Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
madzia.rka wrote:Mój mały ma dziś trzecia czkawkę i już się stresowalam że to coś nie dobrze. Koleżanka mnie uświadomiła że to dobrze bo mały ćwiczy plucka. Oby mu tą czkawka nie została jak mi bo ja jak m taki napad to jedynie wentylacja workiem pomaga. I teraz wyobraźcie sobie jak to wygląda jak czasem na piwko idę z dziewczynami i mnie dopada.
Moja młoda miewa często czkawkę , dziwne uczucie które nie jest zbyt przyjemny no bynajmniej dla mnie. Ale jeśli to pomaga dzidzi to niech ma kiedy zechce
-
L wrote:Nie no corkę miałam przy sobie cały dzień ale zabierali ją około 20stej właśnie na kąpanie. Jeśli chciałaś mogłaś mieć dziecko całą noc ze sobą jeśli nie to one się nim zajmowały.
Jedno co dobre, to na salę, gdzie się leży nikt obcy nie ma wstępu, jak przychodzi mąż albo rodzina to trzeba wychodzić do tzw. pokoju odwiedzin, więc nikt nie będzie oglądał moich cycków przy karmieniu, jedynie kobiety, które będą ze mną na sali. Coraz więcej rzeczy z listy do kupienia mam już kupione i chyba zaczynam się stresować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:26
-
u mnie w szpitalu tez jest tak ze się ma dziecko caly czas przy sobie, tylko po cc biora, chyba żeby ktoś bardzo prosil po SN - mam nadzeje ze choć na pare godzin wezma czasem bo roznie tez się może człowiek czuc po SN przecież tez
u mnie w szpitalu sa dwojki poporodowe i tam nie może nikt wejść nawet maz ;/ trzeba isc do pokoju odwiedzin ;/ ale sa tez 4 jedynki które jak tylko sa wolne to można tam isc za darmo. i tam praktycznie caly czas możesz mieć bliska osobe albo nawet odwiedzających więcej wiec mam nadzieje ze mi się poszczęści i do takiej trafie
jak zwiedzaliśmy oddzial w grudniu to były dwie jedynki akurat wolne wiec chyba nie sa bardzo oblegane, rozumiem ze niektórzy wola być z kims innym w pokoju ale ja bym akurat bardzo chciała być sama -
aaa! wlasnie sobie zdałam sprawę ze na zadnej liscie nie miałam wanienki i zapomniałam o niej
macie zwykle czy jakies wymyślne?? myslalam ze wanienka 20zl kosztuje a tu najzwyklejsze na allegro sa pod 40zl -
A ja zamówiłam na allegro ze stelażem. Trochę droższa ale chodzi o to żeby się nie schylać. I wzięłam mniejszą 86cm bo dostaliśmy po bratanicy tą większą i powiem Wam szczerze że nalać do niej wody i później przenieść z wodą do pokoju nie dałabym rady.
-
U mnie w szpitalu kąpią dzieci najwcześniej w 2 dobie i potem co dwa dni. Ponoć ta maź którą mają jeszcze po porodzie chroni dzieci przed zarazkami itp.
Aaa i żebyście nie były przerażone bo oni kąpią w zlewiePrzynajmniej u mnie wiem tak kąpią.Niektóre mamy były bardzo zbulwersowane,że to tak wygląda a nie taplanie się w ciepłej wodzie jak to w domu przez 10 min
Ale jak mają tych dzieci do wykapania 20 to wcale się nie dziwie,że nie ma na to czasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:29
-
monjovika wrote:U mnie w szpitalu kąpią dzieci najwcześniej w 2 dobie i potem co dwa dni. Ponoć ta maź którą mają jeszcze po porodzie chroni dzieci przed zarazkami itp.
Aaa i żebyście nie były przerażone bo oni kąpią w zlewiePrzynajmniej u mnie wiem tak kąpią.Niektóre mamy były bardzo zbulwersowane,że to tak wygląda a nie taplanie się w ciepłej wodzie jak to w domu przez 10 min
Ale jak mają tych dzieci do wykapania 20 to wcale się nie dziwie,że nie ma na to czasu.
wiem!!na SR polozna nam opowiadala ze przychodzi na wizyte do kobitki, pierwsze dziecko, akurat je kapala. I się ta polozna za glowe zlapala bo ta ja pod zlewem w prysznicu myla! xD pyta ja czemu w taki sposób a ta na nia patrzy, oczy jak 5 złotych i mowi "no przecież w szpitalu tak kapali" <hahaha>
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
ja też dziś miałam intensywny dzień.Najpierw oddać krew, potem spotkanie z położną i akurat o kąpieli mówiła,że jak się wychodzi w 2giej dobie to 1sza kąpiel w domu,a czasem po porodzie ale to jak dziecko jest bardzo oblepione mazią i krwią i nie da się tego wytrzeć. W pomieszczeniu w którym się kąpiel odbywa optymalna temp. powinna być 23-25st, a tam gdzie dziecko śpi 20-22st.
Wanienkę też mam z ikei.
Co do oswajania psa to ta metoda z pieluchą działa, u mnie w rodzinie się tak robiło tylko z tetrową a nie pampersem.
Hah a w nocy podobno zaczęłam krzyczeć przez sen, aż mnie mąż obudził. Co jakiś dłuższy czas mam jakiś koszmar w którym chcę krzyczeć pomocy,ale nie mogę słowa z siebie wydusić i wychodzą jakieś sylaby.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U mnie na wizycie wszystko ok
malutka przez dwa tygodnie przybrała na wadze 400g
pokazała się dosłownie na sekundę,ze gin nie zdarzyl foty zrobic,a pozniej jak na nia przystalo zaslaniala sie raczka
.A zdjęcie 4d to ku****mac tragedia 2cm na 2cm biało czarne i nic tam nie widać tragedia
nie jest mi pisane abym była posiadaczką pięknego zdjęcia
Nosek z profilu mi się wydawał jakiś taki śmieszny kikut,mam nadzieje ze to tylko tak na usg.
Kri fotelik to chyba ten co ja chciałam tylko ja chciałam "zebre"madzia.rka, tysiaa93, Lexi150, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Biedroneczko najważniejsze ze wszystko w porządku
czyli ile teraz wazy Sofijka?
ja wczoraj miałam przesadne odczucia co do nosa, dziś już mi na szczęście przeszlo, ale podobno nosy wychodzą roznie na usg i się maja nijak do rzeczywistości -
Dokladnie najważniejsze że z maluszkami wszystko ok a noskami nie ma co się zadreczac bo dziecko jak się rusza to obraz strasznie się znieksztalca.
Ale u mnie zima przyszła .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:44
szara myszka, tulipanna lubią tę wiadomość