X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tuli baleriny kupione tzn sezon wiosenny rozpoczęty :-)
    Dzisiaj ma być cieplusio jupi...pytanie jak ubrać małą na spacer? A nie wiem czy wam pisałam ale Ada nie lubi spacerków czy jest we wózku czy na rękach jest płacz. Dlaczego...macie jakies pomysły? :-\
    Ja robie tak-szykuje ubranie,karmie na full,zmieniam poeluche, ubieram i wynocha na dwor:)
    A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy :D ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna :) kiedyś budziła się jeszcze koło 1 w nocy, a od prawie dwóch tygodni nie :D :D

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dla mnie kazda jego kupa to radosc! a jak robi przez sen to jestem wniebowzieta ze moze troszke mniej sie meczy. Wczoraj i dzis go nie boli, mam zlote dziecko :):)
    spi sobie teraz od poltorej godzinki a ja posprzatalam i uwaga POCWICZYLAM (brawo ja) - pol godziny "zdrowego kregoslupa" - najprostsze poki co ale daja fajnee efekty, sprobuje jutro moze chodakowska ale nie wiem ktory program jest prosty - wiecie moze?

jestem zalamana jak szybko sie mecze i jak sflaczale mam miesnie
    bez niczego 10kg spadlo, zostalo 3 do wagi sprzed ciazy ale waga mnie nie obchodzi, wazne jak sie wyglada ;) chcialabym sie ujedrnic i troszke zrzucic brzuszka i bioderek :)

kurde tez nie wiem jak go dzis ubrac - polarowy pajac i na to taki lekki kombinezon to chyba za duzo? moze dam zwyklego bawelnianego pajaca, ten kombinezon taki wiosenny i kocyk i bedzie ok chyba

moje piersi bolesne, nabrzmiale, duzo mleka :( a on je po swojemu, mniej niz tam sie produkuje. od paru dni tak je - kiedy piersi zalapia ze trzeba mniej produkowac? :(

ps. co do spacerku to jak mojego zaczynam ubierac (a w ogole uwielbia sie ubierac) to on juz wie ze idziemy, jest spokojny, daje go do pokoju z otwartym oknem poki sama sie ubiore a on juz spi :) i potem calutki spacer spi i jakas godzine po spacerze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:10

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze pociechy spia w spiworkach? bo nasz synek nie chce - jesli ktoras by chciala odsprzedam z cool club sliczny spiworek, tylko uprany, nieuzywany - kupilam za 26 i odsprzedam za tyle plus wysylka - jakby co to dajcie znac, on wyglada tak: :)

https://www.google.pl/search?q=cool+club+%C5%9Bpiw%C3%B3r+kubu%C5%9B&biw=1600&bih=799&tbm=isch&imgil=mwphsUIxT3b2_M%253A%253BVgRcvd3sKuP8tM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.smyk.com%25252Fcool-club-spiwor-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-50%25252Cp1110312779%25252Cubranka-dla-dzieci-p&source=iu&pf=m&fir=mwphsUIxT3b2_M%253A%252CVgRcvd3sKuP8tM%252C_&usg=__Q2cxl37GAd13Lr9nZ8cmigEgYtE%3D&dpr=1&ved=0ahUKEwiG-MOZxfTLAhVBoiwKHdfmC_gQyjcIKA&ei=hCICV4amGcHEsgHXza_ADw#imgrc=mwphsUIxT3b2_M%3A

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mojego ubieram w body krótki rękaw, pajac polarowy i na to cienki kocyk i plandeka od wózka. Położna mi w ogóle radziła żeby w takich przejściowych porach brać 2 kocyki cienki i gruby i nimi regulować w trakcie spaceru okrycie dziecka.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy :D ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna :) kiedyś budziła się jeszcze koło 1 w nocy, a od prawie dwóch tygodni nie :D :D
    U nas podobnoe- wdech powietrza-sen:) tak samo. Jazda samochodem,odpalam auto-sen-nawet jak przy zapinaniu fotelika troche marudzi:)Wracalam od rodzicow sama-przespala caaala droge-120km:)Wrocilam do domu i jeszcze spala ze 40min:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mojego malca ubieram na spacer w body z długim rękawem, spodnie dresowe, bluza polarowa i na to kocyk. Tylko mam problem z czapeczkami, te co ma dobre to sa za ciepłe na ta pogodę a resztę ma za duże, muszę do sklepu podjechać i mu czapeczki nakupić
    Dzisiaj dałam mu pierwszy raz smoczek, jak był z moimi rodzicami na podwórku, od razu zassal i sie uspokoił i przespał więcej na swierzym powietrzu. Oby ten smoczek nie zaburzyl mi karmienia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ... bądź spokojna... może na początku trochę inaczej chwytać pierś a Ty będziesz mu musiała pomóc. Ale z czasem przyzwyczai się do zmiany. Bądź dobrej myśli. ☺
    A my dzisiaj byliśmy w poradni preluksacyjnej i za 2 miesiące do kontroli. Na chwilę obecną bioderka wyglądają elegancko!

Lexi150, Kri, dana222, vayn, d84 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ubrany w pajac bawełniany taki normalny co w domu się nosi, na to kombinezon, koc i plandeka. 2 czapki tez ma boje się ze za słabo ubiorę. Nie marudzi. Śpi.
    Wiecie co, zalałam dziś buzię całą małemu mlekiem. Tryskało jak z fontanny :-) patrzył na mnie dziwnie co to mu się nalało do oka ;-)

dana222 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mu też dziś idziemy do ortopedy. Jak najlepiej ubrać dziecko? Pajac czy lepiej spodnie i bluzeczka? Górę tez się bada?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u ortopedy musiałam rozpiąć pampersa, wiec najlepiej ubrać body i spodnie, zeby tylko spodnie sciągnąć i rozpiąć body, choć jak ubierżesz pajaca to tez go rozepniesz i odsłonisz bioderko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:46

Kri lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozbieraliśmy do pampersa bo oprócz usg badał też wszystkie odruchy Małego.

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja robie tak-szykuje ubranie,karmie na full,zmieniam poeluche, ubieram i wynocha na dwor:)
    A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka[/QUOTE:-]

Tuli właśnie tak tez to u nas wygląda. Ale może za ciepło ją ubieram...w sumie wczoraj byla ubrana w body dlugi rękaw pajacyk cienki i pajacyk polarkowy czapkę miała cieńszą. W ogóle to jak wychodzimy to oczka strasznie mruży u was tez tak dzieciaczki reagują po wyjściu? Jednym słowem zazdroszczę wam takich długich spacerów.

Myszka ja ćwiczyłam SKALPEL jak dla mnie spoko i ćwiczenia nie są jakies strasznie męczące. Teraz czekam jak @mnie opuści to tez przydało by się poćwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:53

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:

Natalika masz złote dziecko, oj daje ci się wyspać. I gdzie tu sprawiedliwość :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie spacerujemy. Na wyjście body na długi rękaw, spodenki, bluza i czapeczka i apaszka. Przykryty kocykiem. Igor uwielbia spacerować tak więc my po 3 godz jezdzimy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nosi 56/62 zależy od firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 21:22

tysiaa93, vayn, Lexi150, Kri, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.
    Nosi troche ubranek 56 a wiekszosc juz 62 :)
    Moja nie znosi zakladania czapki, za kazdym razem wrzask jak cholera :D A tylko wyjde za prog domu i juz jest cisza i spokoj, lubi spacerki jak kazde dziecko :) Nocki calkiem ladnie przesypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:13

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam zazdroszczę... my po wyjściu z klatki mamy wrzask 15 minutowy, nie wiem co jej nie pasuje :(
    Spacery to też dłużej niż 1,5h nie spacerowały$my. Myślałam, że przy tak pięknej.pogodzie spacery bedą dłuższr. Mijają 2h od niam ta się budzi i ryk - palce do buzi, kocyk itp i musimy wracać
    Chyba herbatkę zacznę robić o próbować ją oszukać.
    My nosimy 62/68 ale Pola ma już 2,5msc :-)
    Myślałam, że zgubienie smoczka to dramat ale jednak nie... padnięcie baterii w szumisiu to dopiero dramat. Nie chciała spać bez niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:22

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ale masz slodziaka:)

U nas większość 56 już za mała i 62 nosimy. I wczoraj mierzylam Igusia centymetrem to miał właśnie 62 czyli 6cm od porodu.

Nocki całkiem spoko. Zasypia kolo 22-23 pobudka kolo 2 i pozniej kolo 6 na jedzenie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ