Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dana kiedyś mi znajoma opowiadała ze jej koleżanka upierała się aby koniecznie nie dawać dziecku smoczka. Wtedy maluch zastąpił smoczek swoimi paluszkami . Ogromny problem miała kiedy nic nie skutkowało aby odzwyczaił się od ciągnie palucha. A ząbki nie rosły do dołu a do przodu. Myślę że smok mniej szkodzi.
Niby tez miałam wystrzegać się smoka. Ale przeszło mi takie podejście kiedy mała leżała w szpitalu pod lampami i zamiast jak inne dzieci spać to ta tańcowała przez 24h na dobę. A smoczek ją trochę uspakajał -
Lexi, dziękuję za odpowiedź. Kp to moim zdaniem mega wyzwanie... A jak Twoje piersi się zachowują jak nie karmisz? Bolą Cię?
Monia, super owijasz Malutką. Nie dziwię się, że jest zadowolona. Ale nie narobi Ci w ręcznik?Ja to muszę szybko pędzić i zakładać pieluche, bo mi Antos kupke puszcza namiętnie w ręcznik. Szkoda, bo ten kocyk plus przytulenie wydają się mega dobrym pomysłem na wyciszenie małego stwora
-
Ja daje swojej i smoczek i butle z moim mlekiem i bierze wszystko jak leci. Kri staraj się popracować nóżkami żeby ponaciskac brzuszek, pomoże to na brzuszek i uwolni gazy, jak jest twardy to pewnie dzieciątko ma wzdęcia. Jak ćwiczenia nie pomogą to zostaną krople. My dajemy krople a i tak ćwiczenia nas nie omijają. Jednak czasem jak Blanka płacze to się przy nich uspokaja a po chwili puszcza baki. Jak je robić na pewno znajdziesz w necie albo spytaj położnej. Naprawdę działają cuda
my je robimy przed każdym karmieniem i za każdym razem jak mała obudzi się szybciej niż po 2/3 godzinach, wtedy zwykle po ćwiczeniach śpi dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:05
Kri lubi tę wiadomość
-
U nas smoczek z aventa jest ble Ada pluje nim. Musimy spróbować z innej marki, bo jednak czasem przydał by się dodatkowy uspokajacz.
Myszka ale cie dopadlo z tą piersią, wspolczuje. Ja w 2tygodniu z tym walczyłam, temperatura w nocy ale po ibupromie i okladach z kapusty przeszlo. Oby i tobie przeszło jak najszybciej. Zdrówka życzę.
Młoda dzisiaj cały dzień przespała...oj cos czuję ze w nocy będzie zabawa -
Joanna na początku miałam mało pokarmu więc stymulowalam laktatorem. Laktacja się rozkrecila ale Mały dalej nie chciał jeść z cycka. Sciagalam mleko laktatorem ale naqet z butli moje mleko mu nie podchodzilo. Momentami było fatalnie. Piersi twarde i mega bolesne. Wtedy pomogły oklady z kapusty. I dopiero jak przestałam używać laktatora wszystko się uspokoiło. Piersi zrobily się miękkie. Synuś mimo przystawiania odmawiał jedzenia z cycusia wiec daliśmy spokój. Teraz mleko dalej mam ale już nie cieknie i piersi sa miękkie. Mam tabletki na zatrzymanie ale na razie nie biorę.
-
A co do smoczkow to u nas zbawienie. Próbowaliśmy aventa, lovi a strzałem okazał się najzwyklejszy z nuka. Gdzieś jakiś gratis dostaliśmy. A myślałam że lovi beda najlepsze bo butle mamy z tej firmy.
-
czytałam gdzieś że jak się wymienia smoczki na większe tzn +3m itp to żeby kupować z tej samej serii bo tak niby lepiej.
Mam pytanie takie dość przyszłościowe planujecie jakieś zagraniczne wakacje z bejbikiem, bo się nad tym zastanawiam. Póki co myślę o początku września bo to będzie ok 6ms i o jakiejś Słowenii bo w miarę blisko. Póki co w maju jadę w rodzinne strony w góry tak z 7h autem bez postojów i na Boże Ciało nad morze to zobaczymy jak jazde znsi.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
dana222 wrote:Widzę Monia ze Marika ma smoczek, ja sie cały czas boje dać smoczek, ze nie bedzie potem chciał ssać pierś, ale czasem zeby go uspokoić to muszę mu dać moj palec, choć nie wiem czy juz nie lepszy byłby ten smoczek. No i nie wiem co zrobic
Jagoda ni cholery:). Teraz jak jej wsadze to usmiecha sie tak jakby miala caly polknac:) Ale jak glodna to pcha reke do buzi.. Nie kciuk a cala piesc. Nie wiem co lepsze..boje sie zr odkryje kciuk
-
A co do kapieli..my nie nagrzewamy pomieszczenia,od poczatku jest stala temperatura. Przed kapiela sa awantury,jedyne w ciagu dnia godzinne jęczenie marudzenie placz bo opiszcza wczesniej dwie drzemki,wiec jest spiaca. Sygnalem do rozpoczescis kapieli jest zdejmowanue ubran i nastepuje koniec marudzenia:) kapiel uwielbia:) woda ma 40 stopni. Owijamy tylko w recznik. U mnie cala kapiel robi Luby. Ja sie nie dotykam. To jego czas. Wylacznie jego.
Kupilam wczoraj buty:) baleriny:)Luby poszedl z corkami na spacer. A ja mialam czas dla siebie -
Tuli baleriny kupione tzn sezon wiosenny rozpoczęty
Dzisiaj ma być cieplusio jupi...pytanie jak ubrać małą na spacer? A nie wiem czy wam pisałam ale Ada nie lubi spacerków czy jest we wózku czy na rękach jest płacz. Dlaczego...macie jakies pomysły? -
Też się tak cieszycie jak jest kupa? No nigdy nie myślałam że ten fakt będzie u mnie wywolywal taka radość. A co do ręki mały ma smoczka przy zasypianiu potem sam wypluwa i na spacerach na początku. A odkrył z 3 dni temu pięść i kciuk i pcha na siłę do buzi.