Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vayn my tez ostatnio mamy napadu płaczu tzn nie az tak długo, ale np leży na kolanach u mnie nagle jakby sie wystraszyła i ryk taki jak przy szczepionce ...cos sie pozmieniało, bo wcześniej tak nigdy nie miała
-
Hej
nawet nie mam kiedy was nadrobić
u mnie mała tez czasem tak krzyczy ale w miarę szybko można ja uspokoić.. Wazy juz 5,8 kg i ma 63 cm
Macie może jakieś pomysły na katar? Zuzka ma taki ze przez sen się budzi i wtedy jest strasznie marudna... Wpiszczam jej sol fizjologiczna, oklepuje i staram się regularnie wyciągać gil z nosa ale czasem tak się męczy ze aż serce mi pęka... ;(
-
A ja mam patent
wypróbowałam juz 2 razy. Na spacerze mały śpi i jak wracamy do domu to go zostawiam przy otwartym oknie ubranego w ganku w gondoli. Myśli, że jest dalej ba spacerze a ja w tym czasie mogę cokolwiek zrobić bez niego przy cycu.
Mam też poduszkę do karmienia poofi, mówię wam świetna sprawa przy karmieniu ręce mam wolne bo na niej leży. Nawet zrobiony wyżej wymieniony obiad możesz zjeść przy stole a on tez je i leży na kolanach na tej poduszce.
A tak wogle dzwonię do przychodni zapytać o szczepienie w przyszłym tygodniu, a babka do mnie że ono jest jutro i miała popołudniu dzwonić. Kurde chciała dzwonić popołudniu żeby jutro przyjść. Szkoda bardzo, ze nie dzwoni na godzinkę przed. Za bardzo chyba jestem przyzwyczajona do " miejskich " standardów. -
nick nieaktualnyJa mam taki patent na moje dzieci ktorego nauczylam je jak jeszcze karmilam piersia. Otulam je pieluszka tetrowa, przykladam do buzi, zakrywam im oczy i dziewczyny zasypiaja same. Cos tam pomrucza i spia. No ale do tego smoczek jest rowniez potrzebny, bez smoczka musze lulac
-
My bylismy u mojej babci, kobieta sie nacieszyla prawnuczka hihi
A teraz siedzimy na dworze, Gabryska podsypia w foteliku i cieszymy sie sloneczkiem. Chyba w koncu wiosna wrocila bo slonecznie i cieplo dzisiaj, jupiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 16:15
-
A my robimy tak. Kąpiel która uwielbia i grzecznie leży
później ubieranie (jak głodny to się drze jakby go ze skóry obdzierali ) jak nie krzyczy to masujemy brzuszek balsamem , przyciągamy prawego łokcia do lewego kolana i tak parę razy i druga reka tak samo. nastepnie kolanka do brzucha i się ubieramy . Przyciemniamy światło żeby ciemno było. Biorę poduche do karmienia i go układam i się karmimy. Z reguły zasypia przy cudu to go odkładam do łóżeczka i jak da sie smoka mu wcisnąć to wciskamy . A jak zje i nie śpi to go kładę do łóżeczka a on sobie zasypia
Mój ostatnio też przez sen krzyczy ale chwilkę tylko i dalej idzie spac jak mu 'pocicham'Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:49
Kubuś
-
paola87 wrote:Czy któraś z Was zmagała się z pleśniawkami u dzieci? No i grzybica sutka... Co z tym robić
?
-
tulipanna wrote:Paola no ewidentnie cos czystosciowo zabiedbalas. Nie martw sie,sa na to preparaty. W aptece. Trzeba przeciersc buzie i piersi. U takiego maluszka to nie trudno o takie rzeczy wiec sie nie przejmuj ale uwazaj.
Wietrzyć nie mogłam, bo mleko ciekło, wkładki zmieniałam co chwilę celem zapewnienia odpowiedniej higieny, ale w nocy jak się budziłam były pełne i niekiedy też koszula mokra... Boję się, że teraz się to wszystko będzie paprać
To całe kp to dla mnie jakiś koszmar, minął ponad miesiąc, a nic lepiej
-
Paola kup muszle jeśli cię jeszcze rani młody w te sutka. I będzie się wietrzyło i maść będzie jakaś tam działała i mleko będę spływało.
Ja mam takie :
https://www.google.pl/search?q=muszle+medela&safe=off&client=ms-android-samsung&source=lnms&prmd=ivn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwigyZK65onMAhXCWCwKHVcWCuMQ_AUIBygB&biw=360&bih=511&dpr=3#imgrc=LRaY9zgtn8cTCM%3A