WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Mój mały ma dziś trzecia czkawkę i już się stresowalam że to coś nie dobrze. Koleżanka mnie uświadomiła że to dobrze bo mały ćwiczy plucka. Oby mu tą czkawka nie została jak mi bo ja jak m taki napad to jedynie wentylacja workiem pomaga. I teraz wyobraźcie sobie jak to wygląda jak czasem na piwko idę z dziewczynami i mnie dopada.

Moja młoda miewa często czkawkę , dziwne uczucie które nie jest zbyt przyjemny no bynajmniej dla mnie. Ale jeśli to pomaga dzidzi to niech ma kiedy zechce ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Nie no corkę miałam przy sobie cały dzień ale zabierali ją około 20stej właśnie na kąpanie. Jeśli chciałaś mogłaś mieć dziecko całą noc ze sobą jeśli nie to one się nim zajmowały.
    to u mnie nie ma takich wygód :D Jedno co dobre, to na salę, gdzie się leży nikt obcy nie ma wstępu, jak przychodzi mąż albo rodzina to trzeba wychodzić do tzw. pokoju odwiedzin, więc nikt nie będzie oglądał moich cycków przy karmieniu, jedynie kobiety, które będą ze mną na sali. Coraz więcej rzeczy z listy do kupienia mam już kupione i chyba zaczynam się stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:26

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu tez jest tak ze się ma dziecko caly czas przy sobie, tylko po cc biora, chyba żeby ktoś bardzo prosil po SN - mam nadzeje ze choć na pare godzin wezma czasem bo roznie tez się może człowiek czuc po SN przecież tez

u mnie w szpitalu sa dwojki poporodowe i tam nie może nikt wejść nawet maz ;/ trzeba isc do pokoju odwiedzin ;/ ale sa tez 4 jedynki które jak tylko sa wolne to można tam isc za darmo. i tam praktycznie caly czas możesz mieć bliska osobe albo nawet odwiedzających więcej wiec mam nadzieje ze mi się poszczęści i do takiej trafie
    jak zwiedzaliśmy oddzial w grudniu to były dwie jedynki akurat wolne wiec chyba nie sa bardzo oblegane, rozumiem ze niektórzy wola być z kims innym w pokoju ale ja bym akurat bardzo chciała być sama

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica nie wiem jak teraz będzie bo w innym miejscu rodzę. Pierwszy poród miałam w klinice położniczej i tam fajne warunki były teraz w szpitalu więc zobaczymy jak będzie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa! wlasnie sobie zdałam sprawę ze na zadnej liscie nie miałam wanienki i zapomniałam o niej :D

macie zwykle czy jakies wymyślne?? myslalam ze wanienka 20zl kosztuje a tu najzwyklejsze na allegro sa pod 40zl

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy zwykła za 27 zł tylko ta większą żeby zaraz nie zmieniać

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą wanienkę , jak dla mnie ok.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kupiliśmy dziś w ikei za 18 zł, dodatkowo ma antypoślizgowe gumy i na zewnątrz i w środku. Jak będzie za mała to 18 zł nie jest wielką stratą :)

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam na allegro ze stelażem. Trochę droższa ale chodzi o to żeby się nie schylać. I wzięłam mniejszą 86cm bo dostaliśmy po bratanicy tą większą i powiem Wam szczerze że nalać do niej wody i później przenieść z wodą do pokoju nie dałabym rady.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać w łazience także u nas problemu z noszeniem nie będzie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie w szpitalu kąpią dzieci najwcześniej w 2 dobie i potem co dwa dni. Ponoć ta maź którą mają jeszcze po porodzie chroni dzieci przed zarazkami itp.

Aaa i żebyście nie były przerażone bo oni kąpią w zlewie ;) Przynajmniej u mnie wiem tak kąpią.Niektóre mamy były bardzo zbulwersowane,że to tak wygląda a nie taplanie się w ciepłej wodzie jak to w domu przez 10 min ;) Ale jak mają tych dzieci do wykapania 20 to wcale się nie dziwie,że nie ma na to czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:29

201602171662.png201311165165.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    U mnie w szpitalu kąpią dzieci najwcześniej w 2 dobie i potem co dwa dni. Ponoć ta maź którą mają jeszcze po porodzie chroni dzieci przed zarazkami itp.

Aaa i żebyście nie były przerażone bo oni kąpią w zlewie ;) Przynajmniej u mnie wiem tak kąpią.Niektóre mamy były bardzo zbulwersowane,że to tak wygląda a nie taplanie się w ciepłej wodzie jak to w domu przez 10 min ;) Ale jak mają tych dzieci do wykapania 20 to wcale się nie dziwie,że nie ma na to czasu.

wiem!! :D na SR polozna nam opowiadala ze przychodzi na wizyte do kobitki, pierwsze dziecko, akurat je kapala. I się ta polozna za glowe zlapala bo ta ja pod zlewem w prysznicu myla! xD pyta ja czemu w taki sposób a ta na nia patrzy, oczy jak 5 złotych i mowi "no przecież w szpitalu tak kapali" <hahaha>

Tusiaa lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś miałam intensywny dzień.Najpierw oddać krew, potem spotkanie z położną i akurat o kąpieli mówiła,że jak się wychodzi w 2giej dobie to 1sza kąpiel w domu,a czasem po porodzie ale to jak dziecko jest bardzo oblepione mazią i krwią i nie da się tego wytrzeć. W pomieszczeniu w którym się kąpiel odbywa optymalna temp. powinna być 23-25st, a tam gdzie dziecko śpi 20-22st.

Wanienkę też mam z ikei.

Co do oswajania psa to ta metoda z pieluchą działa, u mnie w rodzinie się tak robiło tylko z tetrową a nie pampersem.

Hah a w nocy podobno zaczęłam krzyczeć przez sen, aż mnie mąż obudził. Co jakiś dłuższy czas mam jakiś koszmar w którym chcę krzyczeć pomocy,ale nie mogę słowa z siebie wydusić i wychodzą jakieś sylaby.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezentuję nową furkę oraz fotelik <3 "rozgardiasz" też piękny w pokoju Wojtka, no nie? Trzeba powoli zacząć w nim ogarniać... :)
    7aa11ec1a41c8111med.jpg

5bf066356db1d2c8med.jpg

madzia.rka, szara myszka, L, tysiaa93, Lexi150, marissith, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie wszystko ok :) malutka przez dwa tygodnie przybrała na wadze 400g :) pokazała się dosłownie na sekundę,ze gin nie zdarzyl foty zrobic,a pozniej jak na nia przystalo zaslaniala sie raczka :/ .A zdjęcie 4d to ku****mac tragedia 2cm na 2cm biało czarne i nic tam nie widać tragedia :( nie jest mi pisane abym była posiadaczką pięknego zdjęcia :(
    Nosek z profilu mi się wydawał jakiś taki śmieszny kikut,mam nadzieje ze to tylko tak na usg.

Kri fotelik to chyba ten co ja chciałam tylko ja chciałam "zebre"

madzia.rka, tysiaa93, Lexi150, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko najważniejsze ze wszystko w porządku ;) czyli ile teraz wazy Sofijka?

ja wczoraj miałam przesadne odczucia co do nosa, dziś już mi na szczęście przeszlo, ale podobno nosy wychodzą roznie na usg i się maja nijak do rzeczywistości :)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko malutka na wymiary pl gina wazy 1785g ale jak pisałam 2 tyg temu to we wloszech mi mówili że waży 1600 a ten w pl mi powiedział ze 1389g.

Sofija <3
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to tak jak u mnie , młoda też się zasłania jak nie rączką to trzyma pępowinę i się nią bawi. Ale tak jak myszka pisze najważniejsze , że wszystko dobrze z wami :-)

Kri jakie fajne kolorowe te sprzęty :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie najważniejsze że z maluszkami wszystko ok a noskami nie ma co się zadreczac bo dziecko jak się rusza to obraz strasznie się znieksztalca.
    Ale u mnie zima przyszła .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:44

szara myszka, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jesteś kolejną posiadaczką Tutusia, ma wzięcie producent :P
    Właśnie odebrałam przesyłkę. Oto nasz Szumiś :D
    b5a0cd2c08112ba2med.jpg

marissith, tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ