Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa heheh ale sie usmiałam jak zobaczyłam Twojego buta
hehe Za dużo chodziłas albo za duże obciązenie miały buty hehehe
Biedroneczko ale cudna szafa. Oj taką bym mogła miećale muszę sie zadowolić swoją
Tysiaa dobrze że ja nie mam z tym problemu. Wskakuje na fotel i zeskakuje hehew sumie bardzo rzadko ale daję rade. Ubiór skarpetek w Twoim wykonaniu musi komicznie wyglądać
Natalica to ja Ci powiem że ubieram skarpety na siedząco. Opieram zgięta nogę o na udzie/kolanie i zakładam pod skosem
Mallinka może już lada dzień akcja się rozwinie i niedługo urodziszWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:00
Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
Kubuś
-
A wiecie ze ja ostatnio pomalowalam paznokcie u stóp? Śmiesznie wyszło, jakby dziecko pomalowalo
ale jaka dumna byłam, ze sama dałam radę hehe.
Jest moze jakas ogarnieta, która wie jak to jest z tym becikowym jednorazowym? Że 1000 zł dla kazego a drugi z jakimś limitem? Czy tego drugiego tysiaka juz nie ma? Bo my z Lubym co innego mamy na umowie, a co innego zarabiamy wiec na papierku mamy mało dochodu moze bym się zalapalabo w internetach różne rzeczy piszą i już sama nie wiem
-
ja coś słyszałam o tym 500zł na dziecko ale jeszzce to nie weszło. Chyba do marca się składa podania. No dochód nie może przekracac 800zł na osobę czy coś takiego .. No i jak dziecko np by sie urodziło w styczniu to nei dostaje sie kasy wstecz. A ogólnie jak na drugie dziecko si,e bierze to 500zł to co roku trzeba to odnawiac i tez pismo chyba skałdac czy coś tam. Tak słyszałam ale ile w tym prawdy to nie wiem.
U nas w miescie jest niby zwykłe becikowe 1000zł i od prezydenta miasta dodatek na dziecko tez 1000zł i chyba kazdy to dostaje.
Mila musiałabys sie gdzies w urzedzie zapytać.
A do macierzyńskiego trzeba akt urodzeia dziecka? czy tylko sie pismo składa w zusie i tyle? wie któraś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:45
Kubuś
-
szara myszka wrote:tez miewam czasem takie myśli
Z tym becikowym i resztą najlepiej się właśnie dowiedzieć w urzędzie, powinni wszystko wytłumaczyć. I gdzieś czytałam, że weszło to 1000zł przez 12 miesięcy dla bezrobotnych, studentów i dla osób bez umowy o pracę. Ale chyba dokumenty można składać w urzędzie gminy dopiero jak się dziecko urodzi. -
Myszko dziekuje tez mi sie podoba zobacze jutro jak z drzwiami bedzie sie prezentować
kupiłam tez naklejki zeby ja lekko udekorować
Ja ostatnio bardzo często w pl mylam głowę nad wanna.Ale mnie złapało jakies kłócie w udach u góry ostatnio tez tak miałam ale naszczescie chwyta i puszcza,chyba któraś z Was o tym ostatnio pisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 23:33