Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie chce żeby siedział bo on z tych maluchow jest że względu na moje gabaryty. Córka tez drobną była. Gdyby on już z 2500g miał to bylabym spokojniejsza a tu dopiero może 2200g o ile. USG nie klamalo.
Będę pisać. Tyle mi zostało
Dzięki za wsparcie. Jakoś tak łatwiej się wyglądać. Za córka tesknie... Najbardziej jak słyszę jej głosił w telefonie.

-
Hej. Gratuluję wszystkim mamusią!

Ja też już pomału szykuje się do rozpakowania
Ale widzę że tabela nie uzupełniana a szkoda
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?usp=docslist_api
Zachęcam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:46
-
Joanna_88 wrote:Tuli, a to cewnikowanie boli?
Zacewnikowanie jest przy cesarce. Ja miałam kiedyś przed operacją i nic nie boli, tylko nie można się spinać podczas zakładania. A jeśli mimo zacewnikowania będziesz odczuwała ból tam w środku i dyskomfort to oznacza że cewnik został źle założony. i o tym trzeba poinformować pielęgniarkę. -
A... właśnie Roberta trzymam kciuki za szybki bezbolesny poród!
szukałam na liście w którym tygodniu jesteś, al;e niestety Cie nie znalazłam...
Jedyne co znalazłam to to ... że na liście jestem ostatnia hehe i nasłucham się tu o tych waszych porodach
-
no własnie Moniaa ja tez wczoraj chciałam zobaczyć w którym tyg jest Roberta a tu niespodzianka i jej nie ma na liście

Mallinka ja tam uzupełniam tabelkę
Czy to prawda , że maleństwa przed porodem sie mniej ruszają? Mój w sumie wczoraj był aktywny ale nie az tak bardzo, dzisiaj tak samo jakoś tak średnio.. ale za to wczoraj miał mega czkawkę po kanapce z szynką i musztardą i nie dał mi spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:21
mallinka lubi tę wiadomość
Kubuś

-
cewnikowanie jest z reguły przed znieczuleniem, przy operacjach. I lepiej nie sikać tuż przed, aby pielęgniara wiedziała że trafiła tam gdzie trzeba.
Jeszcze przenigdy nie rodziłam, ale myślę że ta sama zasada ma się do cesarki. Bo jednak jak już zaczyna działać to znieczulenie podpajęczynówkowe to mięsnie się rozluźniają i se można posikać pod siebie
Joanna_88 lubi tę wiadomość
-
Tak, to bardzo możliwe. Mój też już nie taki ruchliwy, bardziej czuje bolesne wypychanie niż ruchy. Pytałam o to nawet gina i dzieciaczki już mało miejsca mają stąd możliwa zmniejszona ilość ruchów. Także bez obawTusiaa wrote:Czy to prawda , że maleństwa przed porodem sie mniej ruszają? Mój w sumie wczoraj był aktywny ale nie az tak bardzo, dzisiaj tak samo jakoś tak średnio..

___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
Mąż mnie nerwami chce pogonić na porodowkę chyba. Z wielką łaską chce pojechać ze mna do szpitala na wywiad. Stwierdził że znowu mi się coś odwiedzi. I będę co chwila zmieniać miejsce. Jak on mnie wkur...Odechcialo mi się z nim jechać. Jutro pojadę z mamą. Zero wsparcia z jego strony. Dla niego to takie łatwe, jedziesz byle gdzie i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:39
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
Joanna cewnik zakładają tuz po znieczuleniu wiec już nawet nie czujesz

Drętwienie nóg następuje błyskawicznie wiec nasze pipencje też już są mega rozluźnione
Przy zdejmowaniu odrobinke szczypie ale tez nic strasznego.
Tusia maluszki już nie maja miejsca na mega harce, a u ciebie to synek w ogóle już na wylocie skupia się do nadejścia godziny 0.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
ashley już wole jak da znac w ostatniej chwili ze coś ja dopadło niż ma przyjechać z jakimś choróbskiem bo u nas to działa taśmowo, jedno zaczyna , ostatnie kończy wiec 3-4 tyg z głowy

Załatwiła niby zastępstwo ale już nie chce dzieciakom mieszac w głowie, i odpuściłam. No nic zajme się mieszkaniem a na wieczór wrzucimy coś na dvd
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH