X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naals też żółte ale zdarzyły się dwa razy jasno zielone

Tusiu te szqy mam grubasne/ oby wypadł, czuć to ja go już nie czuje

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko współczuję Ci :( myślałam ze to ja mam pecha i problem z kroczem. Zresztą ja będę mieć brzydka blzne w stronę odbytu :/

A i ja zaczęłam stosować biogaje zapobiegawczo. Drogie to gowno małe :/
    A kupy u nas jak się zdarzają to są żółte takie niby .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e słodkiego to jadłam sernik tradycyjny i jogurtowy z jagodami,drzemy a dziś testujemy białą czekoladę.

Ile bejbik minut mniej więcej powinien jeść z cyca 15-20min? Mój jak już cyca złapie to z jednej piersi zje zazwyczaj 10-20mini basta drugiej nie chce.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalafiora ani brokułów nie jem bo to zawsze mnie wzdymało.

A z cycem to różnie, czasem poje 20 minut a czasem wisi na nim i z godzinkę, ale to wtedy gdy sobie przy nim przysypia ;p a jak je te 20 min to za jakiś czas woła o więcej ;p

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/brak-pokarmu-i-pokarm-malowartosciowy/

vayn, dana222, Astra lubią tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Dziewczyny a kafiora czy brokuła jecie ? Bo ja jakoś się boję z ciastek to tylko herbatniki maślane jem i biszkopty. Ogólnie nic smaxonego na tłuszczu . Jajecznica na suchej patelni i naleśniki a tak to jem na parze :) może spróbuję z białą czekoladą na początek :) chociaż ogólnie boję się jeść czegoś nowego i zdały będzie płakał a mnie to strasznie irytuje :/

W domu nie jem, ale w szpitalu dawali zupy i drugie dania z brokułem, kapustą czy kalafiorem, chociaż ja akurat odkładałam je na bok, bo trochę się bałam.
    Ja z ciastek jadłam Hity, Pieguski, herbatniki, szarlotkę. Do tego schabowy chociażby i żadnego problemu. Wczoraj nawet skusiłam się na ukochaną bułkę francuską z czekoladą - miałam wyrzuty sumienia, ale na szczęście na razie nic się nie dzieje. Czekam do jutra, jak nie będzie problemów u małego, to jutro też zjem. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kup robią wasze dzieci? Mój wczoraj i dziś to cały czas, za każdą zmianą pieluchy jest ogromna kupa. i co zmienię to słyszę że jest znowu.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia brawo! Gratulacje!!! :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mój robi przeciętnie od 5 do 8, położna mówiła że jest ok. Ale ja to licze zmianę pieluch, a ile w jedną zrobi to nie wiem bo takich małych kleksików nie liczę jako kupa, a po jedzeniu to słychać że leci np 3 razy a ja liczę jako 1na.

Kri lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    e-ness no właśnie u nas jak idzie kupa to mała strasznie się męczy tzn nie zawsze płacze ale wierci się napina i widać, że chce zrobić ale ciężko jej to idzie. A no i te kupki jaki kolor u was , u nas zazwyczaj żółte ale bywają i takie bardziej zielone a to chyba nie dobrze :-( Zwariować idzie .
    Tez sie zdarzala jasniutko zielona ale taka to podobno nic zlego,podobno ja powietrza dziecko zlapie to stolec sie utlenia i mize byc lekko zielony. No byle sie nie przedluzalo i nie bylo mega zielone ciemne. Podobno- chociaz ja tez panikowalam:) teraz zolte:)
    TYSIU,ja daje po 10 kropelek 3 razy dziennie. Zaczynalam od5-6 bo wiadono ze z lyzeczki wszystkiego nue zlize:) moja Jagoda sue napnie,zmarszczy czolo,oczy jak 5 zl i fruuuuu bąki albo kupa:-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super artykuł, pocieszył mnie. z moja laktacja chyba jednak nie jest najgorzej

marissith lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj caly dzien na rekach z malymi przerwami na spanie bo bol go budzi. Dzisiaj od 3 juz na rekach. Rano jade do apteki po delicol, ostatnia deska ratunku. Chyba wpadne w depresje :(((

• L Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Tulipana no właśnie te kupki są lekko zielone więc chyba nie jest źle.

Roberta współczuję :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L,pewnie ze nie:) u kazdej z nas wszystko jest ok. Ja tylko ciut zazdraszczam D i Gorgeous laktacji.. Przestalam sciagac i znow jedt tyle tulko zeby Jagoda sie najadla, sciagnac nie mam co...herbatka laktacyjna znow w ruch poszla:)
    Ja wychodze tylko wtedy jak mala spi-robie łowy w ciucholandzie:) 30 min i wracam:)
    Aaaa dziewczyny,ja poje tez koper-mala nie xhce to pije ja i ja tak nie wzdyma i latwo gazy odchodza:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie herbaty laktacyjne pijecie, ja kupiłam w necie bocianek i piję jedną dziennie i mi smakuje, ale nie wiem jaką teraz kupić i przede wszystkim gdzie bo w żadnym sklepie ich nie widziałam nawet w rossmanie.

Mój śpi, a z cycków leci i nie chce się wybudzić do jedzenia.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece tylko i wylacznie w aptece:) raz mialam herbapolu a teraz jakas inna

d84 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Humane dla matek karmiących, koper wloskiale taki z apteki, lactosan i miałam też taka vo dla matek karmiących było tylko napisane. Ja to się nie bawię w jedną biorę dzbanek wrzycam dwa kopry lactosan biorę jefna torebkę zwykłej i jeszcze czasem dosypie tej humany granulowanej i pije. Bo bym oszalała co chwile coś parzyc. Tak mam jakieś sześć kubków. I pije.
    Wczoraj Odciagalam pokarm na nic pierwsze 50 ml sciagalam w ciągu 3 h podałam mu o 15 a potem nakarmilam i po trochu sciagalam na noc 100 to dziś rano jak wstałam w końcu cycki twarde i jak mały Jdl to z drugiego ciurkiem. Się smialam żeby po butelkę lecieć to się nakapie.

Bierwszy raz się dziś wyspalam!!!!

d84 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z was używała tej herbaty laktacyjnej felmatiker czy coś takiego ?
    U mnie chyba się zaczęła lepsza produkcja odkąd ściągam mleko do pustosci :)
    Wczoraj się zdziwiłam bo po kąpieli dałam cyca i mały tak zasnął ze spał aż 6 godz . Byłam w szoku bo zawsze było mu ciężko tak dobrze zasnąć i spać bez cyca :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie polecam tych herbat granulowanych, bo są z laktozą, a po co w dzieci pchać dodatkowe rzeczy poza ziółkami? Lepsze są te, co trzeba zaparzać

agulineczka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relację :) 27 lutego urodziła nam się córka 3430g i 51 cm, poród SN :)

Lexi150, vayn, marissith, Mila920, gorgeous, Tusiaa, tysiaa93, d84, Zosia_wop, Doti87, Kri, gezanew, natalica06, dana222, lula.91, L, Moniaa lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ