X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego najlepiej mieć cc z samego rana, bo nie dość ze nie trzeba walczyć z głodem bo w nocy można się zdrzemnąć to jeszcze maz może w ciągu dnia dzieckiem się zając, nie mówiąc już o chwili pionizacji w której mąz bardzo mi pomógł, wraz z położną oczywiście :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też troszkę ponarzekam, boli mnie głowa i w ogóle jakoś słabo się czuję :P Wzięłam apap i mam nadzieję, że przejdzie bo dzisiaj czeka mnie przecież sprzątanie na kolanach :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podium zajęte, same dziewuszki się urodziły, pora na chłopaczka jakiegoś :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa moge byc nastepna ale tak dopiero po czwartku hehe :D o ile zadna z Was mnie nie wyprzedzi :D

aa mi jak zwykle jest niedobrze :( bezsensu to wszystko . I powiem Wam że jak patrze na swój brzuch to chyba faktycznie opadł.

I wiecie co juz się nie mogę doczekać kiedy bede się czuć tak normalnie jak przed ciażą :) zero mdłości i w ogóle bezproblemowe umycie się, ubieranie :)

aa dziewuszki które mają zamiar rodzić SN czy partner bedzie z wami cały czas? Czy po prostu przyjdzie jak juz trzeba bedzie przec albo jak zaczną sie skurcze regularne?
    Bo ja się tak zastanawiam bo jak dajmy na to że bede się meczyć całą noc to czy jest sens żeby i on ze mna siedział całą noc. Aa i czy dajecie poźniej połoznej jakąś kawe, słodycze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:42

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Dlatego najlepiej mieć cc z samego rana, bo nie dość ze nie trzeba walczyć z głodem bo w nocy można się zdrzemnąć to jeszcze maz może w ciągu dnia dzieckiem się zając, nie mówiąc już o chwili pionizacji w której mąz bardzo mi pomógł, wraz z położną oczywiście :)

Żeby to się tak dało wybrać o której godzinie. U nas niestety obowiązuje kolejka.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj zalamalam :( Będąc z rano u położnej dowiedziałam się ze mój dr zaplanował sobie urlop od lutego. Jakoś nic mi o tym nie wspominał, pewnie tego 2.02 mi powie. A tak liczyłam, że w razie czego będzie i inaczej tak spojrzą położne na mnie i w ogóle, a tu dupa.

Zastanawiam się teraz nad innym szpitalem, który jest bliżej mnie. Koleżanka ryddzień temu rodziła i chwalila. Ja pierdziele im bliżej godz.0 tym bardziej mam nerwa i stresa :(

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tysiaa moge byc nastepna ale tak dopiero po czwartku hehe :D o ile zadna z Was mnie nie wyprzedzi :D

aa mi jak zwykle jest niedobrze :( bezsensu to wszystko . I powiem Wam że jak patrze na swój brzuch to chyba faktycznie opadł.

I wiecie co juz się nie mogę doczekać kiedy bede się czuć tak normalnie jak przed ciażą :) zero mdłości i w ogóle bezproblemowe umycie się, ubieranie :)

aa dziewuszki które mają zamiar rodzić SN czy partner bedzie z wami cały czas? Czy po prostu przyjdzie jak juz trzeba bedzie przec albo jak zaczną sie skurcze regularne?
    Bo ja się tak zastanawiam bo jak dajmy na to że bede się meczyć całą noc to czy jest sens żeby i on ze mna siedział całą noc. Aa i czy dajecie poźniej połoznej jakąś kawe, słodycze?

Wolałabym, żeby był przy mnie cały czas. Przynajmniej miałabym się na kim wyżyć ;) jeśli chodzi o jakiś drobiazg dla położnej, to zależy czy byłaby w porządku...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    A ja się dzisiaj zalamalam :( Będąc z rano u położnej dowiedziałam się ze mój dr zaplanował sobie urlop od lutego. Jakoś nic mi o tym nie wspominał, pewnie tego 2.02 mi powie. A tak liczyłam, że w razie czego będzie i inaczej tak spojrzą położne na mnie i w ogóle, a tu dupa.

Zastanawiam się teraz nad innym szpitalem, który jest bliżej mnie. Koleżanka ryddzień temu rodziła i chwalila. Ja pierdziele im bliżej godz.0 tym bardziej mam nerwa i stresa :(
    To jesteśmy w podobnej sytuacji. Mój też jakoś od lutego miał iść na urlop. Chyba, że zmienił plany. A wizytę teraz u niego mam 1 lutego i się okaże jak tam sytuacja. Myślę, że położne i lekarze i tak na ciebie inaczej spojrzą skoro masz go wpisanego w kartę ciąży :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli gratulacje !!!! :-* <3

Miewacie koszmary? Mi ostatnia ciagle sie cos śni i jakies same głupoty. Dzis mi sie śniło, ze szukałam męża bo gdzues poszedł okazało sie ze gotował pod kościołem obiad dla swoich dwoch synów z poprzednich związków, ale zapomniał mi o tym wcześniej powiedzieć, ze ich ma haha ale sie wkurzylam na niego az sie obudziłam :D

tysiaa93, e-ness lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Raczej chciałabym by był ze mną, ale to się zobaczy. Ta koleżanka co urodziła tydzień temu pocieszyla mnie mówiąc, że sam poród tak nie boli jak te skurcze...ponoć! Ale to się zobaczy ;)
    Jak będę zadowolona z opieki to o kawce można pomyśleć, tylko ze to czasem kilka osób lata przy tobie, wtedy co?, wszystkim po czekoladzie? :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek nie będzie mi towarzyszył. On nawet na rurki od kroplówki nie może patrzeć. Zresztą ze 2 dni temu powiedział mi ze jeśli będę się mocno męczyła to będzie jedyne nasze dzieciątko. Ja wolałabym jednak conajmniej dwójeczkę wiec lepiej aby może nie widział jak przebiega poród. Bo mu najzwyczajniej będzie szkoda mojej osoby ze musze się tak męczyć. On najbardziej tego się boi ze ja będę się męczyła. I non stop namawia mnie na cesarkę

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Tuli gratulacje !!!! :-* <3

Miewacie koszmary? Mi ostatnia ciagle sie cos śni i jakies same głupoty. Dzis mi sie śniło, ze szukałam męża bo gdzues poszedł okazało sie ze gotował pod kościołem obiad dla swoich dwoch synów z poprzednich związków, ale zapomniał mi o tym wcześniej powiedzieć, ze ich ma haha ale sie wkurzylam na niego az sie obudziłam :D
    Wygrałaś hahaha divers2338.gif

Mi się śniło tej nocy, że byłam w lumpeksie i znalazłam piękny śpiwór w Kubusia Puchatka. Obudziłam się zła, że właśnie takiego nie mam bo był cudowny :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    Raczej chciałabym by był ze mną, ale to się zobaczy. Ta koleżanka co urodziła tydzień temu pocieszyla mnie mówiąc, że sam poród tak nie boli jak te skurcze...ponoć! Ale to się zobaczy ;)
    Jak będę zadowolona z opieki to o kawce można pomyśleć, tylko ze to czasem kilka osób lata przy tobie, wtedy co?, wszystkim po czekoladzie? :)

Ashley ja zawsze znoszę małego torcik do dyzurki pielęgniarek jak jest oki.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley ja właśnie dlatego zmieniłam lekarza 2 tyg temu , o tym ze nie będzie wykonywał cc dowiedziałam się przez przypadek od innego lekarza. Nawet nie stać go było na szczerość.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ciekawe skąd sie zapamięta kto był z Tobą, jacy lekarze czy położne ale myslę, że chyba połoznej jak bedzie dobrze traktowała to coś kupić bo reszta to przelotem będzie hehe :D
    Ja powiem mojemu mężulkowi że jak nie bedzie dawał rady albo bedzie mu się słabo robic to może niech lepiej wyjdzie. Ja osobiście gdybym miała być z kims przy porodzie na bank bym zemdlała :D

Ashley mi koleżanka tez tak mówiła, że skurcze sa najgorsze a poźniej jakoś leci te bóle parte nie są bolesne. No ale każda jest inna i każda inaczej ból odczuwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:17

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka ja uprosilam lekarza abym była pierwsza bo jak miałam zaplanowana na 11 a skończyło się o 13 bo nagle cięcia to z tego stresu nabawiłam się depresji
    Ciężko było ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:56

• dana222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi ostatnio mówiła ze jak ja maz przywiózł na porodówkę to lekarze stwierdzili ze jeszcze to kilka godzin potrwa i kazali mu jechać do domu, zadzwonili po niego jak juz było blisko do porodu.
    Monia moj maz tez nie bedzie ze mną przy porodzie, jego by tam musieli wynosić jakby zobaczył trochę krwi, dlatego rodzę z mama.
    Ja jakaś paczuszkę z kawa i słodyczami przygotuje dla pielęgniarek i położnych.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bedzie ze mną przez cały czas,a co do snow to ponoc kobiety pod koniec ciazy takie maja bo przezywają i mysla o porodzie.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój deklaruje że będzie cały czas przy porodzie, w tym szpitalu co rodzę to dopiero na sali porodowej może być, na przedporodowej nie - więc zależy gdzie mnie położą. On tez różnie na krew reaguje więc nie zdziwię się jak wyjdzie w trakcie, ale to będzie najwyżej pod drzwiami.

Kurde ja się boję podawania ZZO, tego wkłucia w kręgosłup i póki co to się nastawiam na brak ZZO a lekarz mnie namawia heh, zależy jaki ból będzie bo nie mam wyobrażenia na ten temat. Koleżance jakiś dziadowski anestezjolog umiejętnie się wbił za 12 czy 13 razem!!!!!

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Evans Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna !!!! Waspaniala wiadomosc !!! Gratuluje z calego serca :) wszystkiego co najlepsze!!!

My rodzimy razem , ale moj Ukochany nie ma prawa wychylac sie I zagladac miedzy nogi :) , ma tylko siedziec na fotelu I trzymac mnie za reke ,ewentualnie czolo I sie nie odzywac niepytany ;) a jak powie ((honey , you can do It )) to wychodzi za drzwi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:44

Bruśka lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ