X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka 81 wrote:
    Będę szczęśliwa jak się do nowego roku nie rozpakujemy trzymajcie kciuki
    Wszystko będzie dobrze ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula trzymam kciuki musicie dać radę :) no i oszczędzaj sie ile możesz chociaz przy dwójce dzieci tak jak piszesz nie ma jak.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę że 3 Jasiek. Dziewczyny dzięki za listę szczerze to mnie przytloczyla trochę plus wpis o obawach- nie powiem łezka mi polecia. Czuję się okropnie od tego żelaza które biorę. Miłego wieczoru.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYSIA-norrrrrrmalnie taki kawał super roboty!!! Pieknie! Piękniście!!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę o dopisanie termin usg 12/2 om 15/2 nie wiem który uwzględniacie, syn

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska, a co bierzesz za żelazo? Ja w 1 trymestrze miałam Sorbifer Durules i naprawdę kiepsko się po tym czułam

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny

my wlasnie pozegnalismy gości :)

Tysia - wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciółek, chciałam prosić zebys zmienila z niespodzianki na synka przy moim nicku :) kawal dobrej roboty z ta lista :) aha - a termin porodu można mi zmienić tez na 17.02 - tak wynika z miesiączki ostatniej i suwaczki mam wg tego. Lekarz co prawda wyliczyl na 20.02, ale caly czas mowi ze będzie wcześniej, także ja do 17.02 przywykłam bardziej :)
    podsumowując - szara myszka - synek - 17.02 :)

witaj lexi, fajnie ze się zrelaksowalas plywajac, pływanie dobre na wszystko :) odpoczywaj teraz, niech się kregoslup regeneruje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:07

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wchodzę, a tu widzę, ze mamy fajna listę :) bardzo fajny pomysł :) dziekuje za pamięć o mnie :) jesli to nie kłopot prosze o dopisanie płci - bedzie córeczka :)
    U nas cały dzien jak nigdy goście, co chwile ktos :) bynajmniej zleciał szybko czas!
    Miłego wieczorku :)
    ,

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Bruska, a co bierzesz za żelazo? Ja w 1 trymestrze miałam Sorbifer Durules i naprawdę kiepsko się po tym czułam

Gyno tardyferon jest strasznie od 3 dni cirzko ale dziś apogeum. Plus ta jazda w dwie strony. Lexi po basenie to jak nowo narodzona się czuje lydkijak nugdy leciusienkie. Najlepiej czuje się w bablach na masazach. Lub jacuzzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula trzymam kciuki. Lista bombowa. Regulamin hehe dobre a my takie nieregulaminowe ;-) Mamaniemama bobaski to już konkretne. Ja za półtora tygodnia się dowiem jak tam mój Skarbek, i czy będzie niespodzianka czy dalej Olus. Basen super sprawa też bym sie popluskala. Mój maluch dziś bombarduje i chyba znowu się obrócił bo wali po dole auc auc auc.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch ma czkawkę hehehehe

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że lista się podoba :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super lista! Co tam będziemy później dopisywać Dziewczęta? Termin porodu?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Tysia lista pierwsza klasa oklaski.gif

a ja właśnie spisałam listę ubranek dla małego co już mamy i się okazało że nic prawie nie mam :/ jutro jednak robię atak na smyka. 56 chyba w ogóle nie będę kupować, a bodów 62 mam 2szt. z krótkim i 4 z długim, 4 pajace i 2szt spodenek. Szału nie ma. rozmiar 68 podobnie. Ja nie wiem, wydawało mi się że tyyle już mam.

A jak któraś z Was myśli o zakupie termometru na podczerwień to na mall.pl jest geratherm no contact za 79zł także 20zł taniej niż normalnie.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ja mam sporo, ale co z tego większość na 56 :P Nawet kombinezon wielce na wyjście ze szpitala 50/56 no szał. W piątek się okazało że młoda w 28tc ma już 1430 i lekarz postraszył kluseczka 4kg+ do porodu to ja nie wiem jak to będzie. Brzucho wg pomiarów ma grubaśny :D Musi jej smakować to co ja jem, bo nieźle ode mnie ciągnie

Tysia tabelka rewelacja <3

Lexi super, że wyjazd się udał, ale co ma manicure do ciąży? Dziwne kobiety

Brusia zdrowiej :*

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Super lista! Co tam będziemy później dopisywać Dziewczęta? Termin porodu?
    Potem imię, wagę i wzrost maluszka, datę urodzenia, itp. Tak jak tutaj np. https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowki-2015,5616.html :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy manicure wycina sie skorki,wiec nie kazda kosmetyczka chce sie podejmowac z uwagi na otwieranie drzwi bakteriom,wirusom..nie wiem czy zdajecie sobie sprawe Laseczki ale u kosmetyczki łatwo złapac HCV :/:/:/ bo nie wszystkie dbaja,by narzedzia sterylizowac w autoklawie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gyno tardyferon jest strasznie od 3 dni cirzko ale dziś apogeum. Plus ta jazda w dwie strony. Lexi po basenie to jak nowo narodzona się czuje lydkijak nugdy leciusienkie. Najlepiej czuje się w bablach na masazach. Lub jacuzzi.
    A mi po nim nic nie było, efektu też nie było żadnego. Teraz znowu biorę sorbifer. Zdrowiej!

Szara myszka to rodzimy razem ;) zawsze to raźniej

szara myszka lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę sorbifer ale ja żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam nawet póki co zaparcia mnie omijają tfu tfu tfu co by nie zapeszyc ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marisith - pewnie :D

z tego co mi mowily koleżanki i co podczytuje listopadowki to w baaardzo wielu przypadkach porod jest PO terminie, nawet nie wcześniej, co wlasnie później :)

mój synus się dziś bardzo wypina i pełza sobie, ostatnio często się zastanawiam jak będzie wygladal, rozne mam wyobrażenia - ze jaki będzie jak to a to po mnie a to po mezu ;) niesamowite to jest ze tam w srodku jest dziecko z mikroskopijnych cząsteczek dwojga ludzi i tak rosnie, a potem wyjdzie z nas i będzie zylo na zewnątrz :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ