X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:

Za to z czasem ja pobijam Ciebie, bo ja rodze jutro , jak tylko przez sniegi przejade :D
    Powodzenia we srode Kochana ;)

Evans i jak dojechałaś do szpitala ??? Jak będziesz mieć możliwość daj znać co i jak. Trzymam kciuki!!! :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wypoczywaj w domku : *

Mysle ze dobrze zrobilas ze nie wzięłaś cesarki, widocznie dzidzia ma jeszcze czas i w brzuszku jej najlepiej : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasu już zbytnio nie mam a na wywoływanie się nie zgodzę bo nie wytrzymam bólu sto razy mocniejszego niż normalny ... Jutro do tego szpitala. Marzenie...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie nastawiaj się tak zle. Będzie bolało. Nie będą Cię oklamywac. Ale nawet jak będziesz miala oxy to Tobie przywala od razu konkret dawkę i nie będzie to trwało dlugo. Mi podawali stopniowo od najmniejszej dawki i sprawdzali reakcje. A u Ciebie będą chcieli wywołać i już. A może sie okazać ze nie będzie takiej potrzeby. Czasami ze stresu kobiety rodzą w szpitalu ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masuj sutki :) cały dzień po 5 minut co 15 minut. Pomaga wywołać skurcze.

W ogóle to wierzę, że urodzisz z zaskoczenia jak Tysia a przynajmniej tego Tobie życzę Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:42

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley gratuluje :) i czekamy na zdjęcia pozostałych maluchów, ktore sa juz na świecie :)
    Brusia dobrze radzi w szpitalu jest sajgon, jak jeszcze jest sie ma sali z innymi mamami to 24h hałasu :D ale na zapas wypocząć sie nie da niestety....a pod koniec ciazy to juz w ogole po spaniu
    My juz jestesmy po sesji noworodkowej, zdjęcia za 2 tyg, ale mamusia zrobiła sobie swoje próbki ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chyba zaczął czop odchodzić. Obudziłam się z mokrymi majtkami, poszłam siku a tam na papierze trochę grudkowatego, brunatnego śluzu. Czekam na rozwój wydarzeń, może coś się ruszy i pojawią się kurcze. Jak nic się nie będzie działo to nie będę jechać do szpitala.

Kri lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to pochwal się tymi probkami bo avatarek taki mały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:54

Moniaa lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi u nas w szpitalu pewnie żałują na wszystkim i beda podawać w jak najmniejszych dawkach byle by cos ruszyło a ja tego gówna nie chce.
    Zresztą Ty to masz jeszcze czas :) Fajnie by było urodzić juz ale jak mnie np jutro łaskawie zbadaja i powiedza , ze nie ma rozwarcia to ja juz im podziekuje...
    Mojej mamie ze stresu jak jechała do spzitala wszystkie bóle, skurcze przeszły :D

D84 ja słyszałam może nie tyle sperma co sam stosunek/sex/penis masuje tam wszystko i dzieki temu poród może przebiegac lżej :)

Namida no to teraz czekać na rozwój sytuacji :) mam nadzieje, że u Ciebie postąpi to szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:02

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym uniknąć wywoływania, ale zapewne to zaczną robić, jeśli nie zdecydują o cesarce. Mam nadzieję, że szybko będę miała wszystko z głowy - najgorsza jest niepewność tego, czy zdecydują o cc, czy będą kazali próbować naturalnie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie baby blues :( normalnie wyc mi się chce przez to kp.
    Przychodzi dziś doradca laktacyjny bo mała nie potrafi się przyssać , i pije mój sciagniety pokarm z butelki.

Jestem padnięta , maz mnie wku3!#@$$@a na maxa, jak nie wybuchnę to będzie dobrze.
    Mam ochote zaszyć się w jakieś puszczy :(

Nie przypuszczałam ze akurat z kp będę miała największe problemy, a tak naprawdę to nastawiłam się na sukces stąd moje rozczarowanie :(

no nic, piekna pogoda może rusze tłuste dupsko na spacer.

Tusia jak bardzo bliski jest mi twój stan ogólnego wku@$%#a na cały śwat .
    Jejku a to dopiero 11;/ gdzie do końca dnia!

wrrrrrrrrr

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia kochana musisz przyjąć każdą ewentualność. Poród to jedna wielka niewiadoma , każda przeżywa go inaczej jedna szybko druga wolno. Myślę, że każda z nas chciałaby urodzić najpóźniej w terminie a do tego żeby w ogóle nie bolało. Mi zostało 5 dni do terminu ale mam takiego stresa, że żołądek aż boli. Pamiętam wszystko z pierwszego porodu rodziłam 4 dni po terminie i jak teraz słyszę będzie dobrze, dasz radę to mną trzęsie. Boję się jak diabli i żadne słowa mnie w tym momencie nie pocieszają, a dzidzie kiedyś z nas wyjść muszą.

szara myszka, vayn lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prostaglandyny w nasieniu "przyspieszają" poród.
    A wywoływanie to chyba nie tylko oxy ale też mogą wkładać taki balonik i rozwierac... Coś takiego też słyszałam.
    Ja osobiście chciałabym urodzić e okolicach terminu, nie spieszy mi się. Ale jakbym miała już takiego wkurwa i po terminie by było i nie ruszyło to pójdę na cesarkę. Przynajmniej teraz jestem taki chojrak, zobaczymy jak będzie.

A baby blusa to ja będę miała na 10000% procent bo ja normalnie płaczliwa jestem i się przejmuję ba zapas, a co dopiero jak twarde babki rozkłada. Kto to wogle wymyślił? jakaś porażka. Nie dość że połóg, ból tyłka, nowa sytuacja to jeszcze to. Ale namędziłam.
    A poza tym to życie jest piękne, ja wyczuwam już wiosnę :-D

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri masz rację z tym odczuwaniem wiosny :D U mnie piękne słoneczko za oknem, aż nie chce się wierzyć, ze to nawet nie połowa lutego. Normalnie na takie cuda az chce się żyć :D

Kri lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj napisałam koleżance ze juz wszytsko umylam w domu, ze sama tez sie przygotowałam - depilacja, paznokcie, brwi, włosy wiec jestem gotowa na poród a ona mi odpisuje ze jeszcze psa nie wykapalam. Jest to jakiś pomysł, piesek nie jest przygotowany na przyjazd dziecka, ale cos czuje ze z tego pomysłu moja psina ńie bedzie zadowolona.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana kurde to może ja kota jeszcze wykąpie XD Może coś w tym jest :P

dana222 lubi tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Evans i jak dojechałaś do szpitala ??? Jak będziesz mieć możliwość daj znać co i jak. Trzymam kciuki!!! :-)

Jeszcze nie !! Dopiero sie obudzilam , u mnie jest 6:35 rano miedzy nami jest 6 h roznicy ... Ide pod prysznic wlasnie l mam zamiar zrobic sie na bostwo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:35

szara myszka, marissith lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Evans! Trzymamy kciuki:):)

Evans lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A ja czasu już zbytnio nie mam a na wywoływanie się nie zgodzę bo nie wytrzymam bólu sto razy mocniejszego niż normalny ... Jutro do tego szpitala. Marzenie...

Tusia , a czemu Ty tak myslisz? Wez mnie nie strasz ! , ja biore epidural , bez znieczulenia nie rodze , nie ma mowy , mam nadzieje, ze caly zespol na mnie czeka :P juz I anestozjolog tez :)

vayn lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYCHODZIMY!!!!!!!!!!!!!

szara myszka, Tusiaa, marissith, Kri, d84, niecierpliwa_92, gezanew, vayn, Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, Astra, As ieńka, Doti87 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ