Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnesia wrote:Mi z lekkich wózków podobał się Urban Chicco ale ma małą gondole i to miejski wózek z bardzo słabą amortyzacją

ja wyprowadziłam się poza miasto i amortyzacja od mojego Chicco Urbana daję radę
ale wcześniej kupowałam go ze względu na wagę i mały rozmiar po złożeniu, bo też mieszkałam na 3 piętrze w bloku
wiadomo, że codzienne wnoszenie będzie męczące, nawet jak wybierze się taki lekki wózek, ale dawałam radę
fajne jest to, że sobie można zmieniać kolory dzięki dodatkowym zestawom i że łatwo się rozkłada z gondoli w spacerówkę i odwrotnie-nawet ze śpiącym dzieckiem
-
Mamuśki zastanawia mnie to bo gdzies wyczytałam , że sperma może przyspieszyc/wywołać poród czy cos takiego. I czy w 8 miesiacu juz tak działa? czy dopiero w 9 a może tu chodzi po prostu o sam seks

Podobaja mi soe te literki ale drogie są .. Jesli odsunę cześc mebli i będzie brudna ściana to bede musiała w coś zainwestować i może cos nakleic bo malowac się kawałka nikomu nie będzie chciało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:28
Kubuś

-
Też podczytałam styczniówki, ale my się trzymamy w dwupakach przynajmniej do połowy stycznia, nie ma wychodzenia przed szereg haha

O spermie coś czytałam jakiś czas temu, że niby i sperma i seks przyspiesza poród ale kij wie czy to prawda, czy bujda
-
Daj znac , co Ci powiedzieli , bo u mnie to powiedzieli, ze to normalne, ze macica sie rozciaga I ze dziecko naciska na organy I tego typu rzeczy , nie zrobili mi zadnych dodatkowych badan ...niecierpliwa_92 wrote:U mnie tak na prawde to dzis w nocy sie zaczelo bo wczesniej wystarczylo ze polezalam i przechodzilo a dzis w 100 % nic nie dzialalo ... jutro jesli nie od gina to od swojej poloznej moze dowiem sie czegos na ten temat bo nie wyobrazam sobie ze tak moglo by juz zostac do konca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 02:28

-
Nasze pierwsze meble w pokoju synka , nie moge sie juz Go doczekac chcialabym by byl juz styczen , a najlepiej polowa

Jestem bardzo z tych mebli zadowolona
do,konca grudnia powinnam skonczyc urzadzac pokoj , mam sporo rzeczy na oku od dawna 
http://static.pokazywarka.pl/i/6181212/525494/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6181212/516681/image.jpg
Ciekawe ile razy jeszcze bede wszystko przesuwac
MamaNieMama, lula.91, Moniaa, Lexi150, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

-
tysiaa93 wrote:Też podczytałam styczniówki, ale my się trzymamy w dwupakach przynajmniej do połowy stycznia, nie ma wychodzenia przed szereg haha

O spermie coś czytałam jakiś czas temu, że niby i sperma i seks przyspiesza poród ale kij wie czy to prawda, czy bujda
Tylko ze ona była już 37 tydzień to chyba bardziej grudniowka powinna być
ajj tam na spokojnie jeszcze dużo czasu przed nami..
Kri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dokładnie:-) począteklutego to już by tragedii nie było
chyba wolę żeby mnie tak złapało z nienacka niż mam przeczekać swój termin i czekać i czekać....
Oczywiście nie chce już w grudniu żeby coś mnie złapało hihihihi niech najpierw ogarnę wyprawkę dla młodego, bo pokój już czeka cały przygotowany
-
Tu chodzi o oksytocyne Dziewczyny wydzielana w czasie seksu a takze w czasie porodu:-) bo to ona odpowiada za skurcze macicy:-)tysiaa93 wrote:Też podczytałam styczniówki, ale my się trzymamy w dwupakach przynajmniej do połowy stycznia, nie ma wychodzenia przed szereg haha

Moniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To wlasnie draznienie receptorow szyjki poprzez seks powoduje wydzielanie oksytocyny:-)lula.91 wrote:Eh, a ja pewnie urodzę w marcu

Sperma powoduje zmiękczanie szyjki a seks to taki naturalny masaż. Sami lekarze przed porodem kiedy jest donoszona ciąża zalecają pouzywanie naszych Małżów
Ona w ogole mega wazna jest
lula.91 lubi tę wiadomość