X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Hey dziewczynki ja dopuero wróciłam pierwszy raz wizyta z poślizgiem. Otóż tak przepływy są ok acardu nie bierzemy. Tsh żniw skoczylo dlatego tak mnie kości bolą i śpię ale dawka do góry idzie. Żelazo brać. Te wszystkie wskaźniki hbs i inne są ok. Synalek waży 1666g pysia pokazał ale zdjęcia nie dało rady zrobić ale ma piękne pultaski i całe szczęście nos i usta po mamusi. Jest jak określił to pan doktor spory na święta dostaliśmy super foteczke jajecZek dla pewności dla rodziny.
    W Tesco są wyprzedaze ciuszków i któraś szukała czapek to są.
    Cieszę się że ok. Dziewczyny z tym popuszczaniem to same nie jesteście ;-)

O to świetnie! Dzieki za cynk, jutro pójdę szukac czapy :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie piękniejsza data to 20 luty jak 14,ponieważ to moje urodziny haha :) i tak rozmawiam z corcia ze piękna niespodziankę by mamusi zrobiła na 30stke <3 :)

Bruska super ze wszystko ok :)

Ejjjjj a gdzie TUlipanna sie podziewa jak nigdy milczy caly dzien :/ w kulki z nami leci!.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:52

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam do klubu posikanych majtow hehehe u nas jak mały się czasem rzuca to nie ma mocy.
    Zwierzaka też bym chciała ale to mieszkanie w bloku z podlymi sąsiadami u nas raczej wyklucza choć kocurek dałby radę może. Uwielbiam kocurki.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba nici że spania. Głodna cholernie jeszcze jestem.
    Tulipanna pewnie coś pichci świątecznie. Oby jej to prasowanie gdzieś nie zaszkodziło. Ech chyba pójdę coś pozrec.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Evans daj znać jak Twoje wyniki.

Nie mam zadnej wiadomosci od lekarza , co moze oznaczac 2 rzeczy :
    - nie ma jeszcze wynikow
    - jest ok I nie dzwonila, Bo u mnie Lekarz dzwoni jak jest zle , albo do poprawki, jak dobrze , to przy nastepnej wizycie wspomni, ze wszystkie badania ok.

Ale I tak dzwonila do mnie z rana samego podsumowac moje cukry I powiedziala , ze musze bardziej pracowac nad soba I w poniedzialek dostarczyc Jej nastepne zestawienie z kilku dni ... ( to wiadomosc byla )

Potem wlasnie cisza, ciekawe , co jutro sie wydarzy...

Chyba pojawiaja mi sie ketony w moczu ...jutro z rana jeszcze powtorze I jak wyjdzie jak dzis to informuje lekarza w trybie natychmiastowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 04:15

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie na wyniki to jakiś koszmar. Musisz popracować ale nad dieta? Bo nie kumam chyba mój mózg przestal pracować ;-)

Evans lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ciekawe czy któraś urodzi 14 lutego, piękna data :)

Ja mam termin na walentynki wlasnie , ale ja pewnie we styczniu urodze mysle, ze miedzy 20 a 30 tak sobie wroze, zreszta podobno te z problemem cukru rodza wczesniej ?? Zobaczy sie :) :) :)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    To czekanie na wyniki to jakiś koszmar. Musisz popracować ale nad dieta? Bo nie kumam chyba mój mózg przestal pracować ;-)

Tak , Bo moje cukry srednio wychodza mi 120 -130 , ale czasem lapie tez 150 , na czczo nawet 102 raz mialam ... Wiec dobrze nie jest ... Juz nie wspomne, ze raz po platkach kukurydzianych mialam 187 !!!!!!! , ale odkrylam cos :) dzis :) moge jesc mleko,migdalowe, hej nie jest tak dobre jak te laktoza free , ale sobie zjadlam platki I cukier 119 :D , ale nie da sie tego pic np. ze szklanki, jako napoj bleeeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 04:42

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka bolą mnie kości stawy bo ja mam hashimoto a to jeden z objawów. A tsh wyszło mi 2,46 czyli sporo jak na mnie powinno być poniżej jednego w moim przypadku.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Laseczki , ja ide spac , dobranoc ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans Dobranoc a reszcie Dzień dobry :D
    Wieczorem znowu wyłam z bólu. Synuś przekręcił się i kopał po szyjce jak najęty, teraz też już zaczyna... :(
    Do tego zauważyłam, że coraz ciężej mi się oddycha. Macie z tym problemy? Wczoraj już Mąż się stresował bo słabo wyglądałam i chciał mnie do szpitala wieźć. Nie wiem jak wyrobię jeszcze 2 miesiące...

As ieńka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby zrobić miejsce dla dziecka, macica ścisnęła twoje płuca i dlatego nie mogą się całkowicie rozszerzyć, kiedy nabierasz powietrza. Stąd masz uczucie braku tchu. Tobie może być niewygodnie, ale dziecko dostaje za pośrednictwem łożyska tyle tlenu, ile potrzebuje. Uczucie braku tchu może ustępować pod koniec ciąży, kiedy dziecko opada w dół brzucha, przygotowując się do porodu. Do tego czasu staraj się stać prosto, śpij wysoko podparta poduszkami albo na boku tak, aby płuca miały więcej przestrzeni do oddychania. pozdrawiam

Lexi150, tulipanna lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje chyba wczoraj nagrzeszylam spanuem do 12. A Tuli powinna już tu pić kawę a jej nie ma. Lexi mi tchu brakuje już na schodach. A w domu może nie o tyle. Choć ciężko mi się wstaje. Najgorsze jest wysiadanie z samochodu. Porażka. Szykuje się zrobię śniadanie i pojade z rana do pracy zawioze zwolnienie życzenia złożę i będę mieć z głowy. Jeszcze posoie jak wrócę. Mały miał czkawke z pół godziny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj miał prawie cały dzień czkawkę. Śmieję się, że łapczywy po tatusiu :P
    A o Tuli to ja się serio zaczynam martwić.... Mam nadzieję, że dalej w dwupaku.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta jej nieobecność jest już niepokojąca.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Ty. Jesteś na bieżąco jak tam te dzieciaczki z Fb?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Nocka kiepska , głowa i ząb bolały okropnie. Ale dzisiaj ide na wizyte i sprawdzi mi tego zęba raz jeszcze i pewno antybiotyk przepisze. Czuje się jak bym młotkiem po głowie oberwała.
    Wypiłam kawę co być obudzić ale po niej jakoś słabo mi się zrobiło...jeszcze gorzej się czuje niż wcześniej :-( Co do "kupy" też w ubiegłym tygodniu przez kilka dni z nią walczyłam taka jakby biegunka choć częstotliwość mniejsza. Zrobiłam sobie lekką diete, więcej piłam i przeszło.

Ja mam termin na 14 lutego, przy każdym usg potwierdza się ta data. Myślę, jednak , że dzidzie same nas zaskoczą terminem ;-) Co by nie za wcześnie chciały nas powitać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie popuszczanie, przebiję Was... Ja zmoczyłam łóżko. W nocy. Jak dziecko. może nie dużo ale przeżycie...Tylko ciiiiii bo wstyd. ;-) Tuli gdzie jesteś?!

Mila920, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jezeli chcecie kupic jakiea kocyki lub cos to polecam ta pania http://allegro.pl/komplet-light-do-wozka-minky-kocyk-podusia-miko-i5259750246.html
    Zamowilam komplet do wozka i jest rewelacyjny, taki mily ze czlowiek sam by sie w nim z checia polozyl spac.

A co do dwojeczek to ja odkad biore zelazo to zalatwiam sie jak gornik !! Na czarno !

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ