X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolą mega plecy całe, brzuch też został ale obżerałam się słodkim przez ostatnie 1,5ms, z wagi mi zostało ok 5/6kg przez te słodkie pewnie. Ćwiczyć po cc mam zamiar od maja czyli po ok 2,5ms lekarz zalecał 3ms.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mniej niż przed ciążą ważę ale mam taki miękki brzuch w sensie sflaczały. Jednak mieszczę się w swoje rzeczy sprzed ciąży już w zasadzie od tygodnia po porodzie.

Mnie czasami ciągnie rana na brzuchu ale to jak za dużo porobię.

U nas dzisiaj ostatni dzień ładnej pogody więc skorzystaliśmy na maxa. Przed południem wyszliśmy pierwszy raz, później wróciliśmy na przebieranko i jedzonko i od razu na drugi spacer. Niedawno dopiero wróciliśmy i nogi mi w dupę włażą.

U nas jutro szczepienie i już się boję. Gorgeous u Was też jutro kłucie co? NFZ czy skojarzone?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci dalej cierpią z powodu kolek. Nasz Maluch mimo kropelek potrafi wieczorami krzyczeć i ratunkiem okazał się jednak ten kateter rektalny. Za pierwszym razem nic nie podziałało i trochę się zniechęciłam ale od 2-3 dni jak Mały nam krzyczał spróbowaliśmy po raz kolejny i jest mega zmiana. Mały po odpowietrzeniu jest taki spokojny i pięknie śpi. Ale trzeba pamiętać o dosyć intensywnym masażu brzuszka.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a czesto kladziesz malego na brzuszku? Moze za malo i dlatego gazy slabo mu odchodza.. Ja slyszalam ze tym ustrojstwem to zwieracz odbytu mozna dziecku uszkodzic...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli nasz Synuś to w zasadzie tylko na brzuszku bo na wznak nie bardzo lubi. I puszcza sobie bączki ale widać gdzieś mu się jeszcze to wszystko zbiera. Mi to się wydaje całkiem bezpieczne. Bałam się że Mały będzie krzyczał ale jest taki zrelaksowany podczas całego zabiegu więc chyba mu krzywdy nie robię.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, wybacz, Twoje Maleństwo wydawało mi się takie obabulone, ale rzeczywiście grubo nie było ubrane :)

Co do ćwiczeń, to ja zaczęłam trochę w domu (jestem po cesarce), nic mnie nie boli, ale w sumie to na wizycie kontrolnej nie zapytałam lekarza czy już mogę, po prostu zapomniałam :P

tulipanna lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na kontroli po porodzie, wszystko ładnie się zagoiło ale jeszcze jestem tam zaczerwieniona i jakieś globulki na to przepisał. No i dopiero za 2/3 tygodnie mogę powrócić do współżycia, chłop trochę rozczarowany, że tak długo hehe :D Przepisał mi też tabletki anty przy których podobno nie ma miesiączek, oby... Mam nadzieję, że nie będę po nich miała dużych skutków ubocznych.

Co do wagi to kilka dni po porodzie wróciłam do tej sprzed ciąży... Ale znowu przytyłam! Trzeba się za siebie wziąć, nie jeść tyle i coś poćwiczyć :) Ale zero motywacji... :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Bruśka, wybacz, Twoje Maleństwo wydawało mi się takie obabulone, ale rzeczywiście grubo nie było ubrane :)

Co do ćwiczeń, to ja zaczęłam trochę w domu (jestem po cesarce), nic mnie nie boli, ale w sumie to na wizycie kontrolnej nie zapytałam lekarza czy już mogę, po prostu zapomniałam :P

bo on taki gruby jest

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak to nie ma miesiączki? Przecież jak komórka j. obumiera to musi się zutylizowac i tego efektem jest @. Złuszczanie komórek macicy. Czyli po tych tabletkach może wogle nie jest uwalniania komórka j.?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na wagę 55kg przed ciąża było 45kg w czasie ciazy +20kg mogło by tak zostać :)
    Moja malutka dzis na dworze była od 13 do 18:30 z ok 40 minutowa przerwa na cycka i przebranie,teraz usnela wiec mama tez sie kładzie :)
    dobranoc :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tysia jak to nie ma miesiączki? Przecież jak komórka j. obumiera to musi się zutylizowac i tego efektem jest @. Złuszczanie komórek macicy. Czyli po tych tabletkach może wogle nie jest uwalniania komórka j.?
    Nie mam pojęcia... Te tabletki to Limetic i bierze się je codziennie, bez żadnych przerw. Okaże się po czasie czy będę miała jakieś krwawienia czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 22:11

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie jak Lexi, czyli kilogramów mam mniej niż przed ciazy, dawno juz sie mieszczę w swoje ciuchy, ale mam spodnie ktore jeszcźe nie zapne, one sa z wysokim stanem, przez ten brzuch ktory jest miękki i odstający. Niestety zaczęły sie u mńie zaparcia, wiec brzuch czasem wyglada jak balon. Ale oczywiście nie zacźelam jeszcźe ćwiczyć a narzekam na brzuch, sam sie nie wklesnie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam 2kg mniej niż przed ciążą, ale to dzięki kp no i długim spacera, bo diety żadnej nie mam, a za słodkim się trzese.. :-) brzuch prawie płaski, tylko ze ja mam problem z plecami i go wypycham, chodzę dalej jakbym miała brzuch ciazowy i jak to Pani masażysta powiedziala - jestem wygieta jak paragraf :-D a bóle pleców mam takie, ze leżę na podłodze i rycze.. Też mi każdy mówi, ze nie wyglądam jakbym była w ciazy - oprócz niektórych koleżanek..w sumie to większości koleżanek :-D

Nie mam już mocy, druga noc z rzędu moj synek nie chce spać. Budzi się co godzinę, dwie i cyc.. a teraz to w ogole placz, wyciągam go z łóżeczka na przewijak, a on śmiech w głos i usmiechy do mnie ćwiczy całe przewijanie :-D to czemu nie śpi skoro taki szczęśliwy ja się pytam?! :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila twój synek widocznie lubi nocne życie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz!:-) wygladam jak zombi.. gdzie mój synek co 7 godzin przesypial w nocy? Najlepsze jest to, ze w dzien tego nie odsypia moj synek kochany..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie to norma ze mój się budzi co godzinę , dwie a czasem tylko co trzy. Także jest u mnie fajnie . Je też z godzinę a w dodatku muszę go budzić poprzez ciągle odkładanie na łóżko czy do łóżeczka i znowu cyc. Staram się aby mu się odbiło a on nie zawsze chcdci w dodatku wycina głowę tak bardzo do tyłu żeby tylko nie beknac ani żeby się nie ulalo i przy tym trochę krzyczy, marudzi. Jak mu się nie odbije i kładę go to on za chwilę płacze i znowu muszę na ręce aż mu się odbije u tak do skutku czyli do odbicia. I niestety mija w sumie wtedy 1,5-2godz czyli śpię tyle co on je .

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Trochę poplakal ale był dzielny . Muslaam że mu nic nie będzie a po 4 godz jak zaczął krzyczeć , cyc nie pomagał. Nie wiadomo było jak go złapać i nosić żeby tych miejsc wklycia nie dotykać :/ uratował nas czopek viburcol :) niecałe 15 min i dziecko spokojne cyca zjadlo i poszło spać na 3 godz :)

Mojemu Kubie zrobiła się ciemieniucha i muszę teraz z tym walczyć a ogarnia mnie panika jak mam mu to wyczesywac :(

U mnie mija 7 tyg od porodu a ja jeszcze nie byłam na kontroli i jakoś ciężko mi się zebrać. Zresztą nawet boję się tak dokładnie ogolic :/ i jestem tak ogolona nierówno ze szok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 07:33

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia poczesz takim grzebyczkiem potem szczotka. A przed kapaniem posmaruj głowę oliwka i pomasuj załóż czapkę na 15 min i umyj głowę. Ja kupiłam z ziajki taki kremowy olejek. Bo jak mały miał trądzik to zarówno lekarka jak i Polozna mówiły pani to zostawi to taki trądzik aż na głowie takie specjalistki a że włoski ciemne słabo widać było. A potem zobaczyłam w necie jak to wygląda i wiedziałam że to ciemieniucha. Nam pomogło choć jakoś dużo tego nie było ale trochę pracy jest z tym.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa ja też byłam wczoraj na kontroli i też dostałam anty przy których nie ma @ - powiedział chyba coś ze przy karmieniu tylko ten rodzaj można. Moje się nazywają diamilla. Ale poczytalam i chyba nie będę ich wykupywać. Czestym bardzo skutkiem ubocznym jest trądzik (a to bym chciała zwalczyć) i obniżenie nastroju i w ogóle czytając opinie trochę się wystraszyłam, gin powiedział że jest szansa pół na pół i albo się cera polepszy albo niestety pogorszy i chyba boję się ryzykować :(gumki dla nas zawsze były ok jako zabezpieczenie, mi pod kątem tej cery na anty zależało ale chyba niż tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:00

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja gin w ogole nie przepisuje tabletek, ma takie zasady. Ale w sumie mi nie zależy, kiedyś brałam 5 lat i zaczęłam sie po nich złe czuć, gin dał mi inne ale było jeszcże gorzej, wiec przestałam brać i wróciłam do gumek i chyba nadal tak pozostańie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też zostajemy przy gumkach, kiedyś brałam tabletki anty rzez ok 3 lata to tak mi libido spadło że szok :)

Ja mimo tych dodatkowych 5/6 kg mieszczę się w swoje cuchy, źle mi się chodzi póki co w jensach bo wszystkie mi się kończą mniej więcej na wysokości blizny i ją gniotę więc póki co legginsy rządzą. Od poniedziałku dieta :) bez słodyczowa.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ