Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem tak teraz jak lekarz mnie badał okazało się że mało tych wid pyta ile pije mówię że dużo parę herbat pokrzywe rumianek miete dziennie plus butelkę półtorej wody. Powiedział że mam odstawić te eszystkie herbaty bo to nie jest sprawdzone i jak na dziecko wpływa. I mówi że nie wie skąd kobiety mają te pomysły. O ile mimo że nie biorę żelaza to 12,1 miałam może od tej pokrzywy ale odstawilam.
-
Joanna gratulacje
Ja w końcu się spakowałam. Myślałam że więcej rzeczy mi wyjdzie, ale nie jest źle. Jedna mała torba dla malucha, jedna średnia dla mnie (matko ile te podkłady zajmują miejsca) i osobno wózkowa na wyjście. Jedynie mam pytanie, bo wyparzałam laktator i nakładki i zrobił mi się na nich biały osad, próbowałam wytrzeć, ale średnio schodzi
Umyję je jeszcze raz już normalnie pod wodą, ale nie wiem, robiło Wam się podobnie?
Myszka, a ty w Krk rodzisz w końcu? U mnie niby jest napisane że odwiedziny 14-17 ale jak pytałam położnej to mówiła że tat może być cały czas.
Ja sobie nie wyobrażam żeby mąż nie mógł być ze mną i małym non stop (poza nocą), zwłaszcza po cc. Nie mówię absolutnie o innych odwiedzających, ale każda rodząca powinna mieć możliwość aby choć jedna osoba z nią była tyle ile tego potrzebuje. Po porodach SN też nie zawsze kobiety są od razu na chodzie, a jak dzieciaczki są cały czas z mamą to jednak pomoc jest niezbędna.
Co do przyspieszania porodu, to cuda działa podobno olejek rycynowy 2-3łyżki wypić. Pobudza bardzo perystaltykę jelit i przy tym często powoduje skurcze macicy i wywołanie porodu. Sprawdzone przez kilka znajomych. I słyszałam jeszcze o tym żeby ugotować jajka i wypić wodę w której się gotowały, ale to już nie wiem czy tak działa, bo to słyszałam od znajomej, znajomej. Nikt bliski nie stosował tej metody, tylko rycynka.
To co? która jutro otwiera miesiąc? -
Astra boshe wypić wodę po jajcach??????? Masakra jakas
wole przenosić ciąże jak pic wodę po obranych jajach
Maz juz popakowal wszystkie moje wyniki dokumenty a ja nadal toreb nie spakowalam.Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Astra wrote:
Co do przyspieszania porodu, to cuda działa podobno olejek rycynowy 2-3łyżki wypić. Pobudza bardzo perystaltykę jelit i przy tym często powoduje skurcze macicy i wywołanie porodu. Sprawdzone przez kilka znajomych. I słyszałam jeszcze o tym żeby ugotować jajka i wypić wodę w której się gotowały, ale to już nie wiem czy tak działa, bo to słyszałam od znajomej, znajomej. Nikt bliski nie stosował tej metody, tylko rycynka.
Sorki, że się wtrącę ad tego olejku. Przeczytała na różnych forach o tym olejku i kobiety piszą, że rzeczywiście działa. Skutek uboczny to właśnie ostra biegunka. Generalnie może skończyć się nie ciekawie dla matki i dziecka, można poczytać na forach. Ja się trochę tego olejku boje
http://f.kafeteria.pl/temat/f10/olejek-rycynowy-na-wywolanie-porodu-p_5054251
http://f.kafeteria.pl/temat/f10/olejek-rycynowy-na-porod-prosze-o-pomoc-p_4898984
-
Astra wrote:Joanna gratulacje
Myszka, a ty w Krk rodzisz w końcu? U mnie niby jest napisane że odwiedziny 14-17 ale jak pytałam położnej to mówiła że tat może być cały czas.
Ja sobie nie wyobrażam żeby mąż nie mógł być ze mną i małym non stop (poza nocą), zwłaszcza po cc. Nie mówię absolutnie o innych odwiedzających, ale każda rodząca powinna mieć możliwość aby choć jedna osoba z nią była tyle ile tego potrzebuje. Po porodach SN też nie zawsze kobiety są od razu na chodzie, a jak dzieciaczki są cały czas z mamą to jednak pomoc jest niezbędna.
Astra, na 90% nie jedziemy do Krk tylko na miejscu. Ponoc z tym znieczuleniem zrobili porzadek i jest, choc teraz ja sie nastawiam ze postaram sie go nie bracBedzie co bedzie, a zawsze to na miejscu
Astra lubi tę wiadomość
-
To my po przerobkach w pokoju jedno zdjęcie bo mój mąż ręki nie ma poza tym ja mało fotogeniczna jestem później usunę więc proszę nie cytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:48
Moniaa, Lexi150, niecierpliwa_92, Kri, marissith, szara myszka, Astra, tysiaa93, Evans, vayn lubią tę wiadomość
-
Bruśka chociaż raz trafiłam na czyjeś foto od razu . A poza tym wcale nie jesteś nie fotogeniczna. Daj Ty spokój! I gdzie ty ten swój brzuch ukrywasz... chyba nas oszukujesz ze jesteś w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:45
Kri, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hurra udało mi sie kupic na olx niby nowy laktator canpol easystart elektryczny, polowalam na niego, z przesylka 85 zł a nowy 145 takze jestem zadowolona, babka twierdzi ze nowy, nawet nie powyjmowane rzeczy z pudelka byly. Jezeli faktycznie to brawo ja
tysiaa93, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość