Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś od rana panika, mały ciepły wręcz gorący
Niby Spalam z nim to mógł się nagrzac a teraz termometr na podczerwień pokazuje raz 37,7 raz 38. Juz sama nie wiem, jest cieplejszy na buzi. A rano to nawet 39 było więc panikowalam że zaraził się czymś wczoraj u lekarza. W razie w dam czopki. Ale od jakiej temp? Dziecko zachowuje się ok
-
d84 wrote:mam pytanie do mm chłopców jak myjecie siusiaki? ściągacie troszeczkę napletek czy nie? Zauważyłam dziś u mojego bo jemu ten napletek sam delikatnie troszkę schodzi, że ma mastkę (taka gęsta biała wydzielina tzn. złuszczające sie komórki)bardzo ciężko ją zmyć. Miałyście już styczność z tym? Jak tak to jak to
Niby mówią żeby siusiaka nie ruszać, ale co się pytałam kuzynek z chłopcami to jak któraś nie ściągala napletka i nie czyscila to był moment problem ze stulejka,potem lazenie po lekarzach i ból maleństwa przy siusianiu, my zatem od początku czyścimy. W sumie mąż, ściąga napletek tak by było widać ujście cewki moczowej i przeciera gazikiem (takim żeby nie zostawial farfocli) zamoczonym w przegotowanej cieplej wodzie i tyle. Nie trze nie szoruje tylko jednym ruchem przeciera i już. Siusiak czysty i póki co nie mamy z niczym problemów. -
Dzięki dziewczyny każdy mi to mowi ze nie wyglądam w ogole jakbym w ciazy była
No i naprawde tak wyglądam
spodnie nosze te co przed ciąża,brzucha nie ma az sie z ciekawości musze zważyć bo jeszcze tego nie robiłam.Chcialabym zeby zostało mi kilka kg ale chyba nie uda sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:21
-
tulipanna wrote:Kri, nam przy szczepieniu powiedziala ze jesli bedzie 38 i wyzej to dac 50mg paracetamolu w czopku. A wez normalny termometr i zmierz. Jest po szczepieniu? Moze to po szczepieniu reakcja?
W czwartek mam zamiar na dłużej wyjść z domu.chce zostawić pokarm. Czy wystarczy że rano odciągnę czy lepiej np juz dziś trochę wziąć i przechować w lodówce w razie co bo ja nie mam pojęcia ile uzbieram. W sumie wczoraj dziecko zabryzgałam mlekiem po całej buzi taka fontanna szła -
Biedroneczko, witam w klubie, ja już ważę mniej niż przed ciążą
W sumie równo tydzień po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą, także rewelacja
Dziewczyny, mój Synek też jest gorący, ale u nas na dworze 24C, już nie wiem jak go ubierać. U Was teraz Maluchy są w domu w krótkim rękawie? Ty widzę Bruśka, że na spacer dosyć ciepło ubrałaś. Mam naprawdę mega problem z tym ubieraniem -
Biedroneczko, to witam w klubie - dzisiaj znowu panie w sklepie nie wierzyły, że Jaś ma 6 tygodni (były pewne, że 3 miesiące) i jakim cudem on mi się w brzuchu mieścił, bo "pani taka drobniutka". Przed ciążą miałam trochę tyłka, a teraz podobno w ogóle zniknął. Tata się chwali, że to po mamie mam takie geny, bo ona od 25 lat waży tyle samo (pomimo 3 ciąż) i jest chudzielcem. Jak widzi się ją tyłem, to wygląda na gimnazjum
tysiaa93, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Dzisiejsza noc była bardzo kiepska... Starałam się trzymać, ale mały ciągle się budził i nic go nie uspokajało, tylko cyc. Wiem, że nie mogę non-stop trzymać go przy piersi (jak trochę pojadł, to puszczał i musiał dotykać ustami piersi...), ale całą noc okrutnie przekrzyczał... Nie wiem, czy to ze względu na to, że ma mocno ograniczone ruchy, czy te szelki go uciskają, czy jest po prostu wystraszony. W miarę ładnie już spał i noce były spokojniejsze, a teraz znowu cofamy się
Smoka nie chce jak wcześniej, płacze nawet na rękach i przy przewijaniu, przy którym już sama ryczałam. Coś okropnego