SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Serio? To za darmo przecież można zrobić :D
    Wchodzisz sobie na stronę suwaczki.com
    Wybierasz suwaczek, potem wchodzisz tutaj na belly, klikasz ustawienia, potem społeczność i wrzucasz :)
    ooo mam dziękuję :D ja chyba chciałam ten suwaczek belly, a nie taki "zewnętrzny" :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka...masakra ten Twój lisłwowy nochal :P
    Vayn... poobserwują Cię i puszczą, będzie dobrze Kochana, nikt 10 tygodni nie będzie Cię trzymał na patologii ciąży. A nawet jeśli to masz być dzielna i myśleć o tym, że to dla dobra Dzidziolka. I walić całe myślenie o Świętach, sprzątaniu, pieczeniu etc. Macie być zdrowi z Dzidziolkiem. To tylko się liczy nic innego!
    MamaNieMama-zdjęcie zamieściłaś rewelacyjne. Mam nadzieję, że tak sprawnie będzie to u Ciebie funkcjonować :)
    Ja teznie zamierzam podawać żadnej czekolady dziecku, zero. Żadnej coli, stanowczo mówię NIE! Kinderom też. Jedzeniu w słoikach też. Nie mam zamiaru kupować zupki pomidorowej za 6 zł w słoiku, kiedy mogę sama ją zrobić. Tak samo z jabłkami i marchewkami..serio-dla mnie to szczyt lenistwa kobiet...zwłaszcza jak są w domu. Bo jeszcze zrozumiałaby np. MamęNie Mamę, bo przy bliźniakach jest roboty od cholery. Ale dla siebie nie znalazłabym usprawiedliwienia-serio.
    Zaczęłam robić pierniczki :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam używać Sab Simplex to ten niemiecki, ale położna podała powiedziała że espumisan dla dzieci też ma taki sam skład :D podała za to nam wczoraj nazwę cudownego proszku gdy kikut pępowiny nie chce odpaść tylko ten proszek też jest niemiecki.

• d84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka Vayan trzymam kciuki, musi być ok.

Mój cotygodniowy pomiar 30t0d. 82,2kg (+ 11,2kg)
    3856126_30t0da1.jpg

W tle opakowanie z wózka który przyszedł wczoraj, a na mnie 1szy stanik do karmienia na noc, bez fiszbin z firmy HotMilk - mega wygodny, polecam firmę i jak na bezfiszbinowca przy moich cyckach 75j/80h kształt całkiem całkiem.

Co do siary to mi leci co kilka/kilkanaście dni jakaś 1kropla ale z jednego cycka - można mieć mleko tylko w jednym???

Dziś o 15 mam gina ale takie szybkie usg + badanie, 8/12 mam endo i 9/12 usg 3trym.

Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, Zosia_wop, vayn, MamaNieMama, marissith, madzia.rka, szara myszka, Tusiaa, Astra, lula.91 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tyśka...masakra ten Twój lisłwowy nochal :P
    Jaka masakra kurde? Jestem piękna! :D

d84 no cyc to ty masz konkretny ;)

d84, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 nacisnij cycki i zobacz czy leci z dwoch ;)
    Ja mam tez plan zeby nie kupowac jedzenia w sloiczkach. Ale jak to bedzie to wyjdzie w praniu. Nie nastawiam sie na nic by pozniej nie czuc rozczarowania ze cos mi nie wyszlo, ze nie podolalam

Agnesia, Evans lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Oleńka ja ostatnio miałam białko 30 i wychodzi, ze to śladowa ilośc...wcześniej białko 10, pozniej 0 i tak raz sie pojawia raz nie, ciśnienie od 3 trymestru wyższe 130/80 (a zawsze było baaardzo niskie) lekarz nic nie mówił, ze cos zagraża...
    znajoma ostatnio miała 200/210 ciśnienie- natychmiast zakończono ciąże 8 tygodni przed terminem. Zatem spokojnie. 140/80-90 to nie ma tragedii..weźcie pod uwagę, że mamy teraz więcej krwi bo odżywiamy łożysko, cała macica jest mega ukrwiona jak na porządny mięsień przystało. No i jeszcze jak niektóre z Was sporo piją to stąd to ciśnienie może się pojawiać wyższe. Gdyby było zbyt wysokie lekarz by nie ryzykował.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn trzymam kciuki,zapewne po week wypuszcza Cie do domku,bedzie dobrze :*

D84 masz czym oddychać :) brzuszek piękny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:11

d84 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jaka masakra kurde? Jestem piękna! :D

d84 no cyc to ty masz konkretny ;)
    No piękna, ale codziennie się śmieję jak widzę tego kinola :) Piękna kichawa :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar dawać słoiczki, zapewnia to dziecku różnorodność. Nie zawsze oczywiście bo są rzeczy które na 100% będę sama gotowała i podawała.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, ziemniaki ... Zasugerowałam sie tym ciśnieniem i czuje duszności, ide na chwile na świeże powietrze sie dotlenić ...Moje ciśnienie moze byc od tego, ze juz 13kg przytyłam i ogólnie czuje sie ociężała, a zawsze byłam w bardzo dobrej formie... No i ciagle leżę, zero ruchu, no kaleka normalnie :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 - co do staników to ja planuję wyłącznie z fiszbinami kupić. Cycki podobno muszą być dobrze podniesieone do góry żeby się zamykały przewody mleczne, wtedy leje się w ciągu dnia aż tak bardzo. Tzreba o nie bardzo dbać,, ostatnio mówił o tym ten cały góru chirurgii plastycznej - dr Szczyt. Cycki wysoko do góry i dobry biustonosz przed i po porodzie.
    Brzunio piękny a cyc rzeczywiście konkret :) Chociaż ja na swój też nie narzekam :) 75 D a myślę ze nawet 80 pod biustem mi się zrobiło bo zapinam na ostatnie haftki staniki teraz.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Madziarka Vayan trzymam kciuki, musi być ok.

Mój cotygodniowy pomiar 30t0d. 82,2kg (+ 11,2kg)
    3856126_30t0da1.jpg

W tle opakowanie z wózka który przyszedł wczoraj, a na mnie 1szy stanik do karmienia na noc, bez fiszbin z firmy HotMilk - mega wygodny, polecam firmę i jak na bezfiszbinowca przy moich cyckach 75j/80h kształt całkiem całkiem.

Co do siary to mi leci co kilka/kilkanaście dni jakaś 1kropla ale z jednego cycka - można mieć mleko tylko w jednym???

Dziś o 15 mam gina ale takie szybkie usg + badanie, 8/12 mam endo i 9/12 usg 3trym.
    Kurcze uratowałaś mnie, szukałam firmy która ma duże rozmiary cyckonoszów do karmienia:D A brzuchol świetny :D

Edit.
    Weszłam pooglądać staniki, są śliczne! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:22

d84 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja mam zamiar dawać słoiczki, zapewnia to dziecku różnorodność. Nie zawsze oczywiście bo są rzeczy które na 100% będę sama gotowała i podawała.
    Hehehe, różnorodność...no tak... tylko jak widzę reklamy Gerbera czy innych że tylko wyselekcjonowane owoce/warzywa dają.. to śmiech mnie ogarnia... Mieszkam w rejonie mega sadowniczym.. Gerber do sadowników przyjeżdza po SPADY!!!! Zepsute, nadgniłe owoce lądują w tych słoiczkach :) NIestety.. nie dość ze lane na potęgę to jeszcze zgniłe spady... no nie...to ja już wolę sama zrobić... nawet kosztem różnorodność :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 piekny brzunio :)

A ja mam taki 31+1
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d920364c807.jpg

tysiaa93, Zosia_wop, Agnesia, marissith, d84, Biedroneczka29, szara myszka, Lexi150, Tusiaa, Astra, Moniaa lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różnorodność to może i jest w tych sloikach ale za to ile masz konserwatow żeby to przetrwało na polce. Najbardziej naturalny konserwant to Wit c i sól a dzieciom nie dodajemy przypraw wcale na poczatku. Poza tym jest tam tyle mięsa co kot naplakal w dodatku momu czyli najgorszego scierwa. Na zajęciach pirownywalam skład parowek że sloiczka w zalewie i tych normalnych gdzie wypadły o niebo lepiej. A słoiki sama możesz zrobić taką marchew np na kilka dni żeby się codziennie nie babrac tylko ja zawekowac i tyle wkładasz słoik aż się zagotuje i tyle wiadomo że nie pół roku ale zawsze coś. I też nie bierzcie mbie za maniaka bo uważam że na podroz czy na wyjeździe można dać taki słoik. Ale też nie jako zapychacz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

A ja mam taki 31+1
    Widzę MamaNieMama, że wreszcie zaczynasz wyglądać na bliźniaki! Pięknie!!!! Piękniście!!! Widzę że zero rozstępów!!! Pięknie wyglądasz!

MamaNieMama lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

A ja mam taki 31+1
    Ty chyba dwójkę dzieci tam trzymasz hihi :)Piękny jest

MamaNieMama lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Hehehe, różnorodność...no tak... tylko jak widzę reklamy Gerbera czy innych że tylko wyselekcjonowane owoce/warzywa dają.. to śmiech mnie ogarnia... Mieszkam w rejonie mega sadowniczym.. Gerber do sadowników przyjeżdza po SPADY!!!! Zepsute, nadgniłe owoce lądują w tych słoiczkach :) NIestety.. nie dość ze lane na potęgę to jeszcze zgniłe spady... no nie...to ja już wolę sama zrobić... nawet kosztem różnorodność :P
    Akurat gerber to najgorsza z firm i to wiadomo nie od dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ty chyba dwójkę dzieci tam trzymasz hihi :)Piękny jest

Czasami zastanawiam sie czy nie trojke ;)

‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ