Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Tulipana mamusiu gratuluję córeczki, imię śliczne zapewne jak dzidziaCieszę się, że czujecie się dobrze obyś szybko doszła do siebie po cc .
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31b4916c9045.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:04
-
Tulipana gratulacje!!!
Ashley, Lexi moj maz od czasu kiedy mu powiedziałam ze dziecko jest nisko to sie do mnie nie zbliża. Tez mu tłumacze ze potrzebuje jego spermy to mi wymyśla ze jutro, ze zmęczony, No szkoda ze jeszcze nie powiedział ze go glowa boli.Tusiaa, Ashley, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTuuuuuuuli chodź no tutaj niech Cię wycałuję :* gratulacje
osłonki też przerabiałam :p
Co do cięcia, co osoba to opinia. Ja to cc będę chwalić, świetnie go zniosłam, dzień po pionizacji już bez przeciwbólowych. Po pionizacji starałam się siedzieć głównie i chodzić, leżałam tylko nocą.
Skurczy już nie pamiętam, ale było ich max 10 do 9cm rozwarcia
Wiecie co... źle przyłożyłam laktator do piersi, zaszczypało patrzę krew leci... głupia myślałam, że to mi krzywdy nie zrobi. -
d84 wrote:a tak właściwie to tętno kiedy spada - jak dziecko przydusi się pępowiną? Są jeszcze inne sytuacje? Orientujecie się czy na usg widać czy dziecko jest owinięte pępowiną czy to dopiero w trakcie porodu wychodzi?
Lekarz znajomej powiedział na usg, że dzidzia zaplątana w pępowinę jest i faktycznie była. Czy to przypadek czy faktycznie widać nie wiem.
-
Dzień dobry Lutóweczki
Jestem przeszćześliwa , powitamy córeczkę 04.02 dokładnie 7 lat po tym jak urodził się synek
syn oszalał ze szczęścia - chodzi dumny jak paw.
Przynajmniej tak mogliśmy mu "zrekompensować" brak brata o którym tak marzył
Jestem podekscytowana jakbym tysiąc kaw wypiła....
aaaaaaa az mam ochotę krzyczeć ze szcżesciaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:58
Moniaa, vayn, tysiaa93, baassiia, Astra, Ashley, Kri, d84, Biedroneczka29, szara myszka, gezanew, Lexi150, Doti87 lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
tulipanna wrote:Bez oslonek ani rusz,plaskie brodawki to problem. Czuje sie...dobrze,ale cesarka to zlo jak pisala MamaMama. Na bol dostalam morfine zaraz po bo jest BEZPIECZNA dla dziecka,paracetamol (kicha) i ketonal ((git). Przepelnia mnie milosc i szczescie!
te ktore planowe cc maja to na cczo do szpitala. Ja tak przyszlam pobrali krew,i do ktg dali mi juz zjesc zeby mala sie poruszala. Zjadlam pol bulki slodkiejw czasie ktg i nagle akcja ze tetno spada i cc
Tuligratulacje zdrówka dla Was obu. :-*
My na 13 jedziemy w sobotę o Matko jak ja na czczo wytrzymam. Niby 6 godzin nie można jeść to chyba śniadanie omluce a potem już nic:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:22
Nasz kochany Olus -
Tulipanna gratulacje
Mi lekarz powiedział ze po skończonym 36 tyg ktg raz w tyg, po 38 zaleca co 3-4 dni a jak ciąza przenoszona to i codziennie,
Pępowine owinięta widać, każdy lekarz to zobaczy, niestety lekarze nie informują pacjetek co by nie zwiększać jej zdenerwowania, a szkoda
Moniaa wrote:E-ness super wieści ☺
Monia po tych moich ostatnich przejściach to ta wiadomośc jest jak taki prezent, za te wszystkie łzy i nerwyCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
e-ness wrote:madzia to Ciebie dziś rozpakują ?
Nie w sobotę. Hehe teraz patrzę że zabrzmiało jakby dzisiaj.
Dziś mi się śniło że miałam cc i nic mnie nie bolało a mój synus 4,5 kg ważyłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:24
Nasz kochany Olus -
Moje noce to masakra, a ta z pełna to już w ogóle nie powinnam się kłaść.
Jestem lunatykiem i niestety daje mi to do wiwatu.
Dziś pobudka o 4.30 a ponieważ 2 z moich dzieci plus kot i maz to dla mnie za dużo w jednym łóżku , poszłam spac do pokoju dziewczynek i.... zaspaliśmy, tzn dzieci do szkoły
Maz śmiał się ze to moja wina bo nie słyszał sapania i stękania
Moje noce to masakra, a ta z pełna to już w ogóle nie powinnam się kłaść.
Jestem lunatykiem i niestety daje mi to do wiwatu.
Dziś pobudka o 4.30 a ponieważ 2 z moich dzieci plus kot i maz to dla mnie za dużo w jednym łóżku , poszłam spac do pokoju dziewczynek i.... zaspaliśmy, tzn dzieci do szkoły
Maz śmiał się ze to moja wina bo nie słyszał sapania i stękania
tulipanna wrote:My juz od wczoraj razem:) Przyjeli mnie na oddzial, i w ktg wyszlo ze tetno spada i natychmiast zrobili cc.
Jagódka urodzila sie o 11:10. 3228 g,51 cm:) zdrowiuka:) pieknie ssie.. Nie wiem czy mozna byc szczesliwszym...zycie nabralo nowego wymiaru... Jest piekna... -
Tuli malpko wredna cieszę się że się odezwalas
Gratuluję córeczki !!wracaj szybciutko do formy. Super kolejna mamusia na naszym forum
powolisię rozkrecamy.
Wszystkich coś bierzemóze naraz urodzimy
Ja dziś obudziłam się o 4 i myślałam że znowu nie zasne. Ale na szczęście się udało:) Jeszcze jak spałam na lewym boku to było mi niedobrzeeh już któryś raz to zapbserwowalam.
madzia.rka lubi tę wiadomość
Kubuś
-
madzia.rka wrote:Tuli
gratulacje zdrówka dla Was obu. :-*
My na 13 jedziemy w sobotę o Matko jak ja na czczo wytrzymam. Niby 6 godzin nie można jeść to chyba śniadanie omluce a potem już nic:-)
Mi lekarka powiedziała, że w nocy przed planowaną cesarka od 12 mam już nawet nic nie pić, no koszmar -
To to już przesada bo później po też nie pozwolą dużo pić.
a moja koleżanka z pierwszym dzieckiem pojechała po obiedzie
zjadła zupę i drugie danie i do szpitala na cc hehe
Kurczę dziewczyny u mnie tydzień do porodu a wg giną tydzień i 3 dni ale jazdaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:58
Kubuś
-
Ogarnełam mieszkanko i to by był koniec gimnastyki na dziś
Po obiedzie wybieram się do mamci na kawusię i może zajrzę do sklepu dziecięcego po prześcieradełko do łóżeczka i na przewijak.
Zauważyłam, że od jakiś 3 dni bolą mnie w nocy pachwiny , dziwne że w ciągu dnia nic nie czuję tylko w nocy.