Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marissith wrote:Tusia przed karmieniem gorąca kąpiel, języczek Kuby w stronę guzka, masuj delikatnie w stronę sutka, po karmieniu okład z zamrożonych liści kapusty
Masować dopiero wtedy jak ruszy wypływ mleka inaczej może dojść do Popękania kanałów.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Mam nadzieję że pomoże chociaż chyba liście kapusty i się skończyły. zalamka
mama robiła gołąbki. Spróbuję go przystawic ale jak mu Nie leci to się złości i i ciągnie na wszystkie strony a ból nieziemski
zresztą mam wrażenie że z tej piersi mało co leci a jest nabrzmisla i ciężka a druga fksczek i karmienie z niej to przyjemność.
No i mam lipe. Kuba nie chce z tej piersi jeść bo mu nie leci. złości się i mi ciągnie na wszystkie strony sutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 15:09
Kubuś
-
Próbowałam i jedynie na najniższych obrotach mogę bo jak pidwiekszam to mnie ciągnie sutek strasznie
ja nie wiem . Ten cycek to jakiś dziwny jest. I jak odciagalam laktatorem to nie czułam Eby te guzki się zmnuekszaly czy coś i leci baardzo mało mleka
Będę próbować z małym dalej i zobaczymy .Kubuś
-
Boli jeszcze ale juz mniej . Jesteście kochane !
zamiast gorącej wody używam suszarki i mleko aż samo kapie z piersi :)tyłki boję się nocy bo przecież suszarki nie włączę a bez rozgrzania ciężko.
L nawet jakbym chciała to niestety nie mam .
E-ness te guzki bolały tak strasznie przy dotyku ze heja ogólnie sutek też bolał tak dziwnie. Takie wrażenie że mi się zimno robi i wtedy obn jest taki czuły, bólach, piekacy nie wiem jak nazwać ten ból i czasem właśnie uklucia jakby igieł
Mam jeszcze pytanko . Mój synek miał jakiś czas temu niby trądzik niemowlęcy a teraz ma szorstkie policzki ale nie ma czerwonych. Mam czymś to smarować czy co to może być ? Uczulenie na mleko ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 20:55
marissith lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Tusia mojemu też troszkę zmalał trądzik i skóra jest jakby wysuszona, nie smaruję niczym, we wtorek mam położną to zapytam.
Uczulenie na mleko czy tam skaza białkowa to chyba czerwone plamy.
Mój zaliczył skok żywieniowy on nie je on żre!!! rzuca się na cycka i butelkę jak ... a je co 2-3h. Przed chwilą wszamał 130ml i jeszcze pierś musiałam dać.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D to daj znać co Ci położna powiedziała
Ja to chyba mojego glodze bo z cyckow ledwo co ściągam przez godz 80 ml i to naprzemiennie . Nad dobrze pójdzie a to chyba przez to że mój mały je na raty. Przy cycku śpi i trochę pociąga ale więcej śpi Ale jak zabiorę to się drze ze głodnyczęsto słyszę jak mu w brzuchu burczy ale cycek działa na niego usypiajaco:/ z nim by przespal cały dzień i noc bo o pdstawieniu można pomarzyć.
A kapusta pekińska też może być stosowana na oklad na piersi ? Czy tylko zwykła ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 21:59
Kubuś
-
Tusia ja smaruje bepanthenem bo u nad to aż taką skorupa się zrobiła po 2 dniach jest super poprawa☺ są nie lubię mieć przedsionek skóry wiec wyszło z założenia że i Klarci to przeszkadza ☺Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
A ja mam mały problem ze swoją malutka.
Juz wam chyba wspominałam ze dopadło mnie przeziębienie. Katar, kaszel i ogólne źle samopoczucie. Odkąd ja zaczęłam walczyć z infekcją to malutka stała się bardzo markotna. Dzisiaj w nocy zaczęła pokasływać i z rana pojechaliśmy do szpitala aby ją jakiś lekarz obejrzał. Według niego osłuchowo jest czysto. Mam zwalczać katar. Podawać witaminę C .
Lekarka powiedziała ze musze małą teraz obserwować przez 3 dni. Jeśli się pogorszy to szpital murowany.
Bożesz ... a katar ma coraz większy. Bardziej chrypie jak oddycha. Szkoda mi jej -
Moniaa polecam zestaw do odciagania Katarek. Tylko się nie przestrasz bo podłącza się go do odkurzacza. Trzeba psiknac wody morskiej do kazdej dziurki i odciągnąć katar. Swietnie działa. Moje dziecię dzielnie to znosi i u nas już prawie po katarze . Polecam.
Tak w ogóle to pozdrawiam wątek. Tez rodziłam w lutym i systematycznie śledziłam wasze losy. -
d84 wrote:Tusia mojemu też troszkę zmalał trądzik i skóra jest jakby wysuszona, nie smaruję niczym, we wtorek mam położną to zapytam.
Uczulenie na mleko czy tam skaza białkowa to chyba czerwone plamy.
Mój zaliczył skok żywieniowy on nie je on żre!!! rzuca się na cycka i butelkę jak ... a je co 2-3h. Przed chwilą wszamał 130ml i jeszcze pierś musiałam dać.
Dziewczyny czy wy przed szczepieniami przyjmowałyscie dużo gości albo chodziłyscie w gości? Bo mam zjazd rodzinny i nie wiem czy się szykować... -
Witamy się świątecznie!
Ostatnie marudzenie było wynikiem skoku. Od piątku od nocy Igor pięknie śpi i je. A jak nie śpi to rozglada się zaciekawiony. Wszystko go interesuje. Potrafi już główkę utrzymać, nawet przez pół minuty. Zaczyna wydawać dźwięki przypominające guganie i się coraz częściej uśmiecha. Nie mogę się napatrzeć na niego.
D84 od soboty stosujemy sab simplex i widzę mega poprawę. Maly już nie krzyczy przy robieniu baczkow, ładniej mu się odbija po jedzeniu, no i kupki robi częściej. Ale faktycznie dawkowanie jest zupełnie inne niż polskie leki. Wg ulotki podajemy 15 kropli do każdego posiłku. W trakcie lub po.
-
Ten sab simplex to ściema. Ja nie widzę różnicy pomiędzy nim a boboticiem forte z tym ze ja ten bobotic stosowalam tak jak dawkowanie sab simplex .
On działa cuda dlatego ze dawki podawane dziecku są większe a nie dlatego że jest taki wyjątkowo skuteczny ☺
Tuli niestety w Polsce dawkowanie lekow OTC jest mocno zaniżone stąd takie rozbieżności.
Jest to opinia z jaką wielokrotnie się spotkałam podczas wizyt jak i pracując w aptekach słyszałam to od farmaceutów
Jak podaje leki przeciwbólowe przy gorączce tez przekracza zalecane dawkowanie tak aby lek miał szansę zadziałać.
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot