Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie to duzo zalezy od ubrania, jak opiete to chyba na wiekszy wydaje. Albo mi zmalal przez tydzien
super pamietniczek tysia, az pozalowalam ze nie pisalam takiegotysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Tulipana dziękujemy za wskazówki
Początki zawsze skomplikowane są z każdym dniem człowiek uczy się czegoś nowego.
Myszka brzuszek ładniutki , ale ty zgrabniutka jesteś więc i brzuszek może wydawać się duży w ubraniu. Też nie wiem jak wygląda brzuch , który opadł
Lexi wszystko okaże się pewno w środę. Wydaje mi się , ze jak wód będzie mało to chyba cesarkę się wykonuje. -
14. Przezylam nawal pokarmu w 4 dobie po cc- w cycksch robia sie kamienie,trzeba sciagnac az beda miekkie bo goraczka murowana. Laktator Sisi za 30 zl sprawdzil sie bez zarzutu-elektryczny
15. Stanik musze kupic kolejny bo z wkladkami jest malo
16. Macica obkurcza sie i po porodzie boli- jak moxna @ a najbardziej boli jak dziecko ssie i wtedy tez sie leje.. I przy sikaniu sie leje. U mnie slabo bym powiedziala,myslalam ze gorzej bedzie,sporo tez takiego sluzu z krwia jest
17. Po cc i zzo/podpajeczynowkowym nie machac glowa -odlezec bo bol glowy jesst taki ze mnie az dlonie drzaly- pomaga kawa( mozna pic) i 1,5 litra plynow dozylnie w szybkim wlewie.
18. Pisalam juz ze zalala mnie milosc?
19. Nakladki z aventu na cycki sprawdzaja sie idealnie! Butelka z aventu tez,do tego stopnia ze Jagoda po ledwie tygodniu odmowila dzis Haberrmana antykolkowego
szara myszka, Lexi150, L, gorgeous, Bruśka, Evans, Ashley, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Po cc te majtki jednorazowe sprawdzily sie lepiej niz wielorazowe,sa wyzsze spokojnie nad rane mozna je podniesc. Po cc brzuch jest mega spuchniety.. I nie tylko brzuch.. Szwy zdjeli mi na 5 dobe przy wyjsciu- nie bolalo.
Octanisept przy cc to podstawa i reczniki papierowe do wycierania rany. Podkladow canpolu poporodowych zuzylam 1 opakowanie to chyba 10 sztuk,potem bella perfects rozowe. Chyba przez 6 tygodni oszaleje z tymi pampersami w majtkach:)
Wzruszam sir na okraglo- patrze na Corke i sie wzruszam
Dzieci pachna pieknie...
Rozki prane sa na okragli bo Malej sie ulewa czasem mimo ze w srodek ma pieluche tetrowa.
To takie moje spostrzrzenia..
Moze komus sie przydadza
Ps. Nie kupujcie kolder... Ja schowalam bo nawet na koldrze jest za miekko dla kregoslupa malej.lezy materac z przescieeadlem i podusia. A mala w rozku w samym bodziaku- w pomieszczeniu mam 22-25 stopni jak zalecaja.
Mnie wkladki laktacyjne za bardzo sie nie przydaja- nie mam wyciekow niekontrolowanych.
Opuchlizna po cesarce moze schodzic wolniej niz przy naturalnym porodzie
Calusy wielkie dla Was Wszystkich Dziewczyny! Czas z Wami byl wspanialy! Za kazda trzymam kciuki!Lexi150, szara myszka, L, Kri, As ieńka, Biedroneczka29, vayn, Evans, Ashley, Tusiaa, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Aha! Dla Dziewczyn co wiedza ze bedzie cesarka- kupcie sobie 2 pary bawelnianych majtek- ale takich mega wysokich babcinych pod sam pepek- kazde inne zwijaja sie na brzuchu wlasnie w miejsce rany pooperacyjnej a takie wysokie sa super. Moja Corke nie rusza suszarka,odkurzacz ani mikser- spi niesamowicie mocno;)
Lexi150 lubi tę wiadomość
-
Lexi mnie chciał dać już w sride do szpitala ale widząc moja placzaca minę dał mi spokój i dodał tydzień z tym że w środę muszę iść do innego na konsultacje. Z tego co mi wiadomo przy tym moim ciśnieniu które nie spada cc murowana bo nie pozwolą na wysiłek a co do wód tym bardziej nawet wcześniej wywolaja.
-
Ale mi wlasnie oczy wyszly na orbite i az pisnelam - chyba mi dzidzius nacisnal gdzies albo cos ale poczulam jakby mi ktos cos wsadzal wielkiego od srodka w tylek
trwalo to 2 sekundy ale masakra to byla
Bruśka, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamusie
Za mną ciężki dzieńale już się kończy całe szczęście
Szara myszko znam to uczucie, normalnie jak by mnie ktoś na kolek nabijał
Jak dla mnie gorsze to niż nacisk na szyjkę.
Jestem po ktg , skurczy nie ma , malutka szalała, tylko po usg blizna cienka
Strasznie stresująca to końcówka ciązy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:42
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Tulipana dzięki za wskazówki ale Ty kochana sie tutaj udzielaj zostań z Nami
ucaluj Jagodke :*
Najlepsze jest to,ze moj maz moze nawet na noc zostać w szpitaluale nie bede go męczyć zeby jeszcze w nocy zostawał,chociaz na pierwsza noc kto wie
-
Lexi150 wrote:Kri to taka karuzelka:
http://allegro.pl/cdn41-fisher-price-karuzela-z-misiami-projektor-i5956450056.html
Byłam na wizycie. Na początek dobre wiadomości bo GBS ujemny
Mówię pani dr że chyba wody mi się sączą. Sprawdziła ph ale nic nie wykazało. Mówi że to pewnie dużo wydzieliny bo tak jest przed porodem ale na wszelki wypadek zrobi jeszcze USG. No i tu problem bo AFI tylko 7,5 a 2 tygodnie temu w szpitalu było chyba 12 albo 13. Mówi, że to na granicy i w środę kolejne USG. Poza tym szyjka bez zmian: miękka i rozwarcie na 1 cm. Mały ma główkę już nisko w kanale. Jak nie urok to sraczka. Krzyż znowu boli ale nie tak mocno.
Tak więc Brusia Nas to chyba naprawdę coś łączyA ile było u Ciebie AFI ostatnio?
Ja mam AFI 11 i też mi mówią że na granicy normy. -
Nie wiem.. Ciężko to ogarnąć. W ogóle co lekarz to co niego mówi nie mówiąc o USG. Tydzień temu mój lekarz jak robił mówił że maly miala 1950g, w szpitalu ten sam dzień inny lekarz USG 2200, dziś znów inny lekarz 2150g i trzymaj się tu czegoś.. Granica bledu... Za tydzień zobaczymy. Łożysko 2 stopień ale to ponoć norma, wody są. Przepływy ok, szyjka 3,5 cm. Tylko to rozwarcie nie wiadomo skąd na 2-3 palce. Skurczy brak...
W ogóle trafiła do mnie do pokoju dziewczyna w 34 tyg której wody odeszły i jeszcze odchodzą. Sterydy dostała,antybiotyk, kontrola ciągle morfologii itp. Ale chyba długo jej trzymać nie mogą bez wód... To jest dopiero problem.
Do tego mam na sali dziewczyne ktora ostatni miała okres jak ja 16 maja a termin na 20.02 a ją na 23.02 i mam drugą która miala okres 19 maja i termin na 23.02 oszalec można... I zglupiecWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:03