Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja malutka spaceruje z babcia po 3-4 godziny az nie zgłodnieje
w nocy pieknie spała usnela o 23 a wstała o 3:50 na jedzonko i przebranie pozniej usypianie i usnela o 5:15 wzielam ja do siebie i tak sobie drzemała do 8:30
moja malutka wazy 4 kg wczoraj ja wyżyliśmy
ciuszki na 56 juz sie robia małe,ale tak patrząc to te rozmiary nie sa sobie równe jedne 56 juz za małe a inne jeszcze duze.
-
Ja tez będę mieć pewnie dziecko szybciej niż za 2 lata a miałam cc
moje dziecko w dzień, a zwłaszcza wieczorem marudzi jak nie wiem co, ale za to w nocy śpi jak anioł. Wczoraj po standardowym marudzeniu padła w łóżeczku o 22.30 i obudziła się o 5 rano, po 15 minutach cycowania spala dalej
-
Moja przyjaciółka też urodziła w lutym półtora roku po pierwszej cesarce. Można wcześniej ale trzeba szczególnie kontrolować bliznę. Ja też miałam plan że po roku kolejne dziecko bo inaczej będę musiała pójść na bezrobocie
a tak jedno po drugim. Tylko na razie o tym nie myślę
Mój Synek właśnie przysnal po 6 godzinach tulenia. Aż się boję go odkładać. -
Dziewczyny zyje i mam się nawet dobrze
po wczorajszym zastrzyku szału nie było, chyba zmęczenie dało o sobie znać bo przespałam cale popołudnie.. Dziś żądz do swojej położnej streścić jej jak wyglądało moje oczyszczanie po oxy i usłyszałem ze 5 kwietnia mam się zgłosić na wizytę chyba ze dostane goraczki lub silnych boli i krwawienia.. Mam nadzieje ze będzie dobrze
Zuzia cały dzień marudzi, pospi 5 min i budzi się placze kręci i tak w kółko grunt ze apetyt ma
-
Moja szwagierka urodziła tydzien temu. W szpitalu wiadomo mały wydalił smółkę i potem robił normalne kupy. Dzisiaj zaczął znowu robić czarne, polozna zaleciła aby pojechali na pogotowie, gdzie oczywiście jej powiedzieli ze oni nie wiedza dlaczego nie robiąc żadnych badań. Jutro dopiero pojada na inne pogotowie gdzie przyjmuje pediatra. W szpitalu im nie chcieli pomoc bo nie rodziła w tum szpitalu, a pojechali do niego bo było najbliżej. Czy któraś tez miała problem z czarnymi kupkami? Czego to może byc przyczyna?
-
Czarne to może być wynik przyjmowania żelaza ale ogólnie to chyba raczej nie jest dobrze. Nam położna mówiła, że w czasie 6 tyg od urodzenia trzeba jechać do szpitala w którym się rodziło. Zarówno jak coś z dzieckiem jak i mamą.
-
Lexi to z tym szpitalem to nie wiedziałam, byłam w szoku jak to usłyszałam. Przyjmuje żelazo wiec to może byc to.
Biedroneczka zazdroszczę, moj maz sie juz sam ululal, uznał ze jest zmęczony, pomimo ze miał dzisiaj wolne. A ja juz taka wykończona jestem, wizyta u ortopedy, a potem u teściów i szwagierki. Nie wiem czemu, ale jak juz mam czymś zaburzony dzień, zwłaszcza wizytami, to potem jakos sie pozbierać nie mogę.
-
natalica06 wrote:Ja tez będę mieć pewnie dziecko szybciej niż za 2 lata a miałam cc
moje dziecko w dzień, a zwłaszcza wieczorem marudzi jak nie wiem co, ale za to w nocy śpi jak anioł. Wczoraj po standardowym marudzeniu padła w łóżeczku o 22.30 i obudziła się o 5 rano, po 15 minutach cycowania spala dalej
Ja tez tak chce! Moje dziecię śpi w nocy max raz 3 h a potem to różnie czasem po 2 a czasem budzi sie co godzinęproszę zdradźcie co wy podajecie tym waszym sztrabom ze tak pięknie przesypiają nocki
Mieliśmy dzisiaj rodzinnie przejść sie ze święconką a tu pogoda jak na razie kiepska. Oby do południa sie poprawiło.
A i najważniejsze mamuśki życzę wam spokojnych radosnych i słonecznych świąt wielkanocnych -
L wrote:Ja tez tak chce! Moje dziecię śpi w nocy max raz 3 h a potem to różnie czasem po 2 a czasem budzi sie co godzinę
proszę zdradźcie co wy podajecie tym waszym sztrabom ze tak pięknie przesypiają nocki
Mieliśmy dzisiaj rodzinnie przejść sie ze święconką a tu pogoda jak na razie kiepska. Oby do południa sie poprawiło.
A i najważniejsze mamuśki życzę wam spokojnych radosnych i słonecznych świąt wielkanocnych -
Kri wrote:Gorgeous że ile?! Toż to pół roczne dzieci ważą koło 8! Jak to nosić ja się pytam
Tak, tak, 6kg i to tylko na kpZ tym, że już urodził się ze słuszną wagą i wzrostem, więc w sumie nie ma co go porównywać z maluszkami o wadze 3kg
Ale co najlepsze - w ogóle po nim tej wagi nie widać, bo jest długaśny, a do tego pamiętam, jak mój brat urodził się z wagą o kilogram mniejszą, a miał pełno wałeczków i duży odstający brzusio, a Jaś ma szerokie plecki (takie "męskie"
) i spore udka, ale tak to po nim wagi nie widać
Nosić jest ciężko, na szczęście nie jest przyzwyczajony do noszenia i jedynie kiedy noszę to na przewijak albo z łóżeczka na łóżko, ewentualnie do odbicia, ale już wtedy ręce mi wysiadają. No, lekko nie jestWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 08:04
-
Wojtuś dziś spał w nocy 6 Godz. Cyc i znów 2, znów Cyc i 2.
nie wiem dlaczego. Ale generalnie w nocy po jedzeniu pd razu kima, czasem tylko jak się odłoży to znów na chwilkę przystawiać trzeba żeby zasnął. dziś w nocy obudził się krztusząc. Chyba śliną. Nienawidzę tego. U Was zdarza się coś takiego?