X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja też biorę wszystkie torby, beda w aucie a jedna mam taka podreczna z koszula, butami, karta ciąży , jedzenie i woda na ten jeden dzień z opcja bez noclegu i z nią się zglosimy jutro : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się tego wywoływania porodu ja wczoraj lezalam 6 godz pod kroplowka i nic nie podzialalo niestety nic się nie działo tylko kości od leżenia bolą,jestem już 8dzień po terminie :-( A tyle wypowiedzi przeczytałam jak to strasznie boli i szłam jak na skazanie a jak widać nie zawsze się to sprawdza więc spokojnie pierś do przodu dziewczyny:-)

szara myszka, Teresa1992, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak u was dziewczyny? Ja już przed 6 oczy szeroko otwarte i myślę o ktg. W nocy oczywiście nic się nie działo :/ Ja też zabieram wszystkie torby ze sobą. O której jedziecie?

niecierpliwa masz rację - to chyba ta bezradność tak na nas działa :(

coriii nie boję się tego przy wywoływaniu, że będzie bolało. Bardziej przeraża mnie to co czytam o większych ilościach powikłań przy takim porodzie :/ I obawiam się, że będę czekać jeszcze te 6 dni na wywołanie po czym okaże się, że i tak cesarka której chciałam uniknąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 07:16

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez ciezka nocka, po 5 sie juz obudzilam, wczesniej sie brzuch stawial i bolal, ale zero regularnosci, jak tylko przysnelam to wtedy ;/ teraz tez sie stawia ale nie boli.

My pojedziemy tak przed 10 chyba, pewnie i tak sie naczekamy bez akcji, nie wiemy nawet gdzie isc ale chyba przez ratunkowy i nas moze tam pokieruja

ja sie nastawiam ze przyjde, zbadaja mnie, ktg i do domku :D

ps. widze ze na smyku pajace znowu troche obnizyli, 3paki sa po niecale 40zl. Jakos nie mam glowy do zakupow teraz ale moze ktos skorzysta :) Nie wiem jak inne rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:07

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dziewczyny widzę dzisiaj wizytujecie w szpitalach oby wywoływanie was ominęło. A nawet jeśli to pamiętajcie, że poród jest stanem przejściowym i po nim będzie już tylko lepiej ;-) Myślę o Was cały czas i mocno wam kibicuję :-*

szara myszka, Kri lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja w nocy oczywiscie spac nie mogłam bo przezywalam ktg i przyjazd mamy :) ja jestem dzien po terminie także mnie na bank nie zostawia No chyba ze cos by sie im nie spodobało.Teraz jak musze wstawać to bym pospala sobie,ale trzeba wstać ogarnąć sie i 9:10 wyjedziemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:42

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro jestem umowiona na wizytę z ktg. Oprócz twardniejącego brzucha nic nie czuję. A... I śmieszne jest to że mówią ze jakoś tuż przed porodem lżej będzie oddychać i zgaga odejdzie w zapomnienie. Prawdę mówiąc zgaga nie męczyła mnie w ciąży mocno. Raz na jakiś czas miewałam, a teraz praktycznie codziennie. I to taka mocna ze aż na wymioty ciągnie! Ewidentnie to wynik tego ze młoda ma malutko miejsca i ciśnie kończyny w żołądku.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj też zgłaszam się do szpitala ale popołudniu... Zobaczymy czy coś da wywołanie... Sama jestem ciekawa..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti a Ty idziesz na wywolanie, wiesz juz o tym, masz to umowione?

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące, może maluchy czekają na pełnię księżyca żeby wyjść ;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy sie powoli bo juz nie moge wysiedziec, chce miec za soba, nie znosze szpitali ;/ trzymam kciuki za Was i za mnie tez trzymajcie!! :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie non stop bolesne skurcze. Już się nie kończą. Ale są nieregularne. Kolejna nocka nieprzespana.

Ja jutro mam mieć ktg i usg ale i tak wiem że mnie nie zostawią bo idę do poradni. No chyba że coś będzie nie tak.

Powodzenia dziewczyny!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    doti a Ty idziesz na wywolanie, wiesz juz o tym, masz to umowione?

Jeżeli wszystko pójdzie dobrze to tak, bo mój prowadzący lekarz ma dyżur od 15 i tak mam się stawić u niego i jak mi to powiedział że jak będą dobre warunki poloznicze to mnie zostawia w szpitalu i wywołuje poród...
    Ale co to do końca znaczy sama nie wiem... Zobaczymy w każdym razie jak wyjdzie :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne kciuki za was dziewczyny, jak ruszycie z porodami to jedna za drugą :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już teraz nie ma wyjścia... Coraz mniej czasu nam zostało :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kitu każda idzie dziś na ktg, ale byłyby jaja jakbyście tak we 3 porodziły. U mnie ok. Mam mieć usg robione jeszcze zaraz, gorączki nie mam. Przyszli dziś e końcu jacyś kumaci i decyzyjni lekarze, zobaczyli ze dają mi nospe 2x i magnez 3x2 (!) i powiedzieli że już się nie daje na takim etapie! I to samo dziewczynie co ze mną leży i jest w 36 tc. Gorączki brak a paracetamol ładują 3x po 1g w kroplowce. Bo tak. No mowie ze grunt to trafić na kogoś ogarniętego.
    I nawet mój prowadzący mówi, że wcale nie koniecznie będą mnie trzymać do porodu w szpitalu jak będzie ok. Tylko żeby mnie przyjęli z powrotem jak z akcją ew. wrócę, a nie z tekstem od wejścia ze miejsc brak :-/
    Trzymam kciuki za Was oby ktg było pomyślne i żeby wam się akcje porozpoczynały ( jeśli już chcecie)

Moniaa, marissith lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was mam nadzieje ze cos się dziś ruszy ;)

l22nio4pat68ge0a.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na ktg
    od dnia porodu do dziś - 6,4kg zostało mi 10kg jeszcze.

co do braku miejsc to u mnie na porodówce był boom.

fajna rzecz - chodził fotograf szpitalny i robił dzieciom sesje na łóżkach - każdy otrzymywał jedno wybrane zdjęcie za free + jak chciał jakieś dodatkowe, które wykonał można zakupić - a sesje super.

Co do nakładek silikonowych to rozmiary nie są odnośnie długości sutka tylko jego podstawy/średnicy itp - tak wczoraj przeczytałam na stronie producenta i faktycznie mój rozmiar obwodowo pasuje.

Mój dzidziolek zasrał wczoraj chyba z 4 komplety ubrań, jak dla mnie pasują mi pieluszki babydream z rosmanna, pampers i dada mi przeciekły a było mało wkładu własnego :)

przyjechała do nas teściowa miała wpaść na 2 dni więc się zgodziłam, a ta oznajmia że kupiła bilet powrotny na za tydzień. Poziom mojego wkurwu sięgnął zenitu qwa.
    Chodzę po domu cycki w połowie na wierzchu, podkłady poporodowe mi z gaci wystają a ta mi do pokoju jeszcze włazi... cierpliwości!!!!!!!!!!

marissith lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko D to masz wesoło! ;-) mój na usg 3074 g. Taki akurat cacy, żeby nie porozrywał, nie? ;-)

marissith lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ... taki drobny dzieciaczek ... fakt są szanse że przejdzie z poślizgiem bez nacinania i pękania.

D ... współczucia. Moja teściowa na miejscu i mi mówi ze od porodu to codziennie będzie mi siedziała na głowie ... BO CHCE POMÓC. I tak się właśnie zastanawiam czy to będzie faktycznie pomoc czy zawracanie mi dupy.

‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ