WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Urodziłam dziewczyny, niestety vacum. O 7,26 pojawiła się Aurelia a o 21,50 odeszły wody. Jeszcze malutkiej nie mam przy sobie, bo jestem wycieńczona. Ale malutka 10/10
    Kochana wielkie gratulacje ;*

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mi właśnie odszedł duzy kawał czopa brązowo- brunatny..
    Może co raz bliżej niż dalej...
    Napewno juz blizej . !
    Kuzwa Mnie wlasnie jakas resztka czopa odeszla tez przed chwila ale zolto przezroczysta , wczoraj jak poszlo to myslalam ze calosc odeszla bo w zyciu uwierzcie nie widzialam tyle " glutow " ale wczoraj byly mocno zolte takie mega ciemne dzis jasne .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka, GRATULUACJE!!!❤️❤️❤️ Odpoczywaj i daj potem znać co do szczegółów.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję,że na mnie pełnia podziałala tak że zasnęłam o 3😒zero skurczu itd.. No ale widzę że na nasze Wszystkie maluchy(oprócz Bożenki tak samo "super" to podziałało🤣). Zakręcona, liczyłyśmy na Ciebie, ale może Twój Kubuś faktycznie czeka na bardziej sprzyjającą pogodę 😘

. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Melduję,że na mnie pełnia podziałala tak że zasnęłam o 3😒zero skurczu itd.. No ale widzę że na nasze Wszystkie maluchy(oprócz Bożenki tak samo "super" to podziałało🤣). Zakręcona, liczyłyśmy na Ciebie, ale może Twój Kubuś faktycznie czeka na bardziej sprzyjającą pogodę 😘
    Sama liczylam na siebie 😂
    Nie no smieje sie , bez spiecia wiekszego ale ewidentnie moje dzieci lubia siedziec w moim brzuszku ;)

. Raga ., emdar lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Sama liczylam na siebie 😂
    Nie no smieje sie , bez spiecia wiekszego ale ewidentnie moje dzieci lubia siedziec w moim brzuszku ;)

Zakręcona moje też wielbią mój brzuszek 😉😉😉
    Cóż zrobic-jak tylko czekać 😏

Ewciaa83, ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka strasznie się cieszę ☺ ❤️ - ogromne gratulacje - dużo sił na szybki powrót do formy 🎊 💐 🥳

U nas pełnia zadziałała ale na korzonki męża 😐 ledwo się porusza a jak chodzi to wygląda jak hardcorowy koksu.
    Jakbym trafiła dzisiaj na porodówkę to zzo biorę dla niego a nie dla siebie bo mi chłop w niczym nie pomoże 🙄

Dariah, ZakręconaOna, . Raga ., sylgor, Bożenka lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie co raz bardziej męczą skurcze
    Chociaż znając moje szczęście to pomęcza pół dnia i przejdą
    I dalej będzie dupa ;) hihi

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah a noz jak ten czop taki brzydziutki odszedl to te skurcze rozkreca akcje ;)
    Zycze tego ;)

Scintilla hahahaha odrazu zaznacz w planie porodu zzo dla meza dodatkowe hahah

Scintilla lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wielkie gratulacje! ☺️

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah ta pelnia to jeszcze dziala moze jeszcze chociaz Tobie sie dzis uda😊

Ja co ide siku to tego czopa szukam 😂😂 ehh a tu nic kompletnie.

mj26 lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała waży 3220, 53cm. Niestety nie mam jej jeszcze przy sobie, bo najpierw byłam nieprzytomna i dostałam jeszcze relanium do szycia bo popekałam, nawet nie wiem jak.mocno, więc spałam kilka godzin, a teraz nie ma miejsc na położniczym więc dalej na porodówce jestem i czekam, aż się miejsce zwolni. Niestety trafiłam na zmianę zmian i ekipa, która była od 7 to tragedia. Na szczęście lekarz ze zmiany nocnej był do końca i trzymał mnie za rękę. Cudowny facet. Zaopiekował się mną.

Camilla33, annkaa, Darrika, Mysza, KasiaM, ppieguskaa, Scintilla, emdar, Edith, sylgor, zuzi_c lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 13:42

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka teraz to juz po wszystkim, dojdziesz szybciutko do siebie.

Ja mialam vacuum z Wojtkiem I szczerze nie bylo najgorzej no ale to tez zalezy od organizm moze, ale pamietam jak zeszlo znieczulenie to od razu siedzialam na tylko powoli boczkiem ale po trzech dniach juz normalnie. A bylam nacieta w srodka I na zewnatrz, wiec trzymam kciuki ze u Ciebie tez bedzie ok.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka gratuluję i jednocześnie bardzo współczuję. Zabrakło Ci siły?

Mnie od mocy męczy taki mokry kaszel, że nie wiem jak będzie z porodem, jak oddychać przy takim wysiłku i kaszlu jednocześnie. Bóle krzyża i podbrzusza też mnie wykończyć próbują. Pełnia hmm dała taki efekt, że Piotruś wstawal co dwie godziny jak noworodek, a o 4 skończył z tatą w salonie na kanapie bo nie dał się odłożyć do łóżka. A ja od tej 4 nie spałam jeszcze ani minuty. Dobrze, że chociaż pogoda jest piękna, chłopcy byli na spacerku a ja odpoczywalam przed tv. Ubralam się jak człowiek i zrobiłam makijaż, wcześniej kąpiel, balsamowanie, nawet pościel maluchowi już założyłam, może to go skusi na spotkanie 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka gratulacje! Trzymajcie się ciepło
    A ty Camilla naprawdę kuruj się, bo mnie każde kaszlnięcie już po porodzie kosztowało duużo dużoo siły. Nie wyobrażam sobie być normalnie chorą i kaszleć. Co za ból.

A ta pełnia to kurcze podziałała na mojego męża, i to wcale nie było dobre działanie :(

A Mała cały czas płacze, jak tylko nie jest przy cycu. Już nie mam siły.
    Wszyscy się cieszą, że chwyta pierś, a ja już powoli mam dość. Nocki na czuwaniu. Dzisiejsza na czuwaniu nad nią, a drugim okiem, a raczej uchem nad mężem.
    Ech, jak tak dalej pójdzie, to chyba się wykończę. Wcześniej ładnie spała, a teraz albo moja dieta jej nie służy, albo sama nie wiem co.
    Cztery dni temu szło ją odłożyć do łóżeczka na 2-3 h drzemki, a teraz cały czas ze mną praktycznie, że ani nie ma czasu coś zjeść czy pójść do toalety... :(

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka gratulacje! Ale nam tu niespodziankę zrobiłaś! Najważniejsze, że mała jest już na świecie, zaraz dojdziesz do siebie i będzie wszystko jak trzeba ;)

Ech u mnie to nawet czop nie odchodzi, ale ok, na razie luz, będę się irytować po 17, ma razie mała ma jeszcze tydzień czasu :p

Aankaa kurczę współczuję, ale może to taki przejściowy stan? I w sumie chyba Twoja dieta nie za bardzo może coś złego dla małej zrobić nie?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Bożenka gratulacje! Trzymajcie się ciepło
    A ty Camilla naprawdę kuruj się, bo mnie każde kaszlnięcie już po porodzie kosztowało duużo dużoo siły. Nie wyobrażam sobie być normalnie chorą i kaszleć. Co za ból.

A ta pełnia to kurcze podziałała na mojego męża, i to wcale nie było dobre działanie :(

A Mała cały czas płacze, jak tylko nie jest przy cycu. Już nie mam siły.
    Wszyscy się cieszą, że chwyta pierś, a ja już powoli mam dość. Nocki na czuwaniu. Dzisiejsza na czuwaniu nad nią, a drugim okiem, a raczej uchem nad mężem.
    Ech, jak tak dalej pójdzie, to chyba się wykończę. Wcześniej ładnie spała, a teraz albo moja dieta jej nie służy, albo sama nie wiem co.
    Cztery dni temu szło ją odłożyć do łóżeczka na 2-3 h drzemki, a teraz cały czas ze mną praktycznie, że ani nie ma czasu coś zjeść czy pójść do toalety... :(

Ania - na początku Ci napiszę- z Tobą jest wszystko w porządku!!!
    To niestety noworodki maja takie okresy nieodkładalności albo płaczu 18 godzin na dobę.

Układ nerwowy dojrzewa, nie nadąża za bodźccami które dochodzą do nich z każdej strony.

Używasz laktatora? Można zawsze spróbować podać butelkę z własnym mlekiem żeby nie zwariować i móc spokojnie pójść do toalety.

Żebyś się nie zafiksowała bo psychicznie padniesz a uwierz nie chcesz tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 15:38

Darrika lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka gratuluje, spisałaś się na medal. Najważniejsze ze córeczka zdrowa, szybko dojdziesz do siebie....ten stan działa cuda. Ja tez zostałam pocięta, pękła mi szyjka macicy ale jakoś mnie pozszywali i nie miałam problemu z chodzeniem. Dużo szybciej wstałam niż po cc. Za chwile przytulisz Aurelcie i zapomnisz o bólu z sali porodowej.

Tak właśnie dzisiaj jak sieszialam i walczyłam z zamykającymi się powiekami pomyślałam sobie ze ja tutaj siedzę tak niewinnie a gdzieś może rodzi się nowe życie😁

Pomyślałam sobie jeszcze o jednej sprawie, przywieźli mnie na sale po 24, męża wygonili, dziecko postawili obok i nikt nie zapytał się czy dam radę opiekować się szkrabem. Rano tez nikt nie zapytał czy wszytko w porządku. Zostawili mnie i już, na szczęście miałam sile by ja przebrać w nocy czy uspokoić jak płakała.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaaa
    Nie obwiniaj się ie !!!
    Przede wszytskie - nie ma w tym nic z Twojej winy!!
    Dzieci tak maja
    Po prostu
    I niestety jedne dzieci są bardziej nieodkladlane i płaczliwe a drugie mniej..
    Jeśli chodzi o dietę to moja miała mega nietolerancję na BMK - nie płakała, nie powołało to płaczu u niej - objawy były na skórze i w kupce ;)
    MoE tak jak mówi Raga - odciągnąć i dać w butelce mężowi - a Ty odpoczniesz trochę ?

. Raga . lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ