X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez jest waga szacowana to roznie moze byc, no ale 3kg raczej nie bedzie mial. Jest łobuziak faktycznie :)

mi gin cala ciaze mowil ze dzidzius bedzie duzy bo ciagle o poltorej tygodnia albo dwa wiekszy po czym na przedostatniej wizycie stwierdzil ze duzy to on nie bedzie i zostawil mnie z wiadomoscia ze bedzie mial na porod ok 3300, 3400. Ja traktuje to sceptycznie bo wczesniej tez z przekonaniem mowil :D takze na porodzie sie okaze ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous ale pulpecik! No ale już niedługo będzie z Wami :) chociaż mi się wydaje, że przy takiej wadze raczej zdecydują o cc.

U mnie cisza ze skurczami. Jedyne co to Mały zaczął tak brykac. No i kluje mnie w szyjce. Ale ogólnie jest spoko. Mam nadzieję, że mnie jutro puszczą :)

szara myszka, gorgeous lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous mi lekarka tez mówi ze mam duże dziecko, ok4 kg i tez będę musiała próbować urodzić siłami natury, ale jak nie bedzie postępu to prawdopodobnie zrobią cesarkę.

Mam jeszcze pytanie co do ktg, wiele z Was pisze ze chodzicie na ktg, a to macie jakieś skierowanie i gdzie go robicie, w szpitalu gdzie będziecie rodzic? Bo mi lekarka nic nie wspominała o tym, a idę w środę wiec może ja podpytam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Gorgeous mi lekarka tez mówi ze mam duże dziecko, ok4 kg i tez będę musiała próbować urodzić siłami natury, ale jak nie bedzie postępu to prawdopodobnie zrobią cesarkę.

Mam jeszcze pytanie co do ktg, wiele z Was pisze ze chodzicie na ktg, a to macie jakieś skierowanie i gdzie go robicie, w szpitalu gdzie będziecie rodzic? Bo mi lekarka nic nie wspominała o tym, a idę w środę wiec może ja podpytam

dana ja chodze do mojej poloznej srodowiskowej ona prowadzi praktyke, ma gabinecik, pobiera tam do badan, prowadzi szkole rodzenia, prowadzi zapisy ktg wlasnie. Po szkole rodzenia mnie zaprosila, powiedziala ze na nfz chyba 5 przysluguje tych zapisow ale ze jak bedzie trzeba to zrobia mi tyle co trzeba. U mnie nie ma wskazan, nic gin nie mowil, chodze zeby obczaic czy wszystko ok, zapisy pokazuje ginowi :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous, ło matko! Toż to cesarkę niech robią! Biedna twoja mała...

I jak rodziła któraś z zzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:45

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie, miał ktoś zzo? bo jakos nie zauwazylam zeby ktos o tym pisal, same twardzielki chyba mamy ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale się przestraszyłam, zobaczyłam kilka malutkich kropelek krwi na majtkach i papierze. serce mi do gardła podeszło, ale po chwili sobie przypomniałam, że koło 17 poszłam pod prysznic i się podgoliłam. Pewnie jakieś strupka sobie zrobiłam i dopiero teraz mi krew poleciała. Na sam koniec to człowiek już wariuje XD

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ale wyhodowałas byczka :) jestem ciekawa ile bedzie miał jak się urodzi :) No to widze ze planowo obie w środę bedziemy w szpitalu i obie bedziemy się zastanawiać co z nami zrobia :)

Namida ja przez całą ciąże jakoś miałam stracha przed kriwą :P aaa teraz jakbym zobaczyła to chyba też by mi serce do gardła podskoczyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:03

gorgeous, gorgeous lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:

W środę jadę ze skierowaniem do szpitala. Szyjka zamknięta, nic się nie dzieje, a mały według usg waży... uwaga, uwaga.... 4350-4450g!!!!!! KTÓRAŚ NAS POBIJE POD TYM WZGLĘDEM?
    :P

Oooooooooooo , a przeciez nasi synkowie szli leb w leb , a tu prosze Twoj pobil mego zanim sie urodzil jak I jeden jak I drugi hahahah
    No niezle ;)

Za to z czasem ja pobijam Ciebie, bo ja rodze jutro , jak tylko przez sniegi przejade :D
    Powodzenia we srode Kochana ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i się melduję :) O godz.15.10 urodził się nasz Bartuś. Waga: 4050g i 57 cm długości. Poród sn, to była masakra, zwłaszcza końcówka :) ale przeżyłam :*

Gratuluję innym mamom :* ten pon był szalony :D

Zdjęcie jak wrócimy do domku, bo niestety nie umiem z tel.

Tusiaa, Evans, olenka173065, monjovika, d84, marissith, lula.91, gorgeous, dana222, szara myszka, Kri, Lexi150, vayn, Astra, tysiaa93, Biedroneczka29, Mila920, mallinka, niecierpliwa_92, L, Zosia_wop, tulipanna lubią tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley ekstra :) gratulacje :) dużego synka urodziłas. Opowiadaj jak było jak masz czas i chcesz to wspominac :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley gratulacje ;)
    Dorodny synus , samych szczesliwych chwil I duuuzo zdrowia I szybko na nogi wstawaj ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    To i się melduję :) O godz.15.10 urodził się nasz Bartuś. Waga: 4050g i 57 cm długości. Poród sn, to była masakra, zwłaszcza końcówka :) ale przeżyłam :*

Gratuluję innym mamom :* ten pon był szalony :D

Gratulacje :)

taka była cisza i spokój a jak sie zaczęło to lutówki idą, jak burza :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten dzisiejszy dzień to czyste szaleństwo !!!! Super tyle dzieciaczków jest już z nami :)

Gratulacje :)

Ps. Tysia Twój post to mnie rozwalił, siedziałam z rozwalana geba i sama siebie pytałam "ale jak to ?"
    Gratulacje :) Gabrysia cudna :)

Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje kolejne w dniu dzisiejszym :D
    czekamy na szczegółowe relacje.

Dana ja na ktg byłam dziś w szpitalu u mojego lekarza tak na lewo, a rodzę w innym i do niego mam iść ze skierowaniem w terminie porodu, potem chyba co 2 dni się robi.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Madzia.rka gratulacje! Czułam, że jak weekend nie był udany to poniedziałek będzie ciekawy. To ile dziś 3 niuńki? Ktoś podbije stawkę? :-)

Poukładałam w końcu ubranka w szafie i dopiero zobaczyłam ile czego mam. Takich najmniejszych spioszkow czy body mam po 5 szt... Nie za mało? Bo później na 62 mam tak po ok. 8-10 szt. A i jak ubieracie na wyjście ze szpitala? Body, śpiochy, ciepły pajac / śpiochy i kombinezonik?

Kri ja mam tak :
    Ja na początku dużo kupiłam ubranek 62 bo nie wiedziałam jak duże będzie dziecko i w sumie mam ok 12 body dł rękaw,5 body kr rękaw,10 pajacy, 6 śpiochów, 6 kaftanikow,6 półśpiochow, 3 spodnie dresowe, kilka par jeansów, mnóstwo czapeczek i niedrapek.

No i teraz niedawno jak usłyszałam że mój bąbel będzie mniejszych rozmiarów to kupiłam na 56: 6 body dł rekaw,2 body kr rękaw, 8 pajaców,4 Kaftaników,4 śpiochy,4 półśpiochy.

Na wyjście mam w sumie przygotowane cienki pajacyk i na to taki cieplejszy pajac i kombinezon :-) wszystko zależy jeszcze jaka pogoda będzie bo kusi mnie body dł rękaw i śpiochy na to i kombinezon i już sama nie wiem w co ubrać na wyjście hihihihi

Kri lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans - to ja czekam na jutrzejsze zdjęcie Twojego maluszka i mam nadzieję, że ja w środę też będę już PO :P Ja nie wiem kiedy on tak podrósł, bo do 30 tygodnia był drobny... a potem wystrzelił jak z procy. :P

Evans lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg zaczynam w tym tygodniu w gabinecie mojego lekarza prowadzącego, więc pewnie jakieś 2/3 razy będę miała...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley gratki!!!! Napisz cos wiecej o porodzie jak znajdziesz chwile i sily : )

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niektóre z nas nie mogą powiedzieć "ńie lubię poniedziałków"

Dzięki za odp dot ktg, ani moja lekarka ani polozna nie maja ktg, do tego lekarka przyjmuje w szpitalu daleko od mojego domku. Kiedyś polozna wspominała ze jak ona pracowała w szpitalu gdzie chce rodzic to mozna było zrobic ktg za 10pln, ale nie wie jak to teraz wyglada, ale może w środę cos sie dowiem od lekarki.

Dzisiaj powtórzyłam akce depilacje, skrocilam jeszcze bardziej paznokcie( strasznie szybko mi rosną) wyprostuje jeszcze włosy, kosmetyczka dzisiaj zrobiła mi hennę i regulacje brwi, wiec ja jestem gotowa do porodu, ale moje dziecko cos ńie doceńia moich starań.

szara myszka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ