X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Brusia gratuluję i zazdroszczę, że tak szybko poszło :)

Jedne bierze z zaskoczenia, inne tak jak ja muszą czekać i czekać :(

Ja po wczorajszej wizycie miałam lekkiego doła, ale przynajmniej wiem na czym stoję. 9.02 ostatnia wizyta i 10.02 szpital. A że mi nic nie dolega to już się nastawiam psychicznie na 10.02.
    Moniaa ty masz jeszcze czas, ja raczej nie możliwe ;( (choć wszystko jest możliwe) No, ale tak czy siak jestem bliżej niż dalej. Nawet się cieszę, że tak szybko mnie położy, bo waga małego to już 4 kg.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Tysia objawów nie masz a już rozwarcie masz i jaka tu sprawiedliwość :) nawet nie będziesz wiedziała ze to już trzeba do szpitala hehe :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi niby szyjka się trochę skrócila, ale rozwarcie mam 0 :( a mały spokojnie mógłby już wyjść.

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    No właśnie Tysia objawów nie masz a już rozwarcie masz i jaka tu sprawiedliwość :) nawet nie będziesz wiedziała ze to już trzeba do szpitala hehe :)
    W samochodzie najwyżej urodzę :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez non stop śmigam autem i o dziwo mam sedana i mi mega niewygodne... to jeżdżę męża sportowym wozem. A za nim zawsze faceci się oglądają. Nie widzą kto w środku bo szyby czarniuchne. I zdziwienie bierze jak wytycza się ciężarówka hihi

Tusiaa, gezanew, niecierpliwa_92, Doti87 lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ogromne gratulacje!!! Jasiek cudowny. Chyba już trochę bardziej zaczynam zazdrościć :-) pozytywnie oczywiście, bo już się swojego syneczka nie mogę doczekać. I super ze miałaś tak szybki poród. Jak na razie albo cc albo porody Expressowe, oby tak zostało do końca :-)

U nas tez się już bóle pojawiają niestety krzyżowe i czasem ani leżeć, ani siedzieć ani chodzić nie mogę. Ale przy @ tez dokładnie takie mam, nie brzuch a plecy. Najgorzej wieczorem, bo w dzień nawet spoko.

Brusia a mam pytanie jaki rozmiar ubranek wzięłas? 56? I nie są za małe? I jaką czapeczke bo ja się boję ze wezmę za małe, a potem problem bo do domu 80km żeby przywieźć. Mój synek nie zapowiada się jakimś kolosem, ale może być długi dość.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley 4kg to juz spory chlopaczek, ale może się przeliczyli. Przynajmniej wiesz do ktorego masz maksymalnie poczekac. Moja znajoma nie miala zadnych objawow, poza opadnieciem brzuszka i nagle w nocy sie zaczęło, a też już sie nastawiała na wywoływanie bo była po terminie, do tego urodziła w godzinkę od pierwszych skurczów, ale to inna historia. Zobaczysz już niedługo będziemy jezdzic z naszymi bebetto torino ;)

Ashley lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • L Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to robisz furorę na drodze :-D

Dziewczyny nie ma się co zamartwiać, na każdą pora przyjdzie. Nie wszystko do się przewidzieć a poród nawet bez objawów może przyjść w najmniej spodziewanym momencie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:03

Moniaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio posłuchałam koleżanki o jej 2 porodach. Pierwszy miała wywoływane natomiast drugi sam się rozpoczął. Mówiła ze przy tym wywoływanym skurcze miała mega bolesne natomiast przy tym drugim było o stokroć lżej. Także chciałabym jednak aby młoda do tego max 42 tygodnia zreflektowała się że ktoś tu na nią czeka.

• L Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dokładnie, każdy poród jest inny.

Wiecie a mi śniło się dzisiaj, że mi czop odszedł sen tak realistyczny , że po przebudzeniu zastanawiałam się czy to naprawdę :-P Co ten stres robi z człowiekiem .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka to że jest spory to wiadomo. Ale znając termin już jakoś mi lżej.

Moniaa, a cóż ją mam zrobić, skoro sam nie chce wyjść :( ile jeszcze czekać?! Waży 4kg i pora, by opuścił ciasne lokum. Proszę was nie dolujcie mnie tym wywoływaniem :( Widać nie każdy ma tak lekko. Muszę myśleć pozytywnie. Pocierpie, ale zapomne :( oby mały był zdrowy i wszystko było oki, a ja muszę dać radę!

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia:
    19.02

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley ja absolutnie nie chciałam Ciebie zdołować. Spokojnie...
    A co do wagi często bywa tak ze lekarze jakoś tak słabo mierzą. Moja znajoma z wawy chodziła na usg super jakieś extra 580D. A tak serio to chyba to 5D było. Lekarz mowil ze maluch ze 4300 .... a urodziła szkraba ledwo ponad 3500. Także z tym wyliczaniem wagi też różnie bywa.
    A ostatnio siedziałam z siostry teściową to mi powiedziała że naturalnie rodziła córę ważącą 5200 ... fakt to było z 22 lata temu... ale jednak było.
    Także Ty tak nie bierz wszystkiego akurat do siebie.
    Ja napisałam tak jakoś ogólnie bo mi się przypomniało. A jak to będzie kiedy i na mnie przyjdzie czas to nie wiem. Będzie mus podania oksytocyny to się nie będę przed nią wzbraniała.

• L Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley dasz radę, co ma być to będzie a będzie dobrze zobaczysz ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą to fakt, może być +/- Fajnie żeby było mniej. Choć wątpię. No zabaczymy. Też znam przypadki urodzeń dużych dzieci, baa chociażby mój mąż ważący 4,5kg, wiadomo po kim synek przybiera, ja tyle nie ważylam. Nastawiajmy się pozytywnie ;) może u mnie będzie boleśnie, ale krótko (po mamie) Tak czy siak trzeba przeżyć ;)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dana to obie dziś sprawdzamy. Tylko ja cały dzień muszę czekać do 19. Więc jak coś wcześniej będziesz wiedziała, co robią jak jednak poziom wód będzie spadał to czekam na info. ;) No i oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
    Wody wzrosły, sa na poziomie AFI=7 a było 5, norma na koniec ciazy wynosi 5-8. Piłam duzo wody, lekarka powiedziała że mogło to pomoc.

Lexi150, Moniaa, Tusiaa lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem ten ból o którym wczoraj pisałam to dzisiaj miałam tak samo chyba z godzinę i cały czas siedziałam na kibelku bo miałam wrażenie że mi się chce dwojeczke ale nic nie wyszło nawet po zaaplikowaniu czopka, zresztą byłam na czczo. Więc już wiem że u mnie powoli coś zaczyna się dziać, tylko szkoda że to taki ból jednostronny i nawet nie umiałam policzyć co ile mam skurcze :(

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana super, że jest lepiej. Mi też właśnie kazała dużo wody pić więc piję. Zobaczymy czy to coś da.

Tusia a to taki ciągły ból czy przestaje i zaczyna znowu?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest takie dziwne zaczyna sie trochę boli, zaboli bardzo i powoli przechodzi i znowu tak w kółko.. ale takie jakies krótkie odstępy sa no ale przeszło bo mnei chyba z godzinę męczyło. I to nie jest taki ból całych pleców czy dwóch pośladków czy brzucha tylko kurcze jednej strony :/ ale wczoraj było tak samo tyle że mi cąła noga poxniej dretwiała a dzisiaj już nie.
    Starałam się to pomierzyć ale jakies głupoty mi wychodziły. Więc przestałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:32

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to też mogą być skurcze tylko możesz je inaczej odczuwać. Jak Ci się powtórzy jedź do szpitala na KTG. Lepiej sprawdzić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ