu o dysproporcji brzuszka i głowy. Wiem, że jest specjalistą w swoim fachu, tylko trochę aspołecznym ;)
    Przyszło mi do głowy, że może mam cukrzycę ciążową bo czytałam u mamy ginekolog, że dzieci wtedy mają większe brzuszki od główek. Krzywą miałam prawidłową. Lekarz powiedział,że raczej nie cukrzyca, tylko tak dziecko rośnie i brzuch jest najmniej wiarygodny w pomiarach bo jest to miękki parametr, nie jak czaszka czy kość udowa. Ale żeby nie ryzykować dystocji barkowej to robimy CC.
    Rozumiem, ja tez niestety caly czas poplakuje takie emocje to we mnie wzbiera ;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ