X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam ostatnie dwa tygodnie urwanie glowy, ta przeprowadzka z malymi dziecmi jeszcze w ta zaraza w tle jest straszna.

Zosia jutro dwa miesiace konczy, szczepienie pierwsze bylo, przeszla bardzo dzielnie I po szczepieniu tez bylo ok.
    Smieje sie w glos 😄 I oczywiscie potem czkawka haha. Jest bardzo pocieszna.

Tez wyslalam zaproszenie, z checia dolacze do grupy na fb.

Dariah lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma zielono szare ja ciemny brąz. Gabi piki co niebieskie ciekawe jakie będą ostatecznie

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Moj maz ma zielono szare ja ciemny brąz. Gabi piki co niebieskie ciekawe jakie będą ostatecznie

A Kornelia ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    A Kornelia ?
    Brazowe;)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostateczny kolor tęczówki u naszych dzieciaczkow będzie dopiero około 6 roku życia.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Tak tak
    Ale to z tego co pamietam do 6 r z się zmienia w sensie może trochę jaśnieć / ciemniec
    Ale nie zrobi się z nie ieksiego brązowy czy na odwrót ;)
    Ale mogę się mylić ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Tak tak
    Ale to z tego co pamietam do 6 r z się zmienia w sensie może trochę jaśnieć / ciemniec
    Ale nie zrobi się z nie ieksiego brązowy czy na odwrót ;)
    Ale mogę się mylić ;)
    Zgadza się, ale do roku wszystkie dzieci mają od prawie czarnych po granaty i szare.

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzyłam przed chwilką znowu na wszystkie dzieciaczki nasze na FB i się napatrzeć nie mogę takie malutkie słodziaki są 🥰🥰🥰

Darrika, Camilla33 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny są całkiem inne 🙂

Gloria niebieskie. Gabrysia brązowe. 🙂

Dziewczyny mogę prosić nazwę grupy na fb 🙂

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejciu ja się nie mogę doczekać tego śmiania w głos jak was czytam że wasze maluszki już się śmieją , powiedzcie mi czy przy tym się wyglupiacie czy bez niczego tak zaczęły? Ja pamiętam przy Adzie siedziałysmy w altance i siostrzenica zaczęła w bębenek uderzać taki zabawkowy a Ada jak nie zacznie się chichrac my wszyscy w śmiech , no urocze to było :)

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Ojejciu ja się nie mogę doczekać tego śmiania w głos jak was czytam że wasze maluszki już się śmieją , powiedzcie mi czy przy tym się wyglupiacie czy bez niczego tak zaczęły? Ja pamiętam przy Adzie siedziałysmy w altance i siostrzenica zaczęła w bębenek uderzać taki zabawkowy a Ada jak nie zacznie się chichrac my wszyscy w śmiech , no urocze to było :)
    U mnie zazwyczaj na głos męża tak reaguje ,a on przy tym do niej gada śmieszne rzeczy, ale czasem patrzy na zdjęcia i w śmiech sama z siebie .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce być na fb, niewyobrazam sobie urwać nasza znajomość 😄 Nawet mój mąż Was polubił i ja mamy jakaś wątpliwość to mówi „zapytaj się lutowych serduszek” albo pyta się „co tam slychac u lutowych mamuś” 😍

Do nas dzwonili z przychodni ws szczepień ale nie z nakazem przyjścia tylko raczej z propozycja czy chce przyjść czy jeszcze poczekać. Pani zapewniła ze w trakcie wizyty w przychodni będzie tylko lekarz i ja z dzieckoem. Narazie odwlekłam to szczepienie bo chciałabym pójść przed z malutka do neurologa a przed neurologiem chcemy zrobic usg przetoki....ale się kuźwa boimy tego jebanego wirusa. Tak mnie to meczy ze nie mogę dziecku zapewnić bezpiecZnej i należytej opieki medycznej ( o spacerach nie wspominając bo dziecko noe wiem ze takie coś istnieje) ze chodze zdołowana od dwóch dni i krYcze na mezulka 🤯🤦🏻‍♀️

. Raga ., Dariah, Bożenka, Edith, Camilla33, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Ja tez chce być na fb, niewyobrazam sobie urwać nasza znajomość 😄 Nawet mój mąż Was polubił i ja mamy jakaś wątpliwość to mówi „zapytaj się lutowych serduszek” albo pyta się „co tam slychac u lutowych mamuś” 😍

Do nas dzwonili z przychodni ws szczepień ale nie z nakazem przyjścia tylko raczej z propozycja czy chce przyjść czy jeszcze poczekać. Pani zapewniła ze w trakcie wizyty w przychodni będzie tylko lekarz i ja z dzieckoem. Narazie odwlekłam to szczepienie bo chciałabym pójść przed z malutka do neurologa a przed neurologiem chcemy zrobic usg przetoki....ale się kuźwa boimy tego jebanego wirusa. Tak mnie to meczy ze nie mogę dziecku zapewnić bezpiecZnej i należytej opieki medycznej ( o spacerach nie wspominając bo dziecko noe wiem ze takie coś istnieje) ze chodze zdołowana od dwóch dni i krYcze na mezulka 🤯🤦🏻‍♀️
    Wysłałam Ci zaproszenie ..

No ten wirus naprawdę każdemu wszysyko utrudnia ;/ do tego odwołują wizyty ktore są ważne.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie ..

No ten wirus naprawdę każdemu wszysyko utrudnia ;/ do tego odwołują wizyty ktore są ważne.

Dzięki 😗

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, jak odbijacie dzieci po karmieniu? Klasycznie na ramieniu czy jakoś inaczej?

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ramieniu bo Zosia juz ciezka, ale wstaje I chodze zeby byla w pionie tak mi lepiej odbija, no wczesniej jak byla mniejszy trzymalam jedna reka pod paszkami druga pod dupke I tez w pionie. Zauwazylam ze jak jest pochylona np jak na mnie lezy a ja siedze to odbija po troche ze 3 razy, a jak wstaniemy jest szybciej I skuteczniej.

Mysza, Camilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja na ramieniu .
    Dziewczyny moja Adusia w poniedziałek będzie miała dwa latka , mieliśmy robić jej imprezkę i tort razem z chrzcinami i przez to że chrzciny odwołane nie wiem na jak długo to tak symbolicznie dziś robimy jej urodzinki u rodziców , mieliśmy siedzieć w domu ale rodzice przyjechali do nas stęsknieni noi tak to jest z nimi, do rodziców przyjechała siostra z mężem i córką i właśnie siostrzenica zostaje u nas do środy bo oboje pracują i nie mają ją z kim zostawić , do piątku teść siostry przyjeżdżał ją pilnować ale podobno już nie może , przekichane mają te osoby które nie mają z kim zostawić dzieciaki , wiem że mogą iść na zwolnienie i 80% pensji dostają ale siostra dopiero od 1 kwietnia zaczęła nową pracę i nikt ja nie pości , tzn. mogłaby iść ale pewnie po okresie próbnym by ją zwolnili.
    Moja Adusia padła i śpi a Oliwka od 12 do 15 spala na dworze w wózku i o 15 obudziłam ją na cycka. A tak moje królewny dziś wyglądają ;)
    url=https://naforum.zapodaj.net/019f37525849.png.html]019f37525849.png[/url

Mysza, Darrika, Ewciaa83, Bożenka, Camilla33, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    U nas na ramieniu bo Zosia juz ciezka, ale wstaje I chodze zeby byla w pionie tak mi lepiej odbija, no wczesniej jak byla mniejszy trzymalam jedna reka pod paszkami druga pod dupke I tez w pionie. Zauwazylam ze jak jest pochylona np jak na mnie lezy a ja siedze to odbija po troche ze 3 razy, a jak wstaniemy jest szybciej I skuteczniej.
    Emila nie lubi odbijania na ramieniu, zazwyczaj podnoszę ją z przewijaka i biorę na swoją klatę, leży na brzuszku i szybko odbija. Ale w tej pozycji lubi zadzierać główkę tak jak przy leżeniu na brzuszku, a ja naczytałam się u Mamy fizjoterapeuty, że pionizacja i prężenie się dziecka to zbyt duże obciążenie dla kręgosłupa.To zaczęłam odchylać się do tyłu, żeby grzecznie leżała wtulona we mnie ale przeciążyłam swój kręgosłup i mięśnie brzucha, a prawdopodobnie mam rozejście m. prostego po ciąży. Stąd moje pytanie, bo nie wiem czy ja świruję z tym odbijaniem w pionie(że niby takie szkodliwe) czy faktycznie znaleźć inny sposób. Tylko na rękach mogę ją nosić i 2 godziny, a nie odbije tak jak w pionie.

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/56566ad96ceb.png.html]56566ad96ceb.png[/url

Edith, Darrika, Ewciaa83, Bożenka, Camilla33, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, ja też chętne na Fb.

Mysza, u nas najlepiej-najszybciej Adaś odbija jak trzymam go przodem do świata: tyłeczek na ręce, trzymam za nogę, a pleckami opiera się o mój brzuch, druga ręka trzymam przedramię.

Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ