X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakladacie im łapki na rączki i oprócz spioszkow skarpetki ? Bo ja tak robię ale nie wiem czy dobrze jeśli chodzi o rączki. Zresztą moja mama łazi i tylko mówi że ma zimne ręce i jest mu zimno i najlepiej by go w kożuch opatulila... A ja jej powtarzam zeby sprawdzała kark.

Lexi oby to tylko temp i nic więcej. Żeby się tylko biedactwo nie rozchorowalo.

Bruska nic tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:58

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u Nas Młody w domu tylko w bodziakach i skarpetkach a na noc nawet skarpetki ściągam bo gorąco. A ns rączki zakładam niedrapki ale tylko na spacer jak jest chłodniej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma prawie cały czas zimne rączki, właściwie czasem ma tylko ciepłe przy karmieniu. Moja mama tez cały czas mi mówi o zimnych rączkach, a najlepsze ze jeszcze nim urodziłam to mi powtarzała źe cieplo sprawdza sie na karku.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dziury, to ja mam świadomość ze po sporym popękaniu i przejściu dziecka z waga 3900g to szybko nie wrócę do stanu z przed porodu, wiec na razie sie nie przejmuje. A seks i tak mam jescze zabroniony przez gin, bo muszę smarować sie jakaś maścią bo jeszcze tam mam zaczerwienione

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tam na dole nigdy juz nie bedzie jak przed ciaza i porodem... U mnie jest 11 tyg po i ciagle boli blizna po szyciu. Dodatkowo slysze "mlaskanie" tam na dole :(

• d84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta o ile pamiętam to chyba Ty miałas skierowanie na badanie moczu malego itp? jak to się skończyło? Jak to nie Ty sorry :D

łapek nie zakładam w ogóle, skarpetki tylko jak maa spodenki bez stópek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:35

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łapki też są chłodne. Ale tym nie ma ci się przejmować bo maluchy nie mają wykształconego ośrodka termoregulacji.
    Jak zakładałam niedrapki w domu to robiły się na dłoniach paskudne potówki.

Ejj dziewczyny kiedy dokładnie wybieralyscie się na 1 szczepienie ze swoim dzieciem?

• dana222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja byłam jak miał 6 tyg i 2 dni

dorkama, Moniaa lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojedziemy w piątek, to będzie 7 tygodni i 3dni :)

Doczekaliśmy się w końcu wczoraj kupy, potem następna też ciężko szła ale masowanie i podlurczanie nóżek bardzo pomogło, daliśmy też więcej espumisan

Co do seksu to też mam opory, boję się jak tam będzie i jeszcze to zmęczenie powoduje że za bardzo to mi się jeszcze nie chce :(

Karmię właśnie małego, spał od 21 30 do prawie 3 - mógłby tak zawsze :D

A dziewczyny czy któraś używa sab simplex? Znajoma doradzala, czy one na kupę pomagają??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam jak miał 7 tyg . Zresztą kazali się zgłosić po 6 tyg a kolejne szczepienie mam wyznaczone konkretną datą :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko. .. co do tych kropel to chyba tu dziewczyny pisały ze substancja czynna jest ta sama co w espumisan ie tyle że dawka jest zdecydowanie większą.
    Bo Niemiec już do królików z armaty strzela.
    A moja wstała se o 4... pojadła delikatnie rzygła... no I oczy jak 5 złoty. .. teraz nawaliła w pieluchę jak stary facet.
    Ja w końcu zmeczyłam się głaskaniem i przyszłam po parę kalorii do kuchni. A ta se w pokoju leży i gada coś po swojemu.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dobry dzień. Właśnie wypracowalismy mega kupę po paru dniach bez pomocy! Sukces. Idziemy się ogarniać bo nie mamy co myśleć o spaniu zasnął po 20 obudził się o 3 i potem o 5;30. Miłego dnia ciocie!!

Moniaa, vayn, Lexi150, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy się poniedziałkowy poranek pod znakiem DUŻEJ KUPY haha

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma się właśnie rozplywala nad tymi kroplami że to cudo i w ogole, to ciekawe ile oni faktycznie wala tych kropli! My dajemy ess trzy razy po 8 kropli, czasem się więcej kapnie

My znowu na nogach, spał od 4 do teraz, nie jest źle ale chciałoby się dluuuuuzej :D oczywiście je i robi kupę równocześnie więc swiruje przy cycku

Moja brodawka dalej kluje przy karmieniu :( poczytalam że to może być grzybica zwłaszcza ze mały ma biały nalot na języku i smaruje od 4dni clotrimazolem ale póki co boli dalej :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my szczepienie mielismy 7tyg 2dni, następne 16tyg 1dzien bedziemy miec

dawka w polsce kropel jest mniej więcej taka jak sab simplex na 2 posiłki
    Ja bobotiku dawałam np 5 kropli na posiłek a zalecane były 3. Przelicz sobie to patrząc na stężenie tego symetykonu w 1ml.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie kupi espumisan 100 mg/dawke to jego dawkowanie jest jak sab simplex-przed kazdym karmieniem do 10 kropli. Nie wiem czemu przy 40mg dawkowanie inne. Serio

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta u .Nie też słychać takie 'pierdzenie' bo powietrze się tam dostaje :/ wstyd jak będzie się gdzieś i takie coś się zacznie robić :/
    W końcu obcielam Kubie pazurki u rąk :) a tak długo się za to zabieralam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 11:24

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię śpi od rana nawet jeść nie chce za bardzo...o co kaman? Choć pogoda u nas dzisiaj paskudna szaro buro za oknem...gdzie ta wiosna :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale to nie było pierwsze obcinanie paznokci? Bo ja juz chyba 6 razy obcinalam, strasznie szybko rosną, zeby było ok, to bym musiała 2 razy w tyg obcinać.

L a jak juz je to ssie normalnie? I moczy pieluchy? Bo jak tak to moze ma taki leniwy dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:00

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Przez weekend się nie odzywałam, bo byliśmy u teściów :-)

Co do paznokci, my obcinamy 2 razy w tygodniu. Mąż się boi, że Młodemu krzywdę zrobi, ja też za tą czynnością nie przepadam, ale ktoś musi to robić :-)

Muszę się pożalić... Mój Antek w nocy pięknie śpi, na ogół 8-9 godzin, ale w dzień nic a nic, nawet na spacerze nie śpi, tylko się rozgląda. Usypia go ewentualnie samochód. No ale nie będę dziecka brać do auta na przejażdżki tylko po to, żeby je uśpić. Problem polega na tym, że nic nie mogę w domu zrobić, totalnie nic. Koło siebie to zrobię wieczorem, jak mąż wróci z pracy, jakaś kąpiel, włosy, ewentualnie prasowanie naszych i Antka ciuchów ogarnę. Potem jak Małego położymy to mi się najzwyczajniej w świecie spać chce i w domu nic nie robię :-( Jesteście w stanie normalnie ogarnąć obiad? Sprzątanie?

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ