X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Tak , Bo moje cukry srednio wychodza mi 120 -130 , ale czasem lapie tez 150 , na czczo nawet 102 raz mialam ... Wiec dobrze nie jest ... Juz nie wspomne, ze raz po platkach kukurydzianych mialam 187 !!!!!!! , ale odkrylam cos :) dzis :) moge jesc mleko,migdalowe, hej nie jest tak dobre jak te laktoza free , ale sobie zjadlam platki I cukier 119 :D , ale nie da sie tego pic np. ze szklanki, jako napoj bleeeee

Próbowałaś np kaszę gryczaną wprowadzić ? U mnie w ogole praktycznie cukru nie podnosi, jogurt naturalny z płatkami owsianymi takimi instant. Pomidorowa z ryżem (wiadomo al dente wszystko.)
    Ja jak na razie nie mam takich problemów z cukrami Diabetolog mi mówiła,żeby wtedy jak się więcej zjem poruszać się dłużej. Tylko,że ja mam sporadyczne przekroczenia 120 bez stosowania się tak na prawdę do diety jakiejkolwiek, tylko jem jak wcześniej, więc moje rady mogą być niepomocne..

201602171662.png201311165165.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj znow wróciłam z wizyty późno i juz nie miałam siły pisać.

Mała juz nie taka mała bo 2200g wazy :) sprawdzał przepływy, mruczał cos pod nosem i powiedział, ze ok.
    Szyjka Hmmm mierzył 2 razy i raz było 26mm, a raz 22 tylko...powiedział, ze "status quo" no ake jednak sie skraca, choc w wolnym tempie to chyba przetrzymam jeszcze, bynajmniej mam nadzieje.
    Edit: co do szyjki podobno mam to szczęście, ze mała dalej w ułożeniu pośladkowym. No i nie ma rozwarcia :)

A w ogole to najchętniej zmieniłabym lekarza, ale juz za późno. Nie dość, ze nic nie wytłumaczy tylko mruczy pod nosem, to jeszcze wczoraj takie głupie teksty walił typu (oczywiście wyrwane z kontekstu), ze juz patrzeć na mnie nie moze...czaicie?? Wkurwilam sie, bo za duzo sobie pozwala...pozniej sie pytam czy moge sobie posmarować ten bolący pośladek czymś to stwierdził z oburzeniem, ze w ciazy sie nie smaruje i zeby mąż mnie nosił... Ciśnienie mi tylko podniósł dziad leśny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:19

Lexi150, tysiaa93, marissith lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama fajniutka ta pościel, chyba się skuszę :-)

Jeszcze pytanie , choć wiem, że już nie raz pisałyście o tym. Jaki wózek macie wybrany ? Ja teraz siedzę i tak spisuję wszystko co jeszcze muszę kupić. Butelki i smoczki wczoraj mi przyszły koszule też także, powoli do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:08

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Dziewczyny jezeli chcecie kupic jakiea kocyki lub cos to polecam ta pania http://allegro.pl/komplet-light-do-wozka-minky-kocyk-podusia-miko-i5259750246.html
    Zamowilam komplet do wozka i jest rewelacyjny, taki mily ze czlowiek sam by sie w nim z checia polozyl spac.

A co do dwojeczek to ja odkad biore zelazo to zalatwiam sie jak gornik !! Na czarno !
    ja też ich polecam, nie dość, że wszystko bardzo solidnie wykonane to jeszcze długo paczka do mnie nie dochodziła, a ta Pani "załatwiła" sprawę w ciągu niecałej godziny, oczywiście nie była to jej wina. Byłam pod wrażeniem jak wszystko jest równo i dokładnie poobszywane itp.
    aaaa i polecam jeszcze piankę do higieny intymnej po porodzie GINEXID. Nie trzeba się wtedy dotykać "tam" łapkami tylko się psika i spłukuje, a w szpitalu jak się dotyka klamek itp. łatwo się czymś zakazić. Poza tym jakoś nie mogłam sobie wyobrazić jak np. bym miała tam szwy to jak tam ręką dotykać?? Znajoma położna mi to podpowiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:16

tulipanna lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jestem już po porannej kawusi, śniadanko też zaliczone i szybki prysznic. Dzisiaj jak ubierałam się patrze przed lustrem na brzusia i smarując się kremem przeciw rozstępom patrzę na pośladki a one są całe w rozstępach!! Solidnie smaruje się dzień w dzień kremami a tu i tak nic nie pomogło!mój tyłek wygląda tak jak by ktoś nożem pociął go... a jak tam u Was z rozstępami??

6bf940ceba.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L - my z mężem zdecydowaliśmy się na wózek Maximo. Aktualnie stoi w kartonach, ale zaglądaliśmy do niego i jest boski!! :) Kupiony tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25916448

http://zapodaj.net/images/2ca1c7094101c.jpg
    http://zapodaj.net/images/c1ecd38a75e89.jpg
    http://zapodaj.net/images/77f95e4c2ebbe.jpg

L, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 - odpukać, ja na razie mam tylko białe rozstępy sprzed wielu lat - jedyne nowe, które się pokazały to pod piersiami, pomimo codziennego smarowania, ale nie dziwię się, bo urosły szybko ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Magdalena87 - odpukać, ja na razie mam tylko białe rozstępy sprzed wielu lat - jedyne nowe, które się pokazały to pod piersiami, pomimo codziennego smarowania, ale nie dziwię się, bo urosły szybko ;-)

Dobrze,że tylko mam na pośladkach więc nie jest tak źle i oby nowych nie było heheheh u mnie na piersiach nie ma bo zawsze miałam mały biust więc nawet teraz szału nie ma :D

6bf940ceba.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop co za beszczel z tego lekarza!!! Matko chyba bym mu powiedziała co nie co do słuchu i go zmieniła. Tak jakby łaskę ci robił, że się tobą zajmuje no porażka jakaś.
    Dobrze, że z dzidzią dobrze.

Magdalena87 u mnie rozstępy po pierwszej ciąży trochę po bokach na brzuchu. Ale nie było to dla mnie zaskoczeniem bo w pierwszej ciązy przez cała ciążę nie mogłam ścierpieć zapachu kosmetyków i niczym się nie smarowałam :-( Jak się smarnęlam tak kibel był murowany .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek śliczny gorgeous:)

6bf940ceba.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję! :* napaliłam się na szary, ale mężowi ten wpadł w oko, więc poddałam się, bo w sumie ładny jest i wydaje mi się, że będzie lepszy w czyszczeniu, bo ta biel to eko-skóra, a szary był lniany :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek w kolorze pomarańczowym, kupiłam taki z myślą o następnym dziecku już:)))))

6bf940ceba.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:52

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardziarko zawsze jeśli usłyszysz żart typu ze lezy sz i tylko teraz pachniesz możesz to zripostować z pięknym uśmiechem na buzi i slowami:
    I Tobie też życzę takiego odpoczynku. ...

• Magdalena87 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka nie przejmuj się synek jest najważniejszy a mąż pewnie miał ciężki dzień, przejdzie mu i zrozumie,że musisz dużo odpoczywać bo maleństwo tego potrzebuje:)

6bf940ceba.png
  • Zosia_wop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka mam prawie to samo, z tym że mój lekarz jest jaki jest i w zasadzie nic od niego się nie dowiem czy leżeć czy chodzić, bo tak źle i tak nie dobrze...mąż już też fochy stroi, że ja mało co wychodzę, że jak ja urodzę (btw ze swoją mamą rozmawiał o tym), że mięśnie zastane, mam więcej chodzić na spacery w sensie sama krążyć po osiedlu, bo on przecież w pracy...nooo mogę do rossmanna wejść...jakbym codziennie mała tam co kupować...mówię, że mi się brzuch stawia jak pochodzę i w ogóle później źle się czuję to on i tak swoje, że mama mu powiedziała, że to normalne i że musi boleć...ehhh jeszcze max 7 tyg jakoś trzeba dać radę :)

ps. jeszcze co do mojego lekarza - to on już jest ZMĘCZONY moją ciążą, bo on lubi jak przychodzą takie co problemów nie mają, szybko zrobi co ma zrobić, kasję weźmie i nara, a jak są problemy to już wielkie halo, bo się wysilić musi - bynajmniej tak to wygląda. Nawet mówił do teściowej, że czemu ja taka smutna chodzę cały czas i czy ja się w ogóle uśmiecham, ale jaka mam u niego być jak on taką atmosferę wprowadza??
    też musiałam się wyżalić...sorry chyba hormony ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka bo oni mają jądra dlatego tacy są ;-)
    Całe szczęście my jesteśmy takie mądre, ze wiemy że jak mamy leżeć to lezymy i dbać o siebie to dbamy :-) on zamiesza betonem i też sobie przypomni ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Tulipanna nie pisała ostatnio ze jej mama przyjeżdża???cos mi sie tak wydaje i dlatego pewnie jej nie ma bo jest u niej mama No chyba ze pomyliłam z kimś innym.

Zosia super ze z córeczka wszysko dobrze,a lekarz to niezły kretyn!!!

Madziarka maz zapewne miał gorszy dzien i dlatego tak wyszło .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:53

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka uuuuu to az tak ??? Szkoda :/ ale moze jak dzidziuś pojawi sie na swiecie to wszystko sie dobrze ułoży,trzymam kciuki :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ