X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dosłownie kopia taty :)

Evens ooo to bedzie chyba duzy dzidziuś ,jestem ciekawa ile bedzie moja niunia ważyć we wtorek :)

A ja wstaje i jade spuścić trochę czerwonego plynu z żył :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka trzymam kciuki za Pobranie a Miła synus wierna kopia Taty. Ciekawe czy mój Babelek się obrócił czy nadal jest pleckami przekonamy się wieczorem. Mógłby ładnie zapozowac. Idziemy z bruska jeszcze spać miłego dnia. A potem żelazko nie wiem skąd tych ciuchów tyle mamy że w kółko to prasowac trzeba. Ehhhh.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila identyczni poprostu :-)

Evans super wieści.

My dziś do dentista o jeju stresa mam bo dwa ząbki będzie mi robić, druga sprawa to wyjście z domu a u mnie to panikę powoduje. Ech za długo w wyrku spędzam ;-) Normalnie odludek B-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam zjadłam śniadanko i co ????? Tak tak idę spac Zzzzzz :) :)
    Brusia trzymam kciuki aby maluszek sie pieknie pokazał :)
    Madziarka bedzie dobrze :)

madzia.rka, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka no i racja trzeba się wyspać. Szkoda tylko że nie da się na zaś;-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załamka, też trwa u mnie remont i przy okazji okazało się że sufit podwieszany trzeba zdejmować bo jakaś rura przecieka. Nie chcecie wiedzieć jak wygląda teraz mój dom. O porządku na święta mogę zapomnieć a ubranka przy dobrych wiatrach to może koniec stycznia. Może.:-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no aż nie wierzyłam jak kiedyś na belly przeczytałam, ze na usg juz w 30tc można zobaczyć podobieństwo, a my 32tc i na prawdę Karol Junior na fotce ;-D

Powodzenia na wizytach u gin i dentystów :-) ja się w końcu muszę zapisać..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew wrote:
    Hej. Mam takie nietypowe pytanko. Czy któraś z Was ćwiczy jeszcze w 3 trymestrze?
    Ze względu na to, że przed ciążą miałam prace siedząca - głównie za kierownicą, i prognoza, że córeczka może urodzić się dużą (30 tydzień ciąży i juz ponad 1700g), dostałam polecenie by zacząć ćwiczyć, by przy porodzie było nam lżej. Planuje urodzić naturalnie. Pierwsze dziecko miało wagę 3900g i nie było łatwo.
    Dziś ćwiczyłam około 20 min. głównie ćwiczenia rozciągające oraz oddechowe.
    A teraz boli mnie krocze i częściej pojawiły się skórcze macicy. Zaznaczę ze dwa razy w czasie ciąży wylądowałam w szpitalu z tymi skorczami i z plamienia mi, dlatego wcześniej miałam przykaz oszczędzania się.
    Teraz zastanawiam się czy sobie nie zaszkodze, jeśli wcześniej nie prowadziłam aktywnego trybu życia. Dodam jeszcze ze od 5 miesiaca mam bóle w okolicach spojenia lonowego i dziś po tych ćwiczeniach znów się nasiliły.
    Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Hej, mam podobna sytuacje tylko mi lekarz nie zalecil ćwiczeń ale bardzo bym chciała. Tez mam twardnienia, na poczatku miałam plamienia i nasz dzidziuś tez może być duży.nie pytalam lekarza czy mogę ćwiczyć ale chyba zapytam, choc domyślam co mi powie skoro zwolnienie pisze mi leżące i mówi ze mam odpoczywac. A bardzo bym chciała ćwiczyć bo mam tez slaby kręgosłup i zaczyna sie juz odzywac.. Ale skoro lekarz ci wręcz zalecil to malymi kroczkami powinnaś? Ja bym chyba zadzwonila i powiedziała mu ze taka byla po ćwiczeniach reakcja twojego ciała i co dalej

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 - zdjęcia ciuszków zrobię, ale wrzucę je pewnie partiami, bo mój aparat nie ogarnie tego wszystkiego na jednym zdjęciu :D

O tak, roboty z ciuszkami będę miała mnóstwo... Może faktycznie te 68 odłożę na razie, bo nawet jak Jaś będzie miał ze 4kg, to i tak nie powinien być "wysoki", a w granicach 53/54cm (po rodzicach ;-)), więc ewentualnie nie wejdzie w wąskie ciuszki, ale te nieco szersze powinny być dobre i w rozmiarze 56/62cm. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko na początku długo takie w kłębek zwinięte jest i i tak pewnie będzie wszystko za duże :) Moja córka miała 52cm a ciuchy 50cm były na nią za długie :)

201602171662.png201311165165.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - jak dwie krople wody! Wybacz, ale jak spojrzałam na Twojego mężczyznę to aż zaczęłam się śmiać - słodko wygląda taki "na śpiąco" hahaha

Na poniedziałkowym usg (takim zwykłym czarno-białym) lekarka pokazała mi buźkę - taaki pulpecik z niemal bokserskim nosem i murzyńskimi ustami :D aż wycałowałabym już te pućki, ale niech czeka grzecznie chociaż do końca stycznia :)

A gdzie jest tulipanna? Coś znikła nam tutaj - mam nadzieję, że nie rodzi!

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Dziecko na początku długo takie w kłębek zwinięte jest i i tak pewnie będzie wszystko za duże :) Moja córka miała 52cm a ciuchy 50cm były na nią za długie :)

Czyli jest jeszcze dla nas nadzieja ;-) Zatem nie będę szaleć - tym bardziej, że mało czasu zostało, a u nas jeszcze nic nie poprane i poprasowane, a ciuchów od groma. Dzięki Wam mam plan - poprać tylko ubranka do 62cm, a resztę zostawić sobie na lato :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous hehe nie no spi on z troszkę inna mina :-D tutaj chciał się upodobnic do Tymcia :-) chociaż nie powiem, zawsze mówiłam że jak śpi to go najbardziej kocham, bo wygląda tak niewinnie :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam po śniadaniu i oczy mi się otworzyły a tu 12. O kurczaki! Trzeba się wziac w tempie expresowym za wszystko.
    A Tuli to już coś upiekla ugotowala i może jeszcze wykancza smakołyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:17

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziar.ka powodzenia u dentysty, niech będzie to wizyta bezbolesna :) Nie to co moja wczorajsza, brrr.

Gorgeous no to musisz mieć rzeczywiście tych ciuchów od groma i ciut ciut... :D

Tulipanna około 3 w nocy zlajkowala mi któryś wpis, wiec chyba nie rodzi, oby!

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A ja dziś załamka, też trwa u mnie remont i przy okazji okazało się że sufit podwieszany trzeba zdejmować bo jakaś rura przecieka. Nie chcecie wiedzieć jak wygląda teraz mój dom. O porządku na święta mogę zapomnieć a ubranka przy dobrych wiatrach to może koniec stycznia. Może.:-(
    Remonty to masakra. A w naszym ciążowym stanie to już w ogóle, współczuję :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, Marissith powodzenia u ginkow podgladaczy haha :D

Pospamowalam, to teraz idę jeść :P

marissith, Bruśka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja ide we wtorek na 4d tez bedzie to 32t i mam nadzieje ze moja niunia równie dobrze zapozuje jak Twój synek :)

Tulipanna pewnie w kuchni szaleje :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł nasz wózek i oczywiście zawsze cis nie tak - nie ten kolor :( spakowany i jutro kurier wymieni...

My dzis wieczorem wizytujemy :)

Mila - kurczaki, nie spodziewałam sie, ze z takiej fotki mozna zauważyć takie podobieństwo!super!

Dziewczyny, a jak mam kombinezon z zakrytymi raczkami to bede potrzebować jeszcze rękawiczek dla małej?

Pośladek tak mnie dalej boli, ze chodzę po ścianach ;(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ale jaja jak mozna wyslac wozek nie w tym kolorze co sie zamawiało -masakra :/ powodzenia na wizycie no i niech ten pośladek odpuści.Mysla ze jak kombinezon bedzie miał rękawiczki to nie ma sensu miec kolejnej pary.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ