Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dana Kubuś rewelacja
ale u nas są zdolne dziewczyny
Tuli ja sesję wygrałam na warsztatach więc dlatego też tylko 5 zdjęć, ale mnie w sumie wystarczy. a czemu taki czas to nie wiem. Kobietka też jest zapracowana i ma jeszcze 5-6miesięcznego bąbla w domu więc pewnie też za dużo czasu nie matulipanna, dana222 lubią tę wiadomość
-
No może w końcu zamówimy dziś wózek. Bo chyba jako ostatnia się za to biorę.
Wczoraj myślałam że urodze. Taki jakiś niepokój w brzuchu niby ból niby nie. Jakoś tak dziwnie się czułam.
Tuli może rzeczywiście się oczyszczasz choć powiem ze ja nie wymiotowalam w całej ciazy ale teraz chyba macica ciągle rośnie mi w górę pod piersiami i taki ucisk właśnie na żołądku i co zjem to ciężko.
A żadna nie zaobserwowala odchodzenie czopa?? Georgous może u Ciebie skoro taki krótki termin Ci dała??
Dostałam w biedrze te pieluchy ale dwie za 50 zł więc kupiliśmy gorzej będzie jak nie będą pasować małemu. Ale zapas pieluch już mamy na spokijnie po powrocie ze szpitala zajmiemy się sobą a nie chodzeniem po zakupy.
Fajne macie te sesje stwierdziliśmy że zrobimy sesje małemu jak się urodzi. W sumie ja w ciąży to chyba nie mam żadnego porządnego zdjęcia. Jakoś tak się nie zlozylo.
Jeszcze z 15 min do pomiaru cukru i mogę iść spać dalej.
Aaaa pisałam do tych ludzi od bebiprogramu i do ten pory mi nie odpisali
-
Bruśka - u mnie ani czopa, ani oczyszczania na razie, ale nie nastawiam się, że w ogóle będą, bo niektóre kobiety trafiają na porodówkę, gdzie czop im dopiero wtedy odchodzi. Tak samo wolałabym, aby odeszły mi wody w razie czego, ale mojej mamie przy 3 ciążach dopiero przy ostatniej odeszły (zalacała cały szpital
), bo przy mnie i przy siostrze nie odeszły jej, więc pewnie przebili w szpitalu dopiero.
-
Witam się w rozpoczętym 37 tc
Kalkulator belly pokazuje ciąże donoszoną! Czyli mogę już rodzić
Już mniej więcej wszystko mam, spakowana jestem, pozostaje tylko czekać na godz.0
Zaczynam stresować się, że przenoszęciągle słyszę, że ktoś już urodził, koleżanka 2 tyg przed terminem, kurczę aż jej pozazdroscilam. No ale jeszcze mam czas
19.01 ostatnia (mam nadzieję) wizyta u gina. Na pewno jest bliżej końca niż dalej bo czuje się jak babcia, wszystko mnie boli, często boli mnie na okres i mały mało aktywny, ma mało miejsca pewnie. Staram się spacerować, latać ile się da i nawet chciałabym zgwałcił męża heh ale tak mnie wszystko boli czasem, że ani mysle o seksie:/ Kurde co tu zrobić...chyba że obejdzie się bez jego pomocy heh no nic zobaczymy co powie gin we wt
Miłego dnia dziewczynki, u mnie zaczął padać śnieg.d84, Lexi150, madzia.rka, Kri lubią tę wiadomość
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
Ja nie mam żadnych oznak oczyszczania ale codziennie rano jak wstane to wypływa ze mnie dość dużo gęstego śluzu, bez zapachu, na wkladce jakby jasno żółty a na palcach bialy i nie wiem co to, przez dzień tez jest ale mniej. Nic mnie nie piecze ani nie swędzi, to ma gładka konsystencje i nie wiem może to po prostu zwiększenie wydzielania śluzu
-
Szara Myszka też tak mam
Myślę że to normalne na tym etapie.
A rano aż czasem budzę się zalana na doleŚmieje się wtedy do męża ze wody mi pomału odchodzą heh i widze przerażenie w jego oczach
Taka jestem artystka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:39
szara myszka, marissith lubią tę wiadomość
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
Hej,
Dana no ładnie ci Kubus wyszedł
Biedronka focia śliczna , sesja na pewno będzie piękna
Ja też jeszcze bez wózka. Torba nie spakowana. W ogóle to cały czas mi się wydaje, że mam mnóstwo czasu. Tylko samopoczucie mam coraz gorsze, zmęczenie robi swoje .dana222 lubi tę wiadomość
-
Ja tam samo sie nie oczyszczam. Jedynie to jest mi niedobrze już któryś dzień z rzedu
i dziwny posmak w ustach.
A co do czopa to ja też nie zaobserwowałam nic u siebie. Nawet nie wiem jak to powinno wyglądać
Ja w ogóle miałam prawie całą ciaze duzo mlecznego sluzu. Na jakis czas sie uspokoiło a teraz nadal jest sporo
Ja tez mojego strasze, że w każdej chwili mały może się urodzića w jego oczach przerazenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:43
Kubuś
-
położna nam na SR mówiła, że mamy się nie stresować, że nie zdążymy się spakować, bo pierwsza faza porodu trwa 12-15 godzin zanim tak naprawdę trzeba jechać do szpitala i pewnie, że lepiej mieć wszystko gotowe wcześniej, ale można to też zrobić zanim skurcze będą co 5-7 minut, a już się zaczną. Można wtedy coś zapomnieć w emocjach, ale i tak możemy się pakować od zrobienia testu ciążowego, a w szpitalu na 100% okaże się, że czegoś nie wzięłyśmy, albo że przydałoby się coś czego nie było na wszystkich podawanych listach. Mamy się tym w ogóle nie przejmować, na pewno wszyscy wszystko zdążą zrobić
-
Nam tez tak mówili wiec ja bym chciała jak najdłużej być jeszcze w domu, ale mowily tez ze zdarzają sie "patologiczne porody" ze pierwszy poród trwa kilka godzin ale nie sadze żeby mi sie to zdarzylo
-
U mnie czopa tez nie widac za to sluzu sporo. Dzis zaszalelismy z Lubym :-p <eeeeekstra> i nadal twierdze ze zadne to oczyszczanie skoro za chwile mige jesc:) moja mama na 3 dni przed porodem wymiotowala mocno ale i jesc nie mogla. I biegunke miala. I mowili jej ze jakies dziwne to takze mysle ze nie u wdzystkich to oczyszczanie nastepuje.. Stad te lewatywy na oddzialach:)
-
Biedronka super fota.
u mnie w szpitalu w siatki kazali pakować, a że ja mam je zazwyczaj po owocach to wiadomo jakaś chemia z pryskania może w nich być, dlatego chcę je wypłukać jakoś.
W pt idę do fryzjera ściąć włosy,bo potem mogę już nie dać rady. przed ciążą miałam długie kręcone włosy, w trakcie się trochę wyprostowały, zaczęły się mega rozdwajać i plątać, teraz żeby je rozczesać to jakaś katorga tylko na mokro i to z odżywką na głowie w trakcie czesania, więc ścinam do ramion. A i potem wizualnie jak zaczną wypadać będzie ich mniej
czy lekarze dali wam ponowne skierowanie na takie badania jak hiv/żółtaczka c i b/ kiła itp - boja mam tylko te z 1trym, au mnie w szpitalu wymagają i kazali mi je zrobić do 38tc, i teraz muszę iść wcześniej do gina wymusić na nim skierowania żeby za te badania nie płacić....17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Powinno się powtórzyć te badania ale generalnie rzadko wymagają. Mi nie kazał więc nie robię.
Co do oczyszczania hehe ja całą ciążę mam raczej biegunki a teraz grzecznie zaczęłam chodzić dwa razy dziennie do kibelka ech odwrotnosc. Mi częściowo czop odszedł w 24 tygodniu ale na szczęście nic się nie rozkrecilo bo on się regeneruje. To jest taki smarek żółto brązowy podbarwiony krwią.
W końcu spalam całą noc.
Ależ Wam zazdroszczę tych gwałtów na meczach u nas zero od maja i raczej kicha aż nie dojdę do siebie po porodzie. Normalnie dziewica będę
Nasz kochany Olus -
Ja jak juz będzie ciaza donoszona chce poszaleć z mężem bo potem polog i w ogóle, ale tez mam troche stres jak to będzie. Ale my na szczęście mamy tak wiele innych sposobow na orgazmy ze caly czas i tak dochodzimy, dla mnie to praktycznie to samo wiec nie czuje tej abstynencji od "prawdziwego" seksu
-
Mi też lekarz nie zalecił badania w kierunku hiv czy żółtaczki
Dziwne , że w jednym szpitalu wymagają a w innym nie .
Wczoraj segregowałam dokumenty, to co potrzebne do zabrania do szpitala włożyłam w jedną teczkę, czyli karta ciąży , badania ostatnie, grupę krwi , usg, zapisałam swój NIP i NIP pracodawcy , dowód osobisty, to chyba wszystkie dokumenty jakie będą potrzebne . Jeszcze czekam na wynik badania gbs i wsio.