SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tuli baleriny kupione tzn sezon wiosenny rozpoczęty :-)
    Dzisiaj ma być cieplusio jupi...pytanie jak ubrać małą na spacer? A nie wiem czy wam pisałam ale Ada nie lubi spacerków czy jest we wózku czy na rękach jest płacz. Dlaczego...macie jakies pomysły? :-\
    Ja robie tak-szykuje ubranie,karmie na full,zmieniam poeluche, ubieram i wynocha na dwor:)
    A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy :D ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna :) kiedyś budziła się jeszcze koło 1 w nocy, a od prawie dwóch tygodni nie :D :D

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dla mnie kazda jego kupa to radosc! a jak robi przez sen to jestem wniebowzieta ze moze troszke mniej sie meczy. Wczoraj i dzis go nie boli, mam zlote dziecko :):)
    spi sobie teraz od poltorej godzinki a ja posprzatalam i uwaga POCWICZYLAM (brawo ja) - pol godziny "zdrowego kregoslupa" - najprostsze poki co ale daja fajnee efekty, sprobuje jutro moze chodakowska ale nie wiem ktory program jest prosty - wiecie moze?

jestem zalamana jak szybko sie mecze i jak sflaczale mam miesnie
    bez niczego 10kg spadlo, zostalo 3 do wagi sprzed ciazy ale waga mnie nie obchodzi, wazne jak sie wyglada ;) chcialabym sie ujedrnic i troszke zrzucic brzuszka i bioderek :)

kurde tez nie wiem jak go dzis ubrac - polarowy pajac i na to taki lekki kombinezon to chyba za duzo? moze dam zwyklego bawelnianego pajaca, ten kombinezon taki wiosenny i kocyk i bedzie ok chyba

moje piersi bolesne, nabrzmiale, duzo mleka :( a on je po swojemu, mniej niz tam sie produkuje. od paru dni tak je - kiedy piersi zalapia ze trzeba mniej produkowac? :(

ps. co do spacerku to jak mojego zaczynam ubierac (a w ogole uwielbia sie ubierac) to on juz wie ze idziemy, jest spokojny, daje go do pokoju z otwartym oknem poki sama sie ubiore a on juz spi :) i potem calutki spacer spi i jakas godzine po spacerze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:10

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze pociechy spia w spiworkach? bo nasz synek nie chce - jesli ktoras by chciala odsprzedam z cool club sliczny spiworek, tylko uprany, nieuzywany - kupilam za 26 i odsprzedam za tyle plus wysylka - jakby co to dajcie znac, on wyglada tak: :)

https://www.google.pl/search?q=cool+club+%C5%9Bpiw%C3%B3r+kubu%C5%9B&biw=1600&bih=799&tbm=isch&imgil=mwphsUIxT3b2_M%253A%253BVgRcvd3sKuP8tM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.smyk.com%25252Fcool-club-spiwor-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-50%25252Cp1110312779%25252Cubranka-dla-dzieci-p&source=iu&pf=m&fir=mwphsUIxT3b2_M%253A%252CVgRcvd3sKuP8tM%252C_&usg=__Q2cxl37GAd13Lr9nZ8cmigEgYtE%3D&dpr=1&ved=0ahUKEwiG-MOZxfTLAhVBoiwKHdfmC_gQyjcIKA&ei=hCICV4amGcHEsgHXza_ADw#imgrc=mwphsUIxT3b2_M%3A

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mojego ubieram w body krótki rękaw, pajac polarowy i na to cienki kocyk i plandeka od wózka. Położna mi w ogóle radziła żeby w takich przejściowych porach brać 2 kocyki cienki i gruby i nimi regulować w trakcie spaceru okrycie dziecka.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    moja Blanka uwielbia spacery, całe przesypia, w zasadzie to kleją jej się oczy jak ją tylko do wózka wkładam, nawet jak jeszcze nie ruszymy :D ale też mam zagadkę jak ją ubierać. Wczoraj ją ubrałam mężowi za ciepło i mu trochę płakała, ale odkrył ją z kocyka i spała dalej. Chyba musimy przetestować kilka opcji ubioru. Moje dziecko nauczyło się już chyba na stałe zasypiać o 22 i budzić się o 5 rano jestem z niej bardzo dumna :) kiedyś budziła się jeszcze koło 1 w nocy, a od prawie dwóch tygodni nie :D :D
    U nas podobnoe- wdech powietrza-sen:) tak samo. Jazda samochodem,odpalam auto-sen-nawet jak przy zapinaniu fotelika troche marudzi:)Wracalam od rodzicow sama-przespala caaala droge-120km:)Wrocilam do domu i jeszcze spala ze 40min:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mojego malca ubieram na spacer w body z długim rękawem, spodnie dresowe, bluza polarowa i na to kocyk. Tylko mam problem z czapeczkami, te co ma dobre to sa za ciepłe na ta pogodę a resztę ma za duże, muszę do sklepu podjechać i mu czapeczki nakupić
    Dzisiaj dałam mu pierwszy raz smoczek, jak był z moimi rodzicami na podwórku, od razu zassal i sie uspokoił i przespał więcej na swierzym powietrzu. Oby ten smoczek nie zaburzyl mi karmienia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ... bądź spokojna... może na początku trochę inaczej chwytać pierś a Ty będziesz mu musiała pomóc. Ale z czasem przyzwyczai się do zmiany. Bądź dobrej myśli. ☺
    A my dzisiaj byliśmy w poradni preluksacyjnej i za 2 miesiące do kontroli. Na chwilę obecną bioderka wyglądają elegancko!

Lexi150, Kri, dana222, vayn, d84 lubią tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ubrany w pajac bawełniany taki normalny co w domu się nosi, na to kombinezon, koc i plandeka. 2 czapki tez ma boje się ze za słabo ubiorę. Nie marudzi. Śpi.
    Wiecie co, zalałam dziś buzię całą małemu mlekiem. Tryskało jak z fontanny :-) patrzył na mnie dziwnie co to mu się nalało do oka ;-)

dana222 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mu też dziś idziemy do ortopedy. Jak najlepiej ubrać dziecko? Pajac czy lepiej spodnie i bluzeczka? Górę tez się bada?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u ortopedy musiałam rozpiąć pampersa, wiec najlepiej ubrać body i spodnie, zeby tylko spodnie sciągnąć i rozpiąć body, choć jak ubierżesz pajaca to tez go rozepniesz i odsłonisz bioderko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:46

Kri lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozbieraliśmy do pampersa bo oprócz usg badał też wszystkie odruchy Małego.

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja robie tak-szykuje ubranie,karmie na full,zmieniam poeluche, ubieram i wynocha na dwor:)
    A wczoraj ubralam jak bylo cieplo w body bez rekawow,polspiochy, pajac bawelniany i kurteczka[/QUOTE:-]

Tuli właśnie tak tez to u nas wygląda. Ale może za ciepło ją ubieram...w sumie wczoraj byla ubrana w body dlugi rękaw pajacyk cienki i pajacyk polarkowy czapkę miała cieńszą. W ogóle to jak wychodzimy to oczka strasznie mruży u was tez tak dzieciaczki reagują po wyjściu? Jednym słowem zazdroszczę wam takich długich spacerów.

Myszka ja ćwiczyłam SKALPEL jak dla mnie spoko i ćwiczenia nie są jakies strasznie męczące. Teraz czekam jak @mnie opuści to tez przydało by się poćwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:53

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:

Natalika masz złote dziecko, oj daje ci się wyspać. I gdzie tu sprawiedliwość :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie spacerujemy. Na wyjście body na długi rękaw, spodenki, bluza i czapeczka i apaszka. Przykryty kocykiem. Igor uwielbia spacerować tak więc my po 3 godz jezdzimy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nosi 56/62 zależy od firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 21:22

tysiaa93, vayn, Lexi150, Kri, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Jaku rozmiar ubranek noszą teraz wasze dzieciaczki? Kupiłam malej bluzę na 68 i taka duza ze hej. A myślała że będzie tylko trochę większa i prawie na kwiecień a tu mała pewno końcem wakacji ją założy. Zwariować można co marka to inna rozmiarowka.
    Nosi troche ubranek 56 a wiekszosc juz 62 :)
    Moja nie znosi zakladania czapki, za kazdym razem wrzask jak cholera :D A tylko wyjde za prog domu i juz jest cisza i spokoj, lubi spacerki jak kazde dziecko :) Nocki calkiem ladnie przesypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:13

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam zazdroszczę... my po wyjściu z klatki mamy wrzask 15 minutowy, nie wiem co jej nie pasuje :(
    Spacery to też dłużej niż 1,5h nie spacerowały$my. Myślałam, że przy tak pięknej.pogodzie spacery bedą dłuższr. Mijają 2h od niam ta się budzi i ryk - palce do buzi, kocyk itp i musimy wracać
    Chyba herbatkę zacznę robić o próbować ją oszukać.
    My nosimy 62/68 ale Pola ma już 2,5msc :-)
    Myślałam, że zgubienie smoczka to dramat ale jednak nie... padnięcie baterii w szumisiu to dopiero dramat. Nie chciała spać bez niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:22

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ale masz slodziaka:)

U nas większość 56 już za mała i 62 nosimy. I wczoraj mierzylam Igusia centymetrem to miał właśnie 62 czyli 6cm od porodu.

Nocki całkiem spoko. Zasypia kolo 22-23 pobudka kolo 2 i pozniej kolo 6 na jedzenie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ