Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tarrraaa Tarrraaa OSTATNIA LUTÓWKA ROZPAKOWANA
Wczoraj tj. 03.03.2016 o godz. 23.30 przyszła na świat moja córcia.
Młoda mierzyła 59cm i ważyła 3590 ...
Dostała 10/10
Poród był SN z zzo ale bez nacięcia...vayn, Bruśka, dana222, Tusiaa, marissith, Mila920, e-ness, Astra, Paulina2344, gezanew, tysiaa93, kaarolaa, L, tulipanna, Lexi150, szara myszka, d84, gorgeous, natalica06, Zosia_wop, Kri, miluszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monia ogromne gratulacjje☺
Picolo można zatem otwierać oficjalnie wszystkie Lutóweczki rozpakowane!
BRAWO MY!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:01
tulipanna, Tusiaa, Kri lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualny
Dzien dobry ciotki klotki
My juz mamy prawie 8 tygodni. Dziewczyny przybraly po ok 1,8 kg.
Tak jak wiekszosc waszych pociech tak i moje wieczorami dostaja pierdolca. Daja mi taki koncert ze czasami rycze razem z nimi.
Polozna mowi:skoki rozwojowe
Pediatra mowi:kolki, trzeba przeczekac.
Podawalam rozniaste kropelki po ktorych dziewczyny puszczaly takie baki ze sie wybudzaly w nocy.
Karmimy sie juz przede wszystkim mlekiem modyfikowanym. Kocham je i wiem ze moje mleko jest najlepsze, ale wariowalam trzymajac je cale dnie przy piersi, czlowiek nawet spokojnie nie mogl sie zalatwic bo juz slyszalam krzyki.
Ile godzin dziennie spia wasze maluchy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 17:06
tysiaa93, L, Lexi150, Tusiaa, vayn, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje spia po ok 12 godzin lacznie z noca.
Ciagle jemy po 7 posilkow, po ok 100-110 ml. Ninka prawie nigdy nie zjada calej porcji a Rita mogla by wypic i litr a pozniej wszystko na mnie zwymiotowac.
Ah macierzynstwo jest piekne ale wyjezdzam na dwa tygodnie do rodzicow. Musze odpoczac -
Mama śliczne dziewczyny a co do wymiotowania to znam ten ból. U nas był wladnie płacz że się kręcił bąk i beknac się musiało i było 25 min przerwy i spokojub a zaraz ryk bo pora karmienia i ze głodny. Nosz zwariować idzie. Po 9 a my jeszcze nie przebrani nie umyci. Tzn ja tak bo dziś wyjątkowo jsk po 6 nakarmilam to zasnął. I obudził się przed 8
-
Moja Jagode to budzi ulewanie po godzinie.. Masakra.. Co ciekawe..w nocy nie ulewa.. O 17 zaczyna koncert wyje niesamowicie .. W dzien nie spo prawie wcale.. Tylko przy cycu przysypia... Edpumisan dziala cuda.. Daje po 10 kropel.. Witaminy twist off uwazam za badziew.. Mam wrazenie ze na palcach zostaje wiecej niz w buzi.. Dlatego na lyzeczke wyciskam i nigdy wiecej nie kupie..po ubrankach widac ze Jagoda rosnie,wagi nie mamy wiec sie nie spinam:-) 8.03 szczepimy:-) ps.. Chodze urzugana non stop, nie nastarczam prac koszul:) i rozki tez w kolko zafajdane:)
-
Monia gratulacje!!!
MamaNieMama cudne te Twoje królewny!
Nasz synek wczoraj dał popis. Do północy niczym go nie można było uspokoić. Tak więc z mojego drzemania nici. Zjadł 60 mojego mleczka. Nawet do cyca chciałam go przystawić ale nie. Dopiero o północy dostał 60 mm i spał jak aniołek prawie do 6 rano! Obudził się, zmiana pampersa, moje mleczko i znowu spał prawie 3 godziny. Teraz zaczyna się marudzenie ale daje mu się wypłakać bo przed chwilą zjadł.
Tusia ja daje sobie siana z karmieniem cycem. Będę podawać moje mleczko na zmianę z mm. Inaczej pierwsze tygodnie spędzę będąc zła na własne dziecko. A chciałabym się zacząć cieszyć macierzyństwem.
Teraz z innej beczki. Mam strasznie twarde cycuchy. Rzeka mleka. Ściągam pokarm ale staram się tylko tyle żeby poczuć ulgę a nie do końca, żeby laktacji nie nakręcać. Ale co chwile znowu się robią twarde i bolą. Mały w ogóle już takich nie może złapać więc odpada. -
Tusia dobrze cię rozumiem, czuje sie podobnie. Miałam kilka płaczliwych dni , gdzie miałam nerwa na małą bo cały czas na cycu wisiała i spała tylko przy nim. Poczytałam sobie różne fora i wychodzi na to, że dzieciaczki potrzebują jeszcze bliskości . Czują się bezpiecznie przy piersi. Odpuść i poczekaj bo z dnia na dzień twoje dziecię może się przestawić i będzie cię mniej potrzebować. U mnie tak było . Oczywiscie nie ma jeszcze rewelacji ale dłużej już śpi robi dłuższe przerwy w jedzeniu. I jak któraś pisała wcześniej u mnie mała lepiej śpi w beciku niż tak luzem. Co do ilości pokarmu to w pierwszej ciąży tryskało mi z piersi a teraz marniej jest. Teraz piję herbatkę lactosan i jest lepiej. Dodatkowo ta herbatka ma w sobie melisę i mnie trochę uspokaja
Nikt nie powiedział, że będzie kolorowo ale głowa do góry!!! Musimy dostrzegać w każdym dniu pozytywne rzeczy. Dwa dni temu moja mała pierwszy raz nie śpiąc świadomie się do mnie uśmiechnęła i tak codziennie widzę jej buziaczka uśmiechniętego chociaż raz tak siły mi to dodaje. Chyba strasznie chaotycznie piszę wybaczcie ale teraz znaleźć chwilę to sukces.
-
nick nieaktualny
-
e-ness wrote:D84 100 ml to zjada 2 miesięczne dziecko. To zdecydowanie za duzo na 10 dniowego noworodka.wielkość żołądka porównywalna jest do piąstki większe ilości mleka tylko go rozpychaja i brzuszek boli.
Ja miałam taki przelicznik
Aktualna waga x 150 ml podzielić na ilość karmien
Np. 3400 x 150 daje 510 ml na dobę
ja dzieliłam to na 8 posiłków.
Jeśli maluch z tych co to lubią pójść to można zwiększyć o 10 ml na porcje.
nosz kurde tak mówili nam w szpitalu i na szkole rodzenia, oszaleć z tym idzie. Dzięki za informacje.
Jak przeliczyłam to mój właśnie dziennie zjada ok 500-600ml przy wadze 3400. bo ja część mleka jak zostanie w butelce np 10 czy 20 ml wylewam i potem świeże daje.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Moniaa wrote:Tarrraaa Tarrraaa OSTATNIA LUTÓWKA ROZPAKOWANA
Wczoraj tj. 03.03.2016 o godz. 23.30 przyszła na świat moja córcia.
Młoda mierzyła 59cm i ważyła 3590 ...
Dostała 10/10
Poród był SN z zzo ale bez nacięcia...
Gratuluje Monia!!! Szybkiego powrotu do zdrówka . Data i godzina ciekawa
-
Tusiaa wrote:
Któraś mamuska pisała o posikiwaniu u maluszka. To ja mam tak ciulowe pampersy belka happy czy coś takiego. Moment przemakaja i w ogóle co lepsze mój mały prawie przy każdym pampersie jest zalany siuskami po same plecy. Używam też dady i ani razu mu się to nie zdarzyło.
to ja!! ale problem póki co zażegnany zmieniłam pieluchy z 1 na 2 i jest ok, chłopcy ponoć potrzebują większych. Używam Dada i babydream.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
e-ness wrote:L z tym uśmiechem to jest tak ze ten świadomy pojawia ok 6 tyg wcześniej to raczej grymaski ☺
e-ness tez tak myslałam, ale miała oczy wlepione we mnie i mówiłam do niej a ona umieszek taki skromny
Jak tam z wasza dietą ?? Jecie normalnie ???