Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wystarczy, że powiesz że czujesz słabsze ruchy dziecka i muszą Tobie zrobić. Z resztą jesteś już po terminie więc to dodatkowy motyw do zrobienia badania.
Tusia może Ty będziesz następna
E-ness kąpiel pomaga ale tylko do momentu wyjścia z wody. Później znowu to samo.
Odespałam trochę nockę. A zaraz trzeba się zbierać i coś do jedzenia kupić. -
Malinko i jak u Ciebie? Moze to czop?
Ja w nocy znowu trzy razy bol lekko okresowy i mocne stawianie sie brzucha jak wstawalam do lazienki. Rano przeszlo wszystko i teraz nic. Powoli moze sie tam cos dzieje. Troche ospaly moj synek od wczoraj, rusza sie co prawda, ale trzeba go dlugo do tego namawiac no i takie wolniejsze te ruchy jakby mu sie nie chcialo. Dzieci chyba tez pogode i cisnienie czuja nawet w brzuchu. Dobrze ze jutro ktg a w piatek gin.
Tusia mysle ze u Ciebie sie powoli wszystko rozkreca ale ze to wszystko zmierza do tego ze juz niedlugo bedziesz tulic swoja kruszynkeTusiaa lubi tę wiadomość
-
Tusiaa, U mnie tak jest z tym wywolaniem , gdyz ja jestem na insulinie , ja mam tylko 7 jednostek dziennie , badanie glikerkowe , czy jak tam po polsku sprzed 2 dni 5.0, a to jest super, ale pojedyncze cukry mam zle czasem ... I taki jest protokol postepowania z takimi jak ja , ja mam ciagle ktg 2 razy w tyg I usg co 2 tydz , a jak cos nie tak jak ostatnio , to ktg mam co drugi dzien w szpitalu jakby natychmiast trzeba bylo c-section ...
Gdybym miala cukrzyce ciazowa bez brania insuliny, to wszystko jak wyzej , ale bez wywolywania ... Zreszta wedlug protokolu nikt I tak porodu nie wywoluje przed ukonczonym 39 tyg ciazy ... Jesli idziesz po aktywny labor sama to co innego , wtedy mozesz rodzic wczesniej , ale w moim szpitalu jesli zaczniesz przed ukonczonym 36 , to beda sie starali Ciebie zatrzymac jesli tylko sie da .
Ogolnie kobiety z reguly biora po 30 a nawet 40 jednostek insuliny, ja mam tylko 7 ...
Wiadomo, ze wolalabym pojsc do porodu sama ...
Lexi wspoczuje Ci tych boli I zycze by sie wkoncu na dobre rozkrecilo I juz miala dziecko przy sobie I wszystkie problemy z glowy , trzymam w kciuki.
Aaaaa jeszcze nie dodalam , strzelam w uda ;P igielka na tylko 4mm , a moje nogi , sa bolace w tych miejscach I widac ukucia I wygladam jak narkomanka ;P , pewno takie byloby skojarzenie na plazy gdybym byla bez brzucha ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:14
-
Kri wrote:Wszystko od A do Z mamy już obgadane teraz tylko oczekiwania na porody.
Was lekarze od którego tyg kierowali ba pierwsze ktg? Mój nawet o tym nie wspominał, może za wcześnie? -
U mnie polozna mowila, ze jak się nic nie dzieje, to przed terminem porodu nie ma potrzeby robic ktg, ale jak widac sa lekarze majacy inne zdanie. Ja się wypytam swojego lekarza na piątkowej wizycie
o ile nie urodzę
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mi lekarz o ktg nic nie mowil, ale mam fajne polozne i one mnie zaprosily na ktg i juz na dwoch bylam, jutro nastepne
na nfz sie nalezy u poloznej srodowiskowej jak ma to chyba 5 ktg w ciazy
cos mnie plecy bola ;( tam gdzie lopatki ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:18