X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84,dobre pytanie, też chciałabym to wiedzieć. Dziewczyny,a jak często na KTG chodzicie? Masakra, jaki stres mnie dziś dopadł. Dobrze, że Mały się rusza,bo bym chyba osiwiala...

ex2bx1hp35w324su.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Tulipana mamusiu gratuluję córeczki, imię śliczne zapewne jak dzidzia :-) Cieszę się, że czujecie się dobrze obyś szybko doszła do siebie po cc .

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31b4916c9045.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:04

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana gratulacje!!!
    Ashley, Lexi moj maz od czasu kiedy mu powiedziałam ze dziecko jest nisko to sie do mnie nie zbliża. Tez mu tłumacze ze potrzebuje jego spermy to mi wymyśla ze jutro, ze zmęczony, No szkoda ze jeszcze nie powiedział ze go glowa boli.

Tusiaa, Ashley, Lexi150 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuuuuuuuli chodź no tutaj niech Cię wycałuję :* gratulacje :-) osłonki też przerabiałam :p

Co do cięcia, co osoba to opinia. Ja to cc będę chwalić, świetnie go zniosłam, dzień po pionizacji już bez przeciwbólowych. Po pionizacji starałam się siedzieć głównie i chodzić, leżałam tylko nocą.
    Skurczy już nie pamiętam, ale było ich max 10 do 9cm rozwarcia

Wiecie co... źle przyłożyłam laktator do piersi, zaszczypało patrzę krew leci... głupia myślałam, że to mi krzywdy nie zrobi.

• L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    a tak właściwie to tętno kiedy spada - jak dziecko przydusi się pępowiną? Są jeszcze inne sytuacje? Orientujecie się czy na usg widać czy dziecko jest owinięte pępowiną czy to dopiero w trakcie porodu wychodzi?

Lekarz znajomej powiedział na usg, że dzidzia zaplątana w pępowinę jest i faktycznie była. Czy to przypadek czy faktycznie widać nie wiem.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Lutóweczki

Jestem przeszćześliwa , powitamy córeczkę 04.02 dokładnie 7 lat po tym jak urodził się synek ;)
    syn oszalał ze szczęścia - chodzi dumny jak paw.

Przynajmniej tak mogliśmy mu "zrekompensować" brak brata o którym tak marzył ;)

Jestem podekscytowana jakbym tysiąc kaw wypiła....

aaaaaaa az mam ochotę krzyczeć ze szcżescia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:58

Moniaa, vayn, tysiaa93, baassiia, Astra, Ashley, Kri, d84, Biedroneczka29, szara myszka, gezanew, Lexi150, Doti87 lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bez oslonek ani rusz,plaskie brodawki to problem. Czuje sie...dobrze,ale cesarka to zlo jak pisala MamaMama. Na bol dostalam morfine zaraz po bo jest BEZPIECZNA dla dziecka,paracetamol (kicha) i ketonal ((git). Przepelnia mnie milosc i szczescie!:) te ktore planowe cc maja to na cczo do szpitala. Ja tak przyszlam pobrali krew,i do ktg dali mi juz zjesc zeby mala sie poruszala. Zjadlam pol bulki slodkiejw czasie ktg i nagle akcja ze tetno spada i cc

Tuli :-) :-) gratulacje zdrówka dla Was obu. :-*
    My na 13 jedziemy w sobotę o Matko jak ja na czczo wytrzymam. Niby 6 godzin nie można jeść to chyba śniadanie omluce a potem już nic:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:22

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratulacje :)

Mi lekarz powiedział ze po skończonym 36 tyg ktg raz w tyg, po 38 zaleca co 3-4 dni a jak ciąza przenoszona to i codziennie,

Pępowine owinięta widać, każdy lekarz to zobaczy, niestety lekarze nie informują pacjetek co by nie zwiększać jej zdenerwowania, a szkoda :(

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness super wieści ☺

e-ness lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia to Ciebie dziś rozpakują ?

• e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    E-ness super wieści ☺

Monia po tych moich ostatnich przejściach to ta wiadomośc jest jak taki prezent, za te wszystkie łzy i nerwy :)

• L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness to już niebawem zobaczysz córeczkę , super ;-)

Madziarka ty to dzisiaj masz cc??!!! Kurcze nic wcześniej nie pisałaś...albo ja przeoczyłam :-P W każdym razie trzyma kciuki, będzie dobrze :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    madzia to Ciebie dziś rozpakują ?

Nie w sobotę. Hehe teraz patrzę że zabrzmiało jakby dzisiaj.

Dziś mi się śniło że miałam cc i nic mnie nie bolało a mój synus 4,5 kg ważył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:24

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje noce to masakra, a ta z pełna to już w ogóle nie powinnam się kłaść.
    Jestem lunatykiem i niestety daje mi to do wiwatu.

Dziś pobudka o 4.30 a ponieważ 2 z moich dzieci plus kot i maz to dla mnie za dużo w jednym łóżku , poszłam spac do pokoju dziewczynek i.... zaspaliśmy, tzn dzieci do szkoły :)

Maz śmiał się ze to moja wina bo nie słyszał sapania i stękania ;)

• e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje noce to masakra, a ta z pełna to już w ogóle nie powinnam się kłaść.
    Jestem lunatykiem i niestety daje mi to do wiwatu.

Dziś pobudka o 4.30 a ponieważ 2 z moich dzieci plus kot i maz to dla mnie za dużo w jednym łóżku , poszłam spac do pokoju dziewczynek i.... zaspaliśmy, tzn dzieci do szkoły :)

Maz śmiał się ze to moja wina bo nie słyszał sapania i stękania ;)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    My juz od wczoraj razem:) Przyjeli mnie na oddzial, i w ktg wyszlo ze tetno spada i natychmiast zrobili cc.
    Jagódka urodzila sie o 11:10. 3228 g,51 cm:) zdrowiuka:) pieknie ssie.. Nie wiem czy mozna byc szczesliwszym...zycie nabralo nowego wymiaru... Jest piekna...
    Gratulacje! Odzywaj się czasem do nas i pamiętaj, że ciotki czekają na foto malutkiej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli malpko wredna cieszę się że się odezwalas :)
    Gratuluję córeczki !! :) wracaj szybciutko do formy. Super kolejna mamusia na naszym forum :) powolisię rozkrecamy.
    Wszystkich coś bierze :) móze naraz urodzimy :D

Ja dziś obudziłam się o 4 i myślałam że znowu nie zasne. Ale na szczęście się udało:) Jeszcze jak spałam na lewym boku to było mi niedobrze :/ eh już któryś raz to zapbserwowalam.

madzia.rka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tuli :-) :-) gratulacje zdrówka dla Was obu. :-*
    My na 13 jedziemy w sobotę o Matko jak ja na czczo wytrzymam. Niby 6 godzin nie można jeść to chyba śniadanie omluce a potem już nic:-)

Mi lekarka powiedziała, że w nocy przed planowaną cesarka od 12 mam już nawet nic nie pić, no koszmar

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to już przesada bo później po też nie pozwolą dużo pić. :/ a moja koleżanka z pierwszym dzieckiem pojechała po obiedzie :D zjadła zupę i drugie danie i do szpitala na cc hehe

Kurczę dziewczyny u mnie tydzień do porodu a wg giną tydzień i 3 dni ale jazda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:58

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnełam mieszkanko i to by był koniec gimnastyki na dziś :-) Po obiedzie wybieram się do mamci na kawusię i może zajrzę do sklepu dziecięcego po prześcieradełko do łóżeczka i na przewijak.

Zauważyłam, że od jakiś 3 dni bolą mnie w nocy pachwiny , dziwne że w ciągu dnia nic nie czuję tylko w nocy.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ