LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi
Trzymajcie się !!!
To dobra wiadomość ze bez antyniotyku - tzn ze Oliwka świetnie daje sk ie radę w walce z wirusem !
Dawaj znać !
Mj
Hmmm wydaje mi się ze była mikrofala na oddziale poporodowym
Ale powiem Ci szczerze ze obiady w Raszei są na prawdę super !
Prędzej zaopatrz się w coś na śniadanie i kolacje aby dojeść
Ja jestem żarłok, lubie dobre jedznie ird a na prawdę uważam ze obiady są Okmj26 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Edith wrote:A czy starszak dalej wspina się na łóżeczko Jacusia?
Właśnie myślę, jak sobie radzisz... u mnie jest jeszcze mama, ale nie bardzo wyobrażam sobie być sama z dwójką, jak pojedzie...
Łóżeczko jest jeszcze zabudowane.. Ale ogólnie już jest lepiej.. Czyli jest w łóżeczku to nee ma zainteresowania.. Przy przewijaniu chce zazwyczaj smarować pupę.. Ii przynosi pieluchy itd
Hmm no przy karmieniu bywa różnie dlatego w sumie Jacek karmiony jest mieszanie.. Bo bym niekiedy jednak rady nee dała żeby cały czas wisiał przy cycku..
Ogólnie idzie ogarnąć dwójkę.. Wiadomo czasem jest to kosztem któregoś dziecka czyli jedno płacze.. Bo mam dni gdzie kąpiel ii usypianie muszę sama bo męża nee ma.. Wiec no niestety jak prawie starszego wycieram po kąpieli itd Aa mały prawie nee śpi no to czasem płacze.. 🤷 nee rozdwoje się..
Dałam radę odpieluchowac starszego..
Obiady rączej też udaje mi się ogarnąć.. Ogólnie więcej ogarniam z dwójką niż przy starszym... Może dlatego, że człowiek się czasem za przeproszeniem.. nee pierdoli :p
Ale sielanki nee ma.. Powiedziałabym, że jest przejebane heheEdith, ZakręconaOna, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Pieguskaaa
Super dajesz sobie radę !!
Podziwiam !!!
Starszak jest przecież jeszcze mały wiec masz na orawde dwójkę maluszków w domu - brawo!
A to ze czasem któreś płacze bo musisz się zająć drugim....ze tak powiem okrutnie - ne płacze bo mu się krzywda dzieje...
Wiec tak jak mówisz - nie rozdwois się i czasmi któreś musi poczekać
A ze przy tym poplacze...No trudno
ppieguskaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podziwiam, ja z dwoma na raz będę tylko w soboty, ewentualnie czasem popołudnia, zależy jak mąż będzie mial grafik. Chyba mój starszak jest najmłodszy z wszystkich na naszym wątku, czasem sam jest jak dzidzia. Przez kilka pierwszych tygodni pewnie będę w stresie zabierając obu razem do auta. Ale wszystko da się ogarnąć 😊
Wspaniałych Walentynek 🥰😻
Poprzednie spędziłam bez moich chłopców, synek w szpitalu z tatą z tym zapaleniem płuc, a ja w domu z tym samym schorzeniem. Ciekawe czy dziś to ja będę w szpitalu, nad ranem lekko podkrwawilam, szczerze to wkurzam mnie to już okrutnie.Dariah lubi tę wiadomość
-
Camilla
tak Piotrus jest najmłodszym starszakiem z tego co wiem
dobrze ze chodiz do zlobka, to faktycznie jedynie popoludnia i weekendy zostaja a to juz lepiej niz clay dzien
nic mi nie mow...
ja juz na glowe dostaje!!!
strasznie boli mnie na dole, takie mega klucie w szyjke a zarazem w "odbyt?"
nie wiem...
Mały musi tam walić...
z corka nie mialam takiej koncowki meczacej
a tutaj mam juz doslownie dość..
na oczy nie widze przez te zapalenie spojowek, owszem biore antybiotyk i jest lepiej ale mam strasznie zamazany obraz i opuchniete oczy
cala reka prawa az do lokcia jest spuchnieta wiec ciezko mi cos zrobic
o katarze i gardle juz nie wspomne bo to juz od 2 miesiecy trwa wiec prawie sie przyzwyczailam...
tak wiec tak...jestem marudna i truje o tym ze chce zeby juz wyszedl, mimo ze ma jeszcze czas...ale ja juz na glowe dostaej...
o!
wyzalilam sie Wam....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah mimo, że mi się nie spieszy ma poród przed terminem, to Cię rozumiem co czujesz. Jak miałam te ostatnie dni z masakryczną zgaga i się w ogóle nie wysypialam to też już w myślach miałam "No dalej wychodź już Ty mały ziemnioku bo matka nie da rady"
No i oczywiście spadek humoru i nawet te nienajgorsze rozstępy co wyszły na brzuchu dołowały jeszcze bardziej.
Pieguska szacun, bo jesteś Petarda i świetnie sobie radzisz, ja nawet nie chce myśleć ile to kosztuje wysiłku i cierpliwości ogarnąć samemu dwa maluchy :p
Justi zdrówka dla dzieciaczków i oby męża nie złapałojesteście pod dobra opieką, a to jest najważniejsze, za rok nadrobicie walentynki z nawiązką
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ej w ogóle laski, to czy ja serio mam aż tak mały brzuch? Bo dzisiaj znowu laska w kasie w sklepie oczy jak 5 zł, że jak to ja mam termin na poniedziałek, że gdzie to dziecko tam się mieści 🤣🤣🤣 Wydaje mi się, że aż taki mały to on nie jest
https://zapodaj.net/e8c764bc2cc08.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 11:17
Ewciaa83, emdar, Camilla33 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Zostalam narazie przyjeta na Patologie, lekarka w izbie coś mowila ze jak cc to po weekendzie . Podejrzewam ze zależy to od super Pana ordynatora .
Porodow dzis pelno , kobiet tez przyjeli na Patologie 4 bo z lutyckiej odeslali z powodu tych zatruc jedzeniowych.Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
Mój widać bardzo i najbardziej mnie bawią ludzie, co na mnie patrzą ale przepuścić w kolejce to nie. Brzuszek poszedł mocno do przodu, a na boki nic. Wklejam moja piłkę lekarska, zdjęcie z wtorku https://zapodaj.net/59b9844b0210d.jpg.html😁
Ewciaa83, Darrika, Camilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
gusiaa wrote:Zostalam narazie przyjeta na Patologie, lekarka w izbie coś mowila ze jak cc to po weekendzie . Podejrzewam ze zależy to od super Pana ordynatora .
Porodow dzis pelno , kobiet tez przyjeli na Patologie 4 bo z lutyckiej odeslali z powodu tych zatruc jedzeniowych.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Cześć dziewczyny, z racji ze będę lutową (mam nadzieje) mamą od paru dni poczytuje Wasz wątek. Pewnie bym się nie udzieliła gdyby nie fakt ze zamierzam rodzic w szpitalu na Lutyckiej w Poznaniu (termin 17.02, chociaż chodzę od tygodnia z 3 cm rozwarciem i nic się nie dzieje). Czy Gusiaa masz jakieś informacje odnośnie porodów na Lutyckiej? Czy tam tez odsyłają do innych szpitali? Długo zastanawiam się między Raszei a Lutycka a kiedy już się zdecydowałam na Lutycka to widzę ze tu jakieś akcje żywieniowe..
-
Hej Walentynki kochane ❤️(przy okazji Najlepszego dla Was wszystkich, miłości nie tylko od innych, ale też miłości dla siebie samych). Słuchajcie, nawet da się przeżyć w tym szpitalu. Szału nie ma, ale tragedii tez nie. Mam naprawdę super jedzenie, więc na mojego głoda jest naprawdę ok. Ciśnienie ok, KTG ok(wciąż nie muszę chyba mówić że zero skurczy, czyli leniwa macica nadal aktywna😉) ;jak nic się z ciśnieniem nie zadzieje to w pn wychodzę na 100%.trzymajcie kciuki!
Zaraz Was nadrobię od wczoraj.
Darrika, mam mniej więcej taki sam brzuch i też mi wszyscy tu mówią że jak na 40 tc to mały, więc może faktycznie coś jest na rzeczy🙄Darrika, Dariah, Edith, mj26, zulka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny dziękuję za wsparcie, przed 10 był lekarz , osłuchowo jest ok , saturacja też ok , mówi że ten wirus słynie z tego że po paru dniach moze się pogorszyć i będzie potrzebny tlen póki co jest ok , oby tak do końca . Zlecił dodatkowo inhalacje , raz już miała robione ale kaszel meczy ją nadal i taki brzydki jest.
Camilla Twój Piotruś najmniejszy braciszek będzie u mnie Ada ma rok i 9 miesięcy ale też dla mnie jest taka malenka. Odpieluchowałas już Piotrusia?
Darrika ja miałam to samo na końcówce każdy mówił że brzuszek mały, moim zdaniem faktycznie masz nie za duży brzuszek ale to lepiej szybciej kilogramy zlecą
Wogole jak patrzę na wasze brzuszki to tęskni mi się za moim hehe piękne brzuszki macie a mj26 no naprawdę jakbyś piłkę połknęła hihiDarrika, mj26 lubią tę wiadomość
-
Gusiaaa to wychodzi na to, że dzisiaj pewnie nic nie będą robić hmm, no ale to jak po weekendzie to pewnie gg zaplanuj już na poniedziałek, więc lada moment
Mj śliczna piłeczka 😍 mnie też raczej w kolejce nie orzepuszczaja, poza ostatnią akcja w Lidlu, co kasę dla mnie otworzyli, to było miłe
No ja w Poznaniu poza Raszją to ewentualnie św Rodziny, ale to już taki plan ultra awaryjny. Na wywołanie bym chciała jechać do Raszei właśnie, ale z drugiej strony jak będzie dużo porodów, jak pisze Gusia to się m Na też od razu raczej nie zajmą, więc chyba pomyślę o tej Środzie wielkopolskiej 🤔mj26 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Emdar super wieści, to teraz albo się rozkreci, albo 17 wychodzisz do domku
Leniwe macice pozostają dalej leniwe34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
GUsiaaa
ehh czyli pewnie cc dopiero po weekendzie
kurcze bez sensu ze kazali CI sie polozyc na wekeend..
to juz lepeiej bylo przyjsc w pn rano..a nie siedziec weekend w szpitalu..
no ale coz...nie my decydujemy..
wychodzi na to ze dzis nie jest to najleszy dzien na porod...zwlaszcza jak cleuje sie w Raszei..bo mozna zostac odeslanym z braku miejsc..
Darrika
tak jeszcze jest sw ROdzina ze spoko opiniami
z opiowiadan kolezanek, ktore tam rodzily mowily ze opieka bardzo dobra
mi akurat ich system odwiedzin nie pasuje - a one wlasnie dlatego wybieraly sw Rodzinewiec kto co lubi
Emdar
super wiadomosci !
czyli w pn wychodzisz
no chyba ze cos sie rozkreciDarrika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dziękuję za gratulacje. Dziś wychodzimy ze szpitala
Odnośnie pytań o cc- leżenie i pierwsza doba po pionizacji masakra. Nie mogłam normalnie zająć się dzieckiem. Potem zapomniałam o cc, a cały czas zajęła mi mała. Mam mało pokarmu, jedną spłaszczoną brodawkę i musiałam zacząć dokarmiać mm żeby Emilka przestała spadać w wagi. Wczoraj miała pierwszy przyrost, a dziś rano to w ogóle rewelacja
Jeszcze nie nadrobiłam Was, jak ogarnę się w domu to nadrobię bo nawet nie wiem która już tuli dzidzię♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 19:56
Darrika, Dariah, gusiaa, mj26, Ewciaa83, emdar, Dafka, Camilla33, zulka, ppieguskaa, Scintilla, sylgor, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Dariah no właśnie że względu na ten system odwiedzin to św rodziny jest u mnie planem C :p
Mysza spokojnie, będziesz miała czas nadgonisz, nie to nieCieszcie się sobą i powrotem do domku, śliczna kruszynka!!!
Dariah lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.