X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Tulipanna !!!! Waspaniala wiadomosc !!! Gratuluje z calego serca :) wszystkiego co najlepsze!!!

My rodzimy razem , ale moj Ukochany nie ma prawa wychylac sie I zagladac miedzy nogi :) , ma tylko siedziec na fotelu I trzymac mnie za reke ,ewentualnie czolo I sie nie odzywac niepytany ;) a jak powie ((honey , you can do It )) to wychodzi za drzwi :D

Haha Evans no jakoś musi Cie dopingowac. Aż tak złośliwa nie bądź.
    Ja się boję że mój mi tam padnie. Albo będzie tak przerażony że go sparalizuje. Trudno musi to przetrwać sama nie idę.

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 ja tak samo się boje znieczulenia!!! moja kolezanka urodzila bez bo wtedy w naszym szpitalu jeszcze nie dawali i mowi ze da się przezyc, ale wiadomo ze każdy jest inny. Pewnie wklucie w kregoslup to nic w porównaniu z tym bolem co będzie, ale nastawiam się żeby sprobowac dac rade bez zzo - skończy się na tym ze zdecyduje jak już się zacznie :)

TULIPANNA - gratulacje!!!!! :):):):) Jagódka to piękne imie :)

już coraz bliżej wszystkie nasze porody :) choć ja chce jeszcze być dluuugo w ciąży, przynajmniej do terminu, dla mnie to piękny czas ;)

w nocy średnio spalam bo brzuch mnie okresowo bolał i twardniał mocno, da się odczuc ze od paru dni biore 1 magnez zamiast 6 (!). Ale na szczęście tylko w nocy bo w dzień mi nic prawie nie twardnieje i jestem pelna energii. Wlasnie posprzatalam cale mieszkanie i rozebrałam w końcu choinke, na jej miejsce przestawimy potem lozeczko, już mi się syndrom wicia gniazda na dobre rozkrecil, chce sprzątam we wszystkich szafach żeby był porządek a potem to pewnie prędko nie posprzątam. Wiec mam jeszcze dużo planow na te dwadzieścia pare dni do porodu! :)

a co do meza przy porodzie to my mamy taki plan żeby był caly czas, on bardzo chce i ja tez bardzo chce, wiem ze będę miała więcej sily dzięki niemu :) on mowi ze nie wyobraza sobie być wtedy w domu albo nie daj Boze na korytarzu bo by zawalu dostal, woli być na miejscu i widzieć co się dzieje choćby to było ciężkie, a ze taka niewiadoma by go wykonczyla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:00

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoras z Was tez kluje w pochwie? wczoraj wzielam ostatnia tabletke clotrimazolum na infekcje no i wydaje mi się ze przeszla, bo nie mam w ogole już zoltych uplawow, nic nie piecze itd. Od dziś lactovaginal dopochwowy wezme żeby doleczyc porządnie, ale nie wiem czy to klucie ma związek z infekcja czy nie, bo gdzies czytałam ze to może być od infekcji.

To nie kluje caly czas, tak co jakiś czas przez chwile takie wlasnie klucie, nie wiem jak to opisac

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mnie tak kłuło w nocy ale to chyba mała po prostu naciskała na szyjkę bo z infekcji już się niby wyleczyłam :)

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja wczoraj miałam tekie kłucie z dwa razy.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez kłuje i to nawet często a czy mam infekcje to już sama nie wiem :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Haha Evans no jakoś musi Cie dopingowac. Aż tak złośliwa nie bądź.
    Ja się boję że mój mi tam padnie. Albo będzie tak przerażony że go sparalizuje. Trudno musi to przetrwać sama nie idę.

No przeciez ja tylko staram sie Go oszczedzic :) bez moich zakazow padlby I w ogole zero pozytku byloby z niego ;p
    Zreszta w domu tez w organizacji nie pomaga , Bo reka w gipsie , po porodzie zas mam nadzieje, ze chociaz glowa na miejscu zostanie :) :) :)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Po wizycie wczoraj lekarz wysłał mnie do szpitala. Mały się pcha na świat już nie wiadomo po co. Rozwarcie 4 cm. Leże pod kroplowkami z magnezem. Sterydy na płuca i mam nadzieję przeczekać jak najdłużej. Dwóch lekarzy robiło USG i wg jednego 1950g drugi 2200g. Ciąża nadal mlodsza o ten tydzień więc 35 i 3 dziś kolejną dawka sterydów ostatnia.
    Powtorke mam z 1 ciąży...

A ją skurczy nie czulam. Nie wiem skad to rozwarcie. Małych nisko. Pewnie to przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:13

201602171662.png201311165165.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika ale wieści... Wytrzymajcie jak najdłużej... A jeśli nie da się zatrzymać porodu to i tak na pewno będzie wszystko dobrze, to już bezpieczny czas :*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika będzie dobrze trzymam kciuki ;-)

Mój mąż przy pierwszym porodzie nie był obecny , miał jakieś swoje zahamowania zresztą ja też nie wiedziałam czego mam się spodziewać jak to wszystko będzie wyglądac. Tak wiec zawiózł mnie do kliniki był zemną przez jakieś 2 h. W trakcie skurczy usłyszał co nie co tekst ?jak wrócę do domu to Cię zabiję" wypomina mi do dzisiaj w każdym razie po tych słowach stwierdził ,że może on sobie już pójdzie:-P
    Teraz mówi, że chce ze mną być do końca ale żebym się nie zdziwiła jak go wyniosą :-D No zobaczymy, nie wiem czy będę umiała przy nim skupić się na sobie a to przecież najważniejsze.

Tusiaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovinka na pewno będzie wszystko dobrze!! ja się urodziłam w 35 tygodniu i nie zdazyli mi podac sterydow a było wszystko dobrze i nie bylam nawet w inkubatorze. Na pewno będzie dobrze, odpoczywajcie :*

to może to normalne z tym kluciem skoro tez tak macie, najbardziej się wlasnie boje niewyleczonej infekcji bo wtedy można popekac ponoc bardziej czy cos takiego

ogarnelam dziś torbe do szpitala i plecak dla meza - można chyba powiedzieć ze jestem spakowana, jeszcze musze ogarnąć torbe która mi na drugi dzień przywiezie maz no i przyszykować ubranko na wyjście dla dzidziusia i dla siebie :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Kurde ja się boję podawania ZZO, tego wkłucia w kręgosłup i póki co to się nastawiam na brak ZZO a lekarz mnie namawia heh, zależy jaki ból będzie bo nie mam wyobrażenia na ten temat. Koleżance jakiś dziadowski anestezjolog umiejętnie się wbił za 12 czy 13 razem!!!!!

Oj jak ja bym chciała, żeby i mój lekarz tak mnie namawiał na zzo :-)
    d84 bardzo dobrze, że masz taką możliwość, nawet jeśli nie skorzystasz będziesz czuć się pewniej ;-)
    Co do koleżanki to chyba trafiła na anty anestezjologa , nie wyobrażam sobie aby aż tyle razy kłóć. Na szczęście u mnie za pierwszym razem się udało i nie bolało tak bardzo.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika trzymamy za Was mocno kciuki :) Będzie dobrze.

A wiecie co ja jak wybierałam ciuchy na wyjscie złapałam się na tym , że chciałam stringi wziąć :D :D hehehe w końcu spakowałam zwykłe majty bo przeciez trzeba bedzie gdzieś włożyc podpaskę zwykła czy poporodową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:42

d84, vayn lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika wow ale info,trzymajcie sie jeszcze w dwupaku ile dacie radę,bedzie dobrze :)

A ja z corcia sie obżeramy :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6272208/647374/image.jpg

L, szara myszka, tysiaa93, Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka życzę wam smacznego :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Chce tylko 37 tygodni skonczyc żeby odnoszona była ciaza. Może przelezymy. Oby.Każdy dzień jeszcze robi swoje więc oby jak najwięcej ich.

Evans, gezanew lubią tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna - gratuluję córci i czekam na zdjęcie ;-)

monjovika - trzymam kciuki, abyście dotrwali do 37 tygodnia :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki patrze na liste Tuli z trzeciej strony co trzeba do szpitala i powiedzcie mi co to sa te podkłady na lozko? no bo dla nas to te poporodowe duże podpaski maja byc na te odchody poporodowe tak? a jeszcze oprócz tego biezecie jakiś podkład na lozko??

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie biore. Wydaje mi się, że jest to podobne do tych podkładów do przewijania dla dzieci tylko takie większe żeby były . Szpitale ida na łatwizne i żeby przypadkiem im łóżek, poscieli nie pobrudzić.. Oni to powinni dawać albo taką cerate na łózko ... :P

szara myszka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam trzy podkłady na łóżko bo są ogromne i już i tak ledwo mi się torba zamknęła :P Niby szpital powinien je dawać ale wiadomo jak to bywa, wolę mieć swoje i się o nic nie prosić, na zakrwawionym leżeć nie będę.

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ