X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale mnie plery bolą ;/ nie w dzień jak chodzę, noszę itp. tylko w nocy jak śpię i się obudzę i się przekręcam albo wstaję to ból taki że masakra...

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musiałam zmniejszyć temp wody, tzn maz musiał bo on jestodpowiedzialńy za przyszykowanie kąpieli, bo ja w tym czasie masuje Michałka. Wcześniej Michał strasznie płakał a zwłaszcza przy wycierańiu, chocjestem bardzo delikatna. Teraz czasem zaplacże, ale to zazwyczaj przy ubieraniu i jak juzjest głodny.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 to mnie dzisiaj tak strasznie plecy bolą, wiec mam nadzieje ze jak skoncże teraz karmić to moje dziecko zaraz zaśnie i nie bedzie trzeba nosić. Dziewczyny ktore macie chusty, czy jak tak sie nosi dziecko w tej chuście to plecy bolą mniej niż trzymane na rękach? Zapewne tamale czy całkowicie niweluje bol pleców.
    Maz mi obiecał że jak mi ńie przejdzie to w przyszłym tyg pojedziemy do jego byłej sąsiadki ktora jest masażystka, w ciazy mnie masowala 2 razy i pomogło.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy wam dzieciaxzki odróżniają podczas karmienia piers do końca?
    Ja mam zapalenie czy coś, jedna pierś dwa razy większa niż druga nawet gdy jest miękka! Antybiotyk zaraz mi się skończy a położna jak była to mi po karmieniu laktatorem oproznila do zera i powiedz iala żebym tak cały czas robiła. Mi po tym po 2h tyle mleka napłynęło że nie ma szans żeby on to przejadl i nie sciagam tego mleka w ogóle bo boję się że mi to zaburzy laktacje. Poradzcie coś :(
    Sutek boli bardzo przez pierwsze 15sek karmienia ale nie wiem czy to ma związek, od dawna mnie tak bolalo

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko, widzę że co położna to inna szkoła... Moja z kolei kazała mi używać laktator ekstremalnie rzadko, bo inaczej piersi dostaną znak, że mają więcej produkować, Mały tego nie przeje, mnie będzie bolało, więc będzie trzeba odciągać, takie błędne koło... Powiem Wam, że dla mnie temat karmienia wciąż jest trudny :-( A podobno jak dzieciom zaczynają ząbki wychodzić, to jest dopiero masakra przy kp :-P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy Małego po prostu za późno do kąpieli nie biorę, tzn. czy nie robię za dużej przerwy po karmieniu, może on już jest taki głodny, że tak beczy przy kremowanku? Jak dorwie do cycka, po tych wszystkich zabiegach na przewijaku, to jakby chciał go oderwać normalnie!

A myślałyście już kiedy będziecie rozszerzać dietę maluszka? W 4 miesiącu czy później? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:41

ex2bx1hp35w324su.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczynki czy wam dzieciaxzki odróżniają podczas karmienia piers do końca?

Ja przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nie poczułam, aby pierś była opróżniona... nawet nie wiem, jak to jest. Mały je dużo i nawet jak wisi na cycu, efektywnie jedząc, to jak się oderwie, bo najedzony, to z piersi nadal leci mleko...

Dlaczego położna kazała Ci opróżniać pierś do końca? To nie dziwię się, że piersi Cię bolą - przecież to sprawia, że jeszcze bardziej pobudzasz piersi do produkcji mleka! Ja początkowo myślałam, żeby ściągać, bo mam dużo mleka, ale położna powiedziała, żeby tego nie robić, bo będzie jeszcze więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:43

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Gorgeous, ja się z Tobą zgadzam! Jak ja musiałam na początku marca kila dni z rzędu zostawić Antka po kilka godzin i chciałam jemu "naprodukować" mleczko, i intensywnie odciągałam wieczorem, to rano miałam takie balony, że nie wiedziałam co z nimi począć! Bolało strasznie! Piersi zaczęły właśnie przez to pobudzanie wiecej produkować!!

gorgeous lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w kąpieli cichutko. Wręcz się cieszy ale jak wyciagamy ti jest krzyk na pół bloku. Tak więc wszystkie zabiegi po kąpieli nauczyłam się robić mega szybko :) próbowałam dać wczoraj Małemu cyca bo mleko mam cały czas. Był taki krzyk ze hoho.

Diete zaczniemy rozszerzać już w 4 miesiącu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Ja się zastanawiam czy Małego po prostu za późno do kąpieli nie biorę, tzn. czy nie robię za dużej przerwy po karmieniu, może on już jest taki głodny, że tak beczy przy kremowanku? Jak dorwie do cycka, po tych wszystkich zabiegach na przewijaku, to jakby chciał go oderwać
    Ja po karmieniu najwcześniej kąpię po 1h a najpóźniej po 2h ... żeby nie było takich sytuacji ze będzie podczas kąpieli zanosić się z płaczu bo jest głodna. U mnie młoda je z reguły vo 3h. Czasami ma lekko dłuższą czasami krótszą przerwę. Jeżeli np z jakiś powodów przeciagnie się jej przerwa po karmieniu do 3 h i nadczodzi pora kąpieli. To wtedy trochę podkarmię I przesuwa kąpiel o jakąś godzinę później.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie dziewczyny, dlatego jej nie posluchalam! Wtedy raz mi tak odciagnela ale potem przegadalismy z mezem ze nie bedziemy jej sluchac bo bede musiala caly czas tego laktatora uzywac :( Mały ostatnio je troche mniej, czekam az mi sie laktacja przestawi bo narazie ciagle mam napompowane obie :( a po nocy to w ogole, a on 5godzin spi a potem 3 godziny no ale i tak. W dzien ostatnio je czesciej ale mniej.
    Martwi mnie to ze ta piers jedna jest caly czas ogromna, nawet jak miekka :(
    bylam u rodzinnego to dal mi ten antybiotyk, chyba pojde znowu bo nic nie przeszlo :( czy lepiej do gina z tym isc??

Joanna dla mnie ten temat tez jest trudny i niestety ale jak maly skonczy 6 miesiecy to ja sie zegnam z karmieniem no chyba ze sie to stanie faktycznie bezbolesne

Gorgeous - dobrze ze jej nie posluchalam, no ale raz mi z jednej wlasnie odciagnela do zera. Po karmieniu to bylo ok 30ml wtedy a potem juz nie wlaczylam laktatora

A i dziewczyny dodam ze czytalam o zapaleniu piersi i cos mi mimo wszystko nie gra bo moje objawy to to ze sutek boli jak on je (a karmie przez oslonke) i ze jest ta piers olbrzymia w stosunku do drugiej nawet jak w tej drugiej jest duzo mleka. Poza tym zadnej goraczki, nic takiego! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:27

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko, ja bym poszła do gina, albo spróbowała się skontaktować z jakąś inną położną. A z jakiego jesteś miasta? Może z moją mogłabyś się umówić. Mi bardzo pomogła, zwłaszcza gdy przyszla jak miałam nawal pokarmu.

Dziewczynki, postanowione. Dziś kąpiel będzie szybciej, tak z godzinę po karmieniu, może to pomoże na te wrzaski przy kremowanku :-)

Lexi, a Ty nie karmisz piersią, jeśli mogę spytać? Długo mnie nie było tutaj i nie wszystko nadrobilam co pisałyscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:44

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna a masz cieplo w pokoju? bo u nas podczas kapieli jest blogo, przy wyjeciu jest na chwile krzyk, a potem dluuuugo go otulamy reczniczkiem i pieluszkami, zmieniajac po pare razy zeby nie byly mokre ;) no i w pokoju mamy cieplo to potem jest tez zadowolony, ogolnie lubi sie kapac :)

Jestem z okolic zakopanego, pojde chyba do gina no bo co zrobie, nie moge tego tak zostawic przeciez ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko, ja też sądzę że zakończę kp po pół roku, nie wiem czy dłużej wytrzymam, chociaż chciałabym bardzo

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie chcialam isc do mojego gina na ta kontrole i przy okazji z ta piersia bo nie jestem z niego zadowolona, ale dostac sie do innego to przynajmniej poltorej tygodnia bo obdzwonilam teraz ;( a do niego po prostu sie czeka w kolejce i przyjmuje tyle ile przyjdzie i moglabym pojsc juz jutro - na dzien przed 6 tygodniami po porodzie to chyba moze byc wtedy kontrola?
    chyba pojde bo meczy mnie juz ta piers, zobacze co powie :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 2 noce z rzędu są problemy. Nakarmie, jak tylko położę to zaraz się kręci i rozbudza wiec muszę jeszcze raz dać cyca na leżąco w łóżku i wtedy i on zasypia i ja. Tym sposobem śpi poprostu z nami. Wcześniej nie było wogle z tym problemu, jak maszynka jeść i spać... A dodam jeszcze że jak się rozbudza w nocy po karmieniu to bardzo ma twardy Brzuszek i się napina i wtedy płacze. Może nalyka się powietrza i ja go nie odbijam i to jest problem?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja idę w czw do gina, po 6 tyg właśnie. mi w nocy robią się ogromne piersi i twarde i zalewam łóżko i koszulę mimo wkładek. A laktatora nie używam, użyję tak żeby zostawić małemu mleko właśnie w czw.zobaczymy co wyjdzie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna nie karmię. Od początku były problemy. W końcu przeszliśmy całkowicie na mm.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna a co do kąpieli ... to wyjmując małą, opatulam ją w ręcznik i taki kocyk z minki co dostałam z enfamila... później ją mocniutko przytulam do siebie, aby ją nagrzać. Po jakiś 3-5 minutach, odkładam, osuszam i kremuję...
    A po wyjęciu i częściowym opatuleniu wygląda tak... :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:53

Lexi150, dana222, vayn, L, tysiaa93, tulipanna, Kri lubią tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Monia ze Marika ma smoczek, ja sie cały czas boje dać smoczek, ze nie bedzie potem chciał ssać pierś, ale czasem zeby go uspokoić to muszę mu dać moj palec, choć nie wiem czy juz nie lepszy byłby ten smoczek. No i nie wiem co zrobic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ