SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska licza juz z dzieckiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ale chyba nie chcesz zeby Pola byla jedynakiem ? Za jakis czas i Ty dostaniesz 500 zl. Akurat na mleko i pampersy ;)

vayn lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Tulipana jezeli Twoj facet wychowuje dziecko to chyba dostanie, ale nie wiem. Sa to kwoty netto
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/901998,500-zl-na-dziecko-jak-dostac-500-zlotych-na-dziecko-pis.html

tujest wszystko. rozwiało to moje wątpliwości. czy;li dopstanie, nawet w przypadku opieki naprzemiennej

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mamo aż się uśmiechnęłam :P Pewnie, że bym chciała, ale nie wiem czy nas będzie stać :/ Aleeeeee jak będzie dochód za niski to dostanę i na Polę i na drugie dziecko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:19

MamaNieMama lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nasze pensje naetto mam podzielić na 4????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn zycze Ci i wszystkim nam zebysmy aie nie zalapaly na 500 zl na pierwszs dziecko i mialy wyzsze dochody ;)

vayn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana jak rodzina 4 osobowa to musi byc dochod mniejszy niz 3200 (800x 4 osoby )netto. Wtedy dostanie sie tez na pierwsze dziecko. Czyli 1000 zl co miesiac na dzieci

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Distane gdy za pierwsze dziecko policza mi kota. Choć Prezes chyba jest w stanie zaakceptować taka kolej rzeczy kto jak kto on rozumie.

tulipanna, lula.91, tysiaa93, d84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli tak na chłopski rozum to ja bym dzieliła na 4 dochód. Pytanie jak potraktują Twoje dochody względem dziecka partnera bo formalnie jesteś obcą osobą dla niej.

Mamo oj tak! Stety/niestety czeka mnie zmiana pracy, bo mimo że na mnie czekają, to niestety 2 zmiany od pn do ndz odpadają. Także dodatkowa motywacja żeby coś w życiu zmienić

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn i mnie najprawdopodobniej bedzie czekala zmiana pracy, o ile w ogole do niej wroce. Jednak przy blizniakach bede miala rece pelne roboty a w poznaniu zlobek to koszt ok 1000 zl na dziecko. Bo nie wierze w to ze uda mi sie dostac miejsce w panstwowym. Chociaz moj maz jest przeciwny zlobkowi, a ze nasze mamy mieszkaja 150 km od poznania to bede najprawdopodobniej gospodynia domowa ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Tulipana jak rodzina 4 osobowa to musi byc dochod mniejszy niz 3200 (800x 4 osoby )netto. Wtedy dostanie sie tez na pierwsze dziecko. Czyli 1000 zl co miesiac na dzieci
    łeeeee to nie opłaca mi się zwolnić z pracy:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma żadnego państwowego żłobka, miasto dopłaca do prywatnych i miesięcznie to koszt ok.800zł - są i droższe :P
    No u nas nie będzie miał kto siedzieć, znaczy byłaby prababcia. Aczkolwiek ona wtedy już 74 lata będzie miała i mimo, że chęci wielkie ma to bałabym się z nią takiego rocznego urwisa zostawić

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Vayn i mnie najprawdopodobniej bedzie czekala zmiana pracy, o ile w ogole do niej wroce. Jednak przy blizniakach bede miala rece pelne roboty a w poznaniu zlobek to koszt ok 1000 zl na dziecko. Bo nie wierze w to ze uda mi sie dostac miejsce w panstwowym. Chociaz moj maz jest przeciwny zlobkowi, a ze nasze mamy mieszkaja 150 km od poznania to bede najprawdopodobniej gospodynia domowa ;)
    no amnie się wydaje, żze właśnie Ty możesz liczyć na państwowy żłobek :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko dziewczyny doatana numer pesel to zapisze sie w kolejke oczekujacych ;) moze sie uda

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Dopiero w domu, czekałam w kolejce od 18:30, a weszłam o 21...pozniej szukanie apteki i tyle zeszło.

Moja szyjka to magia, albo błędy w pomiarach...dzis wyszło 29,5mm!! A było 25, urosła :D jakos mi az ciezko w to uwierzyć, bo przeciez podobno wydłużyć sie nie moze, dziwne...
    Brzuch miękki, a w poczekalni z 4 razy mi stwardniał, jak tylko położyłam sie na fotel tez, ale zanim dr założył rękawiczki juz miękki i wyszłam na wariata :P

Z małą wsio ok, waga ok. 1700-1750g, wszystko przyrasta tylo kość udowa tydzien do tylu...mam nadzieje, ze jeszcze wyrówna :)

tulipanna, vayn, lula.91, tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    U nas nie ma żadnego państwowego żłobka, miasto dopłaca do prywatnych i miesięcznie to koszt ok.800zł - są i droższe :P
    No u nas nie będzie miał kto siedzieć, znaczy byłaby prababcia. Aczkolwiek ona wtedy już 74 lata będzie miała i mimo, że chęci wielkie ma to bałabym się z nią takiego rocznego urwisa zostawić
    Ja będę zmuszona do żłobka, bo matka mojego Lubego mi się dzieckiem nie zajmie..a moja jeszcze ma `12 lat do emerytury...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze cos o wózkach pisaliście (tylko na szybko przejrzałam) i my wahamy sie pomiędzy maxi cosi mura 4, a riko brano... I mąż jest bardziej za maxi cosi, niby cięższy, ale spacerówka podobno bardzo fajna i solidna, znow dla mnie gondola w riko duzo lepsza i masz tu babo placek :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja będę zmuszona do żłobka, bo matka mojego Lubego mi się dzieckiem nie zajmie..a moja jeszcze ma `12 lat do emerytury...

Jeśli nie uda mi się znaleźć lepszej pracy to zostaje mi wychowawczy. Niestety żłobek droga sprawa, ale to już małżu powiedział, że wtedy on zmienia pracę. Teraz zarabia śmieszne pieniądze, ale dajemy radę no i jak jest mi potrzebny to wychodzi z pracy, nikt mu problemu nie robi. Fakt najniższa krajowa, ale delegacjami "pod stołem" nadrobi.

Zosia może moja też się cudownie wydłuży na piątkowej wizycie? :P Kawał Kobiety już w Tobie mieszka

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i któras z Was pytała chyba Tulipanna jak "zapach" z komody wygonić :P Noo więc ja jak miałam nowa szafe to do pojemniczków wsypałam sode oczyszczoną i co jakiś czas ją przemieszałam palcem i wymieniłam na nową :) A przed tym wymyłam szafę od środka ze 2 razy w odstepach czasowych płynem do mycia okien. I jakoś nie wydaje mi się zeby smierdziała :) Soda oczyszczona nadal lezy z ciuchami hehe :D podobno pochłania zapachy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:18

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn i tego Tobie życzę :)

Chyba dziewczyny trzeba pomysleć o 2 dziecku zeby zdobyć magiczne 500zl :D
    Koleżanka pracuje w klinice in vitro, maja zawsze full pacjentów, przeróżnych, czesto mowi ze pary sprzedają domy, mieszkania zeby tylko podejść... bardzo szkoda ze nie bedzie żadnego dofinansowania, chociaż darmowe leki, albo jakas inna firma pomocy, a jak juz słyszę ze to nie metoda leczenia to masakra...tylko naprotechnologia sie usrali jak nie każdemu moze pomóc i ludzie nie idą do in vitro z własnego widzimisie...

Ja mam prace 50min autem od domu, 1,5h autobusami...wiec nie wiem jak to bedzie, a chciałabym wrócić. Tyle mam dobrze, ze małż ma wolny zawód i jest prawie zawsze do dyspozycji dla mnie jak trzeba, wiec spokojnie odprowadzi i przyprowadzi dziecko ze żłobka.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ