X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L to teraz tylko czekać aż się powtórzy ☺

Ja jem wszystko co mi w rękę wpadnie. Jedynie przed kapusta kiszonaam opory i mlekiem nieprzetworzonym .

Podaje małej dicoflor i po tyg widzę ze zaczął bo kupki książkowe i robione bez krzyku.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów bierze jakieś chorobsko :( jak to zatoki to już nie unijne operacji a na samą myśl o zostawienie Maleńkiej i dzieci płakać mi się chce :(

Jeszcze synek z grypa juz 2 tydz walczy...
    I jakoś tak mi dzisiaj źle ....

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twarde cycuchy podobno pomagają okłady z kapusty.

Ja jem wszystko oprócz wzdymających rzeczy i czekolady.

A te uśmieszki nawet nieświadome są przesłodkie :D <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Monia gratuluje i zdrowka zycze. ;)
    Ja tez jem wszystko ale nie przejadam sie.
    Czasem to nie mam kiedy zjesc. Mala coraz czesciej w dzien jest aktywna po 2-3 h potrafi nie spac z czego wiekszosc na cycu :)
    Dodatkowo juz drugi tydzien mlody siedzi w domu bo przeziebiony.

U nad jednak pojawily sid dziwne kupki takie geste i polozna polecila mi biogaja i wszystko wrocilo do normy. Daje sie tylko 5krolel dziennie.

A baczki tez puszcza ;)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi moimi szwami! Mama mi qyjela czwartego bo ta położona nie dala rady a tu sie okazuje ze tam niemal w pochwie jest piaty! Nie jestem w stanie wytrzymać jak go mama penseta ledwie dotknęła bo to juz nie skora tylko sluzowka :( myślicieli ze jest szansa ze on jakimś cudem sam wypadnie??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness 3 raz już się powtórzył usmieszek :-)

Moja starsza córka też chora , 3 tydzień kaszle w ubiegłym tygodniu katar sie pojawił i tak do dzisiaj walczymy. Jeden dzien lepszy pózniej znów gorzej nie wiem o co kaman.

A ten dicoflor podajesz z zalecenia lekarza?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko zależy jakie ci te szwy założyli... Ja miałam takie, które same wypadają a te w środku się rozpuszczają. Może jak ci bardziej ten szew wyjdzie to da się go wyciągnąć... Współczuję bólu;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:25

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia-gratki ogromne!!!
    MamaMama-suuuper Laseczki!!!
    Lexi-daj sibie czas,bedzie dobrze Malenka. Twardego cycucha odciagnij to dziec zlapie. Ja czasem tez tak mam zwlaszcza po nocy bo mala spi ladnie. Tez czasem chwycic nie moze. Zasypia tylko przy cycku jak tylko podniose do odbicia to sie budzi i zeby znow zasnela to cyc musi byc. Odkladam do lozeczka-budzi sie.. Czasem mam wrazenie ze tylko cycuje w dzien:) a siku,jedzenie i wszystko inne robie w biegu.. I mam wrazenie ze non stp chodzi pralka.. A pottem prasowanie jak na 40 min Jagoda przysnie i bezkolizyjnie wloze ja do lozeczka..a potem budzi ja ulewanie...nie zlosc sie-to po prostu normalne co czujrsz.. AKCEPTACJA kochane, nie ma wyjscia,rzeczywistosc sie zmienila..❤️❤️

L, gezanew lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L podaje profilaktycznie bo jeśli są problemy z brzuszkiem to espumisany i inne simeticony zajmują się tylko gazami a probiotyki leczą i pomagają przy nietolerancji pokarmowej.
    Wiadomo brzuszek niedojrzałe to trzeba mu pomóc ☺

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli oo jestes, ile razy dziennie podajesz ten espumisan? Bo ja trzy razy jakoś po 7 kropel i się zastanawiam czy nie za mało

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ten czas spędzony na karmieniu jest bezcenny można tyle książek przeczytać i na forach poszaleć.

Jeszcze zatesknicie.

Dla mnie to jest tylko magia ale i czas dla mnie.☺

gorgeous, Astra, tulipanna lubią tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Na twarde cycuchy podobno pomagają okłady z kapusty.

Ja jem wszystko oprócz wzdymających rzeczy i czekolady.

A te uśmieszki nawet nieświadome są przesłodkie :D <3

Tysia a smażone jesz ??? Kurcze ja już wariuje , co wezmę do ręki to wydaje mi się, że zaszkodzi małej :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness no właśnie u nas jak idzie kupa to mała strasznie się męczy tzn nie zawsze płacze ale wierci się napina i widać, że chce zrobić ale ciężko jej to idzie. A no i te kupki jaki kolor u was , u nas zazwyczaj żółte ale bywają i takie bardziej zielone a to chyba nie dobrze :-( Zwariować idzie .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L kupki były właśnie takie zielonka we a teraz piękna żółta jajecznica ☺

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam schabowego (mocno przyprawiony był, bo teściowa robiła) i nic małemu nie było. Tak samo położna pozwoliła jeść nawet ciastka z czekoladą, oby rozsądnie i nie 10 naraz. Czytając co piszecie, to mam złote dziecko (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć) - je kilkanaście minut (tylko, że mi z cycków leci jak z butli, to nie zmęczy się za dużo :P) i sam puszcza, jak już się naje. Najlepiej zasypia w koszu Mojżesza, gdzie jeszcze włożyłam kokon Tiny Star - jest mu tam najlepiej, najcieplej i najciaśniej. A dziś zaczęłam zlewanie mleka z muszli laktacyjnych - do wieczora zapełnię pewnie całą butlę, jak nie więcej nawet. :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wgl was nadrobić ;) my od wtorku w domu uczymy się siebie na wzajem. Nie dość ze mam malo pokarmu w cycu to jeszcze zrobił mimsie w organizmie jakis zastuj i nic ani na kibelek ani żeby się odbiło :\ mała jak trochę possala tego mleka to płakała mi cala noc wiec od wczoraj jest na mm :\ ale i tak to najpiekniejsza istotka na świecie i uwierzcie mi chwilami to mam ochotę ja schrupac a szczególnie jak się uśmiecha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:06

l22nio4pat68ge0a.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa gratulacje :)

A ja dzis w nocy pierwszy raz dałam malutkiej butle i w koncu spała :) wstała trzy razy na mleczko i spałyśmy do 10:45 :) <3
    Wstałam cycki twarde leciało mleko musiałam sie doić.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    L kupki były właśnie takie zielonka we a teraz piękna żółta jajecznica ☺

No u nas czasem zdarzają się te zielone i oczywiście głowie się co też zjadłam :-/ A to nie koniecznie z jedzenia chyba prawda?!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tysia a smażone jesz ??? Kurcze ja już wariuje , co wezmę do ręki to wydaje mi się, że zaszkodzi małej :-/
    Tak, raz na jakiś czas zjem kotleta a dzisiaj będzie rybka :P Potem obserwuję na drugi dzień czy to jedzonko bardzo na małą wpłynęło czy nie.

U nas kupy są żółte/pomarańczowe :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kafiora czy brokuła jecie ? Bo ja jakoś się boję z ciastek to tylko herbatniki maślane jem i biszkopty. Ogólnie nic smaxonego na tłuszczu . Jajecznica na suchej patelni i naleśniki a tak to jem na parze :) może spróbuję z białą czekoladą na początek :) chociaż ogólnie boję się jeść czegoś nowego i zdały będzie płakał a mnie to strasznie irytuje :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ