Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
L wrote:Tuli baleriny kupione tzn sezon wiosenny rozpoczęty
Dzisiaj ma być cieplusio jupi...pytanie jak ubrać małą na spacer? A nie wiem czy wam pisałam ale Ada nie lubi spacerków czy jest we wózku czy na rękach jest płacz. Dlaczego...macie jakies pomysły?
A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka -
moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy
ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna
kiedyś budziła się jeszcze koło 1 w nocy, a od prawie dwóch tygodni nie
-
Brusia dla mnie kazda jego kupa to radosc! a jak robi przez sen to jestem wniebowzieta ze moze troszke mniej sie meczy. Wczoraj i dzis go nie boli, mam zlote dziecko
spi sobie teraz od poltorej godzinki a ja posprzatalam i uwaga POCWICZYLAM (brawo ja) - pol godziny "zdrowego kregoslupa" - najprostsze poki co ale daja fajnee efekty, sprobuje jutro moze chodakowska ale nie wiem ktory program jest prosty - wiecie moze?
jestem zalamana jak szybko sie mecze i jak sflaczale mam miesnie
bez niczego 10kg spadlo, zostalo 3 do wagi sprzed ciazy ale waga mnie nie obchodzi, wazne jak sie wygladachcialabym sie ujedrnic i troszke zrzucic brzuszka i bioderek
kurde tez nie wiem jak go dzis ubrac - polarowy pajac i na to taki lekki kombinezon to chyba za duzo? moze dam zwyklego bawelnianego pajaca, ten kombinezon taki wiosenny i kocyk i bedzie ok chyba
moje piersi bolesne, nabrzmiale, duzo mlekaa on je po swojemu, mniej niz tam sie produkuje. od paru dni tak je - kiedy piersi zalapia ze trzeba mniej produkowac?
ps. co do spacerku to jak mojego zaczynam ubierac (a w ogole uwielbia sie ubierac) to on juz wie ze idziemy, jest spokojny, daje go do pokoju z otwartym oknem poki sama sie ubiore a on juz spii potem calutki spacer spi i jakas godzine po spacerze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:10
-
Dziewczyny czy Wasze pociechy spia w spiworkach? bo nasz synek nie chce - jesli ktoras by chciala odsprzedam z cool club sliczny spiworek, tylko uprany, nieuzywany - kupilam za 26 i odsprzedam za tyle plus wysylka - jakby co to dajcie znac, on wyglada tak:
https://www.google.pl/search?q=cool+club+%C5%9Bpiw%C3%B3r+kubu%C5%9B&biw=1600&bih=799&tbm=isch&imgil=mwphsUIxT3b2_M%253A%253BVgRcvd3sKuP8tM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.smyk.com%25252Fcool-club-spiwor-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-50%25252Cp1110312779%25252Cubranka-dla-dzieci-p&source=iu&pf=m&fir=mwphsUIxT3b2_M%253A%252CVgRcvd3sKuP8tM%252C_&usg=__Q2cxl37GAd13Lr9nZ8cmigEgYtE%3D&dpr=1&ved=0ahUKEwiG-MOZxfTLAhVBoiwKHdfmC_gQyjcIKA&ei=hCICV4amGcHEsgHXza_ADw#imgrc=mwphsUIxT3b2_M%3A -
ja dziś mojego ubieram w body krótki rękaw, pajac polarowy i na to cienki kocyk i plandeka od wózka. Położna mi w ogóle radziła żeby w takich przejściowych porach brać 2 kocyki cienki i gruby i nimi regulować w trakcie spaceru okrycie dziecka.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
natalica06 wrote:moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy
ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna
-
Ja dzisiaj mojego malca ubieram na spacer w body z długim rękawem, spodnie dresowe, bluza polarowa i na to kocyk. Tylko mam problem z czapeczkami, te co ma dobre to sa za ciepłe na ta pogodę a resztę ma za duże, muszę do sklepu podjechać i mu czapeczki nakupić
Dzisiaj dałam mu pierwszy raz smoczek, jak był z moimi rodzicami na podwórku, od razu zassal i sie uspokoił i przespał więcej na swierzym powietrzu. Oby ten smoczek nie zaburzyl mi karmienia
-
Dana ... bądź spokojna... może na początku trochę inaczej chwytać pierś a Ty będziesz mu musiała pomóc. Ale z czasem przyzwyczai się do zmiany. Bądź dobrej myśli. ☺
A my dzisiaj byliśmy w poradni preluksacyjnej i za 2 miesiące do kontroli. Na chwilę obecną bioderka wyglądają elegancko!Lexi150, Kri, dana222, vayn, d84 lubią tę wiadomość
-
A mój ubrany w pajac bawełniany taki normalny co w domu się nosi, na to kombinezon, koc i plandeka. 2 czapki tez ma boje się ze za słabo ubiorę. Nie marudzi. Śpi.
Wiecie co, zalałam dziś buzię całą małemu mlekiem. Tryskało jak z fontannypatrzył na mnie dziwnie co to mu się nalało do oka
dana222 lubi tę wiadomość
-
Ja u ortopedy musiałam rozpiąć pampersa, wiec najlepiej ubrać body i spodnie, zeby tylko spodnie sciągnąć i rozpiąć body, choć jak ubierżesz pajaca to tez go rozepniesz i odsłonisz bioderko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:46
Kri lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Ja robie tak-szykuje ubranie,karmie na full,zmieniam poeluche, ubieram i wynocha na dwor:)
A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka[/QUOTE:-]
Tuli właśnie tak tez to u nas wygląda. Ale może za ciepło ją ubieram...w sumie wczoraj byla ubrana w body dlugi rękaw pajacyk cienki i pajacyk polarkowy czapkę miała cieńszą. W ogóle to jak wychodzimy to oczka strasznie mruży u was tez tak dzieciaczki reagują po wyjściu? Jednym słowem zazdroszczę wam takich długich spacerów.
Myszka ja ćwiczyłam SKALPEL jak dla mnie spoko i ćwiczenia nie są jakies strasznie męczące. Teraz czekam jak @mnie opuści to tez przydało by się poćwiczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:53
-
Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.
-
natalica06 wrote:moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy
Natalika masz złote dziecko, oj daje ci się wyspać. I gdzie tu sprawiedliwość
-
L wrote:Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.
Moja nie znosi zakladania czapki, za kazdym razem wrzask jak choleraA tylko wyjde za prog domu i juz jest cisza i spokoj, lubi spacerki jak kazde dziecko
Nocki calkiem ladnie przesypia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:13
-
nick nieaktualnyBardzo Wam zazdroszczę... my po wyjściu z klatki mamy wrzask 15 minutowy, nie wiem co jej nie pasuje
Spacery to też dłużej niż 1,5h nie spacerowały$my. Myślałam, że przy tak pięknej.pogodzie spacery bedą dłuższr. Mijają 2h od niam ta się budzi i ryk - palce do buzi, kocyk itp i musimy wracać
Chyba herbatkę zacznę robić o próbować ją oszukać.
My nosimy 62/68 ale Pola ma już 2,5msc
Myślałam, że zgubienie smoczka to dramat ale jednak nie... padnięcie baterii w szumisiu to dopiero dramat. Nie chciała spać bez niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:22
-
D ale masz slodziaka:)
U nas większość 56 już za mała i 62 nosimy. I wczoraj mierzylam Igusia centymetrem to miał właśnie 62 czyli 6cm od porodu.
Nocki całkiem spoko. Zasypia kolo 22-23 pobudka kolo 2 i pozniej kolo 6 na jedzenie.