Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuli ... bo powiem szczerze moja ma taką nie za dużą buźkę. Taka drobna jest. Tydzień temu ważyła 4.5kg. A jest długa na maxa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:53
Mila920, Lexi150, dana222, vayn, tulipanna, tysiaa93, marissith, L, Zosia_wop, Tusiaa, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Mam karuzelke która muszę co 2 minuty nakrecac i tak ciągle do niej latam, to mój najglupszy zakup mimo ze jest ładna
Z elektrycznej huśtawki zrezygnowalam to chociaż w karuzelke z projektorem zainwestuje
Moja tez dzisiaj trochę w dzień pospala ale może nocka tez będzie spoko. A jak nie to będą nocne zabawyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:09
-
Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaki
szybko rosną i sie zmieniają
U nas tez nie za duzo włosków i do tego jasne, wiec na niektórych fotkach wyglada na lysolca
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Roberta każdemu sie moze zdarzyć. Te kapsułki są porabane i niebezpieczne
Ależ mamy na forum piękne dzieciaczki
No więc dzisiaj byłam u neonatologa z małym i ważył 4640g a 16 marca ważył 4160g czy coś takiego. Wg was jak przybiera ? Mówiła dr ze tak średnio przybiera. I powiedziała żeby go mM dokarmiac w nocy. Jedno karmienie i za 2 tyg przyjść znowu i ona pomiędzy i zwazy małego. Już sama nie wiem. Kupiłam bebilon ale boję się skutków ubocznych trochę, że będzie go brzuszek bolałczy coś innego.
Kubuś
-
mój ma prawie 2ms i od wagi urodzeniowej przybrał 1,5kg. W szpitalu dokarmiany był mm i po nim spał jak zabity, nie szło go wybudzić, inne dzieci miały to samo. Dostawały to mleko co sprzedają porcjowane w aptekach w buteleczkach po 90ml.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tusia u nas z przybieraniem jeszcze gorzej 3-10 centyl... Na ostatnim szczepieniu 15.03 było 4kg równe (czyli po 1,5mca przybrała 1kg od wagi spadkowej), lekarka powiedziała, ze nie jest zle i ze trzyma kciuki zeby udało sie karnic te minimum 6 mcy. Teraz tylko ważymy na swojej wadze staje sama i z małą no i wychodzi jakies 4600...dzieki kp powinny przybierać min. 0,5kg na mc do 1,5kg. Ja bym poszła do innego pediatry, przeciez sa ludzie drobniejsi, a lekarze uważają ze mm to lek ma wszystko, a dała by moze skierowanie na badania chociażby zeby sprawdzić czy wsio ok, to nie woli dać mm bo mniej kłopotu...rozmawiałam z doradca laktacyjnym twierdzi ze jedno mm zaburza prace jelit na 2tyg...
-
Hmm... Już nie wiem co zrobić. Mój kupy i tak robi raz na 8 dni. jutro mu termin wybija i się okaże czy zrobi. Może się wdtrzymam przez te 2 tyg jeszcze i zobaczymy jak przybierze i najwyżej wtedy zacznę mu podawać. zresztą powiedziała ze jak coś to na badania wyślę za 1 tyg. Z jednej strony po mm może i by mi dłużej w nocy spał a o tym marzęKubuś
-
Tusia i to jest wlasnie minus kp no i u mnie jeszcze jeden, bo nie potrafię sciągnąć laktatorem nic i nie moge sie nigdzie ruszyć na dluzej niz godzinę
z reszta ja uważam, ze nic na sile! Po to jest to mm w końcu, ja tez nie byłam ksrmina piersią i żyje do tej pory
-
A ja nie bylam tak przekonana do kp a idwalilo mi domumentnie z tym.nie przypisuje do tego zadnych idei, (nie rozplywam sie w bełkocie na ten temat) ale po prostu mysle ze to najzdrowsze co moge dac dziecku.Dbam o laktacje,pije te herbatki,po karmieniu reszte staramsie sciagnac.Cieszy mnie to ze karmie i moge karmic. Mnie zmotywowala bardzo piediatra w szpitalu zapewniajac ze kp zmniejsza ruzyko alergii..a ja jako alergik postawilam sobie to za punkt honoru,ze w takim razie bede karmic:) chociaz przeciez genetyki nie oszukam bo jesli Jagoda ma po mnie miec alergie to ja bedzie miec.Cieszy mnie ze zawsze mige podac mojemu dziwcku cieply posilek:)