X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ja chyba tez tego nie będę brala, jak cos to się będę domagać zmiany pościeli, a może nic nie przemoknie, ciężko mi sobie wyobrazić jak bardzo się może z nas potem lac żeby te wielgaśne podkłady z belli np. nie starczyly a można często zmieniac przeciez

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie po łyzeczkowaniu się lało straaaasznie więc po porodzie może być podobnie, i wolałam jednak to mieć. I do domu się potem przyda, żeby własnego łóżka nie zafajdać :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu przybij 5 ... ja ze swoją niunią też grzeszę na mieście hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:00

Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, vayn, szara myszka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko ja tych podkładów nie biorę jak uwale posciel to powiem zeby przebrali i juz ja te podkłady sobie kupiłam ale do domu zeby miec :)

L dziekuje :) juz pochłonięte :)

Monia No to piąteczka i smacznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:34

Moniaa, szara myszka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paskudy jedne żarełko wstawiają ;p

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj ... chyba schudłam ... dzisiaj stawałam na wagę i pokazało +16 ... więc kurcze mogłam poszaleć :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ejjj ... chyba schudłam ... dzisiaj stawałam na wagę i pokazało +16 ... więc kurcze mogłam poszaleć :)
    Tu nie ma żartów! Stracone kg trzeba szybko nadrobić! ;D

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tę podkłady na łóżko kupione. Do szpitala wezmę z 1 szt.na w razie czego, a potem się zobaczy.

Ah dziewczyny jak to jest...niektóre z nas chciałyby jak najdłużej być w ciąży by dotrwać chociaż do ciazy donoszonej, a niektóre przenoszą, choć dzidzia dawno mogłaby już wyjść(np.moja). Taka to sprawiedliwość natury, każda z nas jest inna.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika powodzenia!

Tusiaa stringi no no .....

Ja podkłady na łóżko mam i biorę ale może wezmę 2, w ogóle to się zastanawiam czy w okolicach terminu nie spać na jakimś, czy też na ceratce jakby mi wody miały we śnie odejść, żeby materaca nie zepsuć.

Jak moja matka mnie rodziła to jej odeszły wody ale w wannie,skurczy nie miała coś jej tam podali (nie wiem czy oxy 30 lat temu dawali) ale coś jej ten poród nie szedł, położne se poszły gadać do kanciapy i miały wszystko w d****, przyszła SALOWA bo widziała, że tak leży parę godzin i mówi jej uważaj, zwinęła w rulon jakiś ręcznik czy koc i normalnie przejechała jej po brzuchu i mnie wypchnęła... masakra jakaś....

Heh na stronie "gdzie rodzić" gdzie są opinie o szpitalach przeczytałam właśnie, że w moim jedną z form łagodzenia bólu jest - uwaga nie co innego jak - przytulanie przez męża hahhaha jakby to miało coś pomóc :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa laseczki ślinotok u mnie pełną 'gębą' :p aleeee bym zjadła takich dobroci. Korzystajcie, później zostanie tylko patrzenie

Edit.
    No słów mi brak, ucięło mi długiego posta :/ głupi telefon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:55

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te podkłady to się pod przescieradlo daje czy na? one sa na jakiejś gumce? no bo jak na przescieradlo to się może zwijac we snie?

w sumie macie racje ze do domu warto żeby materaca nie zalatwic

ps. a ja zrobiłam na kolacje placuszki uwaga z SERKA WIEJSKIEGO, plus maka kukurydziana, jajko i trochę cukru. Sceptyczna bylam jak znalazłam ten przepis. Nie wiedziałam ze tak się w ogole da, ale wyszly dobre i z powidłami pyszne i sycące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:03

f2wlj48apsehglf6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka ja mysle, że te podkłady to na łózko, by własnie oszczedzić prześcieradło ;) są bez gumek, jak te podkłady do przewijania dla dzieci. TE 90x60 sa duże, az byłam w szoku że takie duże, nie powinny się rolować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:10

szara myszka lubi tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu na liście do porodu była pozycja 'ewentualnie można zabrać 2 podkłady poporodowe' obok mnie leżała laska po cc, ale się po niej położna darła po pionizacji bo ich nie miała, męża z roboty ściągała żeby dowiozł - brak słów płakała strasznie.

Monjovika trzymam kciuki będzie dobrze, podali sterydy, wiadomo że każdy dzień na wagę złota, ale jesteś w dobrych rękach, wiedzą co robią

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    U nas w szpitalu na liście do porodu była pozycja 'ewentualnie można zabrać 2 podkłady poporodowe' obok mnie leżała laska po cc, ale się po niej położna darła po pionizacji bo ich nie miała, męża z roboty ściągała żeby dowiozł - brak słów płakała strasznie.
    No to ładne mi "ewentualnie" ;/ biedna dziewczyna, a połozna tez dobra...ludzie... oby przeżyć te dni w szpitalu :(

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dawaj zdjęcie Polci, nic się nie chwalicie mamuśki! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika wszystko będzie dobrze! Maluszek już da sobie radę. Trzymam kciuki. :*

My dzisiaj cały dzień poza domem i powiem Wam, że totalnie nie nadaję się już na dłuższą jazdę samochodem. Mały strasznie się wiercił a kręgosłup odpadał. Teraz sobie leżymy a Młody chce mi brzuch rozerwać. Nie mogę wyjść z podziwu jak ta moja skóra się rozciąga :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczynki patrze na liste Tuli z trzeciej strony co trzeba do szpitala i powiedzcie mi co to sa te podkłady na lozko? no bo dla nas to te poporodowe duże podpaski maja byc na te odchody poporodowe tak? a jeszcze oprócz tego biezecie jakiś podkład na lozko??

czasami przy rozwieraniu szyjka tak krwawi, że przy porodzie zużyjecie 1 paczkę czyli 5 sztuk ale każda zrobi jak uważa :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    czasami przy rozwieraniu szyjka tak krwawi, że przy porodzie zużyjecie 1 paczkę czyli 5 sztuk ale każda zrobi jak uważa :)

o kurcze na serio? ja do torby do porodu spakowałam 1 paczke, więcej się nie zmieści ;/ na drugi dzień mi przyniesie maz nastepne

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    o kurcze na serio? ja do torby do porodu spakowałam 1 paczke, więcej się nie zmieści ;/ na drugi dzień mi przyniesie maz nastepne
    1 paczka na początek starczy, po co sobie torbę zagracać :) zawsze można dokupić w kiosku albo aptece

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole to jest kosmos żeby do szpitala trzeba było brac rzeczy tego typu ;/ eh, Polska ;/

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ