Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Przynajmniej umiem Ci prawdę bez ogródek napisać..I będę pisała, bo mam tu też do tego prawo.. Kiedy się z Tobą zgadzam, to się zgadzam..jak w sprawie testów na alergię..Ale każdą głupotę będę obalała..Czy Ci się to podoba czy nie..zwłaszcza, jeśli może to wpłynąć na którąś z nas..
Życzę Ci wszystkiego najlepszego. Więcej nie będziesz musiała ze mną dyskutować.Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Co do ibuprofenu to może za granicą jest inaczej, nie wiem... Ale tutaj w Polsce ginekolodzy go kategorycznie zabraniają. Może gdy kobieta jest po wypadku albo coś ją bardzo boli to karzą brać, nie wiem, nie znam się... Na pewno w niektórych przypadkach go podają. Ale jest ogólne zalecenie, że ibuprofen szkodzi na płód.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Tulipanna ale prawda jest taka, że internet rządzi się swoimi prawami.
Każdy może tutaj napisać co chce ale to już od nas samych zależy co z tymi informacjami zrobimy.
Natomiast takie dociskanie komuś i udowadnianie na siłę swoich racji jest dla mnie bardzo niefajne....
MiSia :), gorgeous lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
tysiaa93 wrote:Co do ibuprofenu to może za granicą jest inaczej, nie wiem... Ale tutaj w Polsce ginekolodzy go kategorycznie zabraniają. Może gdy kobieta jest po wypadku albo coś ją bardzo boli to karzą brać, nie wiem, nie znam się... Na pewno w niektórych przypadkach go podają. Ale jest ogólne zalecenie, że ibuprofen szkodzi na płód.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monkey wrote:Tulipanna ale prawda jest taka, że internet rządzi się swoimi prawami.
Każdy może tutaj napisać co chce ale to już od nas samych zależy co z tymi informacjami zrobimy.
Natomiast takie dociskanie komuś i udowadnianie na siłę swoich racji jest dla mnie bardzo niefajne....
Internet rządzi się swoimi prawami, masz rację, ale równie dobrze może nas zaraz czytać 16-latka w ciąży i nałyka się ibupromu za radą Skierki, bo tak wyczyta post kobiety po 4 cesarkach i uzna ją za góru.. -
MamaNieMama wrote:A ja zgodze sie z ibuprofenem. Moja kolezanka brala w okolicach 14 tygodnia jak miala grype. Tak zalecil jej gin. Jest wiele lekow ktorych niepowinno sie brac a sie bierze.
MamaNieMama lubi tę wiadomość
-
Ja ciuszków już mam mnóstwo z poprzedniej ciąży, pospieszyłam się niestety.
Teraz mi zostanie mało do kupienia jak tak wszystko przeliczyłam
Jeśli oczywiście tym razem będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:53
-
tysiaa93 wrote:Ja ciuszków już mam mnóstwo z poprzedniej ciąży, pospieszyłam się niestety.
Teraz mi zostanie mało do kupienia jak tak wszystko przeliczyłam -
nick nieaktualnytysiaa93 wrote:Ale gin zalecił jej to w konkretnym przypadku. O tym pisałam.
moj ginekolog teraz kaze mi brac tylko kwas foliowy, mowi ze witaminy dopiero od 2 trymestru. A wiekszosc z was juz ma zalecone od gina. ja ich nie biore bo Wy bierzecie. Bardziej ufam lekarzowi. W koncu to on prowadzi moja ciaze a nie Wy Kazdy ma swoj pomysl na prowadzenie ciazy.
na morfologie tez mozna isc najedzonym, ale po co sie pozniej martwic ze cos jest nie tak z wynikami, gdy wystarczylo sie przemeczyc i nic nie zjesc.
Wiec nie rozumiem tych klotni i za wszelka cene udowadnianie swoich racji.Monkey, tysiaa93, zosiaaa, gorgeous lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Ja nie mam pojęcia od czego zacząć Czy już? Pytanie do Dziewczyn które mają już bobaski: kiedy na pierwsze zakupy i od czego zacząć???
Monkey, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam w pracy a Wy naskrobałyście w tym czasie mnóstwo postów.
Idę jutro na powtórkę bety, ale dopiero w czwartek będę odbierała. Co warto przy okazji sprawdzić? Widziałam, że pisałyście coś o progesteronie?
Wizytę mam dopiero zaplanowaną na 03.05 a w międzyczasie chciałabym się upewnić, czy jest wszystko ok.
Swoją drogą znacie coś bezpiecznego na alergię? Teraz jest najgorszy dla mnie okres i obawiam się, że bez niczego się zamęczę, ale też nie chcę stosować niczego bez pewności, że nie zaszkodzi fasolce. Pewnie będę musiała poczekać na wizytę.tysiaa93 lubi tę wiadomość