X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam ostatnie dwa tygodnie urwanie glowy, ta przeprowadzka z malymi dziecmi jeszcze w ta zaraza w tle jest straszna.

Zosia jutro dwa miesiace konczy, szczepienie pierwsze bylo, przeszla bardzo dzielnie I po szczepieniu tez bylo ok.
    Smieje sie w glos 😄 I oczywiscie potem czkawka haha. Jest bardzo pocieszna.

Tez wyslalam zaproszenie, z checia dolacze do grupy na fb.

Dariah lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma zielono szare ja ciemny brąz. Gabi piki co niebieskie ciekawe jakie będą ostatecznie

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Moj maz ma zielono szare ja ciemny brąz. Gabi piki co niebieskie ciekawe jakie będą ostatecznie

A Kornelia ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    A Kornelia ?
    Brazowe;)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostateczny kolor tęczówki u naszych dzieciaczkow będzie dopiero około 6 roku życia.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Tak tak
    Ale to z tego co pamietam do 6 r z się zmienia w sensie może trochę jaśnieć / ciemniec
    Ale nie zrobi się z nie ieksiego brązowy czy na odwrót ;)
    Ale mogę się mylić ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Tak tak
    Ale to z tego co pamietam do 6 r z się zmienia w sensie może trochę jaśnieć / ciemniec
    Ale nie zrobi się z nie ieksiego brązowy czy na odwrót ;)
    Ale mogę się mylić ;)
    Zgadza się, ale do roku wszystkie dzieci mają od prawie czarnych po granaty i szare.

Dariah lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzyłam przed chwilką znowu na wszystkie dzieciaczki nasze na FB i się napatrzeć nie mogę takie malutkie słodziaki są 🥰🥰🥰

Darrika, Camilla33 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny są całkiem inne 🙂

Gloria niebieskie. Gabrysia brązowe. 🙂

Dziewczyny mogę prosić nazwę grupy na fb 🙂

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejciu ja się nie mogę doczekać tego śmiania w głos jak was czytam że wasze maluszki już się śmieją , powiedzcie mi czy przy tym się wyglupiacie czy bez niczego tak zaczęły? Ja pamiętam przy Adzie siedziałysmy w altance i siostrzenica zaczęła w bębenek uderzać taki zabawkowy a Ada jak nie zacznie się chichrac my wszyscy w śmiech , no urocze to było :)

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Ojejciu ja się nie mogę doczekać tego śmiania w głos jak was czytam że wasze maluszki już się śmieją , powiedzcie mi czy przy tym się wyglupiacie czy bez niczego tak zaczęły? Ja pamiętam przy Adzie siedziałysmy w altance i siostrzenica zaczęła w bębenek uderzać taki zabawkowy a Ada jak nie zacznie się chichrac my wszyscy w śmiech , no urocze to było :)
    U mnie zazwyczaj na głos męża tak reaguje ,a on przy tym do niej gada śmieszne rzeczy, ale czasem patrzy na zdjęcia i w śmiech sama z siebie .

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce być na fb, niewyobrazam sobie urwać nasza znajomość 😄 Nawet mój mąż Was polubił i ja mamy jakaś wątpliwość to mówi „zapytaj się lutowych serduszek” albo pyta się „co tam slychac u lutowych mamuś” 😍

Do nas dzwonili z przychodni ws szczepień ale nie z nakazem przyjścia tylko raczej z propozycja czy chce przyjść czy jeszcze poczekać. Pani zapewniła ze w trakcie wizyty w przychodni będzie tylko lekarz i ja z dzieckoem. Narazie odwlekłam to szczepienie bo chciałabym pójść przed z malutka do neurologa a przed neurologiem chcemy zrobic usg przetoki....ale się kuźwa boimy tego jebanego wirusa. Tak mnie to meczy ze nie mogę dziecku zapewnić bezpiecZnej i należytej opieki medycznej ( o spacerach nie wspominając bo dziecko noe wiem ze takie coś istnieje) ze chodze zdołowana od dwóch dni i krYcze na mezulka 🤯🤦🏻‍♀️

. Raga ., Dariah, Bożenka, Edith, Camilla33, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Ja tez chce być na fb, niewyobrazam sobie urwać nasza znajomość 😄 Nawet mój mąż Was polubił i ja mamy jakaś wątpliwość to mówi „zapytaj się lutowych serduszek” albo pyta się „co tam slychac u lutowych mamuś” 😍

Do nas dzwonili z przychodni ws szczepień ale nie z nakazem przyjścia tylko raczej z propozycja czy chce przyjść czy jeszcze poczekać. Pani zapewniła ze w trakcie wizyty w przychodni będzie tylko lekarz i ja z dzieckoem. Narazie odwlekłam to szczepienie bo chciałabym pójść przed z malutka do neurologa a przed neurologiem chcemy zrobic usg przetoki....ale się kuźwa boimy tego jebanego wirusa. Tak mnie to meczy ze nie mogę dziecku zapewnić bezpiecZnej i należytej opieki medycznej ( o spacerach nie wspominając bo dziecko noe wiem ze takie coś istnieje) ze chodze zdołowana od dwóch dni i krYcze na mezulka 🤯🤦🏻‍♀️
    Wysłałam Ci zaproszenie ..

No ten wirus naprawdę każdemu wszysyko utrudnia ;/ do tego odwołują wizyty ktore są ważne.

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie ..

No ten wirus naprawdę każdemu wszysyko utrudnia ;/ do tego odwołują wizyty ktore są ważne.

Dzięki 😗

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny, jak odbijacie dzieci po karmieniu? Klasycznie na ramieniu czy jakoś inaczej?

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ramieniu bo Zosia juz ciezka, ale wstaje I chodze zeby byla w pionie tak mi lepiej odbija, no wczesniej jak byla mniejszy trzymalam jedna reka pod paszkami druga pod dupke I tez w pionie. Zauwazylam ze jak jest pochylona np jak na mnie lezy a ja siedze to odbija po troche ze 3 razy, a jak wstaniemy jest szybciej I skuteczniej.

Mysza, Camilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja na ramieniu .
    Dziewczyny moja Adusia w poniedziałek będzie miała dwa latka , mieliśmy robić jej imprezkę i tort razem z chrzcinami i przez to że chrzciny odwołane nie wiem na jak długo to tak symbolicznie dziś robimy jej urodzinki u rodziców , mieliśmy siedzieć w domu ale rodzice przyjechali do nas stęsknieni noi tak to jest z nimi, do rodziców przyjechała siostra z mężem i córką i właśnie siostrzenica zostaje u nas do środy bo oboje pracują i nie mają ją z kim zostawić , do piątku teść siostry przyjeżdżał ją pilnować ale podobno już nie może , przekichane mają te osoby które nie mają z kim zostawić dzieciaki , wiem że mogą iść na zwolnienie i 80% pensji dostają ale siostra dopiero od 1 kwietnia zaczęła nową pracę i nikt ja nie pości , tzn. mogłaby iść ale pewnie po okresie próbnym by ją zwolnili.
    Moja Adusia padła i śpi a Oliwka od 12 do 15 spala na dworze w wózku i o 15 obudziłam ją na cycka. A tak moje królewny dziś wyglądają ;)
    url=https://naforum.zapodaj.net/019f37525849.png.html]019f37525849.png[/url

Mysza, Darrika, Ewciaa83, Bożenka, Camilla33, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    U nas na ramieniu bo Zosia juz ciezka, ale wstaje I chodze zeby byla w pionie tak mi lepiej odbija, no wczesniej jak byla mniejszy trzymalam jedna reka pod paszkami druga pod dupke I tez w pionie. Zauwazylam ze jak jest pochylona np jak na mnie lezy a ja siedze to odbija po troche ze 3 razy, a jak wstaniemy jest szybciej I skuteczniej.
    Emila nie lubi odbijania na ramieniu, zazwyczaj podnoszę ją z przewijaka i biorę na swoją klatę, leży na brzuszku i szybko odbija. Ale w tej pozycji lubi zadzierać główkę tak jak przy leżeniu na brzuszku, a ja naczytałam się u Mamy fizjoterapeuty, że pionizacja i prężenie się dziecka to zbyt duże obciążenie dla kręgosłupa.To zaczęłam odchylać się do tyłu, żeby grzecznie leżała wtulona we mnie ale przeciążyłam swój kręgosłup i mięśnie brzucha, a prawdopodobnie mam rozejście m. prostego po ciąży. Stąd moje pytanie, bo nie wiem czy ja świruję z tym odbijaniem w pionie(że niby takie szkodliwe) czy faktycznie znaleźć inny sposób. Tylko na rękach mogę ją nosić i 2 godziny, a nie odbije tak jak w pionie.

• Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/56566ad96ceb.png.html]56566ad96ceb.png[/url

Edith, Darrika, Ewciaa83, Bożenka, Camilla33, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, ja też chętne na Fb.

Mysza, u nas najlepiej-najszybciej Adaś odbija jak trzymam go przodem do świata: tyłeczek na ręce, trzymam za nogę, a pleckami opiera się o mój brzuch, druga ręka trzymam przedramię.

Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ