X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana kiedyś mi znajoma opowiadała ze jej koleżanka upierała się aby koniecznie nie dawać dziecku smoczka. Wtedy maluch zastąpił smoczek swoimi paluszkami . Ogromny problem miała kiedy nic nie skutkowało aby odzwyczaił się od ciągnie palucha. A ząbki nie rosły do dołu a do przodu. Myślę że smok mniej szkodzi.
    Niby tez miałam wystrzegać się smoka. Ale przeszło mi takie podejście kiedy mała leżała w szpitalu pod lampami i zamiast jak inne dzieci spać to ta tańcowała przez 24h na dobę. A smoczek ją trochę uspakajał

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i to jest smoczek firmy MAM ... kupiony w Smyku. On ma podobny kształt do sutka. Mam jeszcze smoczek dr.Browns i on to taka w połowie splaszczona kulka ... I on nie podchodzi dla młodej.

• d84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smoczki lovi i są ok i dana u mnie to o dziwo jak dałam smoka to się z kp poprawiło

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, dziękuję za odpowiedź. Kp to moim zdaniem mega wyzwanie... A jak Twoje piersi się zachowują jak nie karmisz? Bolą Cię?

Monia, super owijasz Malutką. Nie dziwię się, że jest zadowolona. Ale nie narobi Ci w ręcznik? :-P Ja to muszę szybko pędzić i zakładać pieluche, bo mi Antos kupke puszcza namiętnie w ręcznik. Szkoda, bo ten kocyk plus przytulenie wydają się mega dobrym pomysłem na wyciszenie małego stwora

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84, u mnie tak samo, smok pomogl, nauczył się Synek dzięki niemu ssac, ja już w szpitalu dawalam smoczek, też mam Lovi :-)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ... a nie napisałam o najważniejszym hahahha jak kładę na ręcznik zakładam juz za małą pieluchę 1 ... ona leży przygotowana z rozklejonymi rzepami szybko później ręcznik i kocyk. Bo młoda strzela czasem kupą jak z dubeltówy

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje swojej i smoczek i butle z moim mlekiem i bierze wszystko jak leci. Kri staraj się popracować nóżkami żeby ponaciskac brzuszek, pomoże to na brzuszek i uwolni gazy, jak jest twardy to pewnie dzieciątko ma wzdęcia. Jak ćwiczenia nie pomogą to zostaną krople. My dajemy krople a i tak ćwiczenia nas nie omijają. Jednak czasem jak Blanka płacze to się przy nich uspokaja a po chwili puszcza baki. Jak je robić na pewno znajdziesz w necie albo spytaj położnej. Naprawdę działają cuda :-) my je robimy przed każdym karmieniem i za każdym razem jak mała obudzi się szybciej niż po 2/3 godzinach, wtedy zwykle po ćwiczeniach śpi dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:05

Kri lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek z aventa jest ble Ada pluje nim. Musimy spróbować z innej marki, bo jednak czasem przydał by się dodatkowy uspokajacz.

Myszka ale cie dopadlo z tą piersią, wspolczuje. Ja w 2tygodniu z tym walczyłam, temperatura w nocy ale po ibupromie i okladach z kapusty przeszlo. Oby i tobie przeszło jak najszybciej. Zdrówka życzę.

Młoda dzisiaj cały dzień przespała...oj cos czuję ze w nocy będzie zabawa :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika spokojna po kąpieli musi jej być cieplutko :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna na początku miałam mało pokarmu więc stymulowalam laktatorem. Laktacja się rozkrecila ale Mały dalej nie chciał jeść z cycka. Sciagalam mleko laktatorem ale naqet z butli moje mleko mu nie podchodzilo. Momentami było fatalnie. Piersi twarde i mega bolesne. Wtedy pomogły oklady z kapusty. I dopiero jak przestałam używać laktatora wszystko się uspokoiło. Piersi zrobily się miękkie. Synuś mimo przystawiania odmawiał jedzenia z cycusia wiec daliśmy spokój. Teraz mleko dalej mam ale już nie cieknie i piersi sa miękkie. Mam tabletki na zatrzymanie ale na razie nie biorę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczkow to u nas zbawienie. Próbowaliśmy aventa, lovi a strzałem okazał się najzwyklejszy z nuka. Gdzieś jakiś gratis dostaliśmy. A myślałam że lovi beda najlepsze bo butle mamy z tej firmy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam okłady z kapusty ale na mnie o dziwo nie działają :(
    Oby mi się udało dostać jutro do tego gina, ciekawe co powie :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam gdzieś że jak się wymienia smoczki na większe tzn +3m itp to żeby kupować z tej samej serii bo tak niby lepiej.

Mam pytanie takie dość przyszłościowe planujecie jakieś zagraniczne wakacje z bejbikiem, bo się nad tym zastanawiam. Póki co myślę o początku września bo to będzie ok 6ms i o jakiejś Słowenii bo w miarę blisko. Póki co w maju jadę w rodzinne strony w góry tak z 7h autem bez postojów i na Boże Ciało nad morze to zobaczymy jak jazde znsi.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podróży, to my w listopadzie lecimy z Małym na wakacje. Pierwsza podróż samolotem zaliczy więc dosyć szybko :-)

Lexi, Szara Myszko - ale się biedne nameczycie z tymi cycuchami, współczuję...

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Widzę Monia ze Marika ma smoczek, ja sie cały czas boje dać smoczek, ze nie bedzie potem chciał ssać pierś, ale czasem zeby go uspokoić to muszę mu dać moj palec, choć nie wiem czy juz nie lepszy byłby ten smoczek. No i nie wiem co zrobic
    Watpie ze wezmie smoczek :) Jagoda ni cholery:). Teraz jak jej wsadze to usmiecha sie tak jakby miala caly polknac:) Ale jak glodna to pcha reke do buzi.. Nie kciuk a cala piesc. Nie wiem co lepsze..boje sie zr odkryje kciuk

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kapieli..my nie nagrzewamy pomieszczenia,od poczatku jest stala temperatura. Przed kapiela sa awantury,jedyne w ciagu dnia godzinne jęczenie marudzenie placz bo opiszcza wczesniej dwie drzemki,wiec jest spiaca. Sygnalem do rozpoczescis kapieli jest zdejmowanue ubran i nastepuje koniec marudzenia:) kapiel uwielbia:) woda ma 40 stopni. Owijamy tylko w recznik. U mnie cala kapiel robi Luby. Ja sie nie dotykam. To jego czas. Wylacznie jego.
    Kupilam wczoraj buty:) baleriny:)Luby poszedl z corkami na spacer. A ja mialam czas dla siebie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli baleriny kupione tzn sezon wiosenny rozpoczęty :-)
    Dzisiaj ma być cieplusio jupi...pytanie jak ubrać małą na spacer? A nie wiem czy wam pisałam ale Ada nie lubi spacerków czy jest we wózku czy na rękach jest płacz. Dlaczego...macie jakies pomysły? :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię tez płacze podczas spacerów w wózku, wtedy jedynie co pomaga to dość mocne kołysanie wózkiem i po kilku min sie uspakaja i zasypia, zdarza sie ze robi sobie kilka takich przerw na płacz podczas spaceru

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L może za bardzo ja trzęsie w wózku??? I się boi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się tak cieszycie jak jest kupa? No nigdy nie myślałam że ten fakt będzie u mnie wywolywal taka radość. A co do ręki mały ma smoczka przy zasypianiu potem sam wypluwa i na spacerach na początku. A odkrył z 3 dni temu pięść i kciuk i pcha na siłę do buzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ