X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Przynajmniej umiem Ci prawdę bez ogródek napisać..I będę pisała, bo mam tu też do tego prawo.. Kiedy się z Tobą zgadzam, to się zgadzam..jak w sprawie testów na alergię..Ale każdą głupotę będę obalała..Czy Ci się to podoba czy nie..zwłaszcza, jeśli może to wpłynąć na którąś z nas..

Życzę Ci wszystkiego najlepszego. Więcej nie będziesz musiała ze mną dyskutować.

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ibuprofenu to może za granicą jest inaczej, nie wiem... Ale tutaj w Polsce ginekolodzy go kategorycznie zabraniają. Może gdy kobieta jest po wypadku albo coś ją bardzo boli to karzą brać, nie wiem, nie znam się... Na pewno w niektórych przypadkach go podają. Ale jest ogólne zalecenie, że ibuprofen szkodzi na płód.

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ale prawda jest taka, że internet rządzi się swoimi prawami.
    Każdy może tutaj napisać co chce ale to już od nas samych zależy co z tymi informacjami zrobimy.

Natomiast takie dociskanie komuś i udowadnianie na siłę swoich racji jest dla mnie bardzo niefajne....

MiSia :), gorgeous lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski lubię was obie ale wyluzujcie :D Wiadomo, ze każda będzie broniła swojego zdania bo takie są kobiety :) Ale na tym forum jest miejsce dla każdego i niech każdy się tutaj dobrze czuje...

Monkey, Bianka*, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2flaga.gif

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Co do ibuprofenu to może za granicą jest inaczej, nie wiem... Ale tutaj w Polsce ginekolodzy go kategorycznie zabraniają. Może gdy kobieta jest po wypadku albo coś ją bardzo boli to karzą brać, nie wiem, nie znam się... Na pewno w niektórych przypadkach go podają. Ale jest ogólne zalecenie, że ibuprofen szkodzi na płód.
    No właśnie Tysiu...ja też pisałam, przeciez, że ginekolodzy zabraniają, ale jeśli sytuacja jest jakaś podbramokowa, zagrażająca życiu to pewnie i jakieś narkotyczne środki p/bólowe zdarza się podawać, stosuje znieczulenia, narkozy etc. bo utrata życia przyszłej mamy = utracie życia przez dzidziusia i czasem wybiera się mniejsze zło.. no ale pisać, że jest ok i można brać,bo się samemu brało i nic się nie stało jest niefajne..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Jaki, jaki ?
    Ja chcę Mutsy Igo-cuuuudowny jest <3 :D
    Podoba mi się Expander Mondo. Największa gondola dzięki czemu dziecko nam nie zmarźnie! :Di na żywo mi się też podoba:)

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zgodze sie z ibuprofenem. Moja kolezanka brala w okolicach 14 tygodnia jak miala grype. Tak zalecil jej gin. Jest wiele lekow ktorych niepowinno sie brac a sie bierze.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Tulipanna ale prawda jest taka, że internet rządzi się swoimi prawami.
    Każdy może tutaj napisać co chce ale to już od nas samych zależy co z tymi informacjami zrobimy.

Natomiast takie dociskanie komuś i udowadnianie na siłę swoich racji jest dla mnie bardzo niefajne....
    Ja nie udowadniam swoich racji..raczej bez ogródek udowadniam racje powszechnie wiadome..dot. badan, duphastonu etc..
    Internet rządzi się swoimi prawami, masz rację, ale równie dobrze może nas zaraz czytać 16-latka w ciąży i nałyka się ibupromu za radą Skierki, bo tak wyczyta post kobiety po 4 cesarkach i uzna ją za góru..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę zerknąć do lodówki ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    A ja zgodze sie z ibuprofenem. Moja kolezanka brala w okolicach 14 tygodnia jak miala grype. Tak zalecil jej gin. Jest wiele lekow ktorych niepowinno sie brac a sie bierze.
    Ale gin zalecił jej to w konkretnym przypadku. O tym pisałam.

MamaNieMama lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Podoba mi się Expander Mondo. Największa gondola dzięki czemu dziecko nam nie zmarźnie! :Di na żywo mi się też podoba:)
    Serio już wózki wybrałyście ??? :) Ja nic, kompletnie nic, raz oglądałam na stronie smyka śpiochy..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszków już mam mnóstwo z poprzedniej ciąży, pospieszyłam się niestety.
    Teraz mi zostanie mało do kupienia jak tak wszystko przeliczyłam :)

Jeśli oczywiście tym razem będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:53

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja ciuszków już mam mnóstwo z poprzedniej ciąży, pospieszyłam się niestety.
    Teraz mi zostanie mało do kupienia jak tak wszystko przeliczyłam :)
    Ja nie mam pojęcia od czego zacząć :P Czy już? Pytanie do Dziewczyn które mają już bobaski: kiedy na pierwsze zakupy i od czego zacząć???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Monkey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jeśli oczywiście tym razem będzie dobrze.
    0bicz.gif

tulipanna, tysiaa93, Max, zosiaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ale gin zalecił jej to w konkretnym przypadku. O tym pisałam.
    Dokladnie. Wiec w czasie ciazy najlepiej brac leki tylko zalecone przez lekarza. A nie leki ktore brala jakas forumowa kolezanka.
    moj ginekolog teraz kaze mi brac tylko kwas foliowy, mowi ze witaminy dopiero od 2 trymestru. A wiekszosc z was juz ma zalecone od gina. ja ich nie biore bo Wy bierzecie. Bardziej ufam lekarzowi. W koncu to on prowadzi moja ciaze a nie Wy ;) Kazdy ma swoj pomysl na prowadzenie ciazy.
    na morfologie tez mozna isc najedzonym, ale po co sie pozniej martwic ze cos jest nie tak z wynikami, gdy wystarczylo sie przemeczyc i nic nie zjesc.
    Wiec nie rozumiem tych klotni i za wszelka cene udowadnianie swoich racji.

Monkey, tysiaa93, zosiaaa, gorgeous lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja nie mam pojęcia od czego zacząć :P Czy już? Pytanie do Dziewczyn które mają już bobaski: kiedy na pierwsze zakupy i od czego zacząć???
    ja w pierwszej ciąży zaczynałam jakoś po połówkowym...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Poczekaj az chociaz poznasz plec. Teraz jest tyle tego w sklepach ze w kilka dni ogarniesz wszystko. Poczekaj na grudniowe wyprzedaze.

Monkey, MiSia :) lubią tę wiadomość

• Max Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam w pracy a Wy naskrobałyście w tym czasie mnóstwo postów.
    Idę jutro na powtórkę bety, ale dopiero w czwartek będę odbierała. Co warto przy okazji sprawdzić? Widziałam, że pisałyście coś o progesteronie?

Wizytę mam dopiero zaplanowaną na 03.05 a w międzyczasie chciałabym się upewnić, czy jest wszystko ok.

Swoją drogą znacie coś bezpiecznego na alergię? Teraz jest najgorszy dla mnie okres i obawiam się, że bez niczego się zamęczę, ale też nie chcę stosować niczego bez pewności, że nie zaszkodzi fasolce. Pewnie będę musiała poczekać na wizytę.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    0bicz.gif
    Co to za sado maso i bicie batem! :D
    Ok, tym razem MUSI być dobrze <3

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ