X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam do do recepcji i mój gin nie ma dziś miejsc ale przyjmuje do 20, więc grzecznie poczekam aż obsłuży wszystkie pacjentki a potem wbiję do gabinetu, może mnie przyjmie :D

Tulipanna witaj w szeregach lutówek :)

Laski, wszystko będzie elegancko z naszymi fasolami! :)

Monkey, tulipanna, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zmolestuj go tam porządnie :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdę na kilka minut po receptę a stówkę będzie miał w kieszeni, więc mu się kutwa to opłaca! :D Bo USG to chyba nie będzie chciał robić, i tak pewnie nic tam jeszcze nie widać, hmm.

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu myślę, że pęcherzyk powinien już być widoczny :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie będzie nawet pęcherzyka, to dopiero spanikuję :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia spokojnie, będzie dobrze :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, dziękuję za powitanie:)Usg to chyba zrobi :P No za 100 to łaski nie robi :P Pecherzyk będzie na bank.

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, akurat mój ból trwał do tej pory minutę, dwie i przechodził.. dziś w nocy trwało to dosłownie kilka minut i przeszło... także nie jest to ból ciągły...

PIersi tak jak Monkey pisała, raz bolą, raz nie

Moja kochana szwagierka załatwiła mi 3 paczki luteiny i paczkę duphastonu w polsce i jej mąż mi dzisiaj dowiózł :) Zyj sobie fasolko tam, żyj i nie uciekaj :)

Wracam do pracy

Monkey daj znać jak po badaniach

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po konsultacji telefonicznej z moją endo i niestety mamy potwierdzenie Hasi.
    Mam cały czas brać euthyrox w dawce 50 i za 3 tygodnie sprawdzić tsh :)

tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Gratulacje i spokojnych ciąż wszystkim życzę :)
    Sama urodziłam się w lutym i myślę, że dzieci z lutego są świetne :P
    A poza tym nie stresujcie się kolorami kresek na testach, ja robiłam któryś z kolei i kreseczka była jaśniejsza niż wcześniej, spanikowana poszłam na betę, a tam 31000, więc to nie zawsze jest zły znak :P

• Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo Helo :D nie było mnie cały dzień, ale miałam dziś zapierdziel w pracy, no ale coś za coś, długi weekend czas zacząć ;) - będę dalej odpoczywać ;P.
    Witam kolejne, nowe uczestniczki naszego wątku :D

Jeżeli chodzi o ból brzucha, to ja też w okolicach terminu @ miałam ból nieprzyjemny, nie jakiś mocny, ale cały dzień z przerwami, brałam nospę, następnego dnia też brzuch się odzywał, więc znów nospa, ale już mniej, kolejnego dnia, już tylko 1 tabletka :). Teraz mam tylko takie uczucie rozpierania, ciągnięcia, czasami mi to przypomina lekki skręt w kiszkach jak się porządnie nagazują ;).
    Piersi też bolą od czasu do czasu, ale sutki są takie wrażliwe i bolące, że masakra, jak rano smarowałam je kremem, to myślałam że się popłaczę jak zahaczyłam o sutek.

Kolejny dzień z lżejszymi mdłościami :D, ale żłopię wodę z imbirem ;). Ale nei chwalę dnia.. ;). Ooo i jeszcze jedna rzecz mnie od wczoraj męczy - lekkie zaparcia :/, nigdy z tym problemu nie miałam a tu zonk.

Monkey skoro bierzesz leki, to znaczy że jest dobrze, a skoro lekarz kontroluje sprawę na odległość, to mam nadzieję że się uspokoiłaś troszkę :)

Ja stwierdziłam dziś, że będę dzielna i czekam do tego 25.06 na wizytę, do tego czasu zrobię wszystkie potrzebne badania z krwi :D, no chyba że zaszaleję teraz przed konsultacją w przyszły wtorek ;), ale wiadomo bez refundacji tanio nie będzie :P - dobrze, że zgarnęłam ten bon z Diagnostyki :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia, dziękuję za powitanie:)Usg to chyba zrobi :P No za 100 to łaski nie robi :P Pecherzyk będzie na bank.
    On za 100 daje receptę a za dodatkowe 100 jest usg. Wiec trochę szkoda płacić dodatkowo 100zl i zobaczyć tylko pecherzyk :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    On za 100 daje receptę a za dodatkowe 100 jest usg. Wiec trochę szkoda płacić dodatkowo 100zl i zobaczyć tylko pecherzyk :)
    Łoooo płacisz za wypisanie recepty? Ojej, ja dzwonie i receptę mam do odbioru, albo idę do swojego gin i osobiście wypisuje też za darmo ;). Jak ostatnio poszłam po receptę i siedziałam 10min, to też nic nie mówił :). No ale wiadomo, każdy ma swój taryfikator, ale to trochę głupie płacić za receptę :/.

Ja na szczęście wczoraj dostałam ta receptę na luteinę od rodzinnej :D 4 paczki, 60zł :/ ale to dla fasolki :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Łoooo płacisz za wypisanie recepty? Ojej, ja dzwonie i receptę mam do odbioru, albo idę do swojego gin i osobiście wypisuje też za darmo ;). Jak ostatnio poszłam po receptę i siedziałam 10min, to też nic nie mówił :). No ale wiadomo, każdy ma swój taryfikator, ale to trochę głupie płacić za receptę :/.

Ja na szczęście wczoraj dostałam ta receptę na luteinę od rodzinnej :D 4 paczki, 60zł :/ ale to dla fasolki :)
    To będzie moja wizyta u niego po długim czasie wiec pewnie będę musiała zapłacić :P Mam nadzieję że w ogóle mnie przyjmie :D Jak będę brała luteinę to będę spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:08

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie zmienia sytuację ;). Może będzie taki miły i Ci odpuści ;P.

Jednak pochwaliłam się za szybko :(, obiadek zwrócony ehh, a tak ładnie cały dzień było.

Jak Wy się dziś czujecie? :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey fajnie, że Cię lekarz uspokoił, a do gin mimo to idziesz?

Tysia nieźle bierze gin za receptę, moja bierze 20 zł...

Iriss ciągle wymiotujesz? Współczuję... Ja też mam od dziś od 14 wolne, ale do czwartku, w piątek i sobotę idę do pracy.

Ja dziś z Olą byłam na dniach otwartych w przedszkolu, do którego pójdzie od września, podobało jej się :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Masakra...to mój 50 zł za wizyte, usg, masę pytań..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No to pewnie zmienia sytuację ;). Może będzie taki miły i Ci odpuści ;P.

Jednak pochwaliłam się za szybko :(, obiadek zwrócony ehh, a tak ładnie cały dzień było.

Jak Wy się dziś czujecie? :)
    Ja to nic, zero objawów, zero wymiotów, nawet raz mnie nie targnęło. Ale latam często siusiu.Ale też sporo piję, bo zapycham brzuchola herbatami, bo u mnie pozytywny test równał się rzuceniu palenia i mimo,że palić mi się nie chce, to apetym czuję, że mam większy, więc wlewam płyny w siebie. I trochę piersi bolą, ale jak tak ucisnę. Czesem (baaardzo rzadko) mnie tak przed @ bolały, ale raczej nie miewałam tego problemu. I są ciut pełniejsze. Brzuch mnie już nie boli, czasem tam pociągnie coś, ale to chwilowe.Poza tym ciiiiszaaa...
    Biedna Ty z tymi wymiotami...Tuli Cię Tulipanna..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro kciuki za mój przyrost bety, o 7-ej jade na badania ale wyniki po 17-ej będą..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle nie wymiotuję, na szczęście :), ale zauważyłam że najgorzej pod koniec dnia właśnie, jakby się żołądek buntował :/. Rano zjadłam śniadanko, w pracy jadłam 3 razy, a w domu obiadek i od razu tfuuu. Ehh, ale notuje po czym się gorzej czuję :), więc może jakoś nad tym zapanuję :P

Tak ogólnie myślę, że skoro chodzimy do jakiegoś lekarza, płacimy za wizyty, to ta recepta, która jest dla nas niezbędna czasami (np w moim przypadku luteina) nie powinna być traktowana finansowo, no bo tak, płacicie za wypisanie leków, a leki trzeba wykupić. Masakra :/. Dobrze, że niektórzy lekarze nie doliczają za konsultacje telefoniczne ;P

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ