X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na SR polozna mówiła że ta herbatka z liści malin nie przyspiesza porodu a wzmacnia macice, niby taka wzmocniona macica ułatwia poród. Ale czy to prawda... Prawda miało byc że jak umyje okna to urodzę, okna czyste a tu nic.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siadam bo mam dwa przescieradelka do wyprasowania a moje przeczucie że będzie to bliżej nasila się. I zanim pójdę spać muszę to ogarnąć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak teraz jak lekarz mnie badał okazało się że mało tych wid pyta ile pije mówię że dużo parę herbat pokrzywe rumianek miete dziennie plus butelkę półtorej wody. Powiedział że mam odstawić te eszystkie herbaty bo to nie jest sprawdzone i jak na dziecko wpływa. I mówi że nie wie skąd kobiety mają te pomysły. O ile mimo że nie biorę żelaza to 12,1 miałam może od tej pokrzywy ale odstawilam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Dziewczyny takie skurcze w jednej pachwinie bardzo bolące czy to coś na rzeczy? Matko tak boli. I w brzuchu trochę taki trochę ból?

U mnie to niestety żaden znak... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:03

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A herbatkę z liści malin i olej z wiesiołka biorę - kupiłam, wierząc, że do porodu mi starczy, a już nic praktycznie nie zostało. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna gratulacje :D

Ja w końcu się spakowałam. Myślałam że więcej rzeczy mi wyjdzie, ale nie jest źle. Jedna mała torba dla malucha, jedna średnia dla mnie (matko ile te podkłady zajmują miejsca :/ ) i osobno wózkowa na wyjście. Jedynie mam pytanie, bo wyparzałam laktator i nakładki i zrobił mi się na nich biały osad, próbowałam wytrzeć, ale średnio schodzi :/ Umyję je jeszcze raz już normalnie pod wodą, ale nie wiem, robiło Wam się podobnie?

Myszka, a ty w Krk rodzisz w końcu? U mnie niby jest napisane że odwiedziny 14-17 ale jak pytałam położnej to mówiła że tat może być cały czas.
    Ja sobie nie wyobrażam żeby mąż nie mógł być ze mną i małym non stop (poza nocą), zwłaszcza po cc. Nie mówię absolutnie o innych odwiedzających, ale każda rodząca powinna mieć możliwość aby choć jedna osoba z nią była tyle ile tego potrzebuje. Po porodach SN też nie zawsze kobiety są od razu na chodzie, a jak dzieciaczki są cały czas z mamą to jednak pomoc jest niezbędna.

Co do przyspieszania porodu, to cuda działa podobno olejek rycynowy 2-3łyżki wypić. Pobudza bardzo perystaltykę jelit i przy tym często powoduje skurcze macicy i wywołanie porodu. Sprawdzone przez kilka znajomych. I słyszałam jeszcze o tym żeby ugotować jajka i wypić wodę w której się gotowały, ale to już nie wiem czy tak działa, bo to słyszałam od znajomej, znajomej. Nikt bliski nie stosował tej metody, tylko rycynka.

To co? która jutro otwiera miesiąc? :D

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra boshe wypić wodę po jajcach??????? Masakra jakas :) :) wole przenosić ciąże jak pic wodę po obranych jajach :)

Maz juz popakowal wszystkie moje wyniki dokumenty a ja nadal toreb nie spakowalam.

Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:

Co do przyspieszania porodu, to cuda działa podobno olejek rycynowy 2-3łyżki wypić. Pobudza bardzo perystaltykę jelit i przy tym często powoduje skurcze macicy i wywołanie porodu. Sprawdzone przez kilka znajomych. I słyszałam jeszcze o tym żeby ugotować jajka i wypić wodę w której się gotowały, ale to już nie wiem czy tak działa, bo to słyszałam od znajomej, znajomej. Nikt bliski nie stosował tej metody, tylko rycynka.

Sorki, że się wtrącę ad tego olejku. Przeczytała na różnych forach o tym olejku i kobiety piszą, że rzeczywiście działa. Skutek uboczny to właśnie ostra biegunka. Generalnie może skończyć się nie ciekawie dla matki i dziecka, można poczytać na forach. Ja się trochę tego olejku boje :P

http://f.kafeteria.pl/temat/f10/olejek-rycynowy-na-wywolanie-porodu-p_5054251

http://f.kafeteria.pl/temat/f10/olejek-rycynowy-na-porod-prosze-o-pomoc-p_4898984

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • L Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Właśnie sie zastanawiam czy jest sens to kupowac, moze po prostu aktywne dni do terminu cos dadza, bardzo nie chce przenosic :)

Myszka też nie chce przenosić :-/ Ale zostaje nam tylko czekać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem że przenoszę a też nie chce .. Nic mi się nie dzieje a termin tuż tuż.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny nie róbcie sobie krzywdy że będziecie pić wodę po jajkach.... Nawet tego sobie nie wyobrażam?!?!?
    Chyba lepiej poczekać te kilka dni niż na siłę coś robić

Kasia02 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Joanna gratulacje :D

Myszka, a ty w Krk rodzisz w końcu? U mnie niby jest napisane że odwiedziny 14-17 ale jak pytałam położnej to mówiła że tat może być cały czas.
    Ja sobie nie wyobrażam żeby mąż nie mógł być ze mną i małym non stop (poza nocą), zwłaszcza po cc. Nie mówię absolutnie o innych odwiedzających, ale każda rodząca powinna mieć możliwość aby choć jedna osoba z nią była tyle ile tego potrzebuje. Po porodach SN też nie zawsze kobiety są od razu na chodzie, a jak dzieciaczki są cały czas z mamą to jednak pomoc jest niezbędna.

:D

Astra, na 90% nie jedziemy do Krk tylko na miejscu. Ponoc z tym znieczuleniem zrobili porzadek i jest, choc teraz ja sie nastawiam ze postaram sie go nie brac :) Bedzie co bedzie, a zawsze to na miejscu :)

Astra lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oleju rycynowego to bym chyba nie przełknela :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

To my po przerobkach w pokoju jedno zdjęcie bo mój mąż ręki nie ma poza tym ja mało fotogeniczna jestem później usunę więc proszę nie cytować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:48

Moniaa, Lexi150, niecierpliwa_92, Kri, marissith, szara myszka, Astra, tysiaa93, Evans, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie sobie o imionach.
    Az się zdziwiłam ze u mnie w podlaskim było 8 Marik

http://m.lodz.wyborcza.pl/lodz/56,106512,19512540,wojewodztwo_dolnoslaskie_hanna_i_jakub,,1.html

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka chociaż raz trafiłam na czyjeś foto od razu . A poza tym wcale nie jesteś nie fotogeniczna. Daj Ty spokój! I gdzie ty ten swój brzuch ukrywasz... chyba nas oszukujesz ze jesteś w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:45

Kri, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu, czego Ci ludzie nie wymyślą -powiedział plemnik spływając po brodzie... :-D
    Widać dzieciaczki jeszcze nie gotowe opuścić brzuszki. Poród to ich pierwsza autonomiczna decyzja.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Bruśka chociaż raz trafiłam na czyjeś foto od razu . A poza tym wcale nie jesteś nie fotogeniczna. Daj Ty spokój! I gdzie ty ten swój brzuch ukrywasz... chyba nas oszukujesz ze jesteś w ciąży ;)

Monia no nie wiem wg męża +15 kg

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka dawaj fotę brzuszka!

Laski idziecie jutro do Lidla? Poszłabym rano ale nie wiem czy dzikich tłumów nie będzie

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra udało mi sie kupic na olx niby nowy laktator canpol easystart elektryczny, polowalam na niego, z przesylka 85 zł a nowy 145 takze jestem zadowolona, babka twierdzi ze nowy, nawet nie powyjmowane rzeczy z pudelka byly. Jezeli faktycznie to brawo ja :D

tysiaa93, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ