X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam do do recepcji i mój gin nie ma dziś miejsc ale przyjmuje do 20, więc grzecznie poczekam aż obsłuży wszystkie pacjentki a potem wbiję do gabinetu, może mnie przyjmie :D

Tulipanna witaj w szeregach lutówek :)

Laski, wszystko będzie elegancko z naszymi fasolami! :)

Monkey, tulipanna, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zmolestuj go tam porządnie :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdę na kilka minut po receptę a stówkę będzie miał w kieszeni, więc mu się kutwa to opłaca! :D Bo USG to chyba nie będzie chciał robić, i tak pewnie nic tam jeszcze nie widać, hmm.

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu myślę, że pęcherzyk powinien już być widoczny :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie będzie nawet pęcherzyka, to dopiero spanikuję :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia spokojnie, będzie dobrze :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, dziękuję za powitanie:)Usg to chyba zrobi :P No za 100 to łaski nie robi :P Pecherzyk będzie na bank.

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, akurat mój ból trwał do tej pory minutę, dwie i przechodził.. dziś w nocy trwało to dosłownie kilka minut i przeszło... także nie jest to ból ciągły...

PIersi tak jak Monkey pisała, raz bolą, raz nie

Moja kochana szwagierka załatwiła mi 3 paczki luteiny i paczkę duphastonu w polsce i jej mąż mi dzisiaj dowiózł :) Zyj sobie fasolko tam, żyj i nie uciekaj :)

Wracam do pracy

Monkey daj znać jak po badaniach

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po konsultacji telefonicznej z moją endo i niestety mamy potwierdzenie Hasi.
    Mam cały czas brać euthyrox w dawce 50 i za 3 tygodnie sprawdzić tsh :)

tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Gratulacje i spokojnych ciąż wszystkim życzę :)
    Sama urodziłam się w lutym i myślę, że dzieci z lutego są świetne :P
    A poza tym nie stresujcie się kolorami kresek na testach, ja robiłam któryś z kolei i kreseczka była jaśniejsza niż wcześniej, spanikowana poszłam na betę, a tam 31000, więc to nie zawsze jest zły znak :P

• Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo Helo :D nie było mnie cały dzień, ale miałam dziś zapierdziel w pracy, no ale coś za coś, długi weekend czas zacząć ;) - będę dalej odpoczywać ;P.
    Witam kolejne, nowe uczestniczki naszego wątku :D

Jeżeli chodzi o ból brzucha, to ja też w okolicach terminu @ miałam ból nieprzyjemny, nie jakiś mocny, ale cały dzień z przerwami, brałam nospę, następnego dnia też brzuch się odzywał, więc znów nospa, ale już mniej, kolejnego dnia, już tylko 1 tabletka :). Teraz mam tylko takie uczucie rozpierania, ciągnięcia, czasami mi to przypomina lekki skręt w kiszkach jak się porządnie nagazują ;).
    Piersi też bolą od czasu do czasu, ale sutki są takie wrażliwe i bolące, że masakra, jak rano smarowałam je kremem, to myślałam że się popłaczę jak zahaczyłam o sutek.

Kolejny dzień z lżejszymi mdłościami :D, ale żłopię wodę z imbirem ;). Ale nei chwalę dnia.. ;). Ooo i jeszcze jedna rzecz mnie od wczoraj męczy - lekkie zaparcia :/, nigdy z tym problemu nie miałam a tu zonk.

Monkey skoro bierzesz leki, to znaczy że jest dobrze, a skoro lekarz kontroluje sprawę na odległość, to mam nadzieję że się uspokoiłaś troszkę :)

Ja stwierdziłam dziś, że będę dzielna i czekam do tego 25.06 na wizytę, do tego czasu zrobię wszystkie potrzebne badania z krwi :D, no chyba że zaszaleję teraz przed konsultacją w przyszły wtorek ;), ale wiadomo bez refundacji tanio nie będzie :P - dobrze, że zgarnęłam ten bon z Diagnostyki :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia, dziękuję za powitanie:)Usg to chyba zrobi :P No za 100 to łaski nie robi :P Pecherzyk będzie na bank.
    On za 100 daje receptę a za dodatkowe 100 jest usg. Wiec trochę szkoda płacić dodatkowo 100zl i zobaczyć tylko pecherzyk :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    On za 100 daje receptę a za dodatkowe 100 jest usg. Wiec trochę szkoda płacić dodatkowo 100zl i zobaczyć tylko pecherzyk :)
    Łoooo płacisz za wypisanie recepty? Ojej, ja dzwonie i receptę mam do odbioru, albo idę do swojego gin i osobiście wypisuje też za darmo ;). Jak ostatnio poszłam po receptę i siedziałam 10min, to też nic nie mówił :). No ale wiadomo, każdy ma swój taryfikator, ale to trochę głupie płacić za receptę :/.

Ja na szczęście wczoraj dostałam ta receptę na luteinę od rodzinnej :D 4 paczki, 60zł :/ ale to dla fasolki :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Łoooo płacisz za wypisanie recepty? Ojej, ja dzwonie i receptę mam do odbioru, albo idę do swojego gin i osobiście wypisuje też za darmo ;). Jak ostatnio poszłam po receptę i siedziałam 10min, to też nic nie mówił :). No ale wiadomo, każdy ma swój taryfikator, ale to trochę głupie płacić za receptę :/.

Ja na szczęście wczoraj dostałam ta receptę na luteinę od rodzinnej :D 4 paczki, 60zł :/ ale to dla fasolki :)
    To będzie moja wizyta u niego po długim czasie wiec pewnie będę musiała zapłacić :P Mam nadzieję że w ogóle mnie przyjmie :D Jak będę brała luteinę to będę spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:08

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie zmienia sytuację ;). Może będzie taki miły i Ci odpuści ;P.

Jednak pochwaliłam się za szybko :(, obiadek zwrócony ehh, a tak ładnie cały dzień było.

Jak Wy się dziś czujecie? :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey fajnie, że Cię lekarz uspokoił, a do gin mimo to idziesz?

Tysia nieźle bierze gin za receptę, moja bierze 20 zł...

Iriss ciągle wymiotujesz? Współczuję... Ja też mam od dziś od 14 wolne, ale do czwartku, w piątek i sobotę idę do pracy.

Ja dziś z Olą byłam na dniach otwartych w przedszkolu, do którego pójdzie od września, podobało jej się :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Masakra...to mój 50 zł za wizyte, usg, masę pytań..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No to pewnie zmienia sytuację ;). Może będzie taki miły i Ci odpuści ;P.

Jednak pochwaliłam się za szybko :(, obiadek zwrócony ehh, a tak ładnie cały dzień było.

Jak Wy się dziś czujecie? :)
    Ja to nic, zero objawów, zero wymiotów, nawet raz mnie nie targnęło. Ale latam często siusiu.Ale też sporo piję, bo zapycham brzuchola herbatami, bo u mnie pozytywny test równał się rzuceniu palenia i mimo,że palić mi się nie chce, to apetym czuję, że mam większy, więc wlewam płyny w siebie. I trochę piersi bolą, ale jak tak ucisnę. Czesem (baaardzo rzadko) mnie tak przed @ bolały, ale raczej nie miewałam tego problemu. I są ciut pełniejsze. Brzuch mnie już nie boli, czasem tam pociągnie coś, ale to chwilowe.Poza tym ciiiiszaaa...
    Biedna Ty z tymi wymiotami...Tuli Cię Tulipanna..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro kciuki za mój przyrost bety, o 7-ej jade na badania ale wyniki po 17-ej będą..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle nie wymiotuję, na szczęście :), ale zauważyłam że najgorzej pod koniec dnia właśnie, jakby się żołądek buntował :/. Rano zjadłam śniadanko, w pracy jadłam 3 razy, a w domu obiadek i od razu tfuuu. Ehh, ale notuje po czym się gorzej czuję :), więc może jakoś nad tym zapanuję :P

Tak ogólnie myślę, że skoro chodzimy do jakiegoś lekarza, płacimy za wizyty, to ta recepta, która jest dla nas niezbędna czasami (np w moim przypadku luteina) nie powinna być traktowana finansowo, no bo tak, płacicie za wypisanie leków, a leki trzeba wykupić. Masakra :/. Dobrze, że niektórzy lekarze nie doliczają za konsultacje telefoniczne ;P

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ