X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!
    Jaki ja mam dziś senny dzień, normalnie prawie z łóżka się nie podnoszę, jedynie do WC wstaję i do kuchni, nie wiem o co chodzi :P

Ciekawa jestem Waszej opinii, bo ostatnio w telewizji śniadaniowej widziałam dyskusję na temat karmienia piersią w miejscach publicznych, będziecie to robić? Np. jesteście w kawiarni z koleżanką i Maleństwo domaga się jedzenia? Albo np. - jesteście u teściów, będziecie wychodzić do osobnego pokoju? No ten drugi przykład to akurat nie jest miejsce publiczne, no ale chodzi mi o to, że nie w naszym własnym domu, sytuacja jednak mniej komfortowa

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kawiarni poszlabym do łazienki chyba żebym miała czym sie dobrze zakryć. U tesciow tez bym sie krempowala, może nie przy teściowe ale przy teściu tak, podobnie przy moim tacie chyba tez

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno - jak długo się czeka na dostarczenie paczki z tej apteki Gemini od momentu kiedy się dostanie info, że wysłali zamówienie?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Niby to KP takie naturalne, a jednak to jest mimo wszystko krępujące. Nie chciałabym jednak doprowadzić do czegoś takiego, że nie będę nigdzie wychodzić przez kilka miesięcy, bo będzie mi wstyd dziecko nakarmić :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj akurat oglądałam taki filmik odnośnie karmienia

http://siostraania.pl/eksperyment-gleboki-dekolt-vs-karmienie-piersia/

• e-ness Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dziecko będzie wam wrzeszczeć, ani lulanie ali kołysanie ani smoki, ani zupełnie nic nie będzie go w stanie uspokoić. widziecie ze już powietrza mu brakuje i wiecie ze tylko cyc jest ratunkiem, to będziecie się zastanawiały ile osób na was patrzy.
    uwierzcie mi ze nie ma to wtedy żadnego znaczenia, liczy się tylko to aby maluch się uspokoił aby nastała błoga cisza:)

nie wyobrażam sobie karmić dziecka w toalecie , sama tam nie jadam posiłków wiec czemu mam dziecku serwować takie przyjemności;)

Karmiłam wszędzie, jak była mozliwośc chowałam się w jakiś kącik( nawet na podłodze przycupnęłam), a jak było dużo ludzi to zakrywałam się pieluszką albo chustą.

Nie wywalałam "cyca" budząc ogólne zawstydzenie i zgorszenie;)choć mam znajoma która podczas obiadu ze znajomymi nie widziała nic złego wyjmując bufet malucha niemalże na stół:)

revvelka lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o karmienie przy rodzinie, nieważne czy to teściowie czy rodzice nie mam zamiaru wychodzić do innego pokoju. Chyba, że Mały będzie potrzebował spokoju ale to inna sprawa. Cycki każdy widział i ja jakoś specjalnie nie będę się krępować. A jeżeli chodzi o karmienie w miejscach publicznych to owszem ale musiałabym się przykryć pieluszką. Chociaż wydaje mi się, że to jest cholernie dziwne, że tyle seksu dookoła, czy to w mediach czy w internecie a ludzie oburzają się o karmienie dziecka piersią. Trochę hipokryzja.

Ostatnio w Gemini czekałam długo i się wkurzyłam. Dopiero po wysłaniu mejla, zrobieniu awantury łaskawie zadzwonili że nie mają podkładu do przewijania w kolorze który chciałam więc wybrałam inny i na drugi dzień już przesyłka była :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja publicznie karmić raczej nie będę tzn wywalajac cycka jeśli gdzieś w miarę spokojnie będzie i będę mogła się czymś okrycia to chyba tak . Przy tesciach itp raczej nie i myślę że będę wychodzić do innego pokoju tak dla własnego komfortu i spokoju dzieciaczka.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini ma mega obsuwy ostatnio. Ja na laktator czekałam ponad tydzień od zlozenia zamówienia.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na początku będę się krępować, ale mam plan postarać się przełamać i karmić wszędzie i zawsze kiedy dzieciaczek będzie chciał! A co! Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie :P Właśnie mam zamiar pieluszką się zasłonić i do dzieła. A tak w ogóle to czy Wy często widzicie matki karmiące w miejscach publicznych? Bo ja naprawdę rzadko...

I jeszcze jedno: jakie wyniki do szpitala do porodu zabrać?
    - GBS,
    - grupa krwi,
    - (USG u mnie nie potrzebne bo zrobią)
    - a co z morfologią? Na ile ona musi być świeża/aktualna?

ex2bx1hp35w324su.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w domu to tez wychodziłam do drugiego pokoju, ale tylko dlatego ze wolałam karmic na leżąco. A i tak zabierałam kogos do towarzystwa bo samotnośc mi doskwierała, po dniach spędzonych tylko z dzieckiem.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie morfologia nie może być strasza niż 2 tyg, choć jak akcja rozkręcona to jakie to wtedy ma znaczenie. w szpitalu i tak zrobią:)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym seksem to fakt wszędzie go pełno ale ja wychodzę z założenia że ja nie chodziłam z cyckami na wierzchu i z dupa odkryta przed ciąża ani w trakcie ciąży i raczej nie zamierzam uszczęśliwić nikogo moimi cyckami teraz. Nie mam nic przeciwko jak ktoś karmi centralnie z oboma cyckami na wierzchu jak ostatnio widziałam w starbaksie ale ja bym tak nie zrobiła. Każdy robi jak lubi. W WCccie też mi jakoś nie w smak bo to jednak kibel. Chyba już w większości galerii itp są miejsca do karmienia tak mi się zdaje.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ktoś mnie zaraził Zgaga ble ble ble

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • L Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Ja pewnie na początku będę się krępować, ale mam plan postarać się przełamać i karmić wszędzie i zawsze kiedy dzieciaczek będzie chciał! A co! Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie :P Właśnie mam zamiar pieluszką się zasłonić i do dzieła. A tak w ogóle to czy Wy często widzicie matki karmiące w miejscach publicznych? Bo ja naprawdę rzadko...

- GBS,
    - grupa krwi,

Joanna badania :
    GBS
    grupa krwi
    WR
    HBS

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:

- GBS,
    - grupa krwi,
    Na stronce mojego szpitala napisali :

-badanie grupy krwi i czynnik Rh ORYGINAŁ!
    -przy ujemnym Rh (Rh-) badanie na obecność przeciwciał anty Rh,
    -ostatnia morfologia i badanie moczu
    -wyniki badania USG wykonane w obecnej ciąży
    -wynik posiewu z pochwy w kierunku Streptoccocus agalatiae – wykonanego po 35 tyg. ciąży;
    -inne istotne wyniki badań i dokumentacje medyczną dotyczącą przebytych ciąż i istniejących chorób (np. kardiologicznych, okulistycznych, ortopedycznych)

• L Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pierwsze wypadało by się przywitać ...cześć :-)

Ja dzisiaj zakręcony nieco dzień miałam, teraz dopiero zasiadał i odpoczywam.
    Rano na wizycie , która łącznie z wykonaniem ktg trwała 2,5 h.
    Najważniejsze wynik GBS ujemny :-) Reszta dobrze, łużycko dobrej jakości II stopnia, wyzamykana jestem na 4 spusty i raczej w tym miesiącu nie urodzę :-P Adusia waży 2600 jak na 36+3 to jest dobrze, raczej duża nie będzie ...przynajmniej tak mówi lekarz.

madzia.rka, marissith, Lexi150, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś powie o mnie ze jestem zła matka, ale ja nie zamierzam wywala cyckow np w galerii. Jeśli się w niej umowie np. Z koleżanką to dziecko raczej zostanie z odciagnietym pokarmem w domu. A jeśli już będę musiała je zabrać to dostanie mleko w butelce. Nie wyobrażam sobie wystawiania cyckow przy kimś tak jak paradowania z gołym brzuchem w ciąży. Nie zamierzam być niewolnikiem własnego dziecka i wszędzie być zmuszona je zabierać, mi też należy jakiś czas dla siebie. Moja mama zawsze mówi ze żeby być dobra zona i matka trzeba być szczęśliwa kobieta, chyba ma rację bo do dziś z tata świata poza sobą nie widza

madzia.rka, szara myszka, Doti87, baassiia, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie
    Wszystko w porządku, dzidziuś wymierzony, posprawdzane serduszko itd. i wszystko dobrze :) o dziwo nagle z dużego stal się w sam raz i przewidywana waga urodzeniowa to wg gina 3300-3400, mnie to jak najbardziej odpowiada, bo wcześniej straszyl 4kg, wiec widać jak to z ta waga jest, tak naprawdę to faktycznie chyba na porodzie się okaze :)

szyjka wyyyyysoko i zamknieta. jeszcze pare dni i mam odstawić zupełnie magnez. wg gina raczej przed terminem nie urodze, ale bardzo bym chciała wiec od następnego tygodnia jak już będzie ten 37 tydzień skończony biore meza w obroty bo sperma ponoc zmiekcza szyjke ;)

mam infekcje i dal znowu gyno femidazol ;/

a i zapytałam czy jak się nie urodzi do terminu to dalej jest zwolnienie i powiedział niestety ze musze od tamtego dnia wziąć macierzyński ;/ slyszalam ze to zależy od gina, już widze z mój na dluzej nie da wiec fajnie by było urodzić do terminu żeby nie tracic dni macierzyńskiego

marissith, Moniaa, Zosia_wop, natalica06, Tusiaa, madzia.rka, d84, Lexi150, Biedroneczka29, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my po wizycie.
    Kluska waży 2700g, szyjka miękka, rozwarcie na 1 cm, tętno i przepływy ok, pępowina nie owinięta, czyli wsio ok :)
    Następna wizyta 10 lutego, o ile nie urodzę ;)

szara myszka, Moniaa, Zosia_wop, niecierpliwa_92, Kri, madzia.rka, d84, Lexi150, Biedroneczka29, L, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ