X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Witajcie

Evans jeśli ty jeszcze pracujesz zawodowo to ja pierdziela , masz kondycje ;)
    Ja już sapie jak pies i chodze jak połamana, a o siedzeniu to nie ma mowy.

A kto powiedzial, ze ja pieknie wygladam ? ;) nic z tych rzeczy , chodze bardziej jak kaczka I tez sapie !!!, ja tak pracuje , Bo ja mam tylko 8 tyg urlopu po porodzie I chce dociagnac jak najdluzej sie da , by jeszcze pare dni sobie dadac do tego ... Jezdze z recznikiem w samochodzie w razie gdyby wody pekly , a tak naprawde to mam nadzieje, ze porod rozkreci mi sie w nocy w domu I na spokojnie do szpitala ...
    Ale ten tydz to juz koniec , nie dam rady wiecej , musze odpoczac troche ....Poddaje sie , niech sie dzieje, co chce ! Ale beze mnie , ja w domu ....oooooooo......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:56

e-ness lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans a mogę zapytać czym się zajmujesz?

• Evans Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    A mi wczoraj metoda 3S nie pomogła w przyspieszeniu porodu. Chyba dzisiaj wszystkie okna umyje.

Co to za metoda 3 S ????

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness Masz rację, lepsza taką opozycją niż dzieci zarazone. Będzie jeszcze okazja wyjść z mężem ;)

Ja ostatnio, wstyd się przyznać, ale winka się napilam :) ale było dobre :) Raz na dzień babci, bo babcia mnie zmaltretowala, a raz z mężem. Stwierdziłam że lepiej teraz, niż jak będę karmić piersią :P Wypilam lampkę, ale mówię wam przy drugiej byłabym już napita ;) heh taka słaba głowa się zrobiła. Ale jaka rozluźnienia i spokojna byłam hihi

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans domyślam się, ze 3S to: sprzątanie, sex i spacer :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • L Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

No więcej naskrobać to już chyba nie mogłyście :-P Tyle czytania, ze już połowy zapomniałam co chciałam napisać.

Roberta nie wiem czy już tulisz maleństwo czy jeszcze oczekujesz na poród ale życzę ci wszystkiego dobrego :-) Czekamy na relację.

Dziewczynki są przesłodkie nic tylko tulić i całować :-) Jeszcze raz gratuluję mamusiom!!!

A mi się wczoraj udało męża wykorzystać :-P

Moniaa, szara myszka lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Joanna cewnik zakładają tuz po znieczuleniu wiec już nawet nie czujesz :)

Drętwienie nóg następuje błyskawicznie wiec nasze pipencje też już są mega rozluźnione ;)

Przy zdejmowaniu odrobinke szczypie ale tez nic strasznego.

Tusia maluszki już nie maja miejsca na mega harce, a u ciebie to synek w ogóle już na wylocie skupia się do nadejścia godziny 0. ;D

Mega dobra wiadomość z tym cewnikowaniem. Bardziej się tego boję niż zastrzyku w kręgosłup

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie powiem Wam , że przed wczoraj jeszcze szalał w tym brzuchu, wypinał siuę na wszystkie strony a wczoraj i dzisiaj mniej. Cos czuję, że dociągne do terminu ale kurcze boje sie , że nic sie nie będzie dziac i mi zaczną wywoływać :( a tego nie chce.
    Jutro wizyta u gina więc mam nadzieje, że tam zajrzy bo jak nie to sie wkur... przez całą ciaze nie sprawdził szyjki ani nic takiego :/

a dziewczyny jak jest np białko w moczu to coś sie dzieje, są tego jakies objawy ?

Ciekawe jak tam Roberta? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:15

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika nadal trzymam kciuki za Was , będzie dobrze dzidzia z każdym dniem jest silniejsza ;-) Masz tam tv ...co by się nie nudzić ? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:19

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuska jak masz białko w moczu plus opuchlizne i wysokie ciśnienie to może być zatrucie ciążowe.

Jeśli masz tylko białko w moczu to może byc zapalenie układu moczowego. Ja miałam to drugie i dostałam antybiotyk.

Trzymaj się Roberta. Czekamy na wiesci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:22

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka za to harcuje jak szalona :)

Dziewczyn a Roberta miała jakies oznaki ze moze na dniach urodzić czy tak ja chwyciło ???

Ashley bardzo dziwne podejście Twojego męża :/ ciekawe jakby to on miał rodzic czy tez by sie tak głupio madrowala .

Monjovika trzymam kciuki za kolejne dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:25

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha tak pytam w razie czegoś bo mocz ostatni raz miałam robiony chyba w październiku ... i jak jutro dostanę skierowanie dopiero na mocz to mnie mój doktorek zadziwi bo wyników i tak w karte ciązy bym nie miała wpisanych...

Biedroneczko wydaje mi się że Roberta na nic się nie skarzyła ale w sumie nie wiem dokładnie :)

A za to mój mąż jak zobaczył nakładki na piersi to powiedział po co mi to a ja do niego, że na piersi jak mi mały pogdyzie czy beda bardzo bolały a on z tekstem wywalił , że tak pogryzie ciekawe czym.. Te chłopy to w ogóle mnie rozbrajają.. Dla nich to wszystko takie proste bo juz mi demonstrował jak się robi żeby dziecko do piersi przystawić, żeby buzie otworzyło . No po prostu śmieszne dla mnie a zarazem wkurzające. Gdyby dało radę to małego przystawiła bym do jego cyca i ciekawe jakby mu tak złapał i pociagnął czy byłby zadowolony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a Ty w Polsce jestes? czy gdzieś za granicą?
    Bo ja dostaje i krew i mocz co wizytę, to jest co 4 tygodnie

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, Tukipanna - śliczne te Wasze maleństwa :)
    Tez juz sie nie moge doczekać, az ciezko mi dalej uwierzyć ze w brzuchu mam juz takiego człowieczka ;)

Same dziewczynki nam sie rodzą :D 3 pierwsze miejsca zajęte :D
    Robety nie widze na liście - bedzie pierwszy chłopiec?
    Jak nic nieplanowanego nie wyskoczy to Madziarka z pierwszym chłopcem sie u nas pojawi :)
    Ja dzis dowiem sie czy w piątek ide na cc i juz od 6 nie śpię tylko sie denerwuje...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce i przy drugiej ciąży nie bede chodziła do tego lekarza.. Koleżanka go chwailiła ale ja jestem odmiennego zdania.. Idąc na wizytę nie mam ochoty strasznie narzekać , że mnie to boli albo gadać mu cały czas, żeby mi dał skierowanie na badania... Jako lekarz raz na jakiś czas to spoko ale nie w ciąży.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krew i mocz robię co 2 miesiące, ale może przez to że miałam zawsze dobre wyniki. Ostatnio też miałam białko w moczu, ale nie dużo i lekarz powiedział, że nie ma dramatu i tyle :P Nie pulchne, nic takiego.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż też ostatnio strzelił tekst "barani"
    Po całym dniu ga niania od lekarza do lekarz,gotowania prania rozwożenia dzieci do szkoły i z powrotem, dosłownie wszystko mnie bolało i byłam mega zmęczona.
    Pyta się mnie czy jestem zmęczona ( musiałam wyglądać kwitnaca ) mowie mu ze tak a on "a co ty dziś takiego robilaś"czyli przecież ty nic dziś nie robiłaś!
    Myślałam że tłuczek wezmę i zbije jak kotleta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:52

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu może jakaś infekcja się przypadła?
    Nie chcesz sama zrobić sobie badania bez skierowana. Będziesz spokojniejsza

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no trochę mało ginio zlecał ci tych badań...może nie widział potrzeby skoro na nic nie narzekałaś ;-)
    Ja teraz będę sobie robić bez skierowania badanie mocz i krew . Lekarz już nie zalecał ale tak dla siebie samej bo chce wiedzieć jak ta moja anemia się ma i coś czuje od kilku dni , ze chyba jakaś infekcja mnie dopadła akurat na sam koniec :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co to tylko sie pytam co by było gdyby :D nie czuje, przy sikaniu jakiegoś bólu czy dyskomfortu. Właśnie mogłam to zrobić ale tak mi się nie chciało nigdzie wychodzić , że szok :D Jutro zobacze czy da mi skierowanie jak nie to w piatek zrobie na właśną rekę o ile nie zacznę rodzić :D :)

E-ness przeciez kobieta zajmująca się dziećmi i domem nic wielkiego, męczacego nie robi. I czym można być tu zmeczonym :D filozofia facetów ale jak sam zostanie z 1 dzieckiem to twierdzi, że to jest takie męczące a syf dookoła taki co nie miara :D a tylko miał sie dzieckiem zając :D

Chyba zaraz zacznę wpierniczać zurawinę na wszelki wypadek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ